ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
Διαφωνώ κάθετα με τη στείρωση στα αρσενικά κατοικίδια και διαφωνώ επίσης στη στείρωση στα θυλικά αν δε γίνουν πρώτα 1-2 φορές μαμάδες.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί "φιλόζωοι" που διαφωνούν και μιλάνε για αδέσποτα αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα τις εκμετάλευσης των ζώων από διάφορους περιστασιακούς κατόχους ζώων. Ο νόμος προστατεύει τα ζώα και έχει κυρώσεις για αυτούς που τα εγκαταλείπουν αλλά οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ποτέ.
Όσο για τους "φιλόζωους" θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η σχέση πρέπει να είναι φιλίας με τα ζώα τους,πατρότητας ή μητρότητας και όχι αφεντικού και προφανώς ζώου-σκλάβου πάνω στο οποίο έχουμε δικαίωμα ζωής και θανάτου.
Όπως και με τις γατούλες έτσι και στους ανθρώπους. Προτείνω αυτοί που κάνουν στείρωση στο κατοικίδιο τους να δοκιμάσουν πρώτα τη στείρωση στον εαυτό τους. Το ίδιο επικίνδυνοι είναι να μεταδώσουν αφροδίσια νοσήματα και να αφήσουν ή να μείνουν έγκυοι και στο τέλος να το σκοτώσουν στη μήτρα για να μη το αφήσουν "αδέσποτο" σε κάποιο ορφανοτροφείο.
αν ηξερα οτι τα παιδια μου θα κατεληγαν στο δρομο να αργοπεθαινουν απο την πεινα και το κρυο να εισαι σιγουρη οτι θα εκανα στειρωση και εγω...οσο για το ''δικαιωμα ζωης και θανατου''που αναφερεις οτι εχουμε πανω στα ζωα αυτα-θεωρω πως οταν δεν μπορουμε να εξασφαλισουμε το μελλον των μωρων τοτε καλυτερα να γινεται στειρωση προκειμενου να αποφυγουμε τον σιγουρο θανατο τους αργοτερα ετσι απλα για να το παιζουμε κατα της στειρωσης και κατα της παρεμβασης στη φυση,,Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Αν η φύση ήθελε τα ζώα μας να είναι στείρα θα το έκανε από μόνη της. Αν εσάς σας χαροποιεί το γεγονός να έχετε μπιμπελό στο σπίτι σας να κάνετε συλλογή από πορσελάνινες γάτες.
Κάποιος είπε για τους νόμους αλλά δε διάβασε ότι και εγώ διαφωνώ απόλυτα με τη μη εφαρμογή τους από τον αόρατο κρατικό μας μηχανισμό,κάποιοι μιλήσαν για ενημέρωση και τους λέω ότι ο καθένας πιστεύει αυτόν και αυτά που βολεύουν την συνήδειση του και κάποιοι είπαν για αρρώστιες για τις οποίες ανησυχούν λόγω της μετάδοσης τους κατά το ζευγάρωμα, το ίδιο ανησυχώ και εγώ για τους ίδιους και αν μου επιτρέψουν θα πληρώσω εγώ ο ίδιος τα έξοδα της δικιάς τους στείρωσης.Επίσης τα πατημένα γατάκια στο δρόμο είναι περισσότερο θύματα της δικιάς μας απροσεξίας και αδιαφορίας ("Γιατι να φρενάρω θα χαλάσω τα λάστιχα","και αν γλυστρίσει το όχημα και σκοτωθώ;" κτλ ) και της ανύπαρκτης παιδείας και ζωοφιλικής συνείδησης των Ελλαδιτών.
Οι γάτες είναι τα μοναδικά ζώα που επιλέγουν αυτά να μείνουν με τον άνθρωπο που τις φροντίζει και προσπαθούμε να τις κάνουμε σκυλιά,δουλικές και απόλυτα εξαρτώμενες. Σωστά όμως οι γάτες δεν είναι άνθρωποι αλλά η συμπεριφορά μας απέναντι στους τετράποδους φίλους μας είναι παρόμοια με τη συμπεριφορά που έχουμε απέναντι στους δίποδους μας φίλους.
Την επόμενη φορά να σκεφτείτε πόσο χαρούμενοι είσασταν την ημέρα που πηγαίνατε το ζωάκι σας για στείρωση!
Αν η φύση ήθελε τα ζώα μας να είναι στείρα θα το έκανε από μόνη της. Αν εσάς σας χαροποιεί το γεγονός να έχετε μπιμπελό στο σπίτι σας να κάνετε συλλογή από πορσελάνινες γάτες.
Αν η φυση ηξερε σε τι σημειο θα την εφτανε το ανθρωπινο χερι θα ειχε αλλαξει πολλα πραγματα εξ αρχης.
Επίσης τα πατημένα γατάκια στο δρόμο είναι περισσότερο θύματα της δικιάς μας απροσεξίας και αδιαφορίας ("Γιατι να φρενάρω θα χαλάσω τα λάστιχα","και αν γλυστρίσει το όχημα και σκοτωθώ;" κτλ ) και της ανύπαρκτης παιδείας και ζωοφιλικής συνείδησης των Ελλαδιτών.
Αν ολοι ειχαν τη δικη σου λογικη για την στειρωση, τοτε θα επρεπε να κανεις ακροβατικα με το αυτοκινητο για να μην πατησεις καποιο γατακι.
Σωστά όμως οι γάτες δεν είναι άνθρωποι αλλά η συμπεριφορά μας απέναντι στους τετράποδους φίλους μας είναι παρόμοια με τη συμπεριφορά που έχουμε απέναντι στους δίποδους μας φίλους.
Την επόμενη φορά να σκεφτείτε πόσο χαρούμενοι είσασταν την ημέρα που πηγαίνατε το ζωάκι σας για στείρωση!
Και μην ξεχνας οτι οι γατες δεν ειναι σαν τις γυναικες.
Δεν εχουν μετρα αντισυλληψης, ουτε επιγνωση του τι θα ακολουθησει.
Οι γυναικες δεν κανουν 15 παιδια το χρονο, καθε χρονο.
Μπορεις να διανοηθεις που θα εφτανε το ανθρωπινο ειδος????
Και ναι, αν ημουν γατα με το μυαλο του ανθρωπου, θα δεχομουν με ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ο ιδιοκτητης μου να με στειρωσει για να μην βασανιζομαι αλλο.
Χαιρομαι παρα πολυ που οι περισσοτεροι ιδιοκτητες κατοικιδιων δεν σκεφτονται οπως εσυ.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Όμως δεν είσαι ούτε εσύ γάτα έστω και με μυαλό ανθρώπου για να ξέρεις τι θα είχες αποφασίσει. Για τις θυλικές γάτες είπα χθες ότι μετά από 1-2 γέννες δέχομαι ότι η στείρωση μπορεί να είναι απαραίτητη,για τις αρσενικές δε το συζητώ!
Δε νομίζω να ισχύει αυτό για τους περισσότερους "ιδιοκτήτες" κατοικίδιων αυτό που λες αλλά γι'αυτούς που έχεις επαφή και σε αντιπροσωπεύουν.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι έχω να αντιμετωπίσω τον συνδιασμό της εκκλησίας των παλιοημερολογιτών ανακατεμένη σε μία σύγχρονη έκδοση του 1984 του Όργουελ. Η απόλυτη αποστείρωση και ο έλεγχος!
Όμως δεν είσαι ούτε εσύ γάτα έστω και με μυαλό ανθρώπου για να ξέρεις τι θα είχες αποφασίσει. Για τις θυλικές γάτες είπα χθες ότι μετά από 1-2 γέννες δέχομαι ότι η στείρωση μπορεί να είναι απαραίτητη,για τις αρσενικές δε το συζητώ!
Δε νομίζω να ισχύει αυτό για τους περισσότερους "ιδιοκτήτες" κατοικίδιων αυτό που λες αλλά γι'αυτούς που έχεις επαφή και σε αντιπροσωπεύουν.
1-2 γεννες, ε?
Και τα 10-15 γατακια τι θα τα κανεις???
Θα τα εχει μεσα στο σπιτι σου?
Αν αντεχεις σου βγαζω το καπελο.
Και οταν περασουν 5-6 μηνες και αυτα αρχισουν να ζευγαρωνουν μεταξυ τους, ποσα θα εχεις?
Θα φτασεις να εχεις 100(και βαλε)γατια σε ενα σπιτι?
Ή θα τα εχεις στον κηπο να αρμενιζουν και να τα πατανε τα αυτοκινητα??????
Εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να τα εμβολιαζεις ΟΛΑ καθε χρονο?
Γιατι εγω εχω 10 στον κηπο μου, και μου ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να τα εμβολιασω ολα!
Για τα αρσενικα ΟΤΑΝ ΖΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΩ, συμφωνω να μην ειναι στειρωμενα, και παλι υπο ορους.
Αλλα οταν ζουν ΜΕΣΑ, αν αντεχεις να τα βλεπεις να βασανιζονται αστα αστειρωτα.
Για τους ιδιοκτητες, το μονο που σου ζηταω ειναι να ανοιξεις ενα γκαλοπ υπερ ή κατα τις στειρωσης και να δεις τι θα απαντησουν/
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
1-2 γεννες, ε?
Και τα 10-15 γατακια τι θα τα κανεις???
Θα τα εχει μεσα στο σπιτι σου?
Αν αντεχεις σου βγαζω το καπελο.
Και οταν περασουν 5-6 μηνες και αυτα αρχισουν να ζευγαρωνουν μεταξυ τους, ποσα θα εχεις?
Θα φτασεις να εχεις 100(και βαλε)γατια σε ενα σπιτι?
Ή θα τα εχεις στον κηπο να αρμενιζουν και να τα πατανε τα αυτοκινητα??????![]()
Εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να τα εμβολιαζεις ΟΛΑ καθε χρονο?
Γιατι εγω εχω 10 στον κηπο μου, και μου ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να τα εμβολιασω ολα!
Για τα αρσενικα ΟΤΑΝ ΖΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΩ, συμφωνω να μην ειναι στειρωμενα, και παλι υπο ορους.
Αλλα οταν ζουν ΜΕΣΑ, αν αντεχεις να τα βλεπεις να βασανιζονται αστα αστειρωτα.
Για τους ιδιοκτητες, το μονο που σου ζηταω ειναι να ανοιξεις ενα γκαλοπ υπερ ή κατα τις στειρωσης και να δεις τι θα απαντησουν/
Μια χαρά τα έχω καταφέρει και με 10-15 γάτες και ποτέ δεν είχα γάτα που με 2 γέννες μου έδωσε παραπάνω από 6-9 γατάκια.Δε μου αρέσει να είναι μία γάτα μόνη της ποτέ αλλά αν κάποιος πιστεύει ότι δε μπορεί να φροντίσει παραπάνω από μία γάτα είναι απόλυτα κατανοητό. Επίσης δεν είναι ιδιοκτησία σου τα ζώα, μπορείς όταν φτάσουν σε ηλικία 4-5 μηνών να βρεις κάποιων που να θέλει να φροντίσει μία γατούλα.
Τα εμβόλια της γάτας μπορούν να αγοραστούν για όσους το ψάξουν σε προσιτές τιμές και να γίνουν πολύ εύκολα όπως άλλωστε και στους ανθρώπους και είναι σπατάλη χρημάτων μετά από τη πρώτη επίσκεψη να τα κάνουν οι "ειδικοί" επί χρήμασι.
Για τις γάτες που δεν έχουν ελευθερία κινήσεων γιατί βρίσκονται σε κάποιο διαμέρισμα υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης που όμως ξεβολεύουν ίσως τους ιδιοκτήτες αλλά ΈΤΣΙ πρέπει,έχουν ευθύνη!!!
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Με το παιδί σου (αν έχεις, αν δεν έχεις όταν αποκτήσεις) τι θα κάνεις? Θα το πας μια φορά στον παιδίατρο και μετά τα εμβόλια μόνη σου γιατί είναι σπατάλη χρήματος?Τα εμβόλια της γάτας μπορούν να αγοραστούν για όσους το ψάξουν σε προσιτές τιμές και να γίνουν πολύ εύκολα όπως άλλωστε και στους ανθρώπους και είναι σπατάλη χρημάτων μετά από τη πρώτη επίσκεψη να τα κάνουν οι "ειδικοί" επί χρήμασι.

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Για πες κανένα τέτοιο τρόπο...Για τις γάτες που δεν έχουν ελευθερία κινήσεων γιατί βρίσκονται σε κάποιο διαμέρισμα υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης που όμως ξεβολεύουν ίσως τους ιδιοκτήτες αλλά ΈΤΣΙ πρέπει,έχουν ευθύνη!!!
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Με το παιδί σου (αν έχεις, αν δεν έχεις όταν αποκτήσεις) τι θα κάνεις? Θα το πας μια φορά στον παιδίατρο και μετά τα εμβόλια μόνη σου γιατί είναι σπατάλη χρήματος?![]()
Τα εμβόλια στο σπίτι τα κάνω όλα εγώ είτε σε ανθρώπους είτε σε γάτες γιατί γνωρίζω πως. Το πρόβλημα ήταν οι 10 γάτες σε αριθμό και το κόστο τους, όχι η μία. Αν κάνεις 10 παιδιά μπράβο σου!!!
Όσο για το τρόπο για κάνε ένα google στο ιντερνετ και θα βρεις και αν θέλεις συμβουλεύσε κτηνίατρο και φαρμακοποιό και θα σου πουν. Εγώ πάντως σε έναν από τους γάτους μου ακολούθησα το πατροπαράδοτο προξενιό με τη Γεωργία Βασιλειάδου και τις κανάτες!
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Ο τρόπος δηλαδή είναι το ζευγάρωμα? Άυτό το ήξερα, αυτό όμως λέμε θέλουμε να το αποφύγουμε. Κανενας άλλον τρόπος?
Δε διάβασες ολόκληρο το μύνημα,εγώ χρησημοποιώ αυτό το τρόπο για τις δικές μου γάτες, το φυσικό, είτε με στείρες θυλικές είτε όχι. Υπάρχει και χημικός τρόπος που δε με ενθουσιάζει αλλά μπροστά στη στείρωση ιδιαίτερα του αρσενικού γάτου η οποία μάλιστα αλλάζει και τη συμπεριφορά του είναι πολλάκις καλύτερος. Προτιμώ τον Τζιμ Μόρισον από τον Οοο Αμπτούλ!
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι, καλύτερα ένας γάτος με καρκίνο, παρά ένας ευνουχισμένος γάτος. Και μετά μιλάς για επέμβαση στη φύση τους...Δε διάβασες ολόκληρο το μύνημα,εγώ χρησημοποιώ αυτό το τρόπο για τις δικές μου γάτες, το φυσικό, είτε με στείρες θυλικές είτε όχι. Υπάρχει και χημικός τρόπος που δε με ενθουσιάζει αλλά μπροστά στη στείρωση ιδιαίτερα του αρσενικού γάτου η οποία μάλιστα αλλάζει και τη συμπεριφορά του είναι πολλάκις καλύτερος. Προτιμώ τον Τζιμ Μόρισον από τον Οοο Αμπτούλ!
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Η επεμβαση στην φύση των κατοικιδιων έχει γίνει ήδη εδώ και πάρα πολλα χρονια. Δεν ήταν στη φυση τους αρχικά να ζουν μαζί μας αλλά τωρα πια το δέχεσαι.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Την περίμενα αυτή την απάντηση! Για τον ίδιο φόβο δε του δίνω χάπι αλλά έχω μία γνωστή κυρία που έχει γατούλα και 7 χρόνια με το χάπι δεν έπαθε τίποτα. Λοιπόν Κατερίνα που φοβάσαι τον καρκίνο!!! Τέρμα οι βαφές μαλλιών, τα σαμπουάν, η αποτρίχωση με λέιζερ, τα αρώματα,συνθετικά ρούχα και οι κρέμες προσώπου, όλα αυξάνουν τις πιθανότητες σε πολλαπλάσια επίπεδα για καρκίνο αποδεδιγμένα. Όταν τα κάνεις αυτά τότε θα έχεις το δικαίωμα να μανιπουλάρεις τη συζήτηση για να μπορείς να στρουθοκαμηλίσεις την συνείδηση σου!Ναι, καλύτερα ένας γάτος με καρκίνο, παρά ένας ευνουχισμένος γάτος. Και μετά μιλάς για επέμβαση στη φύση τους...
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Όλα όσα ανέφερες παραπάνω (με εξαίρεση το σαμπουάν και ενίοτε και τα αρώματα) δεν τα χρησιμοποιώ.Την περίμενα αυτή την απάντηση! Για τον ίδιο φόβο δε του δίνω χάπι αλλά έχω μία γνωστή κυρία που έχει γατούλα και 7 χρόνια με το χάπι δεν έπαθε τίποτα. Λοιπόν Κατερίνα που φοβάσαι τον καρκίνο!!! Τέρμα οι βαφές μαλλιών, τα σαμπουάν, η αποτρίχωση με λέιζερ, τα αρώματα,συνθετικά ρούχα και οι κρέμες προσώπου, όλα αυξάνουν τις πιθανότητες σε πολλαπλάσια επίπεδα για καρκίνο αποδεδιγμένα. Όταν τα κάνεις αυτά τότε θα έχεις το δικαίωμα να μανιπουλάρεις τη συζήτηση για να μπορείς να στρουθοκαμηλίσεις την συνείδηση σου!
Επίσης θα ήθελα να μου πεις σε ποιες επιστημονικές μελέτες στηρίζεις την άποψή σου ότι τα σαμπουάν, τα συνθετικά ρούχα και οι κρέμες προσώπου αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.
Αφού λοιπόν δεν τα χρησιμοποιώ ολα αυτά μου δίνεις φαντάζομαι το δικαίωμα να μανιπουλάρω τη συζήτηση για να στουρθοκαμηλίσω τη συνείδησή μου. (τι εννοεί ο ποιητής???
).Και επιτέλους, όταν δεν έχουμε επιχειρήματα καλό είναι να να σταματάμε τη συζήτηση και όχι να χρησιμοποιούμε εύηχες λέξεις σε άκυρες προτάσεις για να φαινόμαστε οι "και καλά ultra-διανόηση τύποι που δεν έχουμε τίποτα να πούμε γιαυτό σου τη λέμε με το γάντι".
ruko
Διάσημο μέλος
Οι άνθρωποι έχουν βρει τρόπο να ελέγχουν τον πληθυσμό τους, ώστε να εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους απογόνους τους. Τα ζώα δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο η μαμά φύση προέβλεψε το 90% των μικρών ζώων να πεθαίνει πριν καν φτάσει σε αναπαραγωγική ηλικία. Αν δε στειρώνουμε τα ζώα μας, ακριβώς αυτό θα συμβεί, δεδομένου του ότι πολλαπλασιάζονται με τέτοιο ρυθμό που είναι μαθηματικά αδύνατο να βρεθούν οικογένειες για όλα τα μικρά - ακόμα και υπό τις καλύτερες συνθήκες (π.χ. ένα κράτος που λειτουργεί).
Αν, βέβαια, δε σε ενοχλεί το παραπάνω, δεν μπορώ να σου πω τίποτα άλλο.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Αν δε θες να βλέπεις αυτό είναι δικό σου πρόβλημα, τα επιχειρήματα μου υπάρχουν από τη πρώτη δημοσίευσή μου, όσο για τις επιστημονικές μελέτες "google them" και θα τις βρεις. Αν πάλι σου είναι δύσκολο πάρε μία μία τις ουσίες από το σαμπουάν σου,άρωμα κτλ και κάνε μια αναζήτηση.Όλα όσα ανέφερες παραπάνω (με εξαίρεση το σαμπουάν και ενίοτε και τα αρώματα) δεν τα χρησιμοποιώ.![]()
Επίσης θα ήθελα να μου πεις σε ποιες επιστημονικές μελέτες στηρίζεις την άποψή σου ότι τα σαμπουάν, τα συνθετικά ρούχα και οι κρέμες προσώπου αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.
Αφού λοιπόν δεν τα χρησιμοποιώ ολα αυτά μου δίνεις φαντάζομαι το δικαίωμα να μανιπουλάρω τη συζήτηση για να στουρθοκαμηλίσω τη συνείδησή μου. (τι εννοεί ο ποιητής???).
Και επιτέλους, όταν δεν έχουμε επιχειρήματα καλό είναι να να σταματάμε τη συζήτηση και όχι να χρησιμοποιούμε εύηχες λέξεις σε άκυρες προτάσεις για να φαινόμαστε οι "και καλά ultra-διανόηση τύποι που δεν έχουμε τίποτα να πούμε γιαυτό σου τη λέμε με το γάντι".
Όσο για τις λέξεις που χρησημοποιώ συγνώμη την επόμενη φορά θα απευθυνθώ στους συνομιλιτές μου με πιο κατανοητές λέξεις και στη θέση του μανιπουλάρω θα βάλω "μ**********" και στο στρουθοκαμηλίζω "κάνω τη κότα". Το πρόβλημα σου είναι ότι θέλεις να επιβάλεις μέσω λανθάνουσας ("π********") μαιευτικής ("ματσαγκανιές") την γνώμη σου και κάνεις σαν τις πολιτικές αντιπολιτεύσεις που βλέπουν μόνο αυτά που λένε οι ίδιοι και όχι οι άλλοι και απομονώνουν σημεία.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Και παρεπιπτόντως (επειδή το ξέχασα στο προηγούμενο ποστ μου) φροντίζω να ενημερώνομαι για το τι είναι καλο για τις γάτες μου ΚΥΡΙΩΣ από τον κτηνίατρό μου. Οχι από τη γειτόνισσα, ούτε από το ιντερνετ, ούτε απότο φαρμακοποιό. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ!!!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool