neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Neiserria, ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω καθόλου τη λογική σου. Διαφωνείς με τη στείρωση, επειδή πιστεύεις ότι δεν μπορούμε να επιβάλλουμε δικτατορικά στα ζώα τη θέλησή μας. Ωστόσο λες ότι είσαι υπέρ της στείρωσης των θηλυκών μετά από 1-2 γέννες. Δηλαδή τότε είναι εντάξει; Δεν επιβάλλουμε τη θέλησή μας; Συγγνώμη, αλλά βρίσκω μια ασυνέπεια στο συλλογισμό σου.
Οι άνθρωποι έχουν βρει τρόπο να ελέγχουν τον πληθυσμό τους, ώστε να εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους απογόνους τους. Τα ζώα δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο η μαμά φύση προέβλεψε το 90% των μικρών ζώων να πεθαίνει πριν καν φτάσει σε αναπαραγωγική ηλικία. Αν δε στειρώνουμε τα ζώα μας, ακριβώς αυτό θα συμβεί, δεδομένου του ότι πολλαπλασιάζονται με τέτοιο ρυθμό που είναι μαθηματικά αδύνατο να βρεθούν οικογένειες για όλα τα μικρά - ακόμα και υπό τις καλύτερες συνθήκες (π.χ. ένα κράτος που λειτουργεί).
Αν, βέβαια, δε σε ενοχλεί το παραπάνω, δεν μπορώ να σου πω τίποτα άλλο.
Είπα ότι καταλαβαίνω και δε μπορώ να διαφωνίσω αν θέλουν μετά από 1-2 γέννες να στειρώσουν τα θυλικά, από την άλλη η επέμβαση στα αρσενικά και στη συμπεριφορά τους είναι πολλαπλάσια απ'ότι στα θυλικά. Προσωπικά δεν έχω στειρώση ποτέ ούτε θυλική μου γάτα. Καταλαβαίνω ότι πολλαπλασιάζονται γρήγορα αλλά έχουν και μικρότερο μέσω όρο ηλικίας από τους ανθρώπους.
Όταν αναφέρθηκα στα θυλικά ήμουν πρόθυμος να ρίξω νερό στο κρασί μου, κάτι το οποίο ίσως να καταλάβαινώ αλλά δε το εφαρμόζω ο ίδιος στις δικές μου γάτες.
Εγώ προσπαθώ να προσφέρω τις καλύτερες συνθήκες ζωής στις γάτες μου με τις λιγότερες παρεμβάσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Δεν θέλω να επιβάλω καμία γνώμη μου. Σε τελική ανάλυση ο καθένας είναι υπεύθυνος για το κατοικίδιό του. Αλλοι προτιμούν να το πηγαίνουν στο γιατρό και να το στειρώνουν και άλλοι προτιμούν απο το να το στειρώσουν να του δίνουν χάπι με κίνδυνο να πάθει καρκίνο. ΟΚ δεν θα σε πείσω απότι φαίνεται, αλλά μη μου μιλάς για υπέυθυνους ιδιοκτήτες και για μη επέμβαση στη φύση. Είναι μακράν χειρότερη επέμβαση στη φύση ενός ζώου το να πάθει καρκίνο από το να στειρωθεί.
Και παρεπιπτόντως (επειδή το ξέχασα στο προηγούμενο ποστ μου) φροντίζω να ενημερώνομαι για το τι είναι καλο για τις γάτες μου ΚΥΡΙΩΣ από τον κτηνίατρό μου. Οχι από τη γειτόνισσα, ούτε από το ιντερνετ, ούτε απότο φαρμακοποιό. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ!!!
Σ'αυτό το τελευταίο συμφωνώ! Καλύτερη ενημέρωση γίνεται από τον ειδικό, τον οποίο προσεχτηκά πρέπει να επιλέγουμαι. Αυτό δε σημαίνει επειδή έχω σχέση με το τομέα της υγείας ότι και οι ειδικοί όσο καλοί και να είναι δε μπορεί ή δεν είναι έμποροι. Άλλωστε εδώ γίνεται εμπόριο με τους ανθρώπους όπου οι συνέπειες έχουν σοβαρές κυρώσεις, γιατί να μη γίνει και με τα ζώα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Μάλιστα... Για να τα βάλουμε κάτω λοιπόν... Είπες ότι έχεις περισσότερες από μία γάτες, ας υποθέσουμε ότι έχεις 2, μία θηλυκιά και έναν αρσενικό. Μέσα σε ένα χρόνο, θα ζευγαρώσουν 3 φορές, γεννώντας κάθε φορά από 4, ας πούμε, γατάκια, σύνολο δηλαδή 12+οι δύο αρχικές=14 γάτες μέσα σε ένα χρόνο. Από αυτές, θα υποθέσω ότι οι 6 είναι θηλυκιές. Από 8-12 μωρά η κάθε μία μέσα σε ένα χρόνο, έχεις ήδη καμιά πενηνταριά γάτες, μέσα σε δύο χρόνια.Καταλαβαίνω ότι πολλαπλασιάζονται γρήγορα αλλά έχουν και μικρότερο μέσω όρο ηλικίας από τους ανθρώπους.
Ο μέσος όρος ζωής τους είναι γύρω στα 12 χρόνια, κάποιος που έχει μεγαλύτερη έφεση από εμένα στα μαθηματικά ας υπολογίσει σε τι αριθμό θα έχουμε φτάσει μέχρι τότε.
Όσο εξαιρετικό ταλέντο κι αν έχεις στην ανεύρεση κατάλληλων σπιτιών για τα γατάκια, αποκλείεται να καταφέρνεις να αποκαταστήσεις τέτοιους αριθμούς γατιών κάθε χρόνο.
Επομένως, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή μας δουλεύεις ψιλό γαζί και μπήκες εδώ μόνο για το flame, ή ζεις σε μια αχανή έπαυλη, με Χ στρέμματα κήπου, μαζί με κάμποσες εκατοντάδες γατιά...

LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν η φύση ήθελε τα ζώα μας να είναι στείρα θα το έκανε από μόνη της. Αν εσάς σας χαροποιεί το γεγονός να έχετε μπιμπελό στο σπίτι σας να κάνετε συλλογή από πορσελάνινες γάτες.
Κάποιος είπε για τους νόμους αλλά δε διάβασε ότι και εγώ διαφωνώ απόλυτα με τη μη εφαρμογή τους από τον αόρατο κρατικό μας μηχανισμό,κάποιοι μιλήσαν για ενημέρωση και τους λέω ότι ο καθένας πιστεύει αυτόν και αυτά που βολεύουν την συνήδειση του και κάποιοι είπαν για αρρώστιες για τις οποίες ανησυχούν λόγω της μετάδοσης τους κατά το ζευγάρωμα, το ίδιο ανησυχώ και εγώ για τους ίδιους και αν μου επιτρέψουν θα πληρώσω εγώ ο ίδιος τα έξοδα της δικιάς τους στείρωσης.Επίσης τα πατημένα γατάκια στο δρόμο είναι περισσότερο θύματα της δικιάς μας απροσεξίας και αδιαφορίας ("Γιατι να φρενάρω θα χαλάσω τα λάστιχα","και αν γλυστρίσει το όχημα και σκοτωθώ;" κτλ ) και της ανύπαρκτης παιδείας και ζωοφιλικής συνείδησης των Ελλαδιτών.
Οι γάτες είναι τα μοναδικά ζώα που επιλέγουν αυτά να μείνουν με τον άνθρωπο που τις φροντίζει και προσπαθούμε να τις κάνουμε σκυλιά,δουλικές και απόλυτα εξαρτώμενες. Σωστά όμως οι γάτες δεν είναι άνθρωποι αλλά η συμπεριφορά μας απέναντι στους τετράποδους φίλους μας είναι παρόμοια με τη συμπεριφορά που έχουμε απέναντι στους δίποδους μας φίλους.
Την επόμενη φορά να σκεφτείτε πόσο χαρούμενοι είσασταν την ημέρα που πηγαίνατε το ζωάκι σας για στείρωση!
\\το μπιμπελο ''μου εγω το μαζεψα απο το δρομο μολις 1 εβδομαδας μαζι με την αδερφουλα του που τελικα δεν αντεξε και ξεψυχισε 5 μερες μετα στα χερια μου-αυτο ηταν φρικτο.την αλλη την εχω ηδη 1 μηνα τωρα[σωθηκε παρολο που ηταν πολυ πολυ δυσκολο και με πολυ αγωνα] και θα την κρατησω για παντα και ναι οταν ερθει ο καιρος θα την στειρωσω-οσο για την φυση που λες οτι δεν θελει στειρα ζωα-ναι ετσι ειναι-μονο που η φυση δεν ηξερε απο φολες-απο κακοποιησεις αδεσποτων και απο την αδιαφορια του μεγαλυτερου αριθμου των ανθρωπων για τα ζωακια,,εφοσον λοιπον η παρεμβαση αρχισε απο εδω -θεωρω πως πρεπει να λαβουμε και εμεις τα μετρα μας να ελλατωθει ο αριθμος των καημενων τετραποδων που πληρωνουν καθε μερα με την ζωη τουςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
\\το μπιμπελο ''μου εγω το μαζεψα απο το δρομο μολις 1 εβδομαδας μαζι με την αδερφουλα του που τελικα δεν αντεξε και ξεψυχισε 5 μερες μετα στα χερια μου-αυτο ηταν φρικτο.την αλλη την εχω ηδη 1 μηνα τωρα[σωθηκε παρολο που ηταν πολυ πολυ δυσκολο και με πολυ αγωνα] και θα την κρατησω για παντα και ναι οταν ερθει ο καιρος θα την στειρωσω-οσο για την φυση που λες οτι δεν θελει στειρα ζωα-ναι ετσι ειναι-μονο που η φυση δεν ηξερε απο φολες-απο κακοποιησεις αδεσποτων και απο την αδιαφορια του μεγαλυτερου αριθμου των ανθρωπων για τα ζωακια,,εφοσον λοιπον η παρεμβαση αρχισε απο εδω -θεωρω πως πρεπει να λαβουμε και εμεις τα μετρα μας να ελλατωθει ο αριθμος των καημενων τετραποδων που πληρωνουν καθε μερα με την ζωη τους
και εγω πιστευω πως δεν ειναι λογικο να τα στειρωνουμε-αλλα ουτε να τα αφηνουμε να πεθαινουν και να βασανιζονται στο δρομο όποτε επιλεγουμε το λιγοτερο σκληρο που ειναι η στειρωση.,εκτος αν εσυ πιστευεις το αντιθετο
συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο που έθεσες την πραγματικότητα!

Ismini
Διάσημο μέλος
Εγω σέβομαι την αποψη σου να εισαι κατα της στειρωσης.Όσο για τους "φιλόζωους" θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η σχέση πρέπει να είναι φιλίας με τα ζώα τους,πατρότητας ή μητρότητας και όχι αφεντικού και προφανώς ζώου-σκλάβου πάνω στο οποίο έχουμε δικαίωμα ζωής και θανάτου.
Όπως και με τις γατούλες έτσι και στους ανθρώπους.
Ομως νομιζω το να ανθρωποποιεί κανείς τα ζωα ειναι εις βαρος των ζωων. Φυσικά και δεν ειμαι υπέρ της σχέσης ζωου/σκλάβου αλλά και ουτε υπέρ της σχέσης παιδιού/γονιού. (Αλωστε ο γατος μου με περνάει 7χ7=49 ετων και εγω 36...
). Δεν ειναι υποκατάστατα παιδιών και μωρών τα ζώα . Ειναι κι αυτά ατομα με προσωπικότητα και αξίζουν το σεβασμό μας. Κι οπως γραφει και το μελος Thanasis46 στη υπογραφή του "Τα ζωα δεν είναι παιχνίδια, ουτε μπιχλιμπίδια"!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Μάλιστα... Για να τα βάλουμε κάτω λοιπόν... Είπες ότι έχεις περισσότερες από μία γάτες, ας υποθέσουμε ότι έχεις 2, μία θηλυκιά και έναν αρσενικό. Μέσα σε ένα χρόνο, θα ζευγαρώσουν 3 φορές, γεννώντας κάθε φορά από 4, ας πούμε, γατάκια, σύνολο δηλαδή 12+οι δύο αρχικές=14 γάτες μέσα σε ένα χρόνο. Από αυτές, θα υποθέσω ότι οι 6 είναι θηλυκιές. Από 8-12 μωρά η κάθε μία μέσα σε ένα χρόνο, έχεις ήδη καμιά πενηνταριά γάτες, μέσα σε δύο χρόνια.
Ο μέσος όρος ζωής τους είναι γύρω στα 12 χρόνια, κάποιος που έχει μεγαλύτερη έφεση από εμένα στα μαθηματικά ας υπολογίσει σε τι αριθμό θα έχουμε φτάσει μέχρι τότε.
Όσο εξαιρετικό ταλέντο κι αν έχεις στην ανεύρεση κατάλληλων σπιτιών για τα γατάκια, αποκλείεται να καταφέρνεις να αποκαταστήσεις τέτοιους αριθμούς γατιών κάθε χρόνο.
Επομένως, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή μας δουλεύεις ψιλό γαζί και μπήκες εδώ μόνο για το flame, ή ζεις σε μια αχανή έπαυλη, με Χ στρέμματα κήπου, μαζί με κάμποσες εκατοντάδες γατιά...![]()
Μπράβο ξέρεις καλά μαθηματικά! Ελπίζω η δικιά σου έφεση στη στατιστική και τα μαθηματικά θα βοηθήσει τις γάτες.
Ναι έχω μεγάλο κήπο αλλά εκτός από τις δικές μου γάτες βοηθώ και τις αδέσποτες που τριγυρνούν, όσο μπορώ με τροφή και φάρμακα χώρις να μου είναι εύκολο ομολογώ να τις παρακολουθώ τακτικά αλλά προσπαθώ. Αν θέλεις να προσφέρεις τη δικιά σου βοήθεια έλα με τους στειρωτές, έχω stedon για όλους!
aretha
Περιβόητο μέλος
(Τον εριστικό σου τόνο και τα σαρκαστικά σχόλια τα αντιπαρέρχομαι, δεν έχω καμιά όρεξη να μπω σε τέτοιου επιπέδου αντιπαράθεση)
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπράβο ξέρεις καλά μαθηματικά! Ελπίζω η δικιά σου έφεση στη στατιστική και τα μαθηματικά θα βοηθήσει τις γάτες.
Ναι έχω μεγάλο κήπο αλλά εκτός από τις δικές μου γάτες βοηθώ και τις αδέσποτες που τριγυρνούν, όσο μπορώ με τροφή και φάρμακα χώρις να μου είναι εύκολο ομολογώ να τις παρακολουθώ τακτικά αλλά προσπαθώ. Αν θέλεις να προσφέρεις τη δικιά σου βοήθεια έλα με τους στειρωτές, έχω stedon για όλους!
μηπως σου ειναι ευκολο να απαντησεις και σε μενα,λιγο παραπανω σου εθεσα μια ερωτηση,φιλε μου-οσο για τα χαπια κρατα κανενε και για σενα γιατι μαλλον εχεις πολλα νευραΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος

neisseria
Νεοφερμένο μέλος
\\το μπιμπελο ''μου εγω το μαζεψα απο το δρομο μολις 1 εβδομαδας μαζι με την αδερφουλα του που τελικα δεν αντεξε και ξεψυχισε 5 μερες μετα στα χερια μου-αυτο ηταν φρικτο.την αλλη την εχω ηδη 1 μηνα τωρα[σωθηκε παρολο που ηταν πολυ πολυ δυσκολο και με πολυ αγωνα] και θα την κρατησω για παντα και ναι οταν ερθει ο καιρος θα την στειρωσω-οσο για την φυση που λες οτι δεν θελει στειρα ζωα-ναι ετσι ειναι-μονο που η φυση δεν ηξερε απο φολες-απο κακοποιησεις αδεσποτων και απο την αδιαφορια του μεγαλυτερου αριθμου των ανθρωπων για τα ζωακια,,εφοσον λοιπον η παρεμβαση αρχισε απο εδω -θεωρω πως πρεπει να λαβουμε και εμεις τα μετρα μας να ελλατωθει ο αριθμος των καημενων τετραποδων που πληρωνουν καθε μερα με την ζωη τους
και εγω πιστευω πως δεν ειναι λογικο να τα στειρωνουμε-αλλα ουτε να τα αφηνουμε να πεθαινουν και να βασανιζονται στο δρομο όποτε επιλεγουμε το λιγοτερο σκληρο που ειναι η στειρωση.,εκτος αν εσυ πιστευεις το αντιθετο
Ειλικρινά μπράβο σου για την ευαισθησία που δείχνεις. Όπως είπα για τα θυλικά δε μπορώ να διαφωνίσω μετά από 1-2 γέννες να γίνεται στείρωση παρόλο που εγώ προσωπικά δε το έκανα ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνω σε δικιά μου γάτα. Για τα αρσενικά διαφωνώ κάθετα και απόλυτα γιατί αλλάζει όλη τη φύση και τη συμπεριφορά τους. Οι περισσότεροι που στειρώνουν τις γάτες τους δε το κάνουν γι'αυτές αλλά για την δικιά τους ευκολία και μετά υποκρίνονται. Επειδή στον κόσμο των ανθρώπων βασιλεύει η αδιαφορία αυτό δε σημαίνει ότι οι λίγοι βρίσκουν τον εύκολο τρόπο της στείρωσης καλύτερο απέναντι στην ενημέρωση και στην εφαρμογή των νόμων.Ας πιέσουμε να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία και πιο τυπική η εφαρμογή της και όχι να στειρώνουμε όποια γάτα βλέπουμε όπως ο μεγάλος αδερφός "στείρωνε" τους ανθρώπους από τα συναισθήματα τους στο 1984.
mimikaki
Διάσημο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα και σε χώρες όπου υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα στην εφαρμογή των νόμων και πολύ οργανωμένη φιλοζωία, οι στειρώσεις είναι ο κανόνας και συνιστώνται από κτηνιάτρους και φιλοζωικές (και ωστόσο εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα με τα αδέσποτα, αν και όχι τόσο εκτεταμένο).
Αναγνωρίζεις ότι οι αβέρτα-κουβέρτα γεννήσεις συμβάλλουν στο πρόβλημα. Είναι αποτελεσματικά τα μέτρα που προτείνεις; Μπορούν να εφαρμοστούν σε μεγάλη κλίμακα;
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Εγω σέβομαι την αποψη σου να εισαι κατα της στειρωσης.
Ομως νομιζω το να ανθρωποποιεί κανείς τα ζωα ειναι εις βαρος των ζωων. Φυσικά και δεν ειμαι υπέρ της σχέσης ζωου/σκλάβου αλλά και ουτε υπέρ της σχέσης παιδιού/γονιού. (Αλωστε ο γατος μου με περνάει 7χ7=49 ετων και εγω 36...). Δεν ειναι υποκατάστατα παιδιών και μωρών τα ζώα . Ειναι κι αυτά ατομα με προσωπικότητα και αξίζουν το σεβασμό μας. Κι οπως γραφει και το μελος Thanasis46 στη υπογραφή του "Τα ζωα δεν είναι παιχνίδια, ουτε μπιχλιμπίδια"!
Έχεις δίκιο!!! Και συμφωνώ με την υπογραφή του Thanasis46 και προσθέτο ότι τα ζώα είναι πηγή χαράς,ισορροπίας και θετικής ενέργειας για κάθε σπίτι, άλλωστε στη ψυχιατρική και στη ψυχολογία θεωρείτε ότι η παρουσία τους έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
ο,κ -μονο που επειδη δεν πιστευω οτι μπορει να γινει τοσο μεγαλη αλλαγη στην ολη φαση και επειδη δεν αντεχω να τα βλεπω να τα μαζευουν με τα τσουβαλια και να τα βασανιζουν η να ψυχοραγουν διπλα σου απο φολα[τα εχω ζησει ολα και πολλα ακομα]επιλεγω τη στειρωση,,αν καποια στιγμη αλλαξει η παρουσα κατασταση και τα αφησουμε τα κακομοιρα να ζησουν ''φυσιολογικα''με καποια μερη να μπορουν να βρουν τροφη νερο κτλναι πρωτη εγω θα συμφωνησω μαζι σου-μεχρι τοτε ομως,,,τι κανουμε,,παραγωγη νεων θυματων,,,Ειλικρινά μπράβο σου για την ευαισθησία που δείχνεις. Όπως είπα για τα θυλικά δε μπορώ να διαφωνίσω μετά από 1-2 γέννες να γίνεται στείρωση παρόλο που εγώ προσωπικά δε το έκανα ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνω σε δικιά μου γάτα. Για τα αρσενικά διαφωνώ κάθετα και απόλυτα γιατί αλλάζει όλη τη φύση και τη συμπεριφορά τους. Οι περισσότεροι που στειρώνουν τις γάτες τους δε το κάνουν γι'αυτές αλλά για την δικιά τους ευκολία και μετά υποκρίνονται. Επειδή στον κόσμο των ανθρώπων βασιλεύει η αδιαφορία αυτό δε σημαίνει ότι οι λίγοι βρίσκουν τον εύκολο τρόπο της στείρωσης καλύτερο απέναντι στην ενημέρωση και στην εφαρμογή των νόμων.Ας πιέσουμε να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία και πιο τυπική η εφαρμογή της και όχι να στειρώνουμε όποια γάτα βλέπουμε όπως ο μεγάλος αδερφός "στείρωνε" τους ανθρώπους από τα συναισθήματα τους στο 1984.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Δεν μας είπες όμως, τελικά ΠΟΣΕΣ γάτες έχεις μαζέψει; Και ΠΟΣΑ γατάκια καταφέρνεις να δίνεις κάθε χρόνο;
(Τον εριστικό σου τόνο και τα σαρκαστικά σχόλια τα αντιπαρέρχομαι, δεν έχω καμιά όρεξη να μπω σε τέτοιου επιπέδου αντιπαράθεση)
Απάντησα στο ίδιο ύφος! Όσα μπορώ!
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
μηπως σου ειναι ευκολο να απαντησεις και σε μενα,λιγο παραπανω σου εθεσα μια ερωτηση,φιλε μου-οσο για τα χαπια κρατα κανενε και για σενα γιατι μαλλον εχεις πολλα νευρα
Δε πρόλαβαίνω να απαντήσω και να δω όλες τις ερωτήσεις και τα χάπια πήγαιναν για μία συγκεκριμένη απάντηση που δέχθηκα και όχι για σένα (Στειρωτές=οι κτηνίατροι της δεσποινίδας/κυρίας που θεώρησε ότι ήταν ευγενική). Και φυσικά εκνευρίζομαι όταν κάποιος θεωρεί ότι μπαίνω σε αντιπαράθεση έτσι απλά για να δουλεύω κόσμο.Την ερώτηση αν θέλεις μπορείς να μου την ξανακάνεις.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
ηδη μου απαντησες-και απο οτι ειδα καταλαβες τους δικους μου τουλαχιστον λογους που ειμαι υπερ της στειρωσης..ομως αν δεις παραπανω αυτα που λες δεν ειναι εφικτα για τα επομενα χρονια-δες αν θες τι σου απαντησα πριν,,δεν ημαστε ολες εδω οι τρελλες με το αναισθητικο,,υπαρχουν πολλα και ευαισθητα ατομα εδω περα,,που κανουν οτι μπορουν και οσα μπορουνΔε πρόλαβαίνω να απαντήσω και να δω όλες τις ερωτήσεις και τα χάπια πήγαιναν για μία συγκεκριμένη απάντηση που δέχθηκα και όχι για σένα (Στειρωτές=οι κτηνίατροι της δεσποινίδας/κυρίας που θεώρησε ότι ήταν ευγενική). Και φυσικά εκνευρίζομαι όταν κάποιος θεωρεί ότι μπαίνω σε αντιπαράθεση έτσι απλά για να δουλεύω κόσμο.Την ερώτηση αν θέλεις μπορείς να μου την ξανακάνεις.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool