valina15252
Νεοφερμένο μέλος
Βρισκω αρκετα σκληρο αυτο το σχολιο αλλα θα το αγνοησω.Η αλήθεια είναι εγώ δε θα άφηνα ένα πλάσμα που αγαπάω έξω στην αυλή με κρύο κ ζέστα όπως επίσης δεν θα μπορούσα να αγαπάω μόνο τη δική μου γάτα κ να μη νιώθω συμπόνια κ για τα υπόλοιπα ζώα που κυκλοφορούν έξω με αντίξοες συνθήκες. Εν πάση περιπτώσει η γατούλα έφυγε κ ας ελπίσουμε ότι πήγε κάπου καλύτερα κ να μη της συνέβη κάτι
Μπορει να μην ειμαι ενεργος φιλοζωη και να μην ταϊζω ολα τα δεσποτα ζωα της γειτονιας αλλα δεν ειμαι αναισθητη.
Τις μερες που εκανε πολυ κρυο η γατα ηταν μεσα στο σπιτι μου.
Πρεπει να καταλαβαινεις οτι μερικοι ανθρωποι δεν ειχαν ποτε στη ζωη τους ζωα. Και παρολα αυτα δεν ειναι ουτε εχθρικοι ουτε αναισθητοι απεναντι σε αυτα.
Ισως να μην ταιριαζω ακριβως στο προφιλ του ιδανικου μελους της κοινοτητας σας και μαλλον ειναι η τελευταια φορα που θα με δεις να μπαινω. Καλη συνεχεια στο εργο σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Βρισκω αρκετα σκληρο αυτο το σχολιο αλλα θα το αγνοησω.
Μπορει να μην ειμαι ενεργος φιλοζωη και να μην ταϊζω ολα τα δεσποτα ζωα της γειτονιας αλλα δεν ειμαι αναισθητη.
Πρεπει να καταλαβαινεις οτι μερικοι ανθρωποι δεν ειχαν ποτε στη ζωη τους ζωα. Και παρολα αυτα δεν ειναι ουτε εχθρικοι ουτε αναισθητοι απεναντι σε αυτα.
Ισως να μην ταιριαζω ακριβως στο προφιλ του ιδανικου μελους της κοινοτητας σας και μαλλον ειναι η τελευταια φορα που θα με δεις να μπαινω. Καλη συνεχεια στο εργο σας.
Βαλίνα είναι κρίμα να φεύγεις έτσι εύκολα επειδή δεν συμφωνείς με κάποιο μέλος.Εδώ υπάρχουν 3849723942 μέλη είναι λογικό να να έχουμε κ αντίθετες απόψεις..Πάντως δεν πιστεύω όι η Σλιθερινούλα ήθελε να σε θίξει..Και φυσικά και ταιριάζεις στην κοινότητα μας..Και εγώ πρώτη φορά έχω γατάκια!!!
Όπως κ να χει..Χαιρόμαστε να σε βλέπουμε ανάμεσα μας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Το ότι εγώ έκανα αυτό το σχόλιο δεν σημαίνει ότι το συμμερίζεται κ όλη η κοινότητα, ούτε η σελίδα είναι δική μου για να μη ξαναμπείς άλλωστε υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ μέσα με διάφορες αντιλήψεις που συχνά συγκρουόμαστε μεταξύ μας. Δεν θα ήθελα να φύγεις από μένα γιατί θα αισθανθώ αρκετά άσχημα με την έννοια όπως είπα πιο πάνω ότι είμαι ένα απλό μέλος κ μάλιστα σχετικά καινούριο κ δεν έχω το δικαίωμα να διώχνω κόσμο αλλά κ παλιά να ήμουν πάλι δεν θα είχα αυτό το δικαίωμα όπως κ στην κοινωνία έτσι κ σε μια διαδικτυακή κοινωνία υπάρχουν διάφορες απόψεις αυτό δε σημαίνει ότι εξαφανίζουμε τα άτομα που διαφωνούμε απλά λέμε τη γνώμη μας αυτό έκανα κ εγώ, αν σε πρόσβαλε τόσο πολύ σου ζητώ συγνώμη!Βρισκω αρκετα σκληρο αυτο το σχολιο αλλα θα το αγνοησω.
nikoletta_cy
Νεοφερμένο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Ναι πρέπει να είναι νηστική και να μη της δώσεις κ νερό, αφού θα την πας το πρωί πρέπει να παραλήψεις το βραδυνό της γεύμα.γεια σας, τη Δευτέρα το πρωί θα πάρω και εγώ την γάτα μου για στείρωση και έχω μια απορία που ξέχασα να ρωτήσω την ώρα που πήρα τηλέφωνό στο κτηνιατρείο για να κλείσω ραντεβού.. η γάτα πρέπει να είναι νηστική πριν την πάω? και ναι πόσες ώρες περίπου?
nikoletta_cy
Νεοφερμένο μέλος
Ναι πρέπει να είναι νηστική και να μη της δώσεις κ νερό, αφού θα την πας το πρωί πρέπει να παραλήψεις το βραδυνό της γεύμα.
Ευχαριστώ πολύ

ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
L1+Amelie
Νεοφερμένο μέλος
Κάθε 6 μήνες πηγαίνω τη γάτα μου στον κτηνίατρο και της κάνει μια ένεση αντισυλληπτική... Είναι καλύτερο από το να τη βάλω σε διαδικασία στείρωσης με χειρουργείο; Είναι θηλυκια. Επίσης έχω ακούσει πως αν κάνει συνέχεια τέτοιου είδους ενέσεις στη γάτα σου μπορεί να πάθει καρκίνο. Ισχύει κάτι τέτοιο;

moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα!Κάθε 6 μήνες πηγαίνω τη γάτα μου στον κτηνίατρο και της κάνει μια ένεση αντισυλληπτική... Είναι καλύτερο από το να τη βάλω σε διαδικασία στείρωσης με χειρουργείο; Είναι θηλυκια. Επίσης έχω ακούσει πως αν κάνει συνέχεια τέτοιου είδους ενέσεις στη γάτα σου μπορεί να πάθει καρκίνο. Ισχύει κάτι τέτοιο;![]()
Πιστευω πως η ένεση ρίχνει πολύ το ζωάκι,δεν προστατευει 100% απο πιθανή εγκυμοσύνη και είναι η χειρότερη επιλογή.Η γιατρός μου μου είχε πει ότι πονά πολύ επειδή οι γάτες έχουν πολύ λεπτές φλέβες και το υγρό είναι σχετικά πηχτό.Επισης πρόκειται για ένα σκεύασμα που "παίζει" με τις ορμόνες του ζώου,με όποιες συνέπειες κι αν έχει αυτό.Θα σου πρότεινα να μην την υποβάλλεις σε αυτή τη διαδικασία κάθε εξάμηνο,και να προχωρήσεις σε επέμβαση.
Downhill
Νεοφερμένο μέλος
Τελικά με πείσατε και ύστερα απο κουβέντα και με την "μαμα" του γατιού αποφασίσαμε να το στειρώσουμε το κοπρόγατο!
θα ήθελα όμως επειδή έχω ακούσει πολλά αρνητικά να μου πείτε όσοι έχετε σχετική εμπειρία:
α) Πόσο και πώς αλλάζει η συμπεριφορά του γατούλη μετα την στείρωση? Γίνεται πίο χαδιάρης, πιό παιχνιδιάρης, ή μετατρέπετται σε τεμπελόγατο?
β) Τί προβλήματα υγείας μπορεί να προκύψουν απο κάτι τέτοιο?
γ) Συνήθως σε ποιά ηλικία γίνεται η επέμβαση?
μιλάμε για αρσενικό γατι πάντα.
aretha
Περιβόητο μέλος
Γενικά πάντως, η στείρωση -ειδικά στα αρσενικά- είναι μια απλούστατη υπόθεση, που τα απαλλάσσει από πολλούς κινδύνους. Πήρατε τη σωστή απόφαση

ΔΑΦΝΗ ΛΙΑΠΑΚΗ
Νεοφερμένο μέλος
Αυριο εφτασε η ημερα που θα παω τον Ορφεα για στειρωση.
Καταλαβαινετε πως νιωθω.
Δεν ειναι η πρωτη φορα που ειχα σιαμεζακι.Πριν 20κατι χρονια ειχα 9. Δεν ηταν στειρωμενα και δυστηχως γνωρισαν
την ''καλοσυνη'' του ανθρωπου, αρχης γενωμενης της Ιζας, που ηταν και ο πατριαρχης( μεγαλη ιστορια το ονομα...) Καποιος ''ευγενικος ανθρωπος'' θεωρησε καλο να λοξοδρομησει πανω στο πεζοδρομιο,(οπως μαρτυρουσαν τα ιχνη της ροδας) τοσο ωστε να τον πετυχει.Τα υπολοιπα ακολουθησαν με διαφορους τροπους.
Δεν πιστευα στην στειρωση και αν δεν υπηρχε το FIV ,ισως και να μην την σκεπτομουνα ποτε.Πιστευα οτι οι γατες πρεπει να ειναι ελευθερες , χωρις περιορισμους και ορους...
Ποσο τραγικα λαθος (η και ρομαντικη) ημουνα να πιστευω οτι δεν θα μπορουσε κανεις να βλαψει αυτα τα υπεροχα πλασματα...
Για χρονια δεν ξαναπηρα γατακι κοντα μου .Καθε φορα ομως που καμια φιλη ειχε γατα
δεν με ξεκολλαγε. Η αναμνηση των αδικοχαμενων υπαρξεων με στοιχειωνε , με τη σκεψη που εφταιξα.
Ολα αυτα μεχρι που επεσα πανω σε αυτη την ιστοσελιδα και αρχισα να περναω ωρες κολλημενη στην οθονη. Τελος αφου το συζητησα με τον αντρα μου αποφασισαμε να
γινουμε ξανα ''γονεις''.Ας ειναι καλα ο duke 21 και η μαμα του που μας επετρεψαν να καλωσορισουμε τον Ορφεα.
Απο την πρωτη στιγμη τον ερωτευτηκαμε και η σκεψη οτι κατι μπορει να του συμβει μας τρελλαινει .Περιφραξαμε τον κηπο μας , φροντιζοντας να κλεισουμε τις τρυπες σε καγκελλα με πολυκαρμπονικα φυλλα , η πορτα του γκαραζ επενδυθηκε ολη με σιδερο , μεχρι που φυτεψα catnip για να νοιωθει ο νεαρος ανετα ...
Για εμας απο την αρχη ενα πραγμα ηταν δεδομενο , οτι θα καναμε οτι μπορουσαμε για να ζησει ο Ορφεας , προστατευμενος και υγιης.
Με αυτη την σκεψη αποφασισαμε να τον στειρωσουμε.Βεβαια και δεν νοιωθουμε χαρα ( μηπως νοιωθει καμμια μητερα χαρα οταν πηγαινει το παιδι της για εμβολιο
, αλλα πιστευουμε οτι ετσι ειναι το σωστο .Δεν δικαιολογουμαι , ουτε θελω να πω οτι δεν υπαρχει παρα μια σωστη γνωμη , η δικια μου.Ηθελα απλα ετσι να μοιραστω αυτες τις σκεψεις και την αγωνια μου μαζι σας.
Εντελει πιστευω οτι ο καθενας κανει αυτο που πιστευει πιο σωστο και καλυτερο για τις ψυχουλες που του ''ετυχαν'' ,ακομα και αν κανει λαθος . Ακριβως οπως και οι γονεις...
καλη σας νυχτα
Δαφνη.
elvenstar
Επιφανές μέλος
ΔΑΦΝΗ ΛΙΑΠΑΚΗ
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Η στειρωση στα αρσενικα ειναι υποθεση ρουτινας, μην ανησυχεις σε μια μερα ο Ορφεας θα τρεχει και θα παιζει μαζι σου οπως και πριν.Και πιστευω οτι με την στριρωση θα του προσφερεις καλυτερη ποιοτητα ζωης και σιγουρα τον προστατευεις απο πολλους εξωτερικους κινδυνους.
.Περιμενουμε νεα σας.

ΔΑΦΝΗ ΛΙΑΠΑΚΗ
Νεοφερμένο μέλος
Ο γιατρος μας ο Δημητρης ηταν οπως παντα ευγενεστατος και αφησα τον Ορφεα με εμπιστοσυνη στα χερια του.
Γυριζοντας σε δυο ωρες , μου εξηγησε οτι το χειρουργειο πηγε πολυ καλα και τι πρεπει να προσεξω,οπως και να μη διστασω να τηλεφωνησω σε οποιαδηποτε ανησυχια μου.
Γυρισαμε στο σπιτι και εκρυψα την τροφη και το νερο, μετα πηρα την αγαπημενη κουβερτα του Ορφεα και αυτον στην αγκαλια μου και κοιμηθηκαμε μαζι.Πριν απο μια ωρα σηκωθηκαμε και αρχισε να ψαχνει την τροφη του.Αν και πιο ηρεμος απο το κανονικο , με παιρνει απο πισω και φαινεται φυσιολογικος.
Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους σας γιατι η πληροφορηση , οπως και η υποστηριξη ειναι σημαντικα.
Φιλικα Δαφνη
moukelis
Επιφανές μέλος
Psika
Εκκολαπτόμενο μέλος
και είχα πεθάνει από στενοχώρια, δεν τρώγαμε μπροστά της και μάλιστα παραπονιόταν τόσο πολύ που η μητέρα μου της έφτιαξε τσαγάκι με φρυγανίτσα όπως τρώνε οι άρρωστοι πριν τα χειρουργεία, (δουλεύει η μητέρα μου σε νοσοκομείο και ξέρει). Τώρα που η αυλή μου είναι γεμάτη αδέσποτα που προήλθαν από γάτες της γειτόνισσας, η οποία δεν μπήκε σε κόπο να της στειρώσει, σκέφτομαι να τις στειρώσω εγώ γιατί είναι ήδη κάμποσες, γέννησαν και δύο γάτες και έχει γίνει χαμός. Πώς όμως θα ελέγξω τι τρώνε πριν τις πάω για στείρωση;Μπορεί πχ να ρίξει κάτι κάποιος γείτονας ή γειτόνισσα και εγώ αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Πρέπει οπωσδήποτε να είναι νυστικές 24 ώρες ή απλά ήταν υπερβολή του δικού μου κτηνίατρου;Σημειωτέον ότι είναι 12 γάτες στην αυλή μου τις οποίες ταίζω όλες μαζί.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
(Το τσάι δεν είμαι καθόλου, μα καθόλου σίγουρη ότι ενδείκνυται για ζώα)

Όσον αφορά τα αδέσποτα γατάκια, τα πιάνουμε από το προηγούμενο βράδι και τα αφήνουμε να κοιμηθούν μέσα στη γατοφόρο, έχοντας βάλει μόνο λίγο νεράκι για να πίνουν και λίγη άμμο σε ένα ρηχό δοχείο. Εναλλακτικά, μπορείς να συνεννοηθείς με τον κτηνίατρο να τις κρατήσει εκείνος για κάποιες ώρες πριν το χειρουργείο και για λίγη ώρα μετά, μέχρι να συνέλθουν εντελώς από τη νάρκωση.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool