aretha
Περιβόητο μέλος
Πρόβλημα δεν υπάρχει, απλώς αν είναι προχωρημένη αρκετά η εγκυμοσύνη γίνεται αναγκαστικά μεγαλύτερη τομή και είναι λίγο βαρύτερη η επέμβαση, ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει η γατούλα.ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο προβλημα αν στειρωθει μια γατουλα ενώ κυοφορεί...
Για να μην μπλέκουμε άσχετα μεταξύ τους θέματατωρα εχει 6 γατες που φροντιζει, και ψαχνει τροφη οικονομική για τους προφανείς λογους
ρίξε μια ματιά εδώ.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρινάκι
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mr Nurse
Νεοφερμένο μέλος
Η Σαλώμη μου ήταν πολύ δραστήρια, έφερνε βόλτα όλο το σπίτι στο λεπτό και τώρα δεν θέλει να μας βλέπει καν! Βοήθεια, κοντεύω να τρελαθώ!!!! Ξέρει κάποιος κάτι σχετικό?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Συνήθως η ανάρρωση στις θηλυκές διαρκεί 24-48 ώρες και σ' αυτό το διάστημα είναι φυσιολογικό να μην κινούνται πολύ και να μην τρώνε. Η δική σου φαίνεται ότι αργεί να αναρρώσει, κυρίως το ότι δεν πίνει νερό είναι ανησυχητικό γιατί κινδυνεύει να αφυδατωθεί. Αφού ξεκίνησε να τρώει, δοκίμασε να της δώσεις κονσέρβα ειδική για ανάρρωση (a/d της Hill's ή Recovery της Royal Canin). Αυτές είναι πολύ δυναμωτικές και περιέχουν και πολύ νερό, που της είναι απαραίτητο.
Δες λίγο και τα ράμματα στην τομή της: αν τα έχει τραβήξει ή αν η περιοχή είναι κόκκινη, ζεστή και πρησμένη πρέπει να τη δει ο κτηνίατρος, ίσως έχει κάποια φλεγμονή που την πονάει και γι' αυτό δεν είναι ζωηρή.
Ελπίζω να συνέλθει σύντομα, περαστικά της!
Mr Nurse
Νεοφερμένο μέλος
Τουλάχιστον εδώ λέω τον 'πόνο' μου και κάποιος με καταλαβαίνει...........
Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον!
aretha
Περιβόητο μέλος

Καλού κακού δεν κάνεις και στον κτηνίατρο ένα τηλεφώνημα, μήπως πρέπει να τη δει;
Mr Nurse
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Περαστικά εύχομαι και όλα θα πάνε καλά.!

Mr Nurse
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε και μου συμπαρασταθήκατε, ήταν πολύ δύσκολο για μένα.
Εύχομαι και οι δικές σας ψυχούλες να νιαουρίζουν πάντα ευχάριστα και να είναι ευτυχισμένες!!!!!!

xoxlidaki
Νεοφερμένο μέλος
Σήμερα γύρισα με τη Θάλεια από την κτηνίατρο όπου της έκανε στείρωση. Είναι περίπου 7 μηνων και μας έπιασε ένας ακαταλόγιστος οίστρος. Στο μεταξύ τους έχω ζευγάρι με το Χουρχούρη, έναν τιγρέ γατούλη περίπου 5 μηνων. Είναι φοβερά φιλαράκια και κοιμούνται αγκαλίτσα, δεν έχω δει ποτέ πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν οι γάτες μεταξύ τους, μια και η Θάλεια (γατί κακοποίησης, αλλά ευτυχώς του έτυχε καλύτερη μοίρα) δεν κάνει τίποτα αν δεν δει να το κανει ο Χουρχούρης πρώτα.
Είχα λοιπόν ενδιασμούς για το αν θα πρέπει να κάνω και τους δύο μαζί (στείρωση), αλλά η γιατρός μου είπε πως ο Χουρχούρης είναι μικρός. Τις μέρες που η Θάλεια έκανε σαν την "Λουκρητία" του Αρκα, ο Χουρχούρης συμπεριφερόταν σαν "Καστρατο", κοινως στον κόσμο του. Είχα επιφυλάξεις μήπως ο Χουρχούρης δεν βοηθήσει στην ανάρωσή της, μήπως την προκαλεί να παίξουν και την ενοχλεί.
Μόλις την έφερα πίσω έκανε σαν παλαβός να τη δει από το κουτί και τώρα με μεγάλη μου εκπληξη βλέπω να είναι στο κρεβάτι της και να την γλύφει όπου μπορεί. Δεν την πειράζει, δεν την προκαλεί για παιχνίδι, της αφήνει τον χώρο που χρειάζεται....μου φαίνεται απίστευτο.
Η Θάλεια μου έκανε λίγο εμετό, τα έκανε και πάνω της, είναι όντως ζαλισμένη, αλλά εύχομαι να πάει καλύτερα....είναι όντως δύσκολο να βλέπεις το ζωάκι σου έτσι.....ελπίζω να πάνε όλα καλα, γιατί νοιώθω ήδη πολλές ενοχές.
Βλέπω όμως τον ΧΟυρχούρη να την προσέχει καλύτερα και απο μένα.
Υ.Γ. στη φωτό ο Χουρχούρης και η Θάλεια σε παλαιότερες στιγμες!
Συνημμένα
moukelis
Επιφανές μέλος
Mr Nurse
Νεοφερμένο μέλος
Μέσα στην εβδομάδα θα πάμε να κόψουμε τα ράματα και να κάνουμε τα φετεινά εμβόλια.
Shoogah
Νεοφερμένο μέλος
Τις τελευταίες μέρες νομίζω οτι ο αρσενικός ανακαλύπτει την σεξουαλικότητα του με αποτέλεσμα να δαγκώνει το θηλυκό στο σβέρκο κ να προσπαθεί να το καβαλήσει κάνοντας τις αντίστοιχες κινήσεις αναπαραγωγής
ΤΟ θηλυκό όμως ούτε συζήτηση, βγάζει νυχιά, δόντια για να τον σταματήσει. Αλλα αυτός δεν το βάζει κάτω. Βγάζει κ έναν περιεργο ηχο σαν να της μιλαει! Μίλησα με τον γιατρό στο τηλ. για τις ανησυχίες μου αλλά μου είπε οτι απλά παίζουνε ακόμα κ οτι είναι πολύ νωρίς για στείρωση (+μου πρότεινε το εξωφρενικό ποσό των 200 ευρώ και για τα 2)Δεν θέλω να βρεθώ κ εγώ θύμα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, δεν θα έχω τους πόρους να τα συντηρήσω. Εδώ τώρα με τα 2 αυτά γατονια κ έχω βγει εκτός προϋπολογισμού, δεν μπορούσα όμως να τα αφήσω στο ελεος του δρομου.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Είμαι σχετικά νέο μέλος στο φόρουμ και μιας και είμαι μια άπειρη γατομαμά θα ήθελα ορισμένες πληροφορίες όσον αφορά την στείρωση και τον ευνουχισμό. Τον περασμένο Οκτώβρη ενώ ήμουν Ρέθυμνο βρήκα δυο απίστευτα πεινασμένα γατουλια να παρακαλάνε για βοήθεια στα σκουπίδια. Ήταν πολύ μικρά και αδύναμα οπότε αποφάσισα να τα πάω στον κτηνίατρο. Δεν είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε καν ψύλλους! Απ'οτι μου είπε ο γιατρός μάλλον ήταν από "σπίτι", καταλειπα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης που ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να ξεφορτωθεί σε έναν κάδο. Δεν είχαν κλείσει καν τον πρώτο μηνά ζωής τους! Καθώς δεν έβρισκα κάποιον ενδιαφερόμενο να τα υιοθετήσει, τα κράτησα εγώ και τώρα μένουμε μαζί στο σπίτι μου στην Πάτρα. Είναι σχεδόν 4 μηνών εμβολιασμένα κ χαρούμενα που έχουν κάποιον να τα φροντίζει.
Τις τελευταίες μέρες νομίζω οτι ο αρσενικός ανακαλύπτει την σεξουαλικότητα του με αποτέλεσμα να δαγκώνει το θηλυκό στο σβέρκο κ να προσπαθεί να το καβαλήσει κάνοντας τις αντίστοιχες κινήσεις αναπαραγωγήςΤΟ θηλυκό όμως ούτε συζήτηση, βγάζει νυχιά, δόντια για να τον σταματήσει. Αλλα αυτός δεν το βάζει κάτω. Βγάζει κ έναν περιεργο ηχο σαν να της μιλαει! Μίλησα με τον γιατρό στο τηλ. για τις ανησυχίες μου αλλά μου είπε οτι απλά παίζουνε ακόμα κ οτι είναι πολύ νωρίς για στείρωση (+μου πρότεινε το εξωφρενικό ποσό των 200 ευρώ και για τα 2)
Δεν θέλω να βρεθώ κ εγώ θύμα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, δεν θα έχω τους πόρους να τα συντηρήσω. Εδώ τώρα με τα 2 αυτά γατονια κ έχω βγει εκτός προϋπολογισμού, δεν μπορούσα όμως να τα αφήσω στο ελεος του δρομου.
Τα γατάκια μπορούν άνετα να στειρωθούν απο 7 μηνών και μετά. Φυσικά ούτε υπάρχει λόγος το θηλυκό να γεννήσει μια φορά ούτε και να της έχει έρθει ο οίστρος.
Ο Οίστρος συχνά, και ειδικά την πρώτη φορά μπορεί να είναι σιωπηλός, η γάτα δηλ να μην δείξει συμπτώματα φανερά, και το κακό να γίνει, εφόσον έρχεται σε επαφή με άλλο αρσενικό.
Για να κάνει το αρσενικό τέτοιες κινήσεις πιστεύω ότι είναι μεγαλύτερα απο 4 μηνών....

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και μην αλλάξει ξαφνικά διάθεση η θηλυκή και γίνει το ζευγάρωμα (γιατί είναι πιθανόν απο μέρα σε μέρα) και να μην σου φύγει το ένα ή το άλλο προς αναζήτηση άλλου συντρόφου.
Μια λογική τιμή για στείρωση είναι 60-80 τα αρσενικά και 80-100 τα θηλυκά, για τα θυληκά μιλάμε πάντα για ενέσιμη αντιβίωση και απορροφήσιμα ράμματα.
Δεν γνωρίζω που είσαι, αλλά η καλύτερη μέθοδος είναι η έρευνα αγοράς, μιας και οι τιμές ποικίλουν απίστευτα....

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
το πιο "προχωρημένο" θα ήταν καλό να πάρει σειρά...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xoxlidaki
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως σου ζητάει πολλά ο κτηνίατρος. Εμένα μου πήρε 85 για τη Θάλεια (απορροφήσιμα ράμματα και ενέσιμη αντιβίωση) και μου είπε 60 για τον Χουρχούρη. Αν και μου είπε για καλύτερη τιμή επειδή θα τους πάω και τους δύο εκει.....ψάξε το λίγο γιατί είναι κλέψιμο τα 200.
Τέλος, και η κτηνίατρος μου μου είχε πει πως αν τα βρούμε στο δρόμο τα γατάκια είναι λίγο δύσκολο να είμαστε ακριβείς για την ηλικία τους, η οποία προσδιορίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις από τα δόντια (αν τα έχουν αλλάξει και το χρώμα τους). Αρα μήπως τα δικά σου είναι λίγο μεγαλύτερα;
Μαρινάκι
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
μπορει να ισχυει, αν ακομη δεν εχουν φυγει οι ορμονες..δλδ αν εχει περασει λιγος καιρος απο την στειρωσηεμενα για τη στειρωση του γατου ο κτηνιατρος μου πηρε 50ευρω..βεβαια του την εκανα οταν ηταν `8μηνων διοτι κ γω τον βρηκα στο δρομο κ δυσκολο να προσδιορισει ηλικια,κ ο λογος ηταν γιατι αν την εκανα νωριτερα συμφωνα με τον κτηνιατρο δε θα μεγαλωνε αλλο το κεφαλακι του σε σχεση με το σωμα του...να σας ρωτησω κατι που ειστε εμπειροι γατογονεις..τελευται,παρόλο που ειναι στειρωμενος παει ερχεται απο πορτα σε πορτα κ απο παραθυρο σε παραθυρο νιαουριζοντας,πειναει μονιμως κ πινει αρκετο νερο,κ γενικα γρατσουναει,δαγκωνει κ βρισκεται σε υπερενταση..καποιοι μου ειπαν οτι το γεναρη αφινιαζουν λιγο λογω αναπαραγωγικης περιοδου..κατι τετοιο ισχυει,εφοσον εχει στειρωθει???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evagelia.ioannina
Νεοφερμένο μέλος
Μου έδωσε και ένα σπρεϋ να ψεκάζω την τομή της μια φορά τη μέρα συν το παυσίπονο. Δείχνει να πονάει αρκετά και νιαουρίζει με παράπονο. Σε 15 μερες θα ξαναπάμε στο γιατρό για να της κόψει τα ράμματα. Όλο αυτό το διάστημα θα πονάει; Πόσο θα κρατήσει αυτό; Αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει γιατί βλέπω τη μικρούλα μου να υποφέρει και έχω τύψεις για αυτό που της έκανα.Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω και δεν το γνωρίζω;

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool