Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Καλημέρα σας!
Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις που έχουν γραφτεί και χαίρομαι που τα μέλη του φόρουμ έχουν τόσο καλή ενημέρωση.
Έχω ένα γατάκι αρσενικό 5 μηνών και σε λίγους μήνες θα το στειρώσω.
Όμως έχω ακούσει ότι τα στειρωμένα αρσενικά παρουσιάζουν ουρόλιθους.
Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό? Η ειδική τροφή μηδενίζει τον κίνδυνο σχηματισμού τους ή απλά τον ελαχιστοποιεί?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σας!
Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις που έχουν γραφτεί και χαίρομαι που τα μέλη του φόρουμ έχουν τόσο καλή ενημέρωση.
Έχω ένα γατάκι αρσενικό 5 μηνών και σε λίγους μήνες θα το στειρώσω.
Όμως έχω ακούσει ότι τα στειρωμένα αρσενικά παρουσιάζουν ουρόλιθους.
Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό? Η ειδική τροφή μηδενίζει τον κίνδυνο σχηματισμού τους ή απλά τον ελαχιστοποιεί?
Καλημερα.Η ειδικη τροφη οντως τον μειωνει τον κινδυνο.Δεν τον μηδενιζει βεβαια.Για αυτο καλο θα ειναι να μην τον στειρωσεις τοσο μικρο.Καλυτερα να παει 7-8 μηνων,εκτος και αν αρχισει να ψεκαζει με κατουρο,οποτε τοτε αναγκαστικα θα τον στειρωσεις πριν τον 8ο μηνα.
Κοιτα..τα παντα εχουν τα θετικα τους και τα αρνητικα τους.Ζυγιζεις τα πραγματα...στη στειρωση ομως τα θετικα ειναι πολυ περισσοτερα απο τα αρνητικα.Δεν βασανιζεται το ζωακι, γλυτωνει απο διαφορους καρκινους,δεν δημιουργει αδεσποτα και δεν ψεκαζει.Ουρολιθιαση δεν ειναι δεδομενο οτι θα παθει ενα στειρωμενο αρσενικο,απλα αυξανονται καπως οι πιθανοτητες..αλλα παιζουν και αλλοι παραγοντες ρολο,οπως η κληρονομικοτητα και η προδιαθεση.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα ραμματα στις θυληκιες στα πλαγια γινονται ;

ευχαριστω...βασικα πρεπει να αφαιραισε τις ωοθηκες ο γιατρος αλλα τις πηγε το αγορι μου κ δε τον ρωτησε τι κ πως,οποτε δε γνωριζω,αλλα επειδη ηταν μπροστα στις εγχειρησεις ειδε οτι εβγαλε κατι απο μεσα... τωρα ψιλοπονανε και ζαλιζονται οι καημενες τι να τις κανουμε ;Μας εδωσε παυσιπονα ,αλλα λεω να τις αφησουμε λιγο μπας κ τους περασει ,μη τα παρουν τζαμπα. Εσεις τι λετε? Τους εκανε κατι χαλια ραμματα λες κ εραβε ρουχα... :( Και κατουρησαν το κρεβατακι τους κ πανω στο αγορι μου .,αλλα πιστευω λογω αναισθητικου....τι λετε;

Καλα...τι παυσιπονα εδωσε ο γιατρος;Συνηθως κανουν παυσιπονη ενεση.Ελπιζω τουλαχιστον να μην εδωσε ανθρωπινα,που να περιεχουν,παρακεταμολη...διοτι ειναι τοξικη για τις γατες.:worry: Αν ειναι ειδικο για γατες..ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τους το δωσεις.Εσυ,αν ειχες κανει εγχειρηση,θα ηθελες να σε αφησουν χωρις παυσιπονα;Αμαρτια πραγματικα..:(

Σε χαπια ,για γατες καλε οχι ανθρωπινα,δε θυμαμαι τη μαρκα,θα σας τη πω μετα. Οκ θα πω στο αγορι μου να τους τα δωσει... Τωρα κοιμουνται . ΠΟτε θα γινουν ξανα οπως πριν ;

Εξαρταται απο το φυλο,και απο τον οργανισμο.Τα αρσενικα την επομενη μερα ειναι μια χαρα.Τα θηλυκα..κανουν 2-3 μερες,αλλα και παλι ειναι σχετικο.Η δικια μου ηταν περδικι απο την επομενη ,ενω αλλες,που εχουμε δει εδω..περασδε και βδομαδα για να συνελθουν.:)

εχω χασει τον υπνο μου,διαβαζω διαφορα μες στο φορουμ κι εχω ανχωθει,τι θα κανω με τα μωρακια που βρηκα?στην αρχη ελεγα να τα δωσω,ομως με οσα διαβασα το μετανιωσα κι ειναι και δυσκολο εδω που μενω,πατμο,θελω οταν μεγαλωσουν να τα στειρωσω και να τα εμβολιασω,να τους δωσω οτι τους αξιζει,κλαιω καθε βραδυ,εχω παραμελησει τα παντα για τα γατακια!!αν καποιος απ το φορουμ ξερει καποιον κτηνιατρο,οργανωση η κατι τετοιο να κανει δωρεαν στειρωση παρακαλω ενημερωστε με,και οικονομικα εμβολια,ειναι δυσκολο για μενα,με 5 μωρα συν εναν γατο εξι.το φαγητο τους οκ το παλευω,ομως δε θελω να τα εχω ανεμβολιαστα τα μωρα μου,και δε θελω να γενησουν αλλα δυστυχα πλασματακια σαν κι αυτα!!!!!!θα εκτιμουσα πολυ αν μου δεινατε μια λυση,θα τα κρατησω,ομως θελω βοηθεια!!!!!!!!!!!!!!!!!
το ξαναγραφω εδω στην πατμο δεν εχουμε ουτε κτηνιατρο,ουτε παιδιατρο,και τα παιδια μου με ενα τηλεφωνο τα γιατρευω μια ζωη,ακομα και για αντιβιωση,καπως ετσι κανω και με τα γατια που βρησκω κατα καιρους!!!!

Ρενάκι το πιο κοντινό μέρος στην Πάτμο που ξέρω ότι έχει φιλοζωϊκό σωματείο (πρωτοβουλία, βέβαια, στην οποία πρωτοστατούν ξένοι και μια κτηνίατρος, νέα κοπέλα) είναι στην Κάλυμνο. Έζησα 2 χρόνια εκεί και είχα συμμετάσχει σε μια εκδήλωση που είχαν κάνει. Έχουν σώσει πολλά αδεσποτάκια στην Κάλυμνο από κακοποίηση και τα έχουν προωθήσει με υιοθεσίες στο εξωτερικό, Γερμανία κυρίως. Όποια πληροφορία έχω θα σου τη στείλω. Θα το ψάξω, αν και έχω κάμποσα χρόνια που έχω φύγει από Κάλυμνο. Θα μπορούσε βρε παιδάκι μου, ο Δήμος της Πάτμου να καλύπτει τα έξοδα ενός κτηνιάτρου να έρχεται κάπου κάπου για στειρώσεις. Πολλά γατάκια πρέπει να βρίσκουν καταφύγιο και στη Μονή (αν και προβληματίζομαι για τη στάση της Μονής στο θέμα των στειρώσεων...), ή κάνω λάθος? Εδώ θα μου πεις δεν υπάρχει παιδίατρος...Η Πάτμος είναι ένα από τα νησιά που αγαπώ πολύ! Τι κρίμα!!! Είναι πανέμορφη!!!

Δες και εδώ:

https://www.lovemypet.gr/petdoctors/99-vets

https://www.lovemypet.gr/petdoctors/99-vets/319-vets
https://www.kalymnos-isl.gr/el/cultu...66-2009-08-17-21-09-11/16-2009-08-17-21-25-50

Τελευταία επεξεργασία:
σήμερα πήγα τα γατάκια μου για στίρωση..έχω στεναχωριθεί πολυ γιατί μας είπαν οτι μπορει να πάθουν καρκίνο κ.α. ..αμα δεν εχουν γενήσει έστω και 1 φορά..εσείς τι λέτε? πρέπει να ανυσηχώ?:(:(

Ποιος σου τα είπε αυτά τα ...αχαρακτήριστα;;; ;)
Ελπίζω όχι ο κτηνίατρος...γιατί τότε είναι αχαρακτήριστος και αυτός...;)
Όχι καλή μου, να μην ανησυχείς...δεν υφίσταται κάτι τέτοιο...

το ελπίζω!..:)

σήμερα πήγα τα γατάκια μου για στίρωση..έχω στεναχωριθεί πολυ γιατί μας είπαν οτι μπορει να πάθουν καρκίνο κ.α. ..αμα δεν εχουν γενήσει έστω και 1 φορά..εσείς τι λέτε? πρέπει να ανυσηχώ?:(:(

Εάν αυτά στα είπε ο κτηνίατρος, τότε δεν έχω λόγια να τον χαρακτηρίσω... :eek:
Το ότι μια γάτα πρέπει να έχει γεννήσει μια φορά για να μπορεί να κάνει στείρωση, είναι πλέον μύθος.
Το να γίνει η στείρωση πριν τους αλλεπάλληλους οίστρους και τις όποιες εγκυμοσύνες εξαλείφει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνων στις θηλυκές παρά τον αυξάνει!
Όσο η γάτα - ειδικά η θηλυκή - μένει αστείρωτη μπορεί να εμφανίσει πυομήτρα, καρκίνο των γεννητικών οργάνων και των μαστών κ.α.

Θα σου συνέστηνα να πας σε άλλον γιατρό το συντομότερο δυνατόν κι ελπίζω να μην ακούσεις πάλι αυτά τα αχαρακτήριστα... :devil:

που θα πάθει καρκίνο αν δεν γεννήσει έστω και μια φορά; Είμαι περίεργη να μάθω από κτηνιατρους που λένε τέτοια πράγματα. Θα σου πρότεινα πάντως να αλλάξεις κτηνίατρο.

Καλησπέρα σας, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας. Χθες έκανα στείρωση στην Jasmine,όλα πήγαν καλά , ωστόσο στο σπίτι έχω κάποια προβλήματα. Όταν άρχησε να συνέρχεται και αντιλήφθηκε το αντιλειξικό περιλαίμιο, προσπαθούσε να το βγάλει με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμοραγεί απο το δέρμα, στα ράμματα. Για να ηρεμήσει της το έβγαλα,και με συνεχή παρακολούθηση όλο το βράδυ φτάσαμε σήμερα να έχει ανακτήσει κάπως της δυνάμεις της, αν και ακόμα κοιμάται πολλές ώρες. Ο γιατρός μου είπε να της βάλω τώρα πάλι το περιλαίμιο,γιατί άρχισε να γλείφεται, ωστόσο εγώ πολύ φοβάμαι πως δεν θα το δεχθεί και θα έχουμε πάλι αιμοραγίες. Της το έβαλα πριν λίγο , αντέδρασε, αλλά προσπάθησα για λίγα λεπτά να την ακινητοποιήσω, και τώρα κοιμάται.Τι με συμβουλεύεται να κάνω?? Πως μπορεί να το δεχθεί με περισσότερη ευκολία?

την καιμενη την jasmine..προχθες εκανα στειρωση τις γατουλες μου αλλα δεν χρειαστηκε να τους βάλουμε αντιλειξικό περιλαίμιο..
οπως ειδα ο γιατρος τους ειχε βαλει ενα ιδικο spray το οποιο η μια αρχισε να γλυφει..αμεσως την σταματησα και απο τοτε δεν την ξαναειδα να το κανει..τωρα εχει φυγει και ειναι μια χαρα..πιστευω πως αν ειναι απαραίτητο θα ειναι καλο να το κρατήσει λίγο ακόμα..άμα όμως δεν ηρεμήσει καλύτερα να το βγάλετε..

βρήκα πληροφορίες και από ότι ρώτησα δεν χρειάζεται τίποτα στις γάτες..περιλαίμιο και τέτοια..;)

Πως γίνεται αυτό? Αν πάει και κόψει τα ράμματα???

Καποιοι γιατροι βαζουν το ελισαβετιανο κολλαρο,αλλοι οχι.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back