catman
Νεοφερμένο μέλος
σε ποια μάρκα αναφέρεσαι;Μπορειτε να χρησημοποιειτε θαλασσινο αλατι που δεν εχει υποστει την επεξεργασια που εχουν ολα τα αλλα του εμποριου. Εγω το χρησιμοποιω χρονια τωρα γιατι λογω πολυ χαμηλης πιεσης (η μεγαλη ειναι 7 στα καλα της, συνηθως εχω 55 σφυγμους το λεπτο!!) χρειαζομαι αλατι, αλλα οπως λετε πολυ σωστα η μεγαλη καταναλωση σου δημιουργει προβλημα. Μαλιστα κανει το φαγητο πολυ πιο νοστιμο και δεν κανει την ζημια που σου κανουν τα αλλα. Ειναι το υγειινο αλατι που χρειαζεται ο οργανισμος. Με μετρο ομως παλι ε?![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nightfall
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στη συνταγή το αλάτι πετιέται όλο μαζί με την πέτσα και τα λέπια του ψαριού (τα οποία δεν έχουν καθαριστεί) και το ίδιο το ψάρι δεν είναι αλμυρό αφου απο τα λέπια πέρνάει ίσα ίσα να το αλατίσει λογικά. Το αλάτι με το ασπράδι γίνονται κρούστα *δε λιώνει να ποτίσει το ψάρι !).Είναι πολύ κλασσική συνταγή (σε τουλάχιστον 3 καλά εστιατόρια με ψάρι που ξέρω το σερβίρουν έτσι) και εμένα που δε μου αρέσει ιδιαίτερα το αλάτι δε μου φαίνεται αλμυρη.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
Αυτό ακριβώς εννοούσα ότι το αλάτι δεν το τρώμε!@Catman
Στη συνταγή το αλάτι πετιέται όλο μαζί με την πέτσα και τα λέπια του ψαριού (τα οποία δεν έχουν καθαριστεί) και το ίδιο το ψάρι δεν είναι αλμυρό αφου απο τα λέπια πέρνάει ίσα ίσα να το αλατίσει λογικά. Το αλάτι με το ασπράδι γίνονται κρούστα *δε λιώνει να ποτίσει το ψάρι !).
Είναι πολύ κλασσική συνταγή (σε τουλάχιστον 3 καλά εστιατόρια με ψάρι που ξέρω το σερβίρουν έτσι) και εμένα που δε μου αρέσει ιδιαίτερα το αλάτι δε μου φαίνεται αλμυρη.
kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
σε ποια μάρκα αναφέρεσαι;
Δεν ειναι μαρκα το προμηθευεσαι χυμα, αλλα θεσσαλονικη δεν ξερω που μπορεισ να το βρεις..ρωτα σε κανενα ψαραδικο για θαλασσινο αλατι αυτοι συνηθως ξερουν εγς εδω ετσι το βρηκα, ρωτησα σε ψαραδικα
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Θέλω να φτιάξω νηστίσιμη Black Forest και μου λείπει σαντιγύ. Καμία από τις vegan συνσαϊτισες γνωρίζει κάτι σχετικά?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μόνο εγώ απάντησα μόνο εγώ θα φάω

kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος

vicki v.
Δραστήριο μέλος
Ξέρει μήπως καμιά σας αν η κρέμα γάλακτος σόγιας μπορεί να γίνει σαντιγύ?Θέλω να φτιάξω νηστίσιμη Black Forest και μου λείπει σαντιγύ. Καμία από τις vegan συνσαϊτισες γνωρίζει κάτι σχετικά?
Ουφ...δεν έχω προσπαθήσει να κάνω σαντιγύ με την κρέμα γάλακτος σόγιας...Σόρυ!Οπότε δεν δικαιούμαι κομμάτι

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Όπως και να'χει Νερίνα το κομμάτι σου πως θες να στο στείλω?

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Βρε Νερίνα το ταψάκι που θα ψήσω το παντεσπάνι είναι 30 εκ. Για να μπει σε πλατφόρμα φορτηγου θέλω ταψί 3 μέτρα!!! Στο Βιβλίο Γκίνες θα'μπαινα!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Τούρτα black forest
Μερίδες: 10-12 / Ετοιμασία: 1 ώρα και 15'
Για τη βάση
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια σόδα
1/3 κούπας κακάο
1 κουταλάκι αλάτι
3 συσκευασίες βανίλια
2 κούπες ζάχαρη
3 κουταλιές ξίδι
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 2/3 κούπας κρύο νερό
Για τη σάλτσα κεράσι ή βύσσινο
1 κομπόστα 800 γραμμ. κεράσια ή βύσσινα
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου
Για τη διακόσμηση
2 κούπες κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
καρουλάκια σοκολάτας
Ετοιμάστε τη βάση. Σ' ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι. Προσθέστε τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα. Κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε απαλά, να γίνει λείος χυλός. Αδειάστε τον σε ταψί 30 εκ., που έχετε στρώσει με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί φούρνου, και ψήστε στους 180°C περίπου 50' ή ώσπου βυθίζοντας μια ξύλινη φουρκέτα να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα και χωρίστε το σε τρεις πάτους. Ετοιμάστε τη γέμιση. Στραγγίστε την κομπόστα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίξτε το ζουμί της κομπόστας. Βράστε επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει και να διαυγάσει. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το να γίνει χλιαρό. Ρίξτε και ανακατέψτε το κονιάκ και την εσάνς. Ρίξτε τα κερασάκια μέσα στη σάλτσα και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Τοποθετήστε τον ένα πάτο σε πιατέλα. Βγάλτε με το κορνέ σαντιγί και καλύψτε την επιφάνεια. Βάλτε εδώ κι εκεί κερασάκια με σάλτσα και τοποθετήστε επάνω το δεύτερο πάτο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Σκεπάστε με τον τρίτο πάτο. Στολίστε την επιφάνεια με σαντιγί, σάλτσα κεράσια και καρουλάκια σοκολάτας.
Νηστίσιμη black forest
Ακριβώς τα ίδια υλικά με μόνη διαφορά ότι αντί για 2 κούπες κρέμα γάλακτος χρησιμοποιούμε 2 φακέλους υποκατάστατο σαντιγί Garni, το οποίο είναι με φυτικά λιπαρά και αντί για 2 φλιτζάνια γάλα, για την παρακευή της σαντιγί χρησιμοποιούμε 2 φλιτζάνια γάλα σόγιας ή κρέμα γάλακτος σόγιας
Η black forest της τεμπέλας
Για τη βάση χρησιμοποιούμε έτοιμο παντεσπάνι, και αντί για τη σάλτσα βύσσινο χρησιμοποιούμε γλυκό κουταλιού βύσσινο
Και μια συμβουλή: Η σοκολάτα κουβερτούρα τρίβεται εύκολα και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στη διακόσμηση της τούρτας με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Μερίδες 10-12? Βρε Ασπασία 3 άνθρωποι είστε. Μήπως να περάσουμε για καφεδάκι αύριο?Λοιπόν, σας έχω τη συνταγή για τη Black Forest!!!
Τούρτα blackforest
Μερίδες: 10-12
Για τη σιλουέτα σου φροντίζουμε βρε, όχι ότι μας έπιασε λιγούρα. (κι άντε να βρεις τώρα ζαχαροπλαστείο ανοιχτό, πάω να τσεκάρω τι έχω στο ψυγείο)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος

aspasiapef
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool