Συνταγές

Μπορειτε να χρησημοποιειτε θαλασσινο αλατι που δεν εχει υποστει την επεξεργασια που εχουν ολα τα αλλα του εμποριου. Εγω το χρησιμοποιω χρονια τωρα γιατι λογω πολυ χαμηλης πιεσης (η μεγαλη ειναι 7 στα καλα της, συνηθως εχω 55 σφυγμους το λεπτο!!) χρειαζομαι αλατι, αλλα οπως λετε πολυ σωστα η μεγαλη καταναλωση σου δημιουργει προβλημα. Μαλιστα κανει το φαγητο πολυ πιο νοστιμο και δεν κανει την ζημια που σου κανουν τα αλλα. Ειναι το υγειινο αλατι που χρειαζεται ο οργανισμος. Με μετρο ομως παλι ε? ;)
σε ποια μάρκα αναφέρεσαι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγω εχω αφ ενος πολυ χαμηλη πιεση αλλα λατρευω το αλατι!! δεν μπορω να φαω τιποτα αναλατο και πολλες φορες προσθετω κιολας...:P :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

@Catman

:D Στη συνταγή το αλάτι πετιέται όλο μαζί με την πέτσα και τα λέπια του ψαριού (τα οποία δεν έχουν καθαριστεί) και το ίδιο το ψάρι δεν είναι αλμυρό αφου απο τα λέπια πέρνάει ίσα ίσα να το αλατίσει λογικά. Το αλάτι με το ασπράδι γίνονται κρούστα *δε λιώνει να ποτίσει το ψάρι !).
Είναι πολύ κλασσική συνταγή (σε τουλάχιστον 3 καλά εστιατόρια με ψάρι που ξέρω το σερβίρουν έτσι) και εμένα που δε μου αρέσει ιδιαίτερα το αλάτι δε μου φαίνεται αλμυρη.

Έχεις δίκιο. Το έχω φτιάξει το ψάρι όπως λες και δεν είναι ιδιαίτερα αλμυρό, ακόμα και για μένα που βάζω ελάχιστο αλάτι στα φαγητά λόγω υπέρτασης;)

@Catman

:D Στη συνταγή το αλάτι πετιέται όλο μαζί με την πέτσα και τα λέπια του ψαριού (τα οποία δεν έχουν καθαριστεί) και το ίδιο το ψάρι δεν είναι αλμυρό αφου απο τα λέπια πέρνάει ίσα ίσα να το αλατίσει λογικά. Το αλάτι με το ασπράδι γίνονται κρούστα *δε λιώνει να ποτίσει το ψάρι !).
Είναι πολύ κλασσική συνταγή (σε τουλάχιστον 3 καλά εστιατόρια με ψάρι που ξέρω το σερβίρουν έτσι) και εμένα που δε μου αρέσει ιδιαίτερα το αλάτι δε μου φαίνεται αλμυρη.
Αυτό ακριβώς εννοούσα ότι το αλάτι δεν το τρώμε!

σε ποια μάρκα αναφέρεσαι;

Δεν ειναι μαρκα το προμηθευεσαι χυμα, αλλα θεσσαλονικη δεν ξερω που μπορεισ να το βρεις..ρωτα σε κανενα ψαραδικο για θαλασσινο αλατι αυτοι συνηθως ξερουν εγς εδω ετσι το βρηκα, ρωτησα σε ψαραδικα

Ξέρει μήπως καμιά σας αν η κρέμα γάλακτος σόγιας μπορεί να γίνει σαντιγύ?:hmm: Θέλω να φτιάξω νηστίσιμη Black Forest και μου λείπει σαντιγύ. Καμία από τις vegan συνσαϊτισες γνωρίζει κάτι σχετικά?

Η φυτική σκέτα ξέρω ότι γίνεται, για σόγιας δεν ξέρω. Το μυστικό και στη φυτική παραμένει να είναι απο το ψυγείο και λίγες σταγονίτσες λεμόνι μέσα, την κάνει πιο αφράτη.
Μόνο εγώ απάντησα μόνο εγώ θα φάω:rolleyes:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ξέρει μήπως καμιά σας αν η κρέμα γάλακτος σόγιας μπορεί να γίνει σαντιγύ?:hmm: Θέλω να φτιάξω νηστίσιμη Black Forest και μου λείπει σαντιγύ. Καμία από τις vegan συνσαϊτισες γνωρίζει κάτι σχετικά?

Ουφ...δεν έχω προσπαθήσει να κάνω σαντιγύ με την κρέμα γάλακτος σόγιας...Σόρυ!Οπότε δεν δικαιούμαι κομμάτι
:confused:

Θα ' θελα να προσθέσω μια δική μου συνταγή ! Πουγκί με κυμά μοσχαρίσιο ! Σε τηγάνι ή κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τον κυμά , ρίχνουμε βρασμένο ρύζι , μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα , καλαμπόκι και βρασμένα κάσσιους ! Απλώνουμε φύλλο κρούστας , το κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος που καθένας θέλει . Βάζουμε το μίγμα πάνω στο φύλλο , τυλίγουμε , με πινελάκι περνάμε με αυγό και στο φούρνο !!! Πολύ νόστιμο :rolleyes:

Νηστεύωωωω! Μη μιλάτε για φαγητά που δεν είναι νηστίσιμα pleeeeease!!!! Τώρα πάω να φτιάξω την Black Forest. Θα προσπαθήσω να φτιάξω σαντιγύ με την κρέμα γάλακτος σόγιας κι αν τα καταφέρω θα τη φτιάξω νηστίιμη. Αν όχι θα την κάνω με κανονική αλλά δεν θα φάω εγώ:( Όπως και να'χει Νερίνα το κομμάτι σου πως θες να στο στείλω?;)

Σε πλατφόρμα φορτηγού.:rolleyes: :redface: :inlove:

:lol: :lol: :lol: Βρε Νερίνα το ταψάκι που θα ψήσω το παντεσπάνι είναι 30 εκ. Για να μπει σε πλατφόρμα φορτηγου θέλω ταψί 3 μέτρα!!! Στο Βιβλίο Γκίνες θα'μπαινα!!!

Δικαιολογίες!!!!!!!:rolleyes:

Λοιπόν, σας έχω τη συνταγή για τη Black Forest!!!

Τούρτα black forest
Μερίδες: 10-12 / Ετοιμασία: 1 ώρα και 15'

Για τη βάση
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια σόδα
1/3 κούπας κακάο
1 κουταλάκι αλάτι
3 συσκευασίες βανίλια
2 κούπες ζάχαρη
3 κουταλιές ξίδι
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 2/3 κούπας κρύο νερό

Για τη σάλτσα κεράσι ή βύσσινο
1 κομπόστα 800 γραμμ. κεράσια ή βύσσινα
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου

Για τη διακόσμηση
2 κούπες κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
καρουλάκια σοκολάτας

Ετοιμάστε τη βάση. Σ' ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι. Προσθέστε τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα. Κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε απαλά, να γίνει λείος χυλός. Αδειάστε τον σε ταψί 30 εκ., που έχετε στρώσει με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί φούρνου, και ψήστε στους 180°C περίπου 50' ή ώσπου βυθίζοντας μια ξύλινη φουρκέτα να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα και χωρίστε το σε τρεις πάτους. Ετοιμάστε τη γέμιση. Στραγγίστε την κομπόστα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίξτε το ζουμί της κομπόστας. Βράστε επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει και να διαυγάσει. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το να γίνει χλιαρό. Ρίξτε και ανακατέψτε το κονιάκ και την εσάνς. Ρίξτε τα κερασάκια μέσα στη σάλτσα και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Τοποθετήστε τον ένα πάτο σε πιατέλα. Βγάλτε με το κορνέ σαντιγί και καλύψτε την επιφάνεια. Βάλτε εδώ κι εκεί κερασάκια με σάλτσα και τοποθετήστε επάνω το δεύτερο πάτο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Σκεπάστε με τον τρίτο πάτο. Στολίστε την επιφάνεια με σαντιγί, σάλτσα κεράσια και καρουλάκια σοκολάτας.

Νηστίσιμη black forest
Ακριβώς τα ίδια υλικά με μόνη διαφορά ότι αντί για 2 κούπες κρέμα γάλακτος χρησιμοποιούμε 2 φακέλους υποκατάστατο σαντιγί Garni, το οποίο είναι με φυτικά λιπαρά και αντί για 2 φλιτζάνια γάλα, για την παρακευή της σαντιγί χρησιμοποιούμε 2 φλιτζάνια γάλα σόγιας ή κρέμα γάλακτος σόγιας

Η black forest της τεμπέλας
Για τη βάση χρησιμοποιούμε έτοιμο παντεσπάνι, και αντί για τη σάλτσα βύσσινο χρησιμοποιούμε γλυκό κουταλιού βύσσινο

Και μια συμβουλή: Η σοκολάτα κουβερτούρα τρίβεται εύκολα και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στη διακόσμηση της τούρτας με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα

Λοιπόν, σας έχω τη συνταγή για τη Black Forest!!!

Τούρτα blackforest
Μερίδες: 10-12
Μερίδες 10-12? Βρε Ασπασία 3 άνθρωποι είστε. Μήπως να περάσουμε για καφεδάκι αύριο?:rolleyes: Για τη σιλουέτα σου φροντίζουμε βρε, όχι ότι μας έπιασε λιγούρα. (κι άντε να βρεις τώρα ζαχαροπλαστείο ανοιχτό, πάω να τσεκάρω τι έχω στο ψυγείο)

αν και δεν πολυτρωω γλυκα και δεν πρεπει να τρωω σοκολατα, με επιασε και μενα λυγουρα τωρα που διαβασα την συνταγη!!! ωραια ειναι, λεω να την φτιαξω για την μαμα μου που τρελενεται για το συγκεκριμενο γλυκο!!:up:

Ελάτε, ελάτε! Αν μείνει τίποτα μέχρι αύριο δηλαδή...Την έβαλα στο ψυγείο να παγώσει και πριν από λίγο που πήγα να κοψω για να δοκιμάσω, κάποιος είχε βουτήξει δαχτυλάκι κι είχε δοκιμάσει. Κι όταν λέω κάποιος, ο Κώστας σίγουρα, γιατί η μαμά έχει ζάχαρο και αποφεύγει τα γλυκά. Μόνο μια μηλόπιτα που φτιάχνω με υποκατάστατο ζάχαρης τρώει. Κάποια στιγμή θα γράψω κι αυτή τη συνταγή. Ο Κώστας που λες, συχένεται, λέει, την Black Forest αλλά τον βλέπω με άγριες διαθέσεις! Συν τον ανηψιό μου που είναι το αγαπημένο του γλυκό, ο οποίος δήλωσε ότι μετά το σχολείο αύριο, που θα'χει παγώσει κι η τουρτα, θα την πάρει πάνω στο σπίτι του, δε βλέπω να βρίσκω τούρτα γυρνόντας από το γραφείο αύριο...:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back