RedCat
Διάσημο μέλος
?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gristofer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
gristofer
Εκκολαπτόμενο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
cloud
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το γατάκι σου το μικρό το λένε Φρίξο??

olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Κατ' αρχήν η διάρροια δεν είναι κάτι ασήμαντο και δεν πρέπει να το αγνοήσεις, ιδιαίτερα σε έναν τόσο ταλαιπωρημένο οργανισμό με δυό απανωτές εγκυμοσύνες.Και έλεγα μήπως αν μου λέγατε κάτι συγκεκριμένο, να τους το έλεγα για να δείξω ότι ξέρω κάτι και να μην με αγνοούν.
Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι η 12ωρη νηστεία, για να ξεκουραστεί το πεπτικό της σύστημα. Έχε της μπόλικο νερό, αλλά καθόλου τροφή και φρόντισε ο Φρίξος να φάει μόνος του σε χωριστό δωμάτιο.
Αν μετά από το 12ωρο, συνεχίζει τις διάρροιες, χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή. Συνήθως δίνουν σιρόπι Ercefuryl, για τη δοσολογία όμως θα πρέπει να συμβουλευτείς κτηνίατρο.
Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για όλα τα παραπάνω, λόγω της εγκυμοσύνης, δεν ξέρω αν ισχύει κάτι διαφορετικό, ίσως να μην κάνει να μείνει νηστική για τόσο διάστημα ή ίσως να μην πρέπει να πάρει φάρμακα.
Μια που οι εκεί γιατροί είναι αποδεδειγμένα κάφροι, θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο τον Αίλουρο (θα τον βρεις στα links) για να σου δώσει κάποιες συμβουλές, έστω και εξ αποστάσεως. Είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει πολύ.
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
Έχω υπόψιν τον κύριο Πάνο. Από το site του Αίλουρου όπου είχα ρωτήσει κάτι στην αρχή μου συνέστησαν το mycat. Απλά ντρεπόμουν να ξαναπάρω για "δωρεάν" συμβουλές. Αλλά θα αναγκαστώ να το κάνω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cloud
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ασπροπορτοκαλήδες και οι άλλοι Φρίξοι???

Να ανοίξουμε λέσχη

Πωπω ενθουσιάστηκα

Όσο για την υιοθεσία θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά απο Σεπτέμβρη φεύγω Αγγλία για μεταπτυχιακό και ο δικός μου θα μείνει με τους γονείς μου

aretha
Περιβόητο μέλος
Δυστυχώς στην Αθήνα δεν θα μείνω μόνη μου. Θα μείνω στο πατρικό μου και οι γονείς μου δεν δέχονται καμία συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό. Από μικρό παιδί που ζητούσα γατούλα, δεν είχαν δεχτεί ζωάκι στο διαμέρισμα. Πόσο μάλλον τώρα που είναι μιας ηλικίας και με προβλήματα υγείας. Και τα έχω αγαπήσει τόσο πολύ και τα δύο. Δεν με καταλαβαίνουν. Καθόλου.
δεν μπορώ με το έτσι θέλω να επιβάλλω σε 3 ενήλικες μέσα σε ένα σπίτι 83 τετραγωνικά τουλάχιστον 2 και βάλε γάτες από τη στιγμή που δεν τις θέλουν.
Όλγα, εντελώς φιλικά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι από τα παραπάνω φαίνεται λίγο προβληματική η σχέση με τους γονείς σου. Το να μένεις, 30 χρονών γυναίκα, με τους δικούς σου επειδή έχουν προβλήματα υγείας είναι αξιέπαινο εκ μέρους σου. Αλλά δεν είναι δυνατόν να σου συμπεριφέρονται σα να είσαι παιδάκι ή έφηβη. Η σχέση σας πρέπει να είναι ισότιμη σχέση συγκατοίκων, με συμβιβασμούς και υποχωρήσεις κι από τις δύο πλευρές. Αν εσύ αποδέχεσαι να θυσιάσεις την ανεξαρτησία που δικαιούσαι για να τους φροντίζεις, τότε δικαιούσαι να ζητήσεις μια υποχώρηση εκ μέρους τους στο θέμα των γατιών. Δε λέω, το να τα κρατήσεις όλα είναι μάλλον υπερβολικό για ένα διαμέρισμα, αλλά θα μπορούσες τουλάχιστον να κρατήσεις τη μαμά και το Φρίξο, που έχεις δεθεί μαζί τους.Με 1140 ευρώ μισθό και με μπαμπά με εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι και μαμά με ρευματοειδή αρθρίτιδα σε προχωρημένο στάδιο, δεν γίνεται. Λέτε να μην το ήθελα?
Επαναλαμβάνω ότι όλα τα παραπάνω τα λέω με πολύ φιλική διάθεση και ως συνομήλική σου (που έχει την τύχη να είναι εδώ και χρόνια ανεξάρτητη)
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
Μπορεί για κάποιους τα προαναφερθέντα να φαίνονται "φτηνές δικαιολογίες" και "μαμοθρεφτισμοί" αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να με κρίνει κάποιος που δεν με γνωρίζει και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να παρεξηγήσω τα λεγόμενα κάποιου που δεν γνωρίζω.
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
Πάλι όλα αυτά είναι προσωπικά σου ζητήματα και ζητώ συγνώμη αν ακούγεται σαν να μπλεκομαι σε αυτά. Απλά φιλικά και σαν άνθρωπος που έζησε παρόμοιες καταστάσεις σου λέω την άποψή μου..

aretha
Περιβόητο μέλος
Συγγνώμη αν σε έθιξα πριν, δεν είχα τέτοια πρόθεση. Αναφερόμουν στο "Δεν με καταλαβαίνουν. Καθόλου." που είπες παραπάνω και όχι στο όποιο συναισθηματικό δέσιμο που δεν είναι και δουλειά μου στο κάτω κάτω.Εάν δεν αντιλαμβάνεσαι αυτό το "συναισθηματικό δεσμό"
Επαναλαμβάνω ότι δεν είχα καμία πρόθεση να σε κρίνω (τόνισα εξάλλου το "φιλικά" στο μήνυμά μου). Ήθελα απλώς να σε παροτρύνω να διεκδικήσεις το δικό σου χώρο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γιατί πιστεύω ότι ακόμα και στη σχέση με τους γονείς μας ισχύει αυτό που ισχύει και στις σχέσεις μας με όλους τους άλλους ανθρώπους: έχουμε ΚΑΙ υποχρεώσεις ΚΑΙ δικαιώματα. Και όπως τις υποχρεώσεις πρέπει να τις σεβόμαστε, έτσι και τα δικαιώματα πρέπει να τα διεκδικούμε.Μπορεί για κάποιους τα προαναφερθέντα να φαίνονται "φτηνές δικαιολογίες" και "μαμοθρεφτισμοί" αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να με κρίνει κάποιος που δεν με γνωρίζει και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να παρεξηγήσω τα λεγόμενα κάποιου που δεν γνωρίζω.
Φιλικά

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Μήπως να βγάλω και το δικό μου ασπροπορτοκαλάκι Φρίξο?Ασπροπορτοκαλήδες και οι άλλοι Φρίξοι???
Να ανοίξουμε λέσχη
Πωπω ενθουσιάστηκα![]()
Όλγα εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα! Το ίδιο πρόβλημα έχω με τη μητέρα μου! Έχει πρόβλημα στην ισορροπία (έχει περάσει στο παρελθόν ένα ελαφρύ εγκεφλικό) με αποτέλεσμα συχνά-πυκνά να πέφτει και να χτυπάει! Ούτε διακοπές δεν μπορώ να πάω ήσυχη! Χτίζουμε σπίτι εδώ και χρόνια στο Κρυονέρι και το έχουμε εγκαταλήψει γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει να μείνει μαζί μας. Έτσι παραμένουμε στο πατρικό μου, το οποίο έτσι κι αλλιώς δικό μου είναι, για να μην μείνει μόνη της. Τον Χιόνη κατά κάποιο τρόπο τον "επέβαλα" στον άνδρα μου και τη μητέρα μου. Όμως ήταν πιο μεγάλος και πιο "σοβαρός". Μπλέκεται μεν στα πόδια της, αλλά όχι πολύ συν του ότι της κρατάει παρέα όταν λείπουμε. Με το μικρό που βρήκα, είναι δύσκολα τα πράγματα! Φοβάμαι και γι'αυτήν και για το μωρό. Μην το πατήσει, μην πέσει η ίδια..... Πολύ εύκολα "την πέφτουμε" στους άλλους όταν δεν μπορούν να κρατήσουν κάποιο ζωάκι, όμως κανείς δεν είναι μέσα στο σπίτι του άλλου για να ξέρει τι προβλήματα υπάρχουν. Εσύ ξέρεις καλύτερα μέχρι που μπορείς να πιέσεις τους γονείς σου. Πάντως δεν είναι κακή η ιδέα της γκαρσονιέρας. Έχω συνάδελφο που με λιγότερα χρήματα από εσένα νοικιάζει σπίτι και δεν έχει και τους γονείς της δίπλα (μένουν Κρήτη) για να την βοηθούν ηθικά αλλά και οικονομικά αν χρειαστεί...Οι γονείς μου δεν απορρίπτουν τα κατοικίδια από καπρίτσιο ή επειδή θα λερώνουν το σπίτι. Είναι άνθρωποι που παλεύουν για τη ζωή τους καθημερινά και όπως εσύ ξέρεις σίγουρα καλύτερα απο εμένα, οι γάτες είναι τεράστια ευθύνη. Ακόμη και τις όποιες ώρες θα λείπω εγώ από το σπίτι και θα πρέπει εκείνοι να τις προσέχουν. Το πιο απλό που μπορώ να σου πω είναι ότι η μαμά μου περπατάει με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία και η ισορροπία και τα αντανακλαστικά της είναι πεσμένα. Δύο γάτες να τρέχουν ανάμεσα στα πόδια της είναι μια κατάσταση εντελώς απαγορευτική για την κατάστασή της.
Ίσως ζοριστείς λίγο οικονομικά στην αρχή τουλάχιστον, αλλά δεν θα στερηθείς την "παρέα" σου, ούτε αυτά εσένα!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool