Σχετικά με τη διάρροια

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
..μήπως είναι καιρός να ανεξαρτητοποιηθείς??? δεν το σκεφτεσαι:D ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με 1140 ευρώ μισθό και με μπαμπά με εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι και μαμά με ρευματοειδή αρθρίτιδα σε προχωρημένο στάδιο, δεν γίνεται. Λέτε να μην το ήθελα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μικροί όλοι θέλαμε κάτι , αλλά πολύ απλά ήμασταν μικροί, ίσως είναι καιρός να πατήσεις λίγο πόδι!! Μια βόλτα να κάνεις στα διάφορα post θα δεις πως λίγο πολύ όλοι κάναμε έναν αγώνα για να εντάξουμε στις οικογένειες μας τα αγαπημένα μας γατάκια , άλλοι σε γονείς άλλοι σε συζύγους . Λίγοι είναι αυτοί που από κοινού πήραν απόφαση να έχουν ζωάκι στο σπίτι. Τεσπα εσύ ξέρεις καλύτερα το σπίτι σου και είναι δικό σου θέμα , απλά είναι κρίμα για το γατόνι!

Τέλος πάντων. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις σας, είναι φυσιολογικές για ανθρώπους που πραγματικά είναι ζωόφιλοι. Δεν περιμένω βοήθεια γιατί ξέρω ότι δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει. Απλά είχα αυτή την απορία σχετικά με τη διάρροια γιατί οι κτηνίατροι εδώ με καθησυχάζουν συνέχεια αλλά δεν τουσ εμπιστεύομαι. Και έλεγα μήπως αν μου λέγατε κάτι συγκεκριμένο, να τους το έλεγα για να δείξω ότι ξέρω κάτι και να μην με αγνοούν. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκρισή σας.

Δεν σε δικάζουμε εδώ απλά την άποψη μας λέμε πους ίσως βοηθήσει κάπου , τώρα αν τα προβλήματα είναι τόσα και μεγάλα φρόντισε τουλάχιστον όσο είσαι εκεί να της βρεις ένα σπίτι

εγώ δεν προσπαθώ να στην πω...προσπαθώ να σε βοηθήσω να δεις ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι..δοκίμασε μήπως πριν φύγεις μπορείς να δώσεις καποιο απο τα 2 τουλαχιστον για υιοθεσία. Επισης για τη διάροια παρτης καλύτερα ξηρα τροφή..δοκίμασε για λίγο..

Το ξέρω ότι δεν μου επιτίθεστε. Παρακολουθώ το site άπό τότε που ήρθαν στη ζωή μου αυτά τα πλασματάκια και καταλαβαίνω ότι και εσείς έχετε βαρεθεί να βλέπετε δήθεν φιλόζωους ανθρώπους να εγκαταλείπουν ζωάκια. Η περίπτωσή μου δεν είναι ακριβώς έτσι. Φανταστείτε ότι παρότι έχω απίστευτα έξοδα, στην πρώτη γέννα της έδωσα τη γατούλα και τα γατάκια σε κτηνιατρείο και πλήρωσα 100 ευρώ για 10 μέρες, σαν ξενοδοχείο, επειδή έπρεπε να λείψω από το νησί, ενώ όλοι μου έλεγαν να τα αφήσω στον κήπο με πολλή τροφή και ότι θα ήταν μια χαρά. Και δεν το σκέφτηκα καν. Από την 1η Απριλίου που γέννησε η γατούλα, έχω πάει στο σπίτι μου στην Αθήνα μία μόνο φορά (ενώ πήγαινα τουλάχιστον δύο φορές το μήνα) γιατί δεν μου πάει να τα αφήνω μόνα τους. Και τότε είχα βάλει συνάδελφο - τον οποίο είχα πρώτα φέρει στο σπίτι επανειλημμένα για να μην τρομάξουν τα γατούνια - να πηγαίνει σπίτι 3 φορές την ημέρα για να τα ταίζει και να τους αλλάζει νεράκι, παρότι όλοι μου έλεγαν ότι για 2-3 μέρες δεν θα πάθουν τίποτα και μόνα τους. Δεν είμαι αναίσθητη. Για να φτάνω στο σημείο να σας λέω ότι δεν γίνεται να τα πάρω μαζί μου, πραγματικά δεν γίνεται. Έχω έρθει και σε επαφή με το Zakynthos Animal Welfare Fund που βρήκα στο Internet αλλά είμαι τόσο άτυχη που η υπεύθυνη για τις γάτες είναι Σκωτσέζα και έχει πάει στην πατρίδα της και θα γυρίσει τον Ιούλιο ενώ η γατούλα θα γεννήσει τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου και ήθελα μια βοήθεια για τη γέννα. Εγώ αποδεσμεύομαι 21 Ιουνίου αλλά είμαι διατεθείμένη να μείνω όσο χρειάζεται προκειμένου να βρω λύση. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Θα δοκιμάσω μόνο με τις κροκέτες. Κάτι τελευταίο: Πειράζει το Φριξάκι να τρώει μόνο κροκέτες μαζί με τη μαμά του ή να το ταίζω ξεχωριστά? Ευχαριστώ και πάλι!

Aχ, κάτι άσχετο θέλω να σε ρωτήσω ολγάκι
Το γατάκι σου το μικρό το λένε Φρίξο?? :inlove::inlove:

Ναι! Στην οδό Μητροπόλεως (αριστερή παράλληλος της Ερμού) αμέσως μετά το Υπουργείο Παιδείας στην πρώτη γωνία στο αριστερό χέρι, είναι ένα μαγαζί με χαλιά που είναι το βασίλειο ενός υπέροχου γατούνου του Φρίξου. Πριν δύο χρόνια τον είδα τυχαία στη βιτρίνα να κείτεται πάνω σε μια στοίβα χαλιά και τον ερωτεύτηκα. Από τότε, όποτε βρίσκομαι στο κέντρο τον επισκέπτομαι (έχω ξεφτιλιστεί τελείως στους ιδιοκτήτες, βγάζω φωτογραφίες, παίζω με το Φρίξο και δεν αγοράζω ποτέ τίποτα, ούτε καν ένα πατάκι!). Όταν λοιπον η γατούνα γέννησε και είδα το ασπρο-πορτοκαλί γατούνι, αμέσως το ονόμασα Φριξάκι, τιμής ένεκεν στον ασπρο-πορτοκαλί υπέροχο Φρίξο!

Φρίξος

Αυτός είναι ο υπέροχος κύριος Φρίξος!

Συνημμένα

• frixosandowlgaki.jpg
    frixosandowlgaki.jpg
    136,9 KB · Εμφανίσεις: 68
Και έλεγα μήπως αν μου λέγατε κάτι συγκεκριμένο, να τους το έλεγα για να δείξω ότι ξέρω κάτι και να μην με αγνοούν.
Κατ' αρχήν η διάρροια δεν είναι κάτι ασήμαντο και δεν πρέπει να το αγνοήσεις, ιδιαίτερα σε έναν τόσο ταλαιπωρημένο οργανισμό με δυό απανωτές εγκυμοσύνες.
Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι η 12ωρη νηστεία, για να ξεκουραστεί το πεπτικό της σύστημα. Έχε της μπόλικο νερό, αλλά καθόλου τροφή και φρόντισε ο Φρίξος να φάει μόνος του σε χωριστό δωμάτιο.
Αν μετά από το 12ωρο, συνεχίζει τις διάρροιες, χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή. Συνήθως δίνουν σιρόπι Ercefuryl, για τη δοσολογία όμως θα πρέπει να συμβουλευτείς κτηνίατρο.
Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για όλα τα παραπάνω, λόγω της εγκυμοσύνης, δεν ξέρω αν ισχύει κάτι διαφορετικό, ίσως να μην κάνει να μείνει νηστική για τόσο διάστημα ή ίσως να μην πρέπει να πάρει φάρμακα.
Μια που οι εκεί γιατροί είναι αποδεδειγμένα κάφροι, θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο τον Αίλουρο (θα τον βρεις στα links) για να σου δώσει κάποιες συμβουλές, έστω και εξ αποστάσεως. Είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει πολύ.

Cloud ο Φρίξος σου είναι και αυτός εκπληκτικός! Μόλις τώρα τον είδα! Εάν ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις ένα ακόμη μικρό, παιχνιδιάρικο, χαδιάρικο, απαλό, ζεστό Φριξάκι, έχε με υπόψιν! Του ψάχνω σπίτι!

Ευχαριστώ πολύ Aretha :) Έχω υπόψιν τον κύριο Πάνο. Από το site του Αίλουρου όπου είχα ρωτήσει κάτι στην αρχή μου συνέστησαν το mycat. Απλά ντρεπόμουν να ξαναπάρω για "δωρεάν" συμβουλές. Αλλά θα αναγκαστώ να το κάνω.

:blink::blink::blink::blink::blink:

Ασπροπορτοκαλήδες και οι άλλοι Φρίξοι??? :up::up::up::up::up::up:

Να ανοίξουμε λέσχη :lol::lol::lol:

Πωπω ενθουσιάστηκα :D:D:D:D:D

Όσο για την υιοθεσία θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά απο Σεπτέμβρη φεύγω Αγγλία για μεταπτυχιακό και ο δικός μου θα μείνει με τους γονείς μου :/:

Δυστυχώς στην Αθήνα δεν θα μείνω μόνη μου. Θα μείνω στο πατρικό μου και οι γονείς μου δεν δέχονται καμία συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό. Από μικρό παιδί που ζητούσα γατούλα, δεν είχαν δεχτεί ζωάκι στο διαμέρισμα. Πόσο μάλλον τώρα που είναι μιας ηλικίας και με προβλήματα υγείας. Και τα έχω αγαπήσει τόσο πολύ και τα δύο. Δεν με καταλαβαίνουν. Καθόλου.

δεν μπορώ με το έτσι θέλω να επιβάλλω σε 3 ενήλικες μέσα σε ένα σπίτι 83 τετραγωνικά τουλάχιστον 2 και βάλε γάτες από τη στιγμή που δεν τις θέλουν.

Με 1140 ευρώ μισθό και με μπαμπά με εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι και μαμά με ρευματοειδή αρθρίτιδα σε προχωρημένο στάδιο, δεν γίνεται. Λέτε να μην το ήθελα?
Όλγα, εντελώς φιλικά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι από τα παραπάνω φαίνεται λίγο προβληματική η σχέση με τους γονείς σου. Το να μένεις, 30 χρονών γυναίκα, με τους δικούς σου επειδή έχουν προβλήματα υγείας είναι αξιέπαινο εκ μέρους σου. Αλλά δεν είναι δυνατόν να σου συμπεριφέρονται σα να είσαι παιδάκι ή έφηβη. Η σχέση σας πρέπει να είναι ισότιμη σχέση συγκατοίκων, με συμβιβασμούς και υποχωρήσεις κι από τις δύο πλευρές. Αν εσύ αποδέχεσαι να θυσιάσεις την ανεξαρτησία που δικαιούσαι για να τους φροντίζεις, τότε δικαιούσαι να ζητήσεις μια υποχώρηση εκ μέρους τους στο θέμα των γατιών. Δε λέω, το να τα κρατήσεις όλα είναι μάλλον υπερβολικό για ένα διαμέρισμα, αλλά θα μπορούσες τουλάχιστον να κρατήσεις τη μαμά και το Φρίξο, που έχεις δεθεί μαζί τους.
Επαναλαμβάνω ότι όλα τα παραπάνω τα λέω με πολύ φιλική διάθεση και ως συνομήλική σου (που έχει την τύχη να είναι εδώ και χρόνια ανεξάρτητη)

Aretha και εγώ είμαι ανεξάρτητη από τα 22 μου. Σπούδασα εκτός Αθηνών 4 χρόνια και δούλεψα επίσης εκτός Αθηνών ακόμη 4 χρόνια. Το ότι θέλω για κάποιο διάστημα να μείνω στο πατρικό μου για να τους βοηθήσω (τώρα που φεύγει ο αδελφός μου για σπουδές στο εξωτερικό) δεν το θεωρώ θυσία, ούτε καν υποχρέωση. Μιλάμε για τους ανθρώπους που με μεγάλωσαν και μιλάμε για μια βοήθεια σε μια δύσκολη φάση της ζωής τους. Εάν δεν αντιλαμβάνεσαι αυτό το "συναισθηματικό δεσμό" ίσως θα πρέπει να αναλογιστείς τη δική σου σχέση με τους γονείς σου η οποία ίσως είναι "τρόπον τινά" προβληματική. Οι γονείς μου δεν απορρίπτουν τα κατοικίδια από καπρίτσιο ή επειδή θα λερώνουν το σπίτι. Είναι άνθρωποι που παλεύουν για τη ζωή τους καθημερινά και όπως εσύ ξέρεις σίγουρα καλύτερα απο εμένα, οι γάτες είναι τεράστια ευθύνη. Ακόμη και τις όποιες ώρες θα λείπω εγώ από το σπίτι και θα πρέπει εκείνοι να τις προσέχουν. Το πιο απλό που μπορώ να σου πω είναι ότι η μαμά μου περπατάει με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία και η ισορροπία και τα αντανακλαστικά της είναι πεσμένα. Δύο γάτες να τρέχουν ανάμεσα στα πόδια της είναι μια κατάσταση εντελώς απαγορευτική για την κατάστασή της. Οι ίδιοι μου πρότειναν να μου νοικιάσουν μια γκαρσονιέρα στο ισόγειο της πολυκατοικίας μου για να έχουμε τις γατούλες, επειδή αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα πόσο υποφέρω. Αλλά γνωρίζοντας τα έξοδα που ήδη έχουν, δεν θα μπορούσα να δεχτώ κάτι τέτοιο. Και το σκέφτομαι σοβαρά μήπως μπορέσω να το αναλάβω εγώ αυτό το έξοδο, αλλά και πάλι δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές να είναι οι γατούλες τόσες ώρες μόνες τους.

Μπορεί για κάποιους τα προαναφερθέντα να φαίνονται "φτηνές δικαιολογίες" και "μαμοθρεφτισμοί" αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να με κρίνει κάποιος που δεν με γνωρίζει και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να παρεξηγήσω τα λεγόμενα κάποιου που δεν γνωρίζω.

Και για να "χαλαρώσει" η ατμόσφαιρα, να σας δείξω το Φριξάκι μου :)

Συνημμένα

• frixaki_snoozing.jpg
    frixaki_snoozing.jpg
    85,2 KB · Εμφανίσεις: 49
o Φρίξος σου είναι μια γλύκα...μοιαζει πολύ με τον Τσε μου μικρό. Δεν νομίζω ότι η θέση της Αλίκης (Aretha) είναι επιθετική, απλά με τον γραπτό λόγο, κάποια πράγματα παρεξηγούνται πιο εύκολα. Επειδή και εγώ μένω μόνη μου (αργησα και εγώ ) από τα 30, καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου. Για όνομα του Θεού μόνο εσύ ξέρεις αν μπορείς και θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο. Αυτό που λες για το ισογειο αν μπορούσες να το κάνεις θα ήταν η ιδανική λύση (νομίζω και για σένα που έχεις συνηθίσει να μένεις μόνη σου) για να μην αφήσεις τα γατουλάκια αλλα και να βρίσκεσαι κοντά στους δικούς σου που βλέπω ότι είναι μεγάλη ανάγκη. Αν πάλι δεις ότι δεν μπορείς με τα δύο εδώ στην Αθήνα είναι πιο ευκολο να χαριστεί το ένα τους ή και τα μωρά της μανούλας...θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε όλοι.
Πάλι όλα αυτά είναι προσωπικά σου ζητήματα και ζητώ συγνώμη αν ακούγεται σαν να μπλεκομαι σε αυτά. Απλά φιλικά και σαν άνθρωπος που έζησε παρόμοιες καταστάσεις σου λέω την άποψή μου..:)

Εάν δεν αντιλαμβάνεσαι αυτό το "συναισθηματικό δεσμό"
Συγγνώμη αν σε έθιξα πριν, δεν είχα τέτοια πρόθεση. Αναφερόμουν στο "Δεν με καταλαβαίνουν. Καθόλου." που είπες παραπάνω και όχι στο όποιο συναισθηματικό δέσιμο που δεν είναι και δουλειά μου στο κάτω κάτω.
Μπορεί για κάποιους τα προαναφερθέντα να φαίνονται "φτηνές δικαιολογίες" και "μαμοθρεφτισμοί" αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να με κρίνει κάποιος που δεν με γνωρίζει και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να παρεξηγήσω τα λεγόμενα κάποιου που δεν γνωρίζω.
Επαναλαμβάνω ότι δεν είχα καμία πρόθεση να σε κρίνω (τόνισα εξάλλου το "φιλικά" στο μήνυμά μου). Ήθελα απλώς να σε παροτρύνω να διεκδικήσεις το δικό σου χώρο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γιατί πιστεύω ότι ακόμα και στη σχέση με τους γονείς μας ισχύει αυτό που ισχύει και στις σχέσεις μας με όλους τους άλλους ανθρώπους: έχουμε ΚΑΙ υποχρεώσεις ΚΑΙ δικαιώματα. Και όπως τις υποχρεώσεις πρέπει να τις σεβόμαστε, έτσι και τα δικαιώματα πρέπει να τα διεκδικούμε.
Φιλικά :)

Ασπροπορτοκαλήδες και οι άλλοι Φρίξοι??? :up::up::up::up::up::up:

Να ανοίξουμε λέσχη :lol::lol::lol:

Πωπω ενθουσιάστηκα :D:D:D:D:D
Μήπως να βγάλω και το δικό μου ασπροπορτοκαλάκι Φρίξο?:confused: :hmm: :lol:
Οι γονείς μου δεν απορρίπτουν τα κατοικίδια από καπρίτσιο ή επειδή θα λερώνουν το σπίτι. Είναι άνθρωποι που παλεύουν για τη ζωή τους καθημερινά και όπως εσύ ξέρεις σίγουρα καλύτερα απο εμένα, οι γάτες είναι τεράστια ευθύνη. Ακόμη και τις όποιες ώρες θα λείπω εγώ από το σπίτι και θα πρέπει εκείνοι να τις προσέχουν. Το πιο απλό που μπορώ να σου πω είναι ότι η μαμά μου περπατάει με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία και η ισορροπία και τα αντανακλαστικά της είναι πεσμένα. Δύο γάτες να τρέχουν ανάμεσα στα πόδια της είναι μια κατάσταση εντελώς απαγορευτική για την κατάστασή της.
Όλγα εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα! Το ίδιο πρόβλημα έχω με τη μητέρα μου! Έχει πρόβλημα στην ισορροπία (έχει περάσει στο παρελθόν ένα ελαφρύ εγκεφλικό) με αποτέλεσμα συχνά-πυκνά να πέφτει και να χτυπάει! Ούτε διακοπές δεν μπορώ να πάω ήσυχη! Χτίζουμε σπίτι εδώ και χρόνια στο Κρυονέρι και το έχουμε εγκαταλήψει γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει να μείνει μαζί μας. Έτσι παραμένουμε στο πατρικό μου, το οποίο έτσι κι αλλιώς δικό μου είναι, για να μην μείνει μόνη της. Τον Χιόνη κατά κάποιο τρόπο τον "επέβαλα" στον άνδρα μου και τη μητέρα μου. Όμως ήταν πιο μεγάλος και πιο "σοβαρός". Μπλέκεται μεν στα πόδια της, αλλά όχι πολύ συν του ότι της κρατάει παρέα όταν λείπουμε. Με το μικρό που βρήκα, είναι δύσκολα τα πράγματα! Φοβάμαι και γι'αυτήν και για το μωρό. Μην το πατήσει, μην πέσει η ίδια..... Πολύ εύκολα "την πέφτουμε" στους άλλους όταν δεν μπορούν να κρατήσουν κάποιο ζωάκι, όμως κανείς δεν είναι μέσα στο σπίτι του άλλου για να ξέρει τι προβλήματα υπάρχουν. Εσύ ξέρεις καλύτερα μέχρι που μπορείς να πιέσεις τους γονείς σου. Πάντως δεν είναι κακή η ιδέα της γκαρσονιέρας. Έχω συνάδελφο που με λιγότερα χρήματα από εσένα νοικιάζει σπίτι και δεν έχει και τους γονείς της δίπλα (μένουν Κρήτη) για να την βοηθούν ηθικά αλλά και οικονομικά αν χρειαστεί...;) Ίσως ζοριστείς λίγο οικονομικά στην αρχή τουλάχιστον, αλλά δεν θα στερηθείς την "παρέα" σου, ούτε αυτά εσένα!:P

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back