Χμμμ... εγώ με τρεις γάτες και δύο αμμολεκάνες πάντως, έχω υπολογίσει να βάζω συνολικά 2,5 κιλά - 5 κιλά άμμο και στις δύο ανάλογα την ποιότητα της άμμου. Την καθαρίζω 1-2 φορές την ημέρα. Δεν μου αρέσει να συμπληρώνω επιπλέον άμμο γιατί νιώθω ότι οι βρωμιές κι οι μυρωδιές φυλακίζονται εκεί, οπότε κάθε βδομάδα πετάω όλη την άμμο και βάζω καινούρια (προτιμώ να είναι πιο χαμηλά η στάθμη της άμμου, παρά να συμπληρώσω καινούρια στην παλιά). Κάθε φορά λοιπόν που βάζω νέα άμμο πλένω και τις αμμολεκάνες. Μια φορά την εβδομάδα δηλαδή. Αν δω καμια φορά (σπάνια) ότι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, τις περνάω με υγρό μαντηλάκι και δεν της πλένω.
Εγω δεν θα μπορουσα να κανω αυτο που κανεις! Μπραβο σου για το κουραγιο

Το πλύσιμο τώρα το κάνω στην μπανιέρα με σφουγγάρι που έχω μόνο για αυτή την δουλειά και βάζω απλό κρεμοσάπουνο ή υγρό για τα πιάτα. Πλένω όλα τα κομμάτια της αμμολεκάνης μαζί με τα φτυαράκια και μετά τα σκουπίζω με πετσέτα που επίσης έχω μόνο για αυτή την δουλειά! Αυτά...
Νομίζω ότι η κοπέλα είναι από εξωτερικό. Σε δικά μας σουπερ μάρκετ δεν την έχω δει τη συγκεκριμένη άμμο...
Ναι το ειδα αργοτερα αυτο....
Να μάθει το καθένα ποια είναι η δική του και να πηγαίνει μόνο σε αυτήν μου φαίνεται αδύνατον. Οι δύο αμμολεκάνες χρησιμεύουν στο να μοιράζονται λίγο οι ακαθαρσίες και να μην φορτώνεται πολύ η μία αμμολεκάνη, νομίζω.