catandie
Δραστήριο μέλος
Οκ.... Θα παραγγειλω τότε μόλις μου τελειώσουν κ θα σας πω !!! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Myrtle
Διάσημο μέλος
Λοιπόοον, υποσχέθηκα εντυπώσεις για την νέα κρυσταλλική άμμο που αγόρασα και here I am!
Κατ' αρχήν, η άμμος που πήρα είναι η Catwill diamond power, δηλαδή αυτή:
Βέβαια, εγώ πήρα την μικρή συσκευασία που είναι 3,8 λίτρα και γράφει από πίσω ότι για τρεις γάτες διαρκεί 15 μέρες. Κόστιζε 6 ευρώ περίπου. Τα γατάκια μου δεν είχαν πρόβλημα να καταλάβουν ότι αυτή είναι η νέα τους άμμος και την χρησιμοποίησαν αμέσως με το που την έβαλα στις αμμολεκάνες τους. Είναι η δεύτερη μέρα που την έχω και μέχρι τώρα έχω δει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Κατ' αρχήν, μου αρέσει ο τρόπος που κολλάει στα κακά και είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθούν. Οσμές δεν υπάρχουν καθόλου κι επειδή έχει μεγάλες μπάλες δεν σκορπίζεται ιδιαίτερα έξω (αν έχει φυσιολογικό γατάκι, η δικιά μου κατάφερε κα ιτη σκόρπισε και αυτή
) και δεν κολλάει στα πατουσάκια τους, οπότε δεν την σκορπίζουν σε όλο το σπίτι. Βέβαια, αμφιβάλλω για το αν θα κρατήσει όντως 15 μέρες καθώς τα λίτρα που πήρα ήταν πολύ λίγα τελικά και οι αμμολεκάνες είναι σχεδόν άδειες! Σκόνες και τέτοια δεν υπάρχουν καθόλου. Μπορώ να πω πως μου αρέσει αρκετά και αν καταφέρει να βγάλει έστω και μία εβδομάδα, θα την προτιμώ. Δεν είναι και πολύ ακριβή άλλωστε (αν και θα προτιμούσα να βρω μια μεγαλύτερη συσκευασία, για να μου έρθει πιο φθηνά και να μην τρέχω κάθε τρεις και λίγο). Αυτά. Είναι αρχή ακόμα και δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Σε λίγες μέρες θα επανέλθω αν παρατηρήσω τίποτε άλλο....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μου γεννήθηκε όταν μία γνωστή με μία γάτα, που χρησιμοποιεί άμμο που σβολιάζει, την αλλάζει μία φορά το μήνα... Λίγο δεν είναι;;

Επίσης, πώς καθαρίζετε το δοχείο;
catandie
Δραστήριο μέλος
Εγω την καθαριζω καθε μερα....Απο τα "δωρακια" τους και βαζω καθε φορα που πεφτει λιγο η σταθμη και την αλλαζω ολη οταν παρω καινουργια αμμο (γυρω στις 2 εβδομαδες?) πλενω την αμμολεκανη μια φορα το μηνα.... Αλλα δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικη!
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
και εγώ έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα απο άμμους και μπορώ να πω οτι η κρυσταλλική είναι μακράν η καλύτερη.
αυτή που αγοράζω ( λέγεται hello kitty! χαχα) είναι 5 λιτρα κοστίζει λιγο παραπάνω απο 5 ευρώ στο σουπερ μάρκετ (σε petshop γύρω στα 8 ευρώ ) και με μια γάτα μου κρατάει 6-6.5 εβδομάδες και δεν μυρίζει ΚΑΘΟΛΟΥ με την αμμολεκάνη μέσα σε δωμάτιο.
δυστυχώς δεν ξέρω αν υπάρχει στην ελλάδα
ειναι αυτή εδώ :
https://www.petidea.it/gatti/detail.php?item=5953&category=1406
και επίσης δεν ξέρω αν έχει Schlecker στην Ελλάδα αλλα και η κρυσταλλική άμμος AS του Schlecker είναι πολύ καλή και είναι στα 5 ευρώ τα 5 λίτρα.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Εξαρταται απο το ποσες γατες χρησιμοποιουν την αμμολεκανη, τι ποιοτητας αμμο χρησιμοποιεις και το ποσο της καθαριοτητας εισαι.
Καθαριζω την αμμο τους καθε πρωι (μπορει να τυχει να την καθαρισω αλλη μια φορα-αλλα δεν ειναι το συνηθισμενο), εχω 2 γατες-2 αμμολεκανες.
Οταν χρησιμοποιω πολυ καλη αμμο τυπου everclean, με εχει παει και ενα μηνα μεχρι να την πεταξω ολη, να πλυνω τις αμμολεκανες και να βαλω καινουρια αμμο. Αν αλλαξω μαρκα αμμου θα πλυνω παλι τις αμμολεκανες πριν τη βαλω. Αν δοκιμασω μια αμμο με χαμηλη αποδοση που θα κανει χαλια την αμμολεκανη ή θα μυρισει πολυ παλι θα την πλυνω. Σε μεσο ορο θα ελεγα παντως οτι πλενω κι εγω τις αμολεκανες μια φορα το μηνα -και καποιες φορες πιο συχνα. Δεν ξερω αν θεωρειται υπερβολη αλλα ουτε το σπιτι μου θελω να μυριζει ουτε οι γατες να πηγαινουν σε βρωμικα αμμοδοχεια.
catandie
Δραστήριο μέλος
και εγώ έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα απο άμμους και μπορώ να πω οτι η κρυσταλλική είναι μακράν η καλύτερη.
αυτή που αγοράζω ( λέγεται hello kitty! χαχα) είναι 5 λιτρα κοστίζει λιγο παραπάνω απο 5 ευρώ στο σουπερ μάρκετ (σε petshop γύρω στα 8 ευρώ ) και με μια γάτα μου κρατάει 6-6.5 εβδομάδες και δεν μυρίζει ΚΑΘΟΛΟΥ με την αμμολεκάνη μέσα σε δωμάτιο.
δυστυχώς δεν ξέρω αν υπάρχει στην ελλάδα
ειναι αυτή εδώ :
https://www.petidea.it/gatti/detail.php?item=5953&category=1406
και επίσης δεν ξέρω αν έχει Schlecker στην Ελλάδα αλλα και η κρυσταλλική άμμος AS του Schlecker είναι πολύ καλή και είναι στα 5 ευρώ τα 5 λίτρα.
Απο ποιο σουπερ μαρκετ?
catandie
Δραστήριο μέλος
Εξαρταται απο το ποσες γατες χρησιμοποιουν την αμμολεκανη, τι ποιοτητας αμμο χρησιμοποιεις και το ποσο της καθαριοτητας εισαι.
Καθαριζω την αμμο τους καθε πρωι (μπορει να τυχει να την καθαρισω αλλη μια φορα-αλλα δεν ειναι το συνηθισμενο), εχω 2 γατες-2 αμμολεκανες.
Οταν χρησιμοποιω πολυ καλη αμμο τυπου everclean, με εχει παει και ενα μηνα μεχρι να την πεταξω ολη, να πλυνω τις αμμολεκανες και να βαλω καινουρια αμμο. Αν αλλαξω μαρκα αμμου θα πλυνω παλι τις αμμολεκανες πριν τη βαλω. Αν δοκιμασω μια αμμο με χαμηλη αποδοση που θα κανει χαλια την αμμολεκανη ή θα μυρισει πολυ παλι θα την πλυνω. Σε μεσο ορο θα ελεγα παντως οτι πλενω κι εγω τις αμολεκανες μια φορα το μηνα -και καποιες φορες πιο συχνα. Δεν ξερω αν θεωρειται υπερβολη αλλα ουτε το σπιτι μου θελω να μυριζει ουτε οι γατες να πηγαινουν σε βρωμικα αμμοδοχεια.
Δηλαδη η καθε μια γατουλα χρησιμοποιει την δικη της αμμολεκανη?
Εμενα γιατι πανε και τα 2 και στις 2 ωσπου το βρηκα ανωφελο και τους αφησα σε μια....
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Οχι καλεΔηλαδη η καθε μια γατουλα χρησιμοποιει την δικη της αμμολεκανη?
Εμενα γιατι πανε και τα 2 και στις 2 ωσπου το βρηκα ανωφελο και τους αφησα σε μια....

Και οι δυο πανε και στις δυο. Απλα ετσι διατηρειται η αμμος τους πιο καθαρη και ειναι κι αυτες πιο ανετες.
Να πω την αληθεια μια ειχα μεχρι περσι που η μια μου γατα κατουρησε δυο φορες εξω απο την αμμολεκανη και αφου σιγουρευτηκαμε οτι δεν ηταν καποια ουρολοιμωξη πηρα και μια δευτερη μηπως ειχε ενοχληθει απο κατι. Δεν το ξανακανε παντως και τελικα κρατησα και τις δυο, αν σκεφτεις οτι καθαριζω μια φορα με δυο αμμολεκανες τα πραγματα διατηρουνται πιο καθαρα.
Myrtle
Διάσημο μέλος
Απορία στατιστική: πόσο συχνά αλλάζετε την άμμο της γάτας σας;
Μου γεννήθηκε όταν μία γνωστή με μία γάτα, που χρησιμοποιεί άμμο που σβολιάζει, την αλλάζει μία φορά το μήνα... Λίγο δεν είναι;;
Επίσης, πώς καθαρίζετε το δοχείο;
Χμμμ... εγώ με τρεις γάτες και δύο αμμολεκάνες πάντως, έχω υπολογίσει να βάζω συνολικά 2,5 κιλά - 5 κιλά άμμο και στις δύο ανάλογα την ποιότητα της άμμου. Την καθαρίζω 1-2 φορές την ημέρα. Δεν μου αρέσει να συμπληρώνω επιπλέον άμμο γιατί νιώθω ότι οι βρωμιές κι οι μυρωδιές φυλακίζονται εκεί, οπότε κάθε βδομάδα πετάω όλη την άμμο και βάζω καινούρια (προτιμώ να είναι πιο χαμηλά η στάθμη της άμμου, παρά να συμπληρώσω καινούρια στην παλιά). Κάθε φορά λοιπόν που βάζω νέα άμμο πλένω και τις αμμολεκάνες. Μια φορά την εβδομάδα δηλαδή. Αν δω καμια φορά (σπάνια) ότι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, τις περνάω με υγρό μαντηλάκι και δεν της πλένω.
Το πλύσιμο τώρα το κάνω στην μπανιέρα με σφουγγάρι που έχω μόνο για αυτή την δουλειά και βάζω απλό κρεμοσάπουνο ή υγρό για τα πιάτα. Πλένω όλα τα κομμάτια της αμμολεκάνης μαζί με τα φτυαράκια και μετά τα σκουπίζω με πετσέτα που επίσης έχω μόνο για αυτή την δουλειά! Αυτά...
Απο ποιο σουπερ μαρκετ?
Νομίζω ότι η κοπέλα είναι από εξωτερικό. Σε δικά μας σουπερ μάρκετ δεν την έχω δει τη συγκεκριμένη άμμο...
Δηλαδη η καθε μια γατουλα χρησιμοποιει την δικη της αμμολεκανη?
Να μάθει το καθένα ποια είναι η δική του και να πηγαίνει μόνο σε αυτήν μου φαίνεται αδύνατον. Οι δύο αμμολεκάνες χρησιμεύουν στο να μοιράζονται λίγο οι ακαθαρσίες και να μην φορτώνεται πολύ η μία αμμολεκάνη, νομίζω.
catandie
Δραστήριο μέλος
Χμμμ... εγώ με τρεις γάτες και δύο αμμολεκάνες πάντως, έχω υπολογίσει να βάζω συνολικά 2,5 κιλά - 5 κιλά άμμο και στις δύο ανάλογα την ποιότητα της άμμου. Την καθαρίζω 1-2 φορές την ημέρα. Δεν μου αρέσει να συμπληρώνω επιπλέον άμμο γιατί νιώθω ότι οι βρωμιές κι οι μυρωδιές φυλακίζονται εκεί, οπότε κάθε βδομάδα πετάω όλη την άμμο και βάζω καινούρια (προτιμώ να είναι πιο χαμηλά η στάθμη της άμμου, παρά να συμπληρώσω καινούρια στην παλιά). Κάθε φορά λοιπόν που βάζω νέα άμμο πλένω και τις αμμολεκάνες. Μια φορά την εβδομάδα δηλαδή. Αν δω καμια φορά (σπάνια) ότι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, τις περνάω με υγρό μαντηλάκι και δεν της πλένω.
Εγω δεν θα μπορουσα να κανω αυτο που κανεις! Μπραβο σου για το κουραγιο
Το πλύσιμο τώρα το κάνω στην μπανιέρα με σφουγγάρι που έχω μόνο για αυτή την δουλειά και βάζω απλό κρεμοσάπουνο ή υγρό για τα πιάτα. Πλένω όλα τα κομμάτια της αμμολεκάνης μαζί με τα φτυαράκια και μετά τα σκουπίζω με πετσέτα που επίσης έχω μόνο για αυτή την δουλειά! Αυτά...
Νομίζω ότι η κοπέλα είναι από εξωτερικό. Σε δικά μας σουπερ μάρκετ δεν την έχω δει τη συγκεκριμένη άμμο...
Ναι το ειδα αργοτερα αυτο....
Να μάθει το καθένα ποια είναι η δική του και να πηγαίνει μόνο σε αυτήν μου φαίνεται αδύνατον. Οι δύο αμμολεκάνες χρησιμεύουν στο να μοιράζονται λίγο οι ακαθαρσίες και να μην φορτώνεται πολύ η μία αμμολεκάνη, νομίζω.
Παντως μαλλον επειδη η μια μου γατουλα ειναι μικροσωμη (την μαζεψα απο το δρομο και μου ειπε η κτηνιατρος λογω κακης διατροφης δεν θα μεγαλωσει ιδιαιτερα) κανει μικρα και λιγα "δωρακια", ο αλλος που τον βρηκα κι αυτον αλλα οταν ηταν 2 εβδομαδων οποτε εχει μεγαλωσει με Hills βγαζει μεγαλα δωρακια! Αλλα ουσιαστικα ειναι σαν να πηγαινει μονο εκεινος....
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπον καμμια φορα κανω και το εξης. Γεμιζω τις δυο αμμολεκανες με ενα 5κιλο. Στο τελος της εβδομαδας η σταθμη εχει πεσει αρκετα και θελουν προσθηκη. Αδειαζω την αμμο της μιας αμμολεκανης στην αλλη, πλενω με ενα μωρομαντηλο -οπως ειπε και η Myrtle- την αδεια αμμολεκανη (δεν εχει προλαβει να λερωθει πολυ μεσα σε μια εβδομαδα) και βαζω σε αυτη καθαρη αμμο. Ετσι η μια παλι ειναι πεντακαθαρη, και η αλλη με τη χρησιμοποιημενη αμμο συνηθως παει αλλη μια με μιαμιση εβδομαδα. Πλενω κι εγω με ενα σφουγγαρι που εχω για αυτο το λογο τι αμμολεκανες πρωτα με dettol και μετα με ζεστο νερο και παιδικο αφρολουτρο.

Απλά δεν την έκανα ποτέ σαπουνάδα την αμμολεκάνη, παρά την έτριβα καλά-καλά με σπρέι για το μπάνιο και μετά αντισηπτικό... Αλλά θα δοκιμάσω αυτό με τη μπανιέρα. Όντως για το σαπούνι πιάτων έχω ακούσει κι εγώ ότι είναι ιδανικό για κάτι τέτοια.
Να παρεκκλίνω λίγο, αλλά τα πιατάκια τους πώς τα καθαρίζετε; Πλυντήριο; Στο χέρι; Κάθε πότε;

nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο χερι, δεν εχουμε πλυντηριο.
Με ζεστο νερο, σφουγγαρι που εχω για τα πιατακια τους, και υγρο πιατων που χρησιμοποιω και για εμας και πολυ καλο ξεπλυμα.
Μεσο ορο θα ελεγα ισως μια φορα τη βδομαδα, αλλα συνηθως τα πλενω και αν τους δωσω υγρη τροφη.

Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
βρε παιδιά πως γινεται να σας κρατάει τόσο καιρό η άμμος της Everclean με 2 γάτες και να την πετάτε μία φορά την εβδομάδα; εμένα για 2 γατιά κρατάει μιάμιση εβδομάδα η μεγάλη και με μία μεγάλη αμμολεκάνη αφού πάνε και τα 2 εκεί. Την καθαρίζω καθημερινά και όταν χρειάζεται συμπληρώνω αλλά η άμμος κρατάει ελάχιστα γι' αυτό και πλέον δεν με συμφέρει και προσπαθώ να βρω άλλες λύσεις.
catandie
Δραστήριο μέλος
βρε παιδιά πως γινεται να σας κρατάει τόσο καιρό η άμμος της Everclean με 2 γάτες και να την πετάτε μία φορά την εβδομάδα; εμένα για 2 γατιά κρατάει μιάμιση εβδομάδα η μεγάλη και με μία μεγάλη αμμολεκάνη αφού πάνε και τα 2 εκεί. Την καθαρίζω καθημερινά και όταν χρειάζεται συμπληρώνω αλλά η άμμος κρατάει ελάχιστα γι' αυτό και πλέον δεν με συμφέρει και προσπαθώ να βρω άλλες λύσεις.
Εγω παντως με 2 γατες, δεν την πεταω μια φορα την εβδομαδα, την αδειαζω ολη οταν ανοιγω νεα αμμο(1 φορα στις 15?) κι αυτο αν ειναι πολυ βρωμικη, μπορει και να μην χρειαζεται, εχω φτυαρακι με πυκνο πλεγμα να το πω, οποτε δεν αφηνει μεσα καθολου βρωμικη αμμο.... Τωρα ειχα παρει την μεγαλη αμμο πριν περιπου 2 εbδομαδες και μου τελειωσε... 2 γατες και καθαρισμα αμμου καθε πρωι

catandie
Δραστήριο μέλος
Στο χερι, δεν εχουμε πλυντηριο.
Με ζεστο νερο, σφουγγαρι που εχω για τα πιατακια τους, και υγρο πιατων που χρησιμοποιω και για εμας και πολυ καλο ξεπλυμα.
Μεσο ορο θα ελεγα ισως μια φορα τη βδομαδα, αλλα συνηθως τα πλενω και αν τους δωσω υγρη τροφη.![]()
Εγω γεμιζω το νιτπηρα με καυτο νερο και λιγο σαπουνι για τα χερια και τα ξεπλενω μετα καλα... Δεν νομιζω οτι χρειαζεται σφουγγερι, αφου και με ζεστο νερακι και μουλιασμα καθαριζεται μια χαρα...

Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
κι εγώ κάπως έτσι πάω όχι 30 με 40 ημέρες που διάβασα και φρίκαρα. Λέω δεν μπορεί κάτι κάνω λάθοςΕγω παντως με 2 γατες, δεν την πεταω μια φορα την εβδομαδα, την αδειαζω ολη οταν ανοιγω νεα αμμο(1 φορα στις 15?)
αυτό μου φαίνεται πιο λογικό
κι αυτο αν ειναι πολυ βρωμικη, μπορει και να μην χρειαζεται, εχω φτυαρακι με πυκνο πλεγμα να το πω, οποτε δεν αφηνει μεσα καθολου βρωμικη αμμο.... Τωρα ειχα παρει την μεγαλη αμμο πριν περιπου 2 εbδομαδες και μου τελειωσε... 2 γατες και καθαρισμα αμμου καθε πρωι![]()
κάπου χάνει η αμμολεκάνη μου και δεν το χω πάρει είδηση
catandie
Δραστήριο μέλος
κι εγώ κάπως έτσι πάω όχι 30 με 40 ημέρες που διάβασα και φρίκαρα. Λέω δεν μπορεί κάτι κάνω λάθοςκάπου χάνει η αμμολεκάνη μου και δεν το χω πάρει είδηση
![]()
χιχιχιχιχιχ καπου χανει ....χιχι

Δες αυτο το σαιτ κανει προσφορες στην everclean και στα φερουν σπιτι χωρις καμια χρεωση την ιδια μερα της παραγγελιας
https://www.pet4u.gr/Product.asp?ID=1936
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Bello μου δεν την πεταω καθε εβδομαδα την αμμο.βρε παιδιά πως γινεται να σας κρατάει τόσο καιρό η άμμος της Everclean με 2 γάτες και να την πετάτε μία φορά την εβδομάδα; εμένα για 2 γατιά κρατάει μιάμιση εβδομάδα η μεγάλη και με μία μεγάλη αμμολεκάνη αφού πάνε και τα 2 εκεί. Την καθαρίζω καθημερινά και όταν χρειάζεται συμπληρώνω αλλά η άμμος κρατάει ελάχιστα γι' αυτό και πλέον δεν με συμφέρει και προσπαθώ να βρω άλλες λύσεις.
Επειδη προσφατα πηρα πρωτη φορα everclean, υπολογισα οτι ηθελα περιπου 2 δεκακιλες το μηνα για 2 γατες-2 αμμολεκανες (ισως περισσευει και λιγο ή κραταει λιγο παραπανω). Αρα μου κραταει λιγο περισσοτερο απο οτι σε εσενα αν το υπολογιζω σωστα. Νομιζω οτι παιζει μεγαλο ρολο τελικα και η διατροφη των γατιων (και το φυλο και το αν ειναι στειρωμενα). Εμενα η everclean μου φανηκε απιστευτη στο ποσο καλους σβωλους κανει και οτι δε μυριζει καθολου. Για αυτο το λογο θεωρω οτι κραταει και καιρο στην ουσια. Τωρα παντως κι εγω για οικονομικους λογους αγορασα την αμμο της AB για δοκιμη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maiksth
- V_Jo
- reuserefuse
- nasstazia
- AnastasiaFox76
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Σμαραγδα21
- spyros1
- Claire Rentfield
- tammy
- Thanos-Jasmin
- mpirarxos
- AntzelaRu
- Ρούλης και Μπία
- kari
- harrisxr650
- aba
- Agiyi
- pepper
- goldmoon
- Aggeliki_Hra
- dimitratheod
- Tina2017
- Kalinaki
- AnnieGr
- roccohooshie
- Tsakoulinaki
- Zoe TsbDc
- uncle_nontas
- gatomana
- Κώστας Δ
- dimdim13
- Elli M.
- Ανδρομάχη Μ
- Χρήστος z750
- Δανάη_Δ
- Alexxkk
- Giannis-Stella
- crazycamber
- Lulu97
- Raktia
- crazydiamond
- faceninaki
- raccoon
- George1990
- Tsecat
- Sovjohn
- ankas
- scaryspider
- ΦΛΩΡΑ
- kat-cats
- Astarty
- ΕλένηΘεσ.
- elena tsaki
- Καλι
- Psipsinel80
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool