Τα πάντα για την άμμο και το καθάρισμα αμμολεκάνης

Καλησπερα κι απο εμενα! :D Πως τα πατε τωρα με τις ζεστες?Φιλια πολλα στα γατουνια σας και υπομονη!Λοιπον,ηθελα να πω μερικα πραγματακια για την αμμο που πηρα απο το Lidl (Coshida).Αν καθαριστει αμεσως μετα τα...δωρακια,οι σβωλοι δεν ειναι τοσο καλοι οσο της Biokat's.(τουλαχιστον ετσι μου φαινεται τωρα,μετα απο 3 βδομαδες χρησης.)Κι επισης τωρα με τις ζεστες,το πρωι,αν εχει παει να κανει κακα του,αν δε παω να τα καθαρισω αμεσως,μου μυριζει λιγο :sick: Για να μη μου στοιχιζει ο κουκος αηδονι ομως,ανακατευω μισο σακι απο την Coshida με μισο σακι απο την Biokat's κι ολα μια χαρα.Τονιζω οτι μου μυριζει εντονα τωρα λογω ζεστης κ μετα απο τοσες μερες χρησης.Στις αρχες δε μυριζε καθολου.Αλλα ακομη ενας λογος που την μοιραζω με την Biokat's ειναι επειδη ο Κοναν ειναι καταλευκος και μερικες φορες οι πατουσες του γινονται γκρι,επειδη τα πετραδακια της Coshida ειναι πιο σκουρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Άμμος για γάτες

Εγώ δοκίμασα την Biokat's.Δε ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο κ η ζέστη των ημερών αλλά η μυρωδιά της άμμου τελευταία μου φαίνεται πολύ έντονη και ειδικά τώρα που είναι δύο τα γατούνια και δύο οι λεκάνες...

Εν τω μεταξύ μάλλον επειδή οι κόκκοι είναι χοντροί σε σχέση με την Εβερκλιν, παίζουν με την άμμο κ μου γεμίζουν όλο το δωμάτιο..

Τελικά είμαι από το funclub της εβερκλιν αλλά δυστυχώς οικονομικά δεν με παίρνει οπότε ακόμα ψάχνομαι...

Aλήθεια έχει χρησιμοποιήσει κανείς τη sanicat?Είδα ότι είναι πολύ οικονομική αλλά φοβήθηκα να πειραματιστώ κ πάλι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και γω με την Biokat's. Δύο γάτες, δύο λεκάνες αλλά πάνε και οι δύο και στις δύο και οι μυρωδιές δεν καλύπτονται.
Δεν αλλάζω μάρκα, εκτός και αν βρω προσφορά σε Everclean, που δε σημαίνει πως σωθήκαμε κι'όλας και θα κάνει τη σούπερ δουλειά, περάσαμε και απο κει κάποτε..., αλλιώς απλά θα φτυαρίζω περισσότερες φορές τη μέρα...;)

Λοιπον,μετα απο συζητηση με 3 κτηνιατρους,μου ειπαν και οι 3 το εξης.Οσο πιο συχνα αλλαζεται η αμμος,τοσο το καλυτερο για το γατι,και να αποφευγουμε αμμους οι οποιες δεν κανουν σβωλους τα ουρα,για να μη μενουν μεσα στην αμμολεκανη,και προκαλεσουν μολυνσεις στα γατια,οπως πχ ουρολοιμωξη.Επισης,συχνη πλυση της αμμολεκανης.Δεν αρκει να εχουμε καθαρη αμμο ενω η αμμολεκανη ειναι λερωμενη απο τα ουρα.Εγω πλεον,αποφασισα να πλενω ολοκληρη την αμμολεκανη ανα 15 μερες και του παρηγγειλα και δευτερη,για να αλλαζω μια τη μια και μια την αλλη,και αλλαγη της αμμου στο 20μερο το πολυ.Δεν σκοπευω να ρισκαρω σε αυτο το θεμα.Και τελικα,για αμμο,πρωτα παει η biocat's,και μετα η Coshida,πλεον σαν λυση εκτακτης αναγκης,επειδη οσο περναει ο καιρος,δε με ικανοποιουν οι σβωλοι των ουρων.Για την ωρα,Everclean,μιας και την ειχα αγορασει αρχικα τοτε με τη προσφορα και δεν την ειχα ανοιξει ακομη.

Εύα μου πολύτιμες οι πληροφορίες που μας δίνεις! Να μας πεις τις εντυπώσεις σου κι από την everclean... :)

Εγώ ένα χρόνο τώρα ήμουν πιστή στην άμμο friskies (φθηνή, τη βρίσκεις εύκολα σε οποιοδήποτε σουπερμάρκετ -> πολύ βασικό, καλύπτει μυρωδιές, χρειάζεται αλλαγή κάθε 10 μέρες αν κξάνεις συχνό/προσεχτικό καθάρισμα) αλλά.. απ' όταν έκανα γατο-σίτινγκ στα φιλοξενούμενα γατάκια μας στα Γιάννενα, έχω ερωτευτεί την εβερκλιν. Απ' ό,τι είδα, ήταν η less track και την ερωτεύτηκα. Τι σουπερ σβώλοι είναι αυτοί;!

Βέβαια, εγώ σιχαίνομαι και δεν παίζει με τίποτα να πλένω την αμμοδόχο μια φορά το μήνα, συν το ότι μου το έχει πει κι εμένα κτηνίατρος όπως στην Conan παραπάνω, ότι μια φορά στις 10 μέρες είναι καλό να πλένεται η αμμοδόχος. Οπότε λέω να δοκιμάσουμε κι εμείς μια everclean, απλά να πλένουμε την αμμοδόχο κάπως συχνότερα, κρατώντας σε μια σακουλίτσα την άμμο και επιστρέφοντάς τη ξανά στην αμμοδόχο (και συμπληρώνοντας ασφαλώς).

Σκέφτομαι ότι ναι μεν με αυτόν τον τρόπο θα μπαίνει χρησιμοποιημένη άμμος μέσα στην πεντακάθαρη αμμοδόχο, αλλά αφενός θα συμπληρώνεται με φρέσκια, αφετέρου αφού καθαρίζεται τόσο μα τόσο καλά με τους φοβερούς σβώλους, δε θα υπάρχει πρόβλημα. Πώς σας φαίνεται, συναδέλφισσες γατομαμάδες;

Χμμ, δεν θα έχεις πρόβλημα πιστεύω, μιας που η enerclean με συχνό καθάρισμα διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Το μόνο που έχω να πω είναι πως εμένα η lee trask είναι αυτή που μου άρεσε λιγότερο από όλες. Θεωρώ πως οι aqua breeze/extra strength scented/multi-crystal κάνουν καλύτερους σβώλους. Πλέον το μόνο μου πρόβλημα με την everclean (αν εξαιρέσεις την τσουχτερή τιμή) είναι πως μεταφέρεται εύκολα σχετικά στο σπίτι. Με ειδικό πατάκι έξω από την αμμολεκάνη περιορίζεται ελαφρώς το πρόβλημα.

Καλησπερα και παλι :D Φωτεινη μου,μου αρεσει η Everclean τελικα,αλλα την σκορπιζει σε ολο το μπανιο,ενω με την Biokat's δε γινοταν αυτο :mad: οποτε μολις τελειωσει,ξαναγυρναω κλασσικα,σε αυτη την μαρκα.Οσο για τα περι αμμολεκανης και πλυσιματος ανα 15μερο,κι εγω στην αρχη σκεφτομουν οτι ισως ειμαι υπερβολικη,και η μια εκ των κτηνιατρων που ρωτησα μου το εθεσε ως εξης. "Καθαριζεις τη λεκανη του μπανιου σου,μια φορα το μηνα,με χλωρινη,σωστα?Ωραια,πολυ ωραια.Σκεψου ομως,πως θα σου φαινοταν αν καθε φορα που πηγαινες για τσισα σου,να ειχε μεσα υπολλειματα ουρων η λεκανη σου?Θα σε καλυπτε η μια φορα πλυσιματος της με χλωρινη το μηνα?Δε θα ειχες κινδυνο να παθεις ουρολοιμωξη?"Και αναφερθηκε συγκεκριμενα στα ουρα,επειδη τα κοπρανα αφαιρουνται κανονικοτατα σε οποιαδηποτε αμμο η οποια ειναι συγκολλητικη.Και ομολογω οτι ετσι οπως το εθεσε,με αποστομωσε.Σας προτεινω και αγορα δευτερης αμμολεκανης,αν σας παιρνει οικονομικα,για να μπορειτε να καθαριζετε με την ανεση σας και να μην αγχωνεστε για το ποσο γρηγορα πχ θα στεγνωσει η αμμολεκανη μετα το πλυσιμο κλπ.Οχι δυνατα καθαριστικα,σε αυτο επεμεναν και οι 3 κτηνιατροι,και απλο σαπουνι με νερακι,μια χαρα ειναι.Αν δεν εχετε περιεργα γατουνια,καλο θα ηταν να χρησιμοποιησετε και λιγο ξυδι οταν τη σαπουνιζετε,για καλυτερη απολυμανση(εγω βαζω λευκο,μου μυριζει λιγοτερο απο το κλασσικο)αν κι εμενα ευτυχως ο Κοναν δεν ενοχλειται απο μυρωδιες κλπ,δεν τον συγκινει καθολου το ξυδι,για να ανησυχω οτι δε θα ξαναπαει στην αμμολεκανη επειδη θα του μυρισει.Επισης,ενα ακομη κολπο που εμαθα προσφατα και απο οτι διαπιστωσα κανει δουλεια,ειναι το εξης.Σε καθαρη και στεγνη αμμολεκανη,πριν βαλετε την αμμο,ριξτε μεσα 2 κουταλιες της σουπας μαγειρικη σοδα.Απορροφαει ολες μα ολες τις μυρωδιες,κανει τρομερη δουλεια.Και για οσους θα θελαν να μυριζει πιο ωραια η αμμος τους,αλλα δεν αντεχουν αρωματικες αμμους επειδη ειναι πολυ εντονες,θα μπορουσατε να ριξετε μιση κουταλια του γλυκου ταλκ αρωματικο,μεσα.(Αυτο το κολπο που το εμαθε η Κατερινα,η μαμα της Σοφης :D)Ααααυτα :P

Εγώ πλένω την αμμολεκάνη μια φορά την εβδομάδα/δεκαήμερο με έναν κουβά καυτό νερό και ένα καπάκι χλωρίνη. Ναι ναι ξέρω ότι η χλωρίνη δεν ενδείκνυται, αλλά δε θέλω να αγοράσω ξεχωριστό καθαριστικό για τη γατοτουαλέτα. Ούτως ή άλλως η ποσότητα της χλωρίνης είναι τόσο μικρή και το νερό τόσο πολύ, που πρακτικά υπόκειται σε πολύ μεγάλη αραίωση. Εννοείται ότι μετά κάνω πολύ πολύ ενδελεχές ξέπλυμα και την αφήνω να στεγνώσει πολύ καλά.

Καλά είναι τα εναλλακτικά καθαριστικά, πχ σαπούνι πιάτων, ξύδι και άλλα τέτοια, αλλά μιλάμε για τουαλέτα, καλά είναι να γίνεται απολύμανση. Κακά τα ψέματα, το σαπούνι πιάτων και το ξύδι δυστυχώς δεν κάνουν τόσο καλή απολύμανση όσο η χλωρίνη.

Η κτηνίατρος μας είπε ότι εφόσον χρησιμοποιούμε μόνο μικρή ποσότητα χλωρίνης, διαλυμένη σε νερό και ξεπλένουμε πολύ καλά, δεν παίζει κανένα πρόβλημα.

Παρατήρησα ότι πολύ καλή δουλειά κάνει και η μαγειρική σόδα, διαλυμένη σε ζεστό νερό, στο καθάρισμα της αμμοδόχου. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει για τις μυρωδιές μιας και δεν είχαμε ποτέ μυρωδιές. Ενίοτε πασπαλίζουμε με ταλκ, για να παίρνει την υγρασία.

Αυτό που λες aba για τη less track με προβλημάτισε, αν και εγώ όπως την είδα κάνει φοβερούς σβώλους. Οι άλλες κάνουν ακόμα καλύτερους;! Θα το τσεκάρω! Θέλω να πιστεύω ότι παρά την ομολογουμένως τσουχτερή τιμή θα μας κάνει απόσβεση, αφού αφενός θα χρησιμοποιούμε λιγότερη (? θα χρησιμοποιούμε όντως λιγότερη; για να δούμε) και αφετέρου είναι άμμος αντιμικροβιακή, καθαρίζεται άψογα κλπ, είναι δηλαδή γενικά καλύτερη.

Βγαίνει βέβαια ακριβώς διπλάσια τιμή από τη φρισκις αλλά θέλω να δω σε βάθος χρόνου (πχ χρήση 2-3 μήνες) αν θα συμφέρει καλύτερα.

Άμμος Biokat's (πράσινη ετικέτα) και καθαρισμός αμμολεκάνης κάθε 20-30 ημέρες (εξαρτάται την...παραγωγή:P) με Topine, ένα ήπιο αντισηπτικό που βρίσκω στο σούπερ μάρκετ και είναι ακίνδυνο σε σχέση με τη χλωρίνη.

Εκ πειρας η εβερκλυν ειναι η καλυτερη που εχω βρει,οντως..απλα ειναι ακριβουλα.Μετα θεωρω την βιοκατς.Και θα συμφωνησω απολυτα με την αλκυον μας.Το topine ειναι και απολυμαντικο και σαφως πολυ φιλικοτερο απο χλωρινη,και λεει οτι ειναι καταλληλο και για κατοικιδια.:)
Κατα τα αλλα σιγουρα οποια αμμος βολευει τον καθεναν..δεν το συζητω αυτο.:D

Βραδινο ψαχουλεμα σε ιστοσελιδες με γατοπροιοντα.Ειναι γερμανικη η ιστοσελιδα αλλα με λιγη βοηθεια και μεταφραστη,μια χαρα θα τη κανετε τη δουλεια σας.Εψαχνα για γατο δεντρο,και παραλληλα βρηκα κι αλλα πολλα πραγματακια.Δειτε εδω,οι συσκευασιες ειναι 20 κιλες,το λεει στις πληροφοριες,κι εχει κι αλλα ειδη αμμου απο Biokat's.Ψηνομαι πολυ ασχημα να κανω παραγγελια αυτην εδω συγκεκριμενα,μιας και ο Κοναν ειναι καταλευκος και δε θα γινονται χαλια οι πατουσιτσες του.
https://www.tiierisch.de/produkt/biokats-medium-white
αντε και καλα ψωνια! :P

Εγώ πλένω την αμμολεκάνη μια φορά την εβδομάδα/δεκαήμερο με έναν κουβά καυτό νερό και ένα καπάκι χλωρίνη.

Σίγουρα όσο πιο συχνά τόσο το καλύτερο αλλά χλωρίνη;;Εγώ τη θεωρώ απαγορευτική, εδώ κοιτάω να τη χρησιμοποιώ όσο λιγότερο γίνεται γενικά μέσα στο σπίτι!
Μέχρι τώρα την καθάριζα με σαπούνι πιάτων αλλά λέω να χρησιμοποιήσω ένα ''εναλλακτικό'' φυσικό καθαριστικό με πράσινο σαπούνι,ξύδι και σόδα.Καθαρίζει και απολυμαίνει χωρίς κίνδυνο!

Όσο για την Everclean τί να λέμε;Εγώ νομίζω είναι η καλυτερότερη αλλά πολύ ακριβή:(:(.
Η Biokats κάνει καλούς σβόλους αλλά η πράσινη με το άρωμα που έχω πάρει άρχισε να γίνεται ανυπόφορη τώρα με τη ζέστη.
Μάλλον θα παίρνω μια απλή χωρίς άρωμα και θα κάνω το κολπάκι με το ταλκ!:)

Βραδινο ψαχουλεμα σε ιστοσελιδες με γατοπροιοντα.Ειναι γερμανικη η ιστοσελιδα αλλα με λιγη βοηθεια και μεταφραστη,μια χαρα θα τη κανετε τη δουλεια σας.Εψαχνα για γατο δεντρο,και παραλληλα βρηκα κι αλλα πολλα πραγματακια.Δειτε εδω,οι συσκευασιες ειναι 20 κιλες,το λεει στις πληροφοριες,κι εχει κι αλλα ειδη αμμου απο Biokat's.Ψηνομαι πολυ ασχημα να κανω παραγγελια αυτην εδω συγκεκριμενα,μιας και ο Κοναν ειναι καταλευκος και δε θα γινονται χαλια οι πατουσιτσες του.
https://www.tiierisch.de/produkt/biokats-medium-white
αντε και καλα ψωνια! :P

Φέρνουν και στην Ελλάδα δηλαδή;;Φαντάζομαι θα έχει κ μεταφορικά βέβαια οπότε πρέπει να δούμε αν θα συμφέρει

Σίγουρα όσο πιο συχνά τόσο το καλύτερο αλλά χλωρίνη;;Εγώ τη θεωρώ απαγορευτική, εδώ κοιτάω να τη χρησιμοποιώ όσο λιγότερο γίνεται γενικά μέσα στο σπίτι!

Ελαφρώς οφφ τόπικ, αλλά γιατί είναι τόσος κόσμος ενάντια στη χλωρίνη; Τελευταία όλο και περισσότεροι λένε "απεταξάμην" στην κλινέξ που μας μεγάλωσε! :P:P

Πέρα απ' την πλάκα, το βρίσκω απόλυτα λογικό να αντιπαθεί κανείς ο,τιδήποτε έχει μέσα χλώριο, ακόμα και την ελάχιστη ποσότητα. Μόνο τη μυρωδιά να σκεφτεί κανείς, είναι αρκετό. Αλλά αν χρησιμοποιεί κανείς τη χλωρίνη σωστά (δηλαδή όχι σε συνδυασμό με άλλα καθαριστικά) και σε μικρή ποσότητα, και φυσικά αν ξεπλένει σχολαστικά μετά, είναι ένα πολύ πρακτικό, οικονομικό και αποτελεσματικό απολυμαντικό για όλο το σπίτι.

Προσωπική μου άποψη: πολύ περισσότερο θα με ενοχλούσε από οικολογικής/οικονομικής άποψης το να έχω αρκετά διαφορετικά καθαριστικά για τα διάφορα σημεία του σπιτιού.

Εκτός αυτού, τα υπόλοιπα καθαριστικά είναι αθώα; Είναι ακίνδυνη η απόρριψή τους στη θάλασσα; Δεν είναι τοξικά/ερεθιστικά/επικίνδυνα για το περιβάλλον; Ακόμα και το topine που συστήνουν όλοι για χρήση ως πιο αθώο, μια χαρά έχει χλώριο και αιθανόλη στη σύνθεσή του.

Εν περιλήψει, εννοώ ότι αν χρησιμοποιούμε ο,τιδήποτε με προσοχή, τότε θα είμαστε οκ. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για χημικά καθαριστικά. Πόσο "καλό" για το περιβάλλον/την υγεία μας/τα κατοικίδιά μας μπορεί να είναι οποιοδήποτε από αυτά; Νομίζω η συνετή χρήση είναι το κλειδί περισσότερο, και η επιμέρους επιλογή προϊόντος λιγότερο. Δηλαδή, ακραίο παράδειγμα για να εξηγήσω τι εννοώ, τι να το κάνω να χρησιμοποιούμε μόνο καθαριστικό πιάτων στο καθάρισμα της λεκάνης, αν ο χ ιδιοκτήτης γατούλας χρησιμοποιεί μισό μπουκάλι τη φορά; Ωστόσο, θα ήθελα να μάθω αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό ή παράδειγμα ενάντια στη χλωρίνη και τα άλλα χλωριούχα καθαριστικά, πχ κάποια έντονη αλλεργία της γατούλας σας, για να προσέχω και να προσέχουμε όλοι ακόμα περισσότερο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! :):flowers:

Εγώ βασικά δεν βάζω χλωρίνες και τέτοια...

Πότε βολέυομαι με το απορρυπαντικό των πιάτων και πότε με κανένα μισοτελειωμένο σαμπουάν όποτε θέλω να καθαρίσω την λεκάνη!!!:P:P

Βασικά προσπαθώ να αποφεύγω οτιδήποτε βγάζει μυρωδιά!

Στη μια αμμολεκανη βαζω αμμο και στην αλλη πελλετ. Αυτη με τα πελλετ δεν χρειαζεται τακτικο πλυσιμο μιας και δεν την προτιμανε.Την λεκανη με την αμμο την πλενω και εγω καθε 15 μερες εξω στο λαστιχο με χλωρινη και πολυ ξεβγαλμα. Μετα την αφηνω στον ηλιο να στεγνωσει. Οτι κι αν λεμε τιποτα δεν απολυμαινει οσο η χλωρινη.Στο σπιτι την χρησιμοποιω καθημερινα σε νεροχυτες και μπανιο και ειδικα ο μικρος μου τρελαινεται με την μυρωδια της και παει και κανει βαρελακια οταν σφουγγαριζω με χλωρινη. Δεν εχουν παθει ποτε τιποτα.

Ωστόσο, θα ήθελα να μάθω αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό ή παράδειγμα ενάντια στη χλωρίνη και τα άλλα χλωριούχα καθαριστικά, πχ κάποια έντονη αλλεργία της γατούλας σας, για να προσέχω και να προσέχουμε όλοι ακόμα περισσότερο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Για μενα,δεν ειναι θεμα αλλεργιας.Εινμαι θεμα οτι καταρχην βλαπτει το αναπνευστικο ακομα και στους ανθρωπους,αλλα κυριως οτι ειναι ακρως καταστροφικο για το περιβαλλον.Μολυνει υδροφορους οριζοντες κλπ.Οσο πιο οικολογικα και ηπια απορυπαντικα χρησιμοποιουμε τοσο το καλυτερο.:)

Για μενα,δεν ειναι θεμα αλλεργιας.Εινμαι θεμα οτι καταρχην βλαπτει το αναπνευστικο ακομα και στους ανθρωπους,αλλα κυριως οτι ειναι ακρως καταστροφικο για το περιβαλλον.Μολυνει υδροφορους οριζοντες κλπ.Οσο πιο οικολογικα και ηπια απορυπαντικα χρησιμοποιουμε τοσο το καλυτερο.:)
Σωστα ολα αυτα αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη και πειρα,σε σπιτια με κατοικιδια ειναι ακρως απαραιτητη η χλωρινη καθημερινα.

Catlover09,για ποιο λογο να βαλεις χλωρινη καθημερινα?Δεν ειναι υπερβολη? :confused: Εγω χλωρινη ριχνω μονο στη λεκανη της τουαλετας μου,και οταν ειναι να σαπουνισω ολοκληρη τη μπανιερα,μια στο τοσο.Δε το ρισκαρω με τπτ,ειδικα τωρα με τον Κοναν στο σπιτι,που πηγαινει και χωνεται παντου και μυριζει τα παντα.Σημερα πηγα και πηρα Topine,για να χω το κεφαλι μου ησυχο.

Karmela μολις κανω παραγγελια θα σου πω ποσο ακριβως μου βγηκαν τα μεταφορικα,ναι,στελνει και Ελλαδα.

Τελευταία επεξεργασία:
Την λεκανη με την αμμο την πλενω και εγω καθε 15 μερες εξω στο λαστιχο με χλωρινη και πολυ ξεβγαλμα. Μετα την αφηνω στον ηλιο να στεγνωσει. Οτι κι αν λεμε τιποτα δεν απολυμαινει οσο η χλωρινη.

Αυτό κάνω κι εγώ, έξω στο μπαλκόνι πλύσιμο και μετά πολύ ξέπλυμα με το λάστιχο. Και την αφήνω στον ήλιο και στον αέρα να στεγνώσει καλά.

Στο σπιτι την χρησιμοποιω καθημερινα σε νεροχυτες και μπανιο και ειδικα ο μικρος μου τρελαινεται με την μυρωδια της και παει και κανει βαρελακια οταν σφουγγαριζω με χλωρινη. Δεν εχουν παθει ποτε τιποτα.

Εγώ καθημερινά δεν τη χρησιμοποιώ, μόνο κάθε 10 μέρες που απολυμαίνω το μπάνιο. Ενίοτε, βέβαια, μπορεί να ρίξω λίγες σταγόνες στο νιπτήρα και το νεροχύτη.

Αχ άσε ρε συ κι εμένα τα ίδια κάνει, τρελαίνεται με τη χλωρίνη, της αρέσει πάρα πολύ. Εγώ φυσικά δεν την αφήνω να πλησιάζει όσο χρησιμοποιώ χλωρίνη, αλλά αν τυχόν μείνει μια σταγόνα στο χέρι μου πχ και το μυρίσει η Άρια, κάνει λες και έφαγε ένα κιλό κατνιπ, έχει πολλή πλάκα :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back