Σίγουρα όσο πιο συχνά τόσο το καλύτερο αλλά χλωρίνη;;Εγώ τη θεωρώ απαγορευτική, εδώ κοιτάω να τη χρησιμοποιώ όσο λιγότερο γίνεται γενικά μέσα στο σπίτι!
Ελαφρώς οφφ τόπικ, αλλά γιατί είναι τόσος κόσμος ενάντια στη χλωρίνη; Τελευταία όλο και περισσότεροι λένε "απεταξάμην" στην κλινέξ που μας μεγάλωσε!

Πέρα απ' την πλάκα, το βρίσκω απόλυτα λογικό να αντιπαθεί κανείς ο,τιδήποτε έχει μέσα χλώριο, ακόμα και την ελάχιστη ποσότητα. Μόνο τη μυρωδιά να σκεφτεί κανείς, είναι αρκετό. Αλλά αν χρησιμοποιεί κανείς τη χλωρίνη σωστά (δηλαδή όχι σε συνδυασμό με άλλα καθαριστικά) και σε
μικρή ποσότητα, και φυσικά αν ξεπλένει σχολαστικά μετά, είναι ένα πολύ πρακτικό, οικονομικό και αποτελεσματικό απολυμαντικό για όλο το σπίτι.
Προσωπική μου άποψη: πολύ περισσότερο θα με ενοχλούσε από οικολογικής/οικονομικής άποψης το να έχω αρκετά διαφορετικά καθαριστικά για τα διάφορα σημεία του σπιτιού.
Εκτός αυτού, τα υπόλοιπα καθαριστικά είναι αθώα; Είναι ακίνδυνη η απόρριψή τους στη θάλασσα; Δεν είναι τοξικά/ερεθιστικά/επικίνδυνα για το περιβάλλον; Ακόμα και το topine που συστήνουν όλοι για χρήση ως πιο αθώο, μια χαρά έχει χλώριο και αιθανόλη στη σύνθεσή του.
Εν περιλήψει, εννοώ ότι αν χρησιμοποιούμε
ο,τιδήποτε με προσοχή, τότε θα είμαστε οκ. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για χημικά καθαριστικά. Πόσο "καλό" για το περιβάλλον/την υγεία μας/τα κατοικίδιά μας μπορεί να είναι οποιοδήποτε από αυτά; Νομίζω η συνετή χρήση είναι το κλειδί περισσότερο, και η επιμέρους επιλογή προϊόντος λιγότερο. Δηλαδή, ακραίο παράδειγμα για να εξηγήσω τι εννοώ, τι να το κάνω να χρησιμοποιούμε μόνο καθαριστικό πιάτων στο καθάρισμα της λεκάνης, αν ο χ ιδιοκτήτης γατούλας χρησιμοποιεί μισό μπουκάλι τη φορά;
Ωστόσο, θα ήθελα να μάθω αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό ή παράδειγμα ενάντια στη χλωρίνη και τα άλλα χλωριούχα καθαριστικά, πχ κάποια έντονη αλλεργία της γατούλας σας, για να προσέχω και να προσέχουμε όλοι ακόμα περισσότερο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!