Καλησπέρα,
και γω καινούρια γατομαμα είμαι εδώ και δέκα μέρες και έχω πολλές απορίες με την άμμο για την λεκάνη.
Το καλό είναι πως η Ζιζέλ έμαθε αμέσως να πηγαίνει στην άμμο, όμως επειδή είναι 50 ημερών η καημένη μερικές φορές πατάει τα κακά της και εγώ παραμονεύω πότε θα τα κάνει και όλη την ώρα είμαι με ένα μωρόμαντηλο στο χέρι να σκουπίζω τον ποπο της και τα ποδαράκια της για να μη μου λερώσει τον τόπο! !!
Διάβασα αρκετές σελίδες και κατέληξα πως η πράσινη της biockats και η Van Cat πρέπει να είναι πολύ καλές αλλά δεν ξέρω που να τις βρω στην Θεσσαλονίκη.
Προς το παρόν έχω μια φτηνιαρικια σε ανοιχτή λεκάνη που μυρίζει πολύ όποτε τα κάνει (και την καθαρίζω και τρεις φορές την ημέρα) ,αλλά η μπόχα δεν αντέχεται!!!! Και την έχω και στο μπαλκόνι. ..
Παρακαλώ τα φώτα σας please...
Sofia χρησιμοποιώ τη leader την αρωματική και είμαι πολύ ευχαριστημένη..
η λεκάνη τους είναι στο μπάνιο και 3 γάτες αφήνουν τα "δωράκια" τους οπότε καταλαβαίνεις ότι δε μυρίζει...
μια κλειστή λεκάνη θα βοηθήσει και αυτή στη μυρωδιά αλλά και να μη σκορπάει την άμμο έξω από τη λεκάνη..
ειδικά αν είναι σαν τα δικά μου που σκάβουν λες και θα βρουν πετρέλαιο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
λοιπον εχω καποιες αποριες για την αμμολεκανη εχω παρει μεγαλη λεκανη ειδικη και καλη αμμο απο σουπερμαρκετ που την εχουν και στα πετ σοπ αλλα χωρις σακουλακι γιατι οταν σκαβει παιζει με τη σακουλα και δεν ξεκολλαει για ωρα... αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι μετα απο μια-δυο βδομαδες το πολυ μυριζει η λεκανη του και μου προτειναν αποσμητικο αμμου... ειναι ομως ασφαλες? και η συσκευασια της αμμου λεει οτι ειναι αρωματικη εξουδετερωνει μυρωδιες αλλα δεν με ικανοποιει τοσο... τι εχετε να μου προτεινετε? ευχαριστω 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
γεια σας και απο μεναλοιπον εχω καποιες αποριες για την αμμολεκανη εχω παρει μεγαλη λεκανη ειδικη και καλη αμμο απο σουπερμαρκετ που την εχουν και στα πετ σοπ αλλα χωρις σακουλακι γιατι οταν σκαβει παιζει με τη σακουλα και δεν ξεκολλαει για ωρα... αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι μετα απο μια-δυο βδομαδες το πολυ μυριζει η λεκανη του και μου προτειναν αποσμητικο αμμου... ειναι ομως ασφαλες? και η συσκευασια της αμμου λεει οτι ειναι αρωματικη εξουδετερωνει μυρωδιες αλλα δεν με ικανοποιει τοσο... τι εχετε να μου προτεινετε? ευχαριστω
![]()
Γεια σου,η γνωμη μου ειναι να παρεις μια πολυ καλη αμμο,απορροφητικη απο κοκκους πηλου που δημιουργει συμπαγεις σβολους απο πετ σοπ, του σουπερ μαρκετ οι απλες, βρωμιζουν αμεσως,οσο για το αποσμητικο αμμου δεν ειναι υγιεινο,θα μυριζει περιεργα μαζι με τα ουρα και τα κακα,ασε που στα γατακια δεν αρεσουν τα αρωματα!

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

rouli726
Δραστήριο μέλος
εγώ τις πλένω με το καθαριστικό που βάζω στα πατώματα που παίρνω χωρίς χλώριο με απαλό άρωμα ή ακόμη και με κρεμοσάπουνο ή αφρόλουτρο δικό μας.
δεν βάζω πολύ ποσότητα ίσα να καθαρίσει-να ξεμυρίσει. και ξεπλένω πολύ καλά!
μετά βάζω καινούρια άμμο και όλα μια χαρά. σακούλα δεν έχω βάλει ποτέ, δεν έχω ιδέα πώς χρησιμοποιείται.
υ.γ.επίσης από τις μυρωδιές σώζει η κλειστή αμμολεκάνη, από ό,τι κατάλαβα έχεις ανοιχτή.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
rouli726
Δραστήριο μέλος
Καταλαβαίνω το οικονομικό είναι σοβαρό θέμα(οι μισοί εδώ μέσα άνεργοι είμαστε, μη νομίζεις). Βρίσκεις όμως με 14-15 ευρώ πολύ καλή αμμολεκάνη, αν θες μπορώ να σου προτείνω σε προσωπικό μήνυμα αυτήν που έχω της μεγάλης γάτας μου. Την έχω πάνω από ένα χρόνο και πίστεψέ με μια χαρά χωράει η σάντυ κι ας έχει γίνει αφρατοστρουμπουλίτσα

Αν μένεις Αθήνα βρίσκεις εύκολα καλή αμμολεκάνη χωρίς να ξοδέψεις τον προυπολογισμό του μήνα. Αξίζει να τα μαζέψεις έστω σιγά σιγά. Γλιτώνεις απίστευτα από τις μυρωδιές.
Εγώ όταν φέραμε τον μικρό, άνεργοι άνθρωποι με δεύτερη γάτα φαντάζεσαι, του είχα ανοιχτή μέχρι να μαζέψω 18 ευρώ(είχα βρει προσφορά αμμολεκάνη κλειστή πολύ καλή και δώρο 5 κιλά άμμο από αυτή που τους πάιρνω, καλή) και παρότι καθάριζα την λεκάνη του 3-5 φορές τη μέρα, δεν μπορούσε να πλησιάσει άνθρωπος στην κουζίνα. Τρώγαμε σαν τους πρόσφυγες στον καναπέ στο σαλόνι και με είχε φάει και η κούραση από το συνεχές καθάρισμα. Με το που έβαλα την κλειστή ανασάναμε!

υ.γ.υπάρχει μια περίπτωση αν πάνε καλά τα οικονομικά να πάρω καινούρια αμμολεκάνη για τη μεγάλη, γιατί η άλλη έχει καλύτερο πορτάκι. αν μέχρι τότε δεν έχεις βολευτεί από τις μυρωδιές ευχαρίστως να στην δώσω, αν είσαι και κοντά.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
... σημερα πηγα στο pet shop που πηγαινω για την τροφη του και μου προτειναν μερικες γυρω στα 10 ευρω και μου ειπαν θα γλυτωσω πολυ τις ασχημες μυρωδιες... σε κλειστη αμμολεκανη θα μπει ευκολα ομως? μηπως δεν μαθει ευκολα και τα κανει αλλου? αυτο φοβαμαι πιο πολυ γιατι για το οικονομικο σιγα σιγα μπορω να μαζεψω... εγω ακομα φοιτητρια ειμαι και οτι μου δινουν οι γονεις και δεν ζηταω παραπανω γιατι τους καταλαβαινω αλλα σε γενικες γραμμες τα βγαζω περα γιατι τους προηγουμενους μηνες φροντιζα να μαζευω 50 το μηνα για εμβολιο αποπαρασιτωση τροφη και παει λεγοντας
αλλα αξιζει ακομα πιο πολλα και ολα αυτα τα πλασματακια αξιζουν τα καλυτερα γιατι μας τα ανταποδιδουν με την αγαπη τους... (απο τοτε που τον εφερα σπιτι εχει γεμισει το σπιτι χαρα ειλικρινα σας λεω)
rouli726
Δραστήριο μέλος
Γενικά δεν έχω ακούσει γατιά να έχουν θέμα με κλειστή αμμολεκάνη,ειδικά αν είναι το μοναδικό ζωάκι στο σπίτι και δεν πάει κανείς να το ενοχλεί ή να το τρομάξει. Νομίζω είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που δεν θα το δεχτεί.
Μπορείς στην αρχή να του έχεις βγαλμένο το πορτάκι ή να τον πηγαίνεις εσύ και να τον βάζεις μαλακά μέσα μετά το φαγητό του κι εκείνος θα καταλάβει ότι είναι η άμμος εκεί. Είναι η φύση τους να τα κάνουν στην άμμο οπότε νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα, χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

... σημερα πηγα στο pet shop που πηγαινω για την τροφη του και μου προτειναν μερικες γυρω στα 10 ευρω και μου ειπαν θα γλυτωσω πολυ τις ασχημες μυρωδιες... σε κλειστη αμμολεκανη θα μπει ευκολα ομως? μηπως δεν μαθει ευκολα και τα κανει αλλου?
Συμφωνώντας με αυτά που σου έγραψε η Έφη πιο πάνω, δεν νομίζω να άντιμετωπίσεις ιδιαίτερο πρόβλημα στο αν θα δεχτεί την κλειστή αμμολεκάνη. Μόνο θα σου συνιστούσα να αγοράσεις. αν είναι εφικτό, μια με αποσπώμενο πορτάκι (που νομίζω οτι στις περισσότερες υπάρχει αυτή η δυνατότητα), διότι εκεί συνήθως κάποια γατιά δυσκολεύονται από φόβο να συνηθίσουν.
Οι ανοιχτές αμμολεκάνες προορίζονται κυρίως για πολύ μικρά γατάκια, επειδή είναι πιο χαμηλές.
Έτσι κι εγώ στη δική μου, όσο ήταν νήπιο της είχα ανοιχτή κι αμέσως μετά πήγαμε στη "σκεπαστή" (το οτι μόλις έμαθε και συνήθισε να μπαινοβγαίνει με το πορτάκι, εκείνο...έσπασε, το αναφέρω χωρίς περαιτέρω σχόλια
). Όμως θα ξενοιάσεις μια και καλή, όχι μόνο από δυσάρεστες μυρωδιές, αλλά και από το σκόρπισμα και τη μεταφορά χαλικών...ολούθε!
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά, μπορείς να δεις και το θέμα μας Κλειστή αμμολεκάνη

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
να προσθεσω τον λογο που φοβαμαι μηπως δεν συμβιβαστει με τις κλειστες... τις δυο πρωτες μερες που το ειχα δεν πηγαινε στην αμμο του και μαλλον εφταιγα και εγω ειχα κοντο κουτακι που το ειχα γεμισει μεχρι επανω αμμο με αποτελεσμα να παιζει με την αμμο και να αφηνει τα ουρα στις γωνιες αλλα εκλαιγε και προσπαθουσε να σκαψει καπου το καημενο.. αργοτερα εβαλα μεγαλη λεκανη με λιγη αμμο μεσα και αμεσως μπηκε με χαρα 
Η προσωπική μου άποψη και αυτό που εφαρμόζω εγώ είναι να βάζω κανονικά όπως είπες την σακούλα στη λεκάνη του γάτου μου και από πάνω κόβω ένα κομμάτι χαρτόνι ώστε όταν σκάβει να μην σκίζει ή να μην παίζει με την σακούλα.
Η καλύτερη με διαφορά άμμος από πλευράς ευκολίας καθαρισμού, τιμής και επιπλέον εντελώς άοσμη είναι οποιαδήποτε έχει σαν κύριο συστατικό της Μπετονίτη. Δοκίμασε την VAN CAT SUPER WHITE CLASSIC και θα με θυμηθείς.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

rouli726
Δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
ΛίτσαΦοιβος
Νεοφερμένο μέλος
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και δεν ξέρω πως να το χειριστώ είναι ότι πατάει τα κακακια του και τα τσίσα του, και λερώνει οπου πατάει. Μιλάμε για πολύ λέρωμα
Μέχρι τοίχους, κουφώματα και τα νεύρα μου μαζί 
Χρησιμοποιούσα μια μικρή ανοιχτή λεκάνη, και ειπα να πάρω μια κλειστή μεγάλη μήπως και σωθώ, αλλά τσίφος. Σαν να γίναν χειρότερα τα πράγματα. Σήμερα εβγαλά το καπάκι από την κλειστή λεκάνη και εμεινε πλέον ανοιχτή λεκάνη.
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω όπως και δεν ξέρω αν θα διορθωθεί η κατάσταση. Καμιά ιδέα ? Ο Φοίβος μας είναι 2 μηνών και 5 ημερών, τον βρήκε η κόρη μου με μάτια κλειστά δίπλα σε μια καντίνα όταν κάναμε διακοπές.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Κατ'αρχήν να χαίρεσαι τον Φοίβο σου κι ας είναι λιγάκι..ατζαμής, μωρούλι είναι ακόμα
Θυμάμαι την Τέρψη μου σ'αυτή την ηλικία, ήταν κάποια περίοδος που την κυνηγούσα με το μωρομάντηλο στο χέρι να σκουπίζω πισινάκι και πατουσίνια.
Μέχρι να μάθει ο μικρούλης σου λοιπόν να είναι πιο επιδέξιος στο να αποφεύγει να πατάει τις "κακοτοπιές", θα σου πρότεινα (αν ήδη δεν το έχεις κάνει) να βάλεις ένα πατάκι κάτω από την αμμολεκάνη (σε περίπτωση που παραμείνει ανοιχτή) ή μπροστά (για την κλειστή), εκεί που πατάει μόλις έχει κάνει την ανάγκη του, έτσι ώστε να κρατάει τα περισσότερα απο τα υπολείματα στα πατούσια του και να μη φτάνουν να διαχέονται σε όλο το σπίτι.

ΛίτσαΦοιβος
Νεοφερμένο μέλος
και ένα χαλάκι μπάνιου. Απλά θα κάνω υπομονή με όσα εχω διαβάσει και θα περιμένω καλύτερες μέρες μέχρι να μεγαλώσει. Σήμερα πάντως με εβγαλε εξω από τα ρουχα μου. Ειχα να παω και την κόρη μου σε ένα πάρτυ και εγω σφουγγάριζα.Ξέρω υπομονή!!!!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
.Απλά θα κάνω υπομονή με όσα εχω διαβάσει και θα περιμένω καλύτερες μέρες μέχρι να μεγαλώσει
Και θα μεγαλώσει γρήγορα και θα μάθει να τα σκεπάζει καλά

zizugataki
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maiksth
- V_Jo
- reuserefuse
- nasstazia
- AnastasiaFox76
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Σμαραγδα21
- spyros1
- Claire Rentfield
- tammy
- Thanos-Jasmin
- mpirarxos
- AntzelaRu
- Ρούλης και Μπία
- kari
- harrisxr650
- aba
- Agiyi
- pepper
- goldmoon
- Aggeliki_Hra
- dimitratheod
- Tina2017
- Kalinaki
- AnnieGr
- roccohooshie
- Tsakoulinaki
- Zoe TsbDc
- uncle_nontas
- gatomana
- Κώστας Δ
- dimdim13
- Elli M.
- Ανδρομάχη Μ
- Χρήστος z750
- Δανάη_Δ
- Alexxkk
- Giannis-Stella
- crazycamber
- Lulu97
- Raktia
- crazydiamond
- faceninaki
- raccoon
- George1990
- Tsecat
- Sovjohn
- ankas
- scaryspider
- ΦΛΩΡΑ
- kat-cats
- Astarty
- ΕλένηΘεσ.
- elena tsaki
- Καλι
- Psipsinel80
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool