koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Τεσπα. Ναι ρε γαμώτο, είναι υπερβολικά ακριβή η εβερκλιν. Και με τη μεγάλη αμμοδόχο που έχουμε εμείς, κρατάει ακριβώς ένα μήνα, δηλαδή 20 ευρώ το μήνα για άμμο!!!!!! Έχουν αλλάξει τη σύνθεσή της και πραγματικά κάνει κάτι σβώλους σαν τσιμέντο και επιπλέον δε μυρίζει ΚΑΘΟΛΟΥ. Άσε που την έχω καταβρεί που δε χρειάζεται καθημερινό σκούπισμα και εξαφανίστηκε η άμμος από το κρεβάτι και άλλα απίθανα σημεία. Θα βρω κάποια πιο φτηνή γιατί πραγματικά δε λέει, απλά πήρα αυτή τώρα για ευκολία αφού τραυματιστήκαμε με το καλαμπόκι 
εδιτ: Αυτή που λέτε είναι αυτή; Άμμος Oko
εδιτ 2: σε πολλά reviews λένε ότι μεταφέρεται πάρα πολύ, οπότε μάλλον όλες οι ελαφριές οικολογικές έχουν αυτό το μειονέκτημα. Δυστυχώς όταν μένεις σε μικρό μοκεταρισμένο διαμέρισμα απλά δε γίνεται να πηγαίνει η άμμος τόσο μα τόσο παντού, οπότε άκυρη και αυτή για μας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ναι αυτή είναι και μόλις πήγα και την πήρα από το καράβι και τη έβαλα στην αμμολεκάνη!Καλά με το καλαμπόκι μιλάμε τα είχαμε δει όλα. Εμένα γενικά δε με νοιάζει να μεταφέρεται η άμμος αλλά αυτή ήταν τόσο ελαφριά που πήγαινε παντού. Σκέψου πχ κάθε μα κάθε βράδυ μόλις ξάπλωνα έπρεπε να κλωτσήσω 5-10 φορές το σεντόνι (γιατί η Άρια όσο είμαστε στη δουλειά κοιμάται κάτω από το πάπλωμα, οπότε πήγαινε πέντε κιλά άμμο εκεί πέρα με τις πατούσες της) για να φύγουν τα διάφορα ψιχουλάκια. Ήθελε σκούπα κάθε μέρα, ενώ καθαρίζαμε με μπλακ εντ ντέκερ γύρω από την αμμοδόχο 3-4 φορές τη μέρα. Στις παντόφλες μου πάντα είχα μέσα καλαμπόκι, στα περβάζια, στα τραπέζια, άσε. Αλλά ήταν τόσο ελαφριά η αμμοδόχος και τόσο βολικό που πετούσαμε τους σβώλους στην τουαλέταΤεσπα. Ναι ρε γαμώτο, είναι υπερβολικά ακριβή η εβερκλιν. Και με τη μεγάλη αμμοδόχο που έχουμε εμείς, κρατάει ακριβώς ένα μήνα, δηλαδή 20 ευρώ το μήνα για άμμο!!!!!! Έχουν αλλάξει τη σύνθεσή της και πραγματικά κάνει κάτι σβώλους σαν τσιμέντο και επιπλέον δε μυρίζει ΚΑΘΟΛΟΥ. Άσε που την έχω καταβρεί που δε χρειάζεται καθημερινό σκούπισμα και εξαφανίστηκε η άμμος από το κρεβάτι και άλλα απίθανα σημεία. Θα βρω κάποια πιο φτηνή γιατί πραγματικά δε λέει, απλά πήρα αυτή τώρα για ευκολία αφού τραυματιστήκαμε με το καλαμπόκι
εδιτ: Αυτή που λέτε είναι αυτή; Άμμος Oko
εδιτ 2: σε πολλά reviews λένε ότι μεταφέρεται πάρα πολύ, οπότε μάλλον όλες οι ελαφριές οικολογικές έχουν αυτό το μειονέκτημα. Δυστυχώς όταν μένεις σε μικρό μοκεταρισμένο διαμέρισμα απλά δε γίνεται να πηγαίνει η άμμος τόσο μα τόσο παντού, οπότε άκυρη και αυτή για μας![]()
Για να δούμε!
Δεν είχαμε τόσο μεγάλο πρόβλημα με την μεταφορά της πάντως(με την comfort που είναι ίδια).
Οι προηγούμενες άμμους που είχα χρησιμοποιήσει (delicat,biokats,atlas) μεταφέρονταν παντού.
Ίσως να παίζει ρόλο βέβαια και που έχεις την αμμοδόχο.
Εγώ τις έχω σε ένα μικρό αποθηκάκι που έχει πόρτα και μισοκλείνω την πόρτα.Ίσως γι αυτό να μην την βρίσκω παντού.
Δεν ξέρω.
Με το μπετονίτη όμως γιατί είχα πρόβλημα; Αφού στο ίδιο σημείο είχα την άμμο τους και τότε.

Ελπίζω να την χρησιμοποιήσουν να δω πως λειτουργεί αλλιώς θα ρίξω ένα ποτήρι νερό γιατί δεν μπορώ να περιμένω! χαχαχα
Έχω στην άλλη λεκάνη την φρίσκις και κάτι μου λέει ότι μέχρι να την πετάξω θα προτιμάνε αυτή!

εντιτ. έκανα το πείραμα με το νερό και έριξα μισό ποτηράκι του κρασιού.Έγινε ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ σβόλος όχι τόσο γερός(ίσως έπρεπε να περιμένω κι άλλο πριν τον μαζέψω).
Το ότι ο σβόλος ήταν τόσο μεγάλος, σημαίνει ότι θα φεύγει πολύ γρήγορα η άμμος. Φτου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Περιμένω αναλυτική αξιολόγηση της όκο, όσο διαβάζω κριτικές για άλλες άμμες!
Έλεγα να δοκιμάσω μια που είναι από εφημερίδα ή κάτι τέτοιο, άντε να δούμε.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Κούκι,σήμερα μάζεψα 2 σβόλους από την oko plus!Κι εμείς την έχουμε στο μπάνιο με χαλάκι από κάτω. Η έβερκλιν θα έλεγα ότι δε μεταφέρεται σχεδόν καθόλου, πραγματικά. Εντυπωσιακό. Έχουν αλλάξει τη σύνθεσή της και κάνει τσιμεντένιους σβώλους, όμως παρατήρησα αυτό ακριβώς που είπες και για την όκο: οι σβώλοι είναι μεγάλοι και η άμμος τέλειωσε γρήγορα. Και για την τιμή της όκο πάει στο διάολο, αν κατά τα άλλα είσαι ευχαριστημένη. Όμως η έβερκλιν με νευρίασε που η δεκάλιτρη συσκευασία κράτησε ένα μήνα και μια βδομάδα. Με 1-2 σκουπίσματα έβλεπες αμέσως να κατεβαίνει η στάθμη, ήταν πολύ έντονο. Ένα γέμισμα έκανα και μια συμπλήρωση και τέλειωσε το κουτί. Και τώρα χρειάζεται πάλι συμπλήρωση και δεν έχω να βάλω. Τι σκατά κάνανε; Στην Ελλάδα η παλιά σύνθεση της έβερκλιν μας κρατούσε ενάμιση μήνα πολύ άνετα και δεν κατέβαινε η στάθμη τόσο γρήγορα.
Περιμένω αναλυτική αξιολόγηση της όκο, όσο διαβάζω κριτικές για άλλες άμμες!Έλεγα να δοκιμάσω μια που είναι από εφημερίδα ή κάτι τέτοιο, άντε να δούμε.
Δεν είχαν καμία σχέση με το πείραμα που έκανα προχθές με το νερό!
Είναι κανονικοί σε μέγεθος και όχι τεράστιοι όπως έγινε με το νερό.
Αρκετά γεροί και όχι όπως με το νερό που έσπαγαν!
Γιατί να συμβαίνει αυτό;;;

Τα τσίσα τους μυρίζουν φρέσκο ξύλο!!!
Το χοντρό τους επιμένουν να το κάνουν στη φρίσκις μέχρι να βρωμίσει εντελώς(κοντεύει) και να την πετάξω!!!
Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά!
Επίσης δεν την μεταφέρουν στο σπίτι παρά μόνο γύρω από την αμμολεκάνη τους.
Αν και είναι νωρίς ακόμα,αλλά μου φαίνεται ότι θα την προτιμήσουμε!

Να ρωτήσω. Πώς μπορώ να αποφύγω να κολλάνε οι σβώλοι στον πάτο της αμμολεκάνης (όσο γίνεται); Έχει να κάνει με το ύψος της άμμου ή με κάτι άλλο;
rouli726
Δραστήριο μέλος
αυτή που λέτε πρώτη φορά την ακούω, κυκλοφορεί στην ελλάδα?και σε τί τιμες περίπου τη βρίσκετε?
η αλήθεια είναι πως μετά τη van cat(ή και την, ίδια με άλλο όνομα λόγω αντιπροσώπων, beauty cat) έχω βρει την υγειά μου, αλλά καλό είναι να έχουμε στοιχεία και για εναλλακτικές γτ όλο και κάποιο σαίνι της κάθε εταιρείας κάθε φορά μας τα χαλάει..!
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ναι από ελληνικό site την παραγγέλνω!καλησπέρα κι από εμένα, φανατική της van cat χιχι
αυτή που λέτε πρώτη φορά την ακούω, κυκλοφορεί στην ελλάδα?και σε τί τιμες περίπου τη βρίσκετε?
η αλήθεια είναι πως μετά τη van cat(ή και την, ίδια με άλλο όνομα λόγω αντιπροσώπων, beauty cat) έχω βρει την υγειά μου, αλλά καλό είναι να έχουμε στοιχεία και για εναλλακτικές γτ όλο και κάποιο σαίνι της κάθε εταιρείας κάθε φορά μας τα χαλάει..!
κοστίζει 12,50 ευρώ τα 10 λίτρα.
Για να κολλάνε στον πάτο πάει να πει ότι η στάθμη της άμμου έχει κατέβει πολύ.Τώρα που το λέτε, νομίζω κι εγώ ότι η ever clean χαμηλώνει πιο γρήγορα από παλιά...
Να ρωτήσω. Πώς μπορώ να αποφύγω να κολλάνε οι σβώλοι στον πάτο της αμμολεκάνης (όσο γίνεται); Έχει να κάνει με το ύψος της άμμου ή με κάτι άλλο;
Για να το αποφεύγεις αυτό,αρκετά συχνά θα πρέπει να συμπληρώνεις νέα άμμο ώστε να μην κατεβαίνει τόσο κάτω.
Συμπληρώνω, αλλά μάλλον ξεκινάω ήδη με χαμηλή στάθμη όταν βάζω καινούργια.Για να κολλάνε στον πάτο πάει να πει ότι η στάθμη της άμμου έχει κατέβει πολύ.
Για να το αποφεύγεις αυτό,αρκετά συχνά θα πρέπει να συμπληρώνεις νέα άμμο ώστε να μην κατεβαίνει τόσο κάτω.
Τι ύψος περίπου πρέπει να έχει; 5 εκ;
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ναι, 5 εκατοστά είναι καλά!Συμπληρώνω, αλλά μάλλον ξεκινάω ήδη με χαμηλή στάθμη όταν βάζω καινούργια.
Τι ύψος περίπου πρέπει να έχει; 5 εκ;
Βέβαια εγώ αδειάζω όλο το τσουβάλι (10λιτρο ή 10κιλο, αναλόγως την άμμο) μέσα στην αμμολεκάνη και δεν συμπληρώνω.
Όταν κατέβει πολύ ώστε να κολλάει,την πετάω,πλένω την λεκάνη και βάζω καθαρή άμμο.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Αρχικά την θεωρώ μια καλή άμμο.Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έλεγα ότι είναι τέλεια.
Οι σβώλοι της αρχικά,είναι αρκετά γεροί και δεν σπάνε.
Η μυρωδιά της αμμωνίας δεν υπάρχει ούτε για δείγμα,η στάθμη της κατεβαίνει νορμάλ και όχι υπερβολικά γρήγορα, με αποτέλεσμα να κρατάει αρκετά.
Με δύο γάτους,δύο αμμολεκάνες και 20 λίτρα άμμο εδώ και 3 εβδομάδες δεν έχω συμπληρώσει καθόλου φρέσκια στις αμμολεκάνες.
Η αλήθεια είναι ότι μεταφέρεται στο σπίτι(όχι υπερβολικά),αλλά και με το μπετονίτη είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Επίσης με τις χρήσεις πράγματι αρχίζει να σκονίζει πολύ η κατάσταση και χρειάζεται κοσκίνισμα αλλά το έχω αμελήσει και δεν το έχω κάνει.
Με τα κακά του μεγάλου έχουμε ένα θέμα μυρωδιάς μιας και δεν ξέρω γιατί,αλλά παρόλο που τρώει ότι και ο μικρός (orijen),εκείνου μυρίζουν πάρα πολύ έντονα και σε συνδυασμό με τη μυρωδιά ξύλου σου έρχεται αναγούλα.
Μήπως φταίει το γεγονός ότι σχετικά πρόσφατα ξεκινήσαμε orijen και ακόμα δεν την έχει συνηθίσει; Γενικά είναι τεράστιος γάτος (αν όχι πάνω από 10 κιλά,σίγουρα 10) και πολλές φορές δεν χωράει ούτε στην τεράστια αμμολεκάνη του με αποτέλεσμα να σκάβει ώρες και να ζαλίζει τον έρωτα στις σκ@τούλες του και σε εμάς. Είναι και παραγωγικός φουλ ο άτιμος.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν είμαι ευχαριστημένη και έχω παραγγείλει άλλο ένα σακί για συμπλήρωμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Viktoria.84
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα παιδιά!
Ο ένας γατούλης μου, πέρασε αιμομπαρτονέλλα, παίρνει ακόμα κορτιζόνη, κ φυσικά όπως με είχε ενημερωςει Ο γιατρός του προκαλεί πολυδιψία και πολυουρία.Οταν λέμε πολυδιψία μιλάμε για λίτρα νερό, κ τσίσα επίσης!
Ειναι μακρυτριχος σημειωτέον, κ το θέμα ειναι ότι χρειάζομαι 10lt άμμο κάθε 4 μέρες.
Έχετε να προτείνετε κάποια άμμο της προκοπής;γιατί αφενός έχω πέσει έξω οικονομικά, αφετέρου γεμίζει λάσπη το καημένο, κ όλο πρέπει να τον πλένω, μαζί κ το σπίτι..
Δοκίμασα μια μπλε συσκευασία Sanicat η οποία δε λέρωνε κ δε λασπωνε αλλα δεν κρατούσε καθόλου τις μυρωδιές, κ μύριζε άσχημα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Μια καλή άμμος είναι η κλασσική "Everclean". Μια καλή οικονομική άμμος με τις ιδιότητες της "Everclean", είναι η
Van Cat. Εμείς χρησιμοποιούμε με την πράσινη συσκευασία, την απλή (8 ευρω τα 6 kg), αλλά για τη δική σας περίπτωση θα συνιστούσα αυτή με την μπλε συσκευασία που περιέχει και άρωμα και είναι και αντιβακτηριδιακή.
Ή τη Van Cat baby powder clumping που έχει άρωμα μωρουδιακού ταλκ (9 ευρώ τα 10kg).
Ακόμα υπάρχει και η Ultra lavender clumping στην ίδια τιμή με άρωμα λεβάντας.
Όλες είναι ψιλόκοκκες άμμοι και κάνουν πολύ ωραίους σβώλους.

Viktoria.84
Νεοφερμένο μέλος

Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Viktoria μου κάνει εντύπωση που είχες θέμα με τα τσισάκια, γιατί οι σβόλοι που κανει μου φαίνονται πιο σκληροί απο αυτών της Biokats...
rouli726
Δραστήριο μέλος
εχω δοκιμασει και την κοκκινη που δεν εχει αρωμα και την μωβ με τη λεβαντα αλλα κυριως αγοραζω τη ροζ.
υ.γ. η ροζ βγαινει και σε πιο χοντρη αμμο, αν και εμας μας κανει πολυ καλους σβωλους οποια κι αν παρουμε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μήπως βιάζεσαι να την συλλέξεις πριν ακόμα προλάβει να συμπυκνωθεί?Δυστυχώς την van cat χρησιμοποιούσα, αλλα επειδή ειναι ψιλή με τόσα ουρα, γίνεται λάσπη!!
![]()
Αν συμβαίνει αυτό κι αν έχεις το άγχος λόγω της ποσότητας των ούρων, ας βάζεις λίγη περισσότερη άμμο στη λεκάνη και άφησε να περάσει περισσότερη ώρα πριν τη μαζέψεις.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ήταν ωραίο τις πρώτες 5-6 μέρες, αλλά μετά δεν ξέρω γιατί, άρχισε να με ενοχλεί λίγο, ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά...καλε σε ενοχλουσε το αρωμα πουδρας? εγω τρελαινομαι χαχαχα
Άσε που όταν πάω να την φιλίσω στην κοιλίτσα της μου αρέσει αν μυρίζει φρέσκο φρέσκο και λαχταριστό γατάκι, όχι ταλκ

Τώρα σκέφτομαι μήπως παίρνω και τις 2 και να βάζω λίγο απο την μια και λίγο απο την άλλη, έτσι ώστε να έχει ένα άρωμα αλλά όχι τόσο έντονο...
rouli726
Δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έτσι κι αλλοιώς είμαι πολύ ευχαριστιμένος με την κόκκινη, οποτε δεν υπάρχει πρόβλημα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maiksth
- V_Jo
- reuserefuse
- nasstazia
- AnastasiaFox76
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Σμαραγδα21
- spyros1
- Claire Rentfield
- tammy
- Thanos-Jasmin
- mpirarxos
- AntzelaRu
- Ρούλης και Μπία
- kari
- harrisxr650
- aba
- Agiyi
- pepper
- goldmoon
- Aggeliki_Hra
- dimitratheod
- Tina2017
- Kalinaki
- AnnieGr
- roccohooshie
- Tsakoulinaki
- Zoe TsbDc
- uncle_nontas
- gatomana
- Κώστας Δ
- dimdim13
- Elli M.
- Ανδρομάχη Μ
- Χρήστος z750
- Δανάη_Δ
- Alexxkk
- Giannis-Stella
- crazycamber
- Lulu97
- Raktia
- crazydiamond
- faceninaki
- raccoon
- George1990
- Tsecat
- Sovjohn
- ankas
- scaryspider
- ΦΛΩΡΑ
- kat-cats
- Astarty
- ΕλένηΘεσ.
- elena tsaki
- Καλι
- Psipsinel80
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool