Τα πάντα για την άμμο και το καθάρισμα αμμολεκάνης

Παιδιά όταν λέμε πολυουρία απο τη κορτιζόνη εννοούμε λίμνη πάνω στην άμμο, αν το πιστεύετε, τη πρώτη φορά που το είδα χάζεψα.
Όσο για τα λερωμένα πατουσια, ένα θα σας πω...πλέον ξαπλώνει μέσα στον νιπτήρα και παρνει το αφρόλουτρο τουι το θηρίο μου, μετά απο τόσες φορές συνήθισε!!
Πέρα απο τη πλάκα πάντως νομίζω οτι τελικά αν δε σταματήσει τη κορτιζόνη, δε θα ησυχάσουμε!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όσο για τα λερωμένα πατουσια, ένα θα σας πω...πλέον ξαπλώνει μέσα στον νιπτήρα και παρνει το αφρόλουτρο τουι το θηρίο μου, μετά απο τόσες φορές συνήθισε!!
Τι γλυκούλι ...:inlove:
Να ολοκληρώσει τη θεραπεία του και όλα να πάνε καλά:flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι εντυπώσεις μου από τη vancat είναι ακριβώς αντίθετες από τις δικές σας. Έχω δοκιμάσει και τη natural και τη baby powder. Σηκώνει πολύ σκόνη και τελικά την αλλάξαμε με τη Biocats Bianco Fresh με την οποία είδαμε μικρή διαφορά σε σχέση με τη σκόνη. Επίσης με τη Biocats είναι συχνό το να κοσκινίζω το σβόλο και να διαλύεται στο φτυαράκι. Η άμμος με την οποία είχαμε τη λιγότερη σκόνη ήταν η Sivocat White Hygiene Ultra Compact αλλά δε νομίζω να υπάρχει πλέον στην Ελλάδα, οπότε είμαι σε αναζήτηση μιας άμμου που να σηκώνει τη λιγότερη δυνατή. Ο κυριότερος λόγος είναι οτι μια από τις γάτες, έχει πρόβλημα με το αναπνευστικό και όταν σηκώνεται σκόνη βήχει.

Τελευταία επεξεργασία:
Οι εντυπώσεις μου από τη vancat είναι ακριβώς αντίθετες από τις δικές σας. Σηκώνει πολύ σκόνη και τελικά με τη Biocats Bianco Fresh με την οποία είδαμε μικρή διαφορά σε σχέση με τη σκόνη. Επίσης με τη Biocats είναι συχνό το να κοσκινίζω το σβόλο και να διαλύεται στο φτυαράκι. Η άμμος με την οποία είχαμε τη λιγότερη σκόνη ήταν η Sivocat White Hygiene Ultra Compact αλλά δε νομίζω να υπάρχει πλέον στην Ελλάδα, οπότε είμαι σε αναζήτηση μιας άμμου που να σηκώνει τη λιγότερη δυνατή σκόνη. Ο κυριότερος λόγος είναι οτι μια από τις γάτες, έχει πρόβλημα με το αναπνευστικό και όταν σηκώνεται σκόνη βήχει.

Μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει άλλες άμμους που στη κυριολεξία χτίζεις σπίτι με αυτές . Είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή , ψαχνοντας για οικονομικότερη λύση την flamingo και είχε μετατραπεί το σπίτι σε γιαπί .
Νομίζω σαν την ever clean άλλη δεν υπάρχει . Δεν σηκώνει καθόλου σκόνη και ας πούμε ότι πέφτει κάπως η τιμή της αν την αγοράσεις σε προσφορά των 26 lit . Πάντως δεν μένω πάντα ικανοποιημένη ακόμη και απ αυτήν από την σκληρότητα των σβόλων .
Tην van cat την χρησιμοποιώ για τη λεκάνη του μπαλκονιού .Ομολογώ ότι οι σβόλοι που κάνει είναι πάντα άριστοι . Αν δεν σήκωνε και αυτή τη σκόνη θα ήταν σούπερ .

Προσωπικα εχω χρησιμοποιησει μερικες απο τις μαρκες αμμου που κυκλοφορουν οποτε μονο γι'αυτες μπορω να μιλησω.Οταν το Κεικοδιον (Κεικο την λενε, αλλα λογω αστεισμου την αποκαλω ετσι) ηταν μια χουφτα γατι ειχα ξεκινησει (ανιδεη τοτε) με τις κλασσικες αμμους του σουπερ μαρκετ(Friskies).Για οσο ηταν μικροσωμη δεν ειχα καποιο θεμα, αλλα φαγουριζομουν για κατι περισσοτερο: η μυρωδια των τσισονιων πχ δεν μου καλοκαθοταν....αρχισα να επεκτεινομαι σε πετ σοπ για αγορες (οπως και στην τροφη της), και πηρα τις πιο συνηθισμενες: μια που δεν θυμαμαι (γαλαζια συσκευασια)αδιαφορη,την Ever Clean, καλη αλλα κατι δεν μου πηγε πολυ καλα, δεν ξερω τι με χαλασε στην αμμο (η τιμη της?το οτι κρατουσε λιγο?δεν ξερω..)και αλλαξα παλι στην μαρκα του Lidl που ειναι..μπετονιτης?καλη για προφταση αλλα μετα ενοιωθα με καθε καθαρισμα να κανω δουλεια οικοδομου :P οποτε την παρατησα.Μετα πηρα για μια και μοναδικη φορα την Biokat's αλλα μονο που την απλωσα στο δοχειο μου πεταχτηκαν τα ματια εξω: θα παει η γατα μου να κανει πιπι πανω σε κρυσταλλους?οπως το ειχα υποψιαστει η Κεικο προσπαθουσε να βρει πως να απλωθει για να κανει την αναγκη της και καθε φορα που πατουσε εναν στραβα τραβουσε το ποδι σαν να την ειχε χτυπησει ρευμα!Οπως ημουν και γιατι ηταν ακριβη την εριξα ολη και εκανα τον σταυρο μου.Τελικα μετα κοπων και βασανων (απο την Κεικο) τελειωσε και ξεκινησα για ευρεση νεας αμμου.Εδω και εναμιση χρονο χρησιμοποιω την Cats best oko plus litter..και ειναι κλασης ανωτερη κατ'εμε απο τις αλλες που δοκιμασα, η Κεικο ξετρελαινεται, οι σβολοι ειναι γενικα μεγαλη ευκολια, δεν μυριζει καθολου το σπιτι και μια μεγαλη συσκευασια μου κραταει μηνα!ειναι λιγο αλμυρη η τιμη της και τεχνικα τα πελλετ της κολλανε μερικες φορες στα ποδαρακια της μικρης, αλλα ειναι τοσο βολικη για με που παραβλεπω αυτα τα μειον της!

Εδω και εναμιση χρονο χρησιμοποιω την Cats best oko plus litter..και ειναι κλασης ανωτερη κατ'εμε απο τις αλλες που δοκιμασα, η Κεικο ξετρελαινεται, οι σβολοι ειναι γενικα μεγαλη ευκολια, δεν μυριζει καθολου το σπιτι και μια μεγαλη συσκευασια μου κραταει μηνα!ειναι λιγο αλμυρη η τιμη της και τεχνικα τα πελλετ της κολλανε μερικες φορες στα ποδαρακια της μικρης, αλλα ειναι τοσο βολικη για με που παραβλεπω αυτα τα μειον της!
Όπως έχω γράψει παραπάνω, άφησα κι εγώ την Catsan - που γινόταν τσιμέντο - για την Oko plus και ησύχασα. Κατ' αρχάς, η αμμoλεκάνη παραμένει σαν καινούρια, δεν έχω βιολογικό πόλεμο κάθε φορά που πάει και γλύτωσα ένα σωρό λ7 γιατί δεν την πετάω. Άλλαξα όμως προμηθευτή. Εδώ την έχουν όλοι πάνω από 12€/10 λίτρα κι επειδή είναι ακριβό το χόμπι, παραγγέλνω πλέον 20λιτρη με 15,99 από το zooplus.gr.
Η χαρά του pet-aholic! Έρχεται με courier από Γερμανία, δωρεάν αν αγοράσεις πάνω από 59€ και κόβουν τιμολόγιο με ελληνικό ΑΦΜ. Τεράστια, μα τεράστια ποικιλία προϊόντων σε εξαιρετικές τιμές. Οικονομικές ή πολυσυσκευασίες έρχονται 30% πιό κάτω από τα δικά μας petshop. Το Amazon των ζωακίων! Δε σου κρύβω οτι ένα εξάμηνο τώρα, ζήτημα αν έχω ψωνίσει μιά φορά από Ελλάδα.
Τώρα δοκιμάζω την Greenwoods Plant Fibre, εντυπωσιάστηκα και θα τη μονιμοποιήσω καθώς είναι εξίσου καλή με την Oko (νομίζω οτι αφήνει λιγότερη σκόνη) και λίγο φτηνότερη.

Οι Cats best oko plus litter και Greenwoods Plant Fibre βγάζουν λιγότερη σκόνη σε σχέση με αυτές από άργιλο και μπετονίτη;

Για μενα, ναι, τουλαχιστον απο εκεινη του Lidl....

Η άμμος του Lidl δε νομίζω οτι μπορεί να είναι το μέτρο σύγκρισης. :)

Σωστα, αλλα μονο αυτη δοκιμασα σε στυλ μπετονιτη....lol

Έχετε δοκιμάσει την Cat Leader clumping;

εγω την εχω δοκιμασει. θεωρω ομως πως στην τιμη της υπαρχουν καλυτερες, πχ van cat.
αρχικα ειναι καλη δλδ η cat leader αλλα μετα κανει λασπη και δεν κανει τοσο σφιχτους σβωλους

Οι παράδοση από zooplus κάνει 4-6 μέρες όσο γράφει ή περισσότερο;

Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο αλλά είμαι σίγουρη πως στην αρχική του σελίδα θα αναφέρει κάποιον τρόπο επικοινωνίας μαζί τους για να σε ενημερώσουν.:hmm:

Στην παραγγελία γράφει 4-5 μέρες, ρώτησα γιατί με DHL από Γερμανία που έχω παραγγείλει από άλλο κατάστημα, όταν δεν είναι express, κάνει περίπου 9-10 μέρες.

Μήπως να τους έπαιρνες ένα τηλέφωνο τότε, ή να έστελνες κάποιο mail και να τους ρωτούσες;

H τελευταία μου παραγγελία έφυγε 30/6 από Γερμανία και την παρέλαβα 12/7 με DHL. Περίπου τόσο έκαναν όλες και μιλάμε για τεράστιες κούτες που έχουν διαφορετική διαχείριση από τα μικρά δέματα. Το site λέει για 4-6 εργάσιμες, εμένα πήρε 8.

Γύρω στις 10 μέρες είναι οι αποστολές από Γερμανία, ανεξάρτητα από το βάρος ή τον όγκο. Απλώς ήθελα να επιβεβαιώσω την αρχική εκτίμηση, το 4-6 μέρες που γράφουν στο site δεν ισχύει.

Δοκίμασα την Everclean less trail, πολύ ανώτερη από τη biokats bianco fresh σε θέμα σκόνης. Παρήγγειλα και τη Greenwoods plant fibre να συγκρίνω με την everclean.

Αγόρασα και την Greenwoods Plant Fibre, οι εντυπώσεις μου οι εξής:
Έχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα από την everclean, που σημαίνει οτι διαρκεί περισσότερο, αλλά: οι γάτες την προτιμούν λιγότερο σε σχέση με την evercelan, δεν εξουδετερώνει τόσο καλά τις οσμές, και επειδή τα κομματάκια ξύλου είναι μεγαλύτερα από τους κόκκους τις άμμου, λερώνουν περισσότερο έξω από τη λεκάνη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back