Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό γιατί (μάλλον) στη σηψαιμία που είναι όλα λιωμένα μέσα κάποιο απειροελάχιστο κομμάτι σάλπιγγας/ωοθήκης μπορεί να έμεινε και να προσκολλήθηκε στα τοιχώματα και παράγει ορμόνες (δεν σηκώνει επέμβαση γιατί κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται). Τον υπόλοιπο καιρό είναι ένα πάνγλυκο, ήσυχο και χαδιάρικο γατάκι.
Χίλια συγγνώμη που δεν πρόσεξα αυτό το σημείο. Από αυτό καταλαβαίνω ότι η κλινική σου είπε ότι δε σηκώνει επέμβαση, σωστά; Δεν το είχα καταλάβει αυτό, νόμιζα ήταν δική σου εκτίμηση.
Οπότε εγώ στην περίπτωσή σου και με αυτό το δεδομένο, θα συμβουλευόμουν ξανά την κλινική για να οριστικοποιήσω το γιατί δε γίνεται επέμβαση και το τι ρίσκο παίρνουμε με τις ενέσεις, θα έπαιρνα και τη γνώμη του κτηνιάτρου που λες ότι εμπιστεύεσαι απόλυτα και θα έπαιρνα μια απόφαση, ευχόμενη να πάνε όλα καλά. Χίλια περαστικά σας και καλή τύχη
(Μικρή σημασία έχει το ποιος πρότεινε αυτό με τις ενέσεις, θεωρώ ότι είτε το πρότεινε η κλινική είτε ο κτηνίατρός σου, είναι γιατροί και άτομα εμπιστοσύνης και τα δύο. Οι μεν έσωσαν το γατί με δύσκολη επέμβαση και ακόμα πιο δύσκολη νοσηλεία, ο δε είναι όπως είπες ο κτηνίατρός σου εδώ και 20 χρόνια. Οπότε είμαστε στο ότι κάνεις ακόμα μια κουβέντα με την πλευρά που έθεσε θέμα ενέσεων, παίρνεις μια δεύτερη γνώμη και προχωρείς ανάλογα
Όλα αυτά είναι απλά απόψεις και συζήτηση, σε καμία περίπτωση δεν κάνω υποδείξεις!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

rouli726
Δραστήριο μέλος
φοβαμαι ομως πολυ , ψεμματα να πω..?
χειρουργειο ειναι οπως και να χει ..
αχ αυτα ειναι τα δυσκολα..

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
αυριο κιολας θα παρω τιμες απο το γιατρο της κι απο μια αλλη πολυ καλη κτηνιατρο που ξερω πιο κοντα στο σπιτι μας... πηρα σημερα τηλεφωνο αλλα δε τον βρηκα τον δικο μας στο ιατρειο.
φοβαμαι ομως πολυ , ψεμματα να πω..?
χειρουργειο ειναι οπως και να χει ..
αχ αυτα ειναι τα δυσκολα..![]()
Μην αγχωνεσαι ολα καλα θα πανε!!!!

rouli726
Δραστήριο μέλος
Από τιμές, ο δικός μας μου είπε 120 κι η άλλη κτηνίατρος μου είπε 90.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγω θα ακολουθουσα αυτο που ειπε ο γιατρος μου.
Ναι..και καταλαβαινω απολυτα το αγχος σου,εγω να δεις πως ημουν.Αλλα ειναι κατι που γινεται για το καλο τους,δεν γινεται διαφορετικα.Ολα καλα θα πανε.

rouli726
Δραστήριο μέλος
aba, έχω ακούσει από φίλες μου ακόμη κι 135 ευρώ, οπότε μην εκπλήσσεσαι

αν μπορέσω, θα επισκεφτώ με τη μικρή μου την άλλη γιατρό μέχρι τη στείρωση, να δω πως αντιδρά μαζί της και να ρωτήσω για λεπτομέρειες της επέμβασης. γιατί η αλήθεια είναι πως 30 ευρώ είναι μια σημαντική διαφορά. επιπλέον ο γιατρός που την είχα πάει πριν, αν και πολύ καλός, είναι αρκετά μακριά από το σπίτι μας ενώ η άλλη είναι πολύ κοντά, θα νιώθω περισσότερη ασφάλεια.
τέλος πάντων, για να μη σας κουράζω, τί θεωρείτε θα πρέπει να ρωτήσω. πχ διάβασα σε προηγούμενα ποστ πως αναισθησία με αέριο είναι καλύτερα, ισχύει? υπάρχει κάτι που θα πρέπει να ξέρω δηλαδή ώστε να καταλάβω περισσότερα για το πόσο καλή είναι η γιατρός?
βέβαια η φίλη που μου τη σύστησε έχει στειρώσει εκεί τη γατούλα της κι έχει κάνει κι άλλο χειρουργείο αργότερα, για άλλο πρόβλημα, και γενικά την έχει χρόνια γιατρό για τη γάτα της, οπότε νιώθω κάπως ήρεμη. επίσης είχα δει και το όνομά της στη λίστα που αναφέρεται στο site με τους κτηνίατρους κάθε περιοχής που θεωρούν τα μέλη καλούς.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτο που πρεπει κανονικα να γινει ειναι να την εξετασει με στηθοσκοπιο για την καρδουλα της και να δει την γενικοτερη κατασταση της.Το ιδανικο θα ηταν ενας αιματολογικος ελεγχος,αλλα οκ μην γελιομαστε..ελαχιστοι το κανουμε αυτο.
Επισης,εννοειται πως θα σιγουρευτεις οτι θα της κανει παυσιπονη ενεση μετα,αυτο να το τονισεις.Η συντριπτικη πλειοψηφια των γιατρων βεβαια το κανει,αλλα δυστυχως εχουμε δει και περιπτωσεις που δενε χουν γινει..και το ζωακι μετα υπεφερε.Οποτε αυτο θα το τονισεις για να εισαι σιγουρη 100/100.
Και μετα καλο θα ηταν να της κανει και ενεσιμη αντιβιωση μακρας διαρκειας,αν και κοστιζει καπου στα 20 ευρω και δεν τηνε χουν ολοι οι κτηνιατροι.Αυτο σε βολευει γιατι δεν θα καθεαι να τις δινεις εσυ αντιβιωση ,αλλα και να μην εχει οκ..Αλλιως οπωσδηποτε θα πρεπει να σου δωσει μια αντιβιωση.Διοτι εχουμε δει και αυτο.Γιατρος να μην δινει αντιβιωση για την γατα.Γενικα μην ντρεπεσαι να ρωτας τα παντα,με καθε λεπτομερεια.
Κοιτα..οσον αφορα το πως θα καταλαβεις εναν καλο γιοατρο,οκ αυτο ειναι δυσκολο..αλλα υπαρχουν καποια σημαδια.Πχ και οι δυο γιατροι που εχω στειρωσει τα γατακια μου,ηταν κατηγορηματικοι στο οτι δεν παιρνω την γατα αν δεν συνελθει απο την αναισθησια.Αυτο δειχνει οτι τουλαχιστον τηρει καποια πραγματα ο γιατρος και δεν τον νοιαζει μονο να παρει τα λεφτα και χαιρεται!
Γενικα ρωτα εσυ..και δες ποσο ορεξη εχει να σου απανταει,ποσο σχολαστικος ειναι κλπ.

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Αναφορικά με το άγχος σου, μην έχεις καθόλου, θα πάνε όλα καλά. Εξετάσεις και τέτοια δεν έχει νόημα να ζητήσεις, καθώς το γατάκι σου είναι πολύ νεαρό και δε θα φανεί τίποτα αναφορικά με καρδιοπάθειες και τέτοια. Στο λέω γιατί έκανα κι εγώ την ίδια κουβέντα στην κτηνίατρό μου, "να κάνουμε πλήρη αιματολογικό έλεγχο, να κάνουμε υπέρηχο στην καρδιά, να κάνουμε το ένα να κάνουμε το άλλο" και γελούσε η γυναίκα, μου είπε ότι σε γατάκι 6 μηνών όλες οι εξετάσεις θα βγουν καθαρές, άδικα θα το στρεσάρουμε, οι εξετάσες έχουν νόημα να γίνουν αφού το γατάκι κλείσει τα δύο του χρόνια.
My two cents
Καλή σας επιτυχία!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Εννοείται φίλη πουπουλίνα δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω τη μικρή μου σπίτι πριν συνέλθει από την αναισθησία, ακόμη κι αν ο γιατρός μου έλεγε ότι είναι οκ. Για την αντιβίωση ήξερα πως παίρνουν μετά αλλά δε νομίζω να έχω πρόβλημα να της δώσω εγώ, αν είναι χάπι, χθες της έδωσα το αντιπαρασιτικό μέσα σε ένα ζελέ με τόνο gourmet και το κατάπιε αμάσητο

Για την παυσίπονη ένεση δε το ήξερα και ευχαριστώ που μου το τόνισες!
Θα ρωτήσω για εξετάσεις γιατί η μικρή μου όταν ήταν ημερών πέρασε ρινοτραχείτιδα και δε ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να την έχει επιβαρύνει, αν και γενικά έχει δυνατό οργανισμό από ότι έχω καταλάβει, επέζησε από κάδο σκουπιδιών άλλωστε

Είμαι λιγόψυχη είναι η αλήθεια αλλά ξέρω πως είναι για το καλό της οπότε θα κάνω την καρδιά μου πέτρα. Ελπίζω να μη με μαζεύουν εμένα απ'τα πατώματα, όταν θα την πάρει μέσα η γιατρός

Ευχαριστώ και πάλι και θα σας ενημερώνω για ότι νεότερα, όταν προκύψει.
Η ενέσιμη αντιβίωση πάντως είναι μεγάλη ευκολία, όσο καλόβολο και να είναι το γατάκι!
Με το καλό να γίνουν όλα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BabyYume!
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας! Με λένε Ελευθερία και είμαι καινούρια εδώ!
Έχω ένα πρόβλημα με την γατούλα μου την Yume, η οποία είναι 9 μηνών... Την έχω μέσα στις σκάλες της πολυκατοικίας αλλά πριν πέντε ημέρες βγήκε έξω και το κατάλαβα μετά από τρεις περίπου ώρες. Όταν την βρήκα, ήταν τρομαγμένη και στρυμωγμένη σε μια γωνιά με έναν γάτο δίπλα της. Όταν πήγαινα να την σηκώσω, μου "γρύλιζε''...
Το επόμενο βράδυ άκουσα ''ουρλιαχτά'' στην σκάλα και όταν βγήκα είδα πως ο γάτος είχε μπει από την πόρτα της ταράτσας , η οποία είναι λίγο χαλασμένη. Έδιωξα τον γάτο από την πολυκατοικία, και έφτιαξα την πόρτα της ταράτσας. Αλλά την επόμενη μέρα ο γάτος ήταν πάλι μέσα από τις πέντε το πρωί μέχρι τις εφτά χωρίς να το πάρω είδηση!!!!

Αν είχαν ζευγαρώσει, ο γάτος θα ξαναερχόταν?
Υπάρχει περίπτωση να είναι έγκυος? (γιατί έχει οίστρο...
) Σας ευχαριστώ πολύ!

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν καταλαβαίνω τον τίτλο του θέματός σου. Η γατούλα σου είναι έγκυος; Μπερδεύτηκα.
Όπως και να 'χει, η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να πάρεις τη γατούλα σου όσο πιο γρήγορα μπορείς και να την πας στον κτηνίατρο για να αξιολογήσει την κατάτσταση, να την εξετάσει και αν γίνεται να τη στειρώσει. Βέβαια πρέπει πρώτα να σας πει αν η γατούλα μπορεί να στειρωθεί, έτσι ώστε ακόμα κι αν έμεινε έγκυος να μην προλάβει να γεννήσει τα γατάκια. Φυσικά αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ήδη μείνει έγκυος από κάποια παλαιότερη βόλτα της έξω, ειδικά αφού είχε και οίστρο. Εύχομαι να προλάβετε

Γιατρός και στείρωση άμεσα. Είτε είναι, είτε δεν είναι έγκυος.
BabyYume!
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Και συγνώμη για τον τίτλο...
Αναρωτιόμουν αφού έχει οίστρο αυτές τις μέρες αν υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει έγκυος και να έχει οίστρο ταυτόχρονα... Λογικά σταματούν να έχουν οίστρο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σωστά?
Χμμ.. Νομίζω ότι μια γάτα μπορεί να ζευγαρώσει πάνω από μία φορά στη διάρκεια ενός οίστρου (και μάλιστα με διαφορετικούς γάτους).
Πάντως, πρέπει να τη στειρώσεις, για χίλιους-δυο λόγους. Τσέκαρε και ανάλογα ποστς, εδώ στο φόρουμ. Μόνο καλό θα της κάνεις.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Δυστυχώς ό,τι και να πω θα είναι πιθανότατα λάθος γιατί αυτά τα μπερδεύω συνέχεια
Ένα πράμα είναι σίγουρο: σβέρκωσέ τη και βουρ για στείρωση, μήπως και προλάβεις την πιθανή εγκυμοσύνη. Πρόσφατα στειρώσαμε αδέσποτο που φαινόταν υγιέστατο αλλά το καημένο είχε γεννοβολήσει κάμποσες φορές και είχε περάσει αναρίθμητους οίστρους και η κτηνίατρος μας είπε ότι είχε μια τεράστια πυομήτρα έτοιμη να σκάσει. Η γατούλα απ' την ίδια κιόλας μέρα της στείρωσης, παρά την πυομήτρα, ήταν σε άριστη κατάσταση και τώρα θα έχει μια ήρεμη ζωή χωρίς οίστρους και εγκυμοσύνες.
Για όποια πληροφορία θες σχετικά με τη στείρωσή, ρώτησέ μας ή ψάξε το φορουμ, υπάρχει πχ το θέμα αυτό.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool