Ναι, Ηνωμένο Βασίλειο

Aegean, προσοχή, παρ'όλη την άρση της καραντίνας για ζώα που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Aegean ΔΕ δέχεται ακόμα κατοικίδια στα αεροπλάνα της.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Οκ, ό,τι και να πείτε έχετε δίκιο. Ου γαρ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vacw.12
Νεοφερμένο μέλος
Ηθελα και εγω να παραθεσω την απορια μου και μαλλον αυτο ειναι το πιο σχετικο θεμα!
Προκειται να υιοθετησω ενα γατουλη απο ενα καταφυγιο στην Θεσσαλονικη (εγω μενω Ηρακλειο Κρητης), ο οποιος θα μεταφερθει με αεροπλανο..
Το προβλημα ειναι οτι ψαχνουμε (και οι ανθρωποι απο το καταφυγιο και εγω) εδω και καιρο για συνοδο για την πτηση (εγω δεν θα μπορεσω να παω στην Θεσσαλονικη να τον παρω..:/ )
Οποτε σκεφτομαι σε περιπτωση που δεν βρεθει καποιος να τον συνοδευσει, αν θα μπορει να πεταξει με την υπηρεσια cargo της Aegean..
Αλλα αναρωτιεμαι ποσο ασφαλες ειναι αυτο? Τι κινδυνοι υπαρχουν σε τετοιες περιπτωσεις?
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια!
Ηθελα και εγω να παραθεσω την απορια μου και μαλλον αυτο ειναι το πιο σχετικο θεμα!
Προκειται να υιοθετησω ενα γατουλη απο ενα καταφυγιο στην Θεσσαλονικη (εγω μενω Ηρακλειο Κρητης), ο οποιος θα μεταφερθει με αεροπλανο..
Το προβλημα ειναι οτι ψαχνουμε (και οι ανθρωποι απο το καταφυγιο και εγω) εδω και καιρο για συνοδο για την πτηση (εγω δεν θα μπορεσω να παω στην Θεσσαλονικη να τον παρω..:/ )
Οποτε σκεφτομαι σε περιπτωση που δεν βρεθει καποιος να τον συνοδευσει, αν θα μπορει να πεταξει με την υπηρεσια cargo της Aegean..
Αλλα αναρωτιεμαι ποσο ασφαλες ειναι αυτο? Τι κινδυνοι υπαρχουν σε τετοιες περιπτωσεις?
Θεωρητικά είναι ασφαλές, γιατί η εταιρεία ενημερώνεται και βάζει θέρμανση. Επίσης δες μήπως δώσετε στο γατάκι ηρεμιστικό, ρώτα τον κτηνίατρο. Δεν είναι πιο ακριβό, όμως; Μία φορά που θα πετούσα εξωτερικό παραλίγο να μη βρω θέση για τη Μπριάμ και ήθελαν να τη στείλουν cargo για τα διπλά λεφτά.
Πάντως μία φίλη έχει μεταφέρει πολλές φορές πολλά ζώα, αρκετά στο cargo
Ποια εταιρεία είναι; Εμένα δε μου μέτρησαν ποτέ μα ποτέ την τσάντα... Και από ποιο αεροδρόμιο πετάς;Καλησπέρα! Την επόμενη παρασκευή πετάμε με αεροπλάνο και αφού ρώτησα την αεροπορική με ενημέρωσαν ότι χρειαζόμαστε γατοφόρο με μέγεθος 40x25x25 και μου τόνισαν ΟΧΙ μεγαλύτερο! Οι διαστάσεις μου φαίνονται αρκετά μικρές, και δεν μπορώ να βρω τόσο μικρή γατοφόρο... Η δικιά μας είναι 40x32x30... Όσοι έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο τι γατοφόρο χρησιμοποιήσατε?
Vacw.12
Νεοφερμένο μέλος
Σοβαρα μπορουν να χρεωσουν παραπανω?
Δεν το ηξερα...
Εγώ αναφερόμουν σε άλλη εταιρεία. 
Μίλα ωστόσο και με το γιατρό, για να κάνετε ό,τι μπορείτε ώστε να είναι άνετα το γατί...
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.olympicair.com/el-gr/taksidiwtikes-plirofories/310-katoikidia.cmt
Ορίστε και το site που αναφέρει τις διαστάσεις...
Vacw.12
Νεοφερμένο μέλος
Α επισης σε περιπτωση που καποιος απο εσας προκειται να ταξιδεψει απο θεσσαλονικη για Χανια η Ηρακλειο Κρητης και θα ηθελε να συνοδευσει τον γατουλη μου να επικοινωνησει στα μυνηματα!
Ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες!

Από τσάντες, ναι, είναι μικρές οι διαστάσεις που δίνουν... παράξενο...
Επίσης έχω πάρει μαζί μου τη Μπριάμ με δύο διαφορετικές τσάντες, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα χωρητικότητας. Τα αεροπλάνα είναι στάνταρ, ο κατασκευαστής πάντα η boeing άρα μεγάλες διαφορές μεταξύ του πώς ταξίδεψα εγώ με aegean και swiss, και εσύ με olympic, δε θα υπάρχει.
Πιο σημαντικό είναι το ύψος της τσάντας, γιατί αλλιώς 'ιιιισως δε χωράει να συρθεί κάτω από το κάθισμα. Μόνο γι'αυτό θα σου έλεγα να βρεις μία τσάντα της οποίας το ύψος να είναι το πολύ 25, και οι άλλες διαστάσεις δε μετράνε.Άπαξ και χωρέσει, δεν έχει σημασία αν οι άλλες διαστάσεις είναι λίγα εκατοστά μεγαλύτερες.
Οι ιδανικότερες είναι:
22 × 23 × 35 cm
26 × 24 × 38 cm
18 × 25 × 40 cm
Αλλά πιστεύω θα'σαι οκ και με τις παρακάτω
21 × 22 × 44 cm
41 × 30 × 21 cm (αυτήν έχω εγώ, αγορασμένη από Ελλάδα άρα θα τη βρεις εύκολα)
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
) νομίζω ότι εκτός κι αν πάρεις κάποια τσάντα τελείως γομάρι, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Κι αυτό γιατί οι μαλακές τσάντες μεταφοράς, σε αντίθεση με τις γατοφόρους τις πλαστικές, πατικώνονται για αρκετά εκατοστά οπότε σίγουρα θα χωρέσει κάτω από το κάθισμα. Δηλαδή και αυτή που έχει ύψος 30 εκατοστά που σου πρότεινε το Γίδι, σίγουρα θα χωράει, αφού είναι ύφασμα και θα πατηθεί. Δε θα έχεις πρόβλημα, αφού και το Γίδι αυτήν την τσάντα έχει λέει και πετάει κανονικά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνήθως οι τσάντες έχουν μαλακές πλευρές, με πανί ή ειδικό δίχτυ, στις ακμές είναι πιο σκληρές αλλά και πάλι ελαστικές, και τουλάχιστον στη μία πλευρά, στο ερωτερικό, έχουν έναν πάτο. Δεν είναι τελείως άκαμπτος, αλλά επιτρέπει στη γάτα να ταξιδεύει με άνεση, και κρατάει την υπόλοιπη τσάντα στο σχήμα της.
Βέβαια ομολογώ ότι όταν φοράω το σακίδιο με τη Μπριάμ μέσα, ο πάτος γέρνει λίγο, αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε.

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
. Ποσο αυστηροι ειναι; Εχω βρει ως τώρα διαστασεις 41χ26χ26. Το υψος τους ενδιαφερει; Η πλάκα ειναι πως στο site τους λενε η τσντα να ειναι ευρύχωρη ωστε το ζωακι να μπορει να σταθει ανετα μεσα... Μας κοροιδευουν?? 23 ή 25εκ υψος που είδα σίγουρα η δικιά μου δε θα μπορεί να φέρνει βόλτες (ετσι πως εχει γινει ). Ζητημα αν θα μπορει να αλλάξει πλευρο...χαχα Αν το 41 πχ γινει 36 πειράζει; Η αμεσως μικροτερη που βρηκα ηταν 37χ24χ22 (αυτη τη θεωρω μικρή).Γιδι να σε ρωτήω; Μου αρεσε το βιντεακι σου. Δε φοβασαι μηπως η γατα πεταχτει έξω; Ή δε γίνεται; Ειδα σε ενα πετ σοπ, τσαντα που τη φορας σαν σακιδιο μπροστα σου
https://www.plus4u.gr/showitem.php?I...X33X26%C5%CA%20%CC%C1%D5%D1%CF%20%C3%CA%D1%C9
Βεβαια οι διαστασεις του ειναι ακομα μικροτερες.
spica
Νεοφερμένο μέλος
Δεν δίνουν καμία σημασία.Συνήθως όμως σε βάζουν στις πίσω θέσεις.
Κι εγω επροκειται να ταξιδεψω με τη μικρη με αεροπλάνο. Θα παω με την εταιρια SAS (σκανδιναβικες αερογραμες) και οι διαστασεις που μου ζητάνε είναι 41χ25χ23 (Το 23 ειναι το ύψος ή το πλάτος. Ποσο αυστηροι ειναι; Εχω βρει ως τώρα διαστασεις 41χ26χ26. Το υψος τους ενδιαφερει; Η πλάκα ειναι πως στο site τους λενε η τσντα να ειναι ευρύχωρη ωστε το ζωακι να μπορει να σταθει ανετα μεσα... Μας κοροιδευουν?? 23 ή 25εκ υψος που είδα σίγουρα η δικιά μου δε θα μπορεί να φέρνει βόλτες (ετσι πως εχει γινει ). Ζητημα αν θα μπορει να αλλάξει πλευρο...χαχα Αν το 41 πχ γινει 36 πειράζει; Η αμεσως μικροτερη που βρηκα ηταν 37χ24χ22 (αυτη τη θεωρω μικρή).
Γιδι να σε ρωτήω; Μου αρεσε το βιντεακι σου. Δε φοβασαι μηπως η γατα πεταχτει έξω; Ή δε γίνεται; Ειδα σε ενα πετ σοπ, τσαντα που τη φορας σαν σακιδιο μπροστα σου
https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=137002520&LastAdd=137002520&t=%D4%D3%C1%CD%D4%C1%20%CC%C5%D4%C1%D6%CF%D1%C1%D3%20TRIXIE%20SAVINA%20FRONT%20CARRIER%2030X33X26%C5%CA%20%CC%C1%D5%D1%CF%20%C3%CA%D1%C9
Βεβαια οι διαστασεις του ειναι ακομα μικροτερες.
Γενικά, έχει δίκιο η spica, ούτε που προσέχουν την τσάντα. Βέβαια δε θέλω να γενικεύω, μιας και έχω πετάξει με 2 διαφορετικές εταιρείες μόνο, αλλά να καταλάβεις, μία φίλη πετάει τακτικότατα με το σκυλάκι της χωρίς καν να το δηλώσει (και φυσικά χωρίς να πληρώσει). Ακόμα κι αν μέσα στο αεροπλάνο δουν ότι το έχει, κανείς δε διασταυρώνει τις πληροφορίες.
Ωστόσο δε θέλω να ενθαρρύνω κάτι τέτοιο, ειδικά με γάτες, των οποίων το ταξίδι είναι πιο περίπλοκο: αλλεργίες, και φωνή-καμπάνα αν δυσαρεστηθούν.

Πάντως η τσάντα είναι σημαντικό να χωράει κάτω από το κάθισμα, άρα να έχει το κατάλληλο ύψος. Εγώ την κάνω τούμπα, να έρθει στο πλάι της, που 'ναι πιο μικρή η διάσταση. Το μήκος λογικά δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Σε κάθεπερίπτωση, όμως, το 41χ26χ26 είναι μια χαρά, σιγά το ένα εκατοστό...

Βέβαια, το σακίδιο που διάλεξες ίσως είναι στενάχωρο όταν το ξαπλώνεις κάτω από το κάθισμα, ιδίως γιατί απ'όσο βλέπω δεν είναι τόσο άκαμπτες οι ακμές του και θα πέφτει πάνω της...;
Δες το επί τόπου. Εγώ έχω αυτό, είναι πολύ καλό.Η Μπριαμίτσα βγάζει το κεφάλι έξω μόνο όταν έχει όρεξη, κι αν κάτι δεν της αρέσει, κρύβεται. Εννοείται ότι τιν έχω δεμένη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Φοράει το λουρί ή το σαμαράκι της, και το σακίδιο έχει μέσα ένα κορδόνι με γάτζο στο οποίο μπορώ να της το περάσω. Επίσης συχνά έχω και το δάχτυλό μου μέσα από το κολάρο της. Μου βγαίνει ο πάτος, αλλά της αρέσει...

Καλό σας ταξίδι!!!
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακομα τσαντα δεν εχω πάρει... βρηκα μια στην κτηνιατρικη αγορα στην Αγ Παρασκευη. Θα ξαναπαω να την μετρήσω. Σιγουρα ειναι πιο ευκολη στο να μπει κατω απο το καθισμα γιατι εχειακαμπτες ακμες γυρω γυρω και το υπολοιπο ειναι πανι.
καλησπέρα. είμαι και εγώ γατομαμά και μάλιστα τον όμορφο χοντρούλη μου τον υοθέτησα απο αυτό την γατοπαρέα εδώ. ενδιαφέρομαι να βρω ένα μικρό γατάκι. το θέλουν δυο φίλοι μου, πολύ καλά και υπεύθυνα παιδιά που ζουν όμως στο λονδίνο. έχεις κανείς ιδεά πόσο εύκολο είναι να "στείλεις" ζωάκι στην αγγλία? δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται δύσκολο και ταλάιπωρο και για το ζωάκι δηλ. Όμως αν υπάρχει κάποιο γατούλι που έχει ανάγκη, ίσως το καλό είναι μεγαλύτερο απο την δυσκολία, λέω τώρα...

Γεια σας γονεις γατιων!
Προκειται εγω και ο πανεμορφος γατος μου, Τιτικος, να ταξιδεψουμε εξωτερικο και θα ηθελα τα φωτα σας λιγο. Με εχουν ενημερωσει πως θελει μικροτσιπ και διαβατηριο. Ποια ακριβως ειναι η διαδικασια? Ο κτηνιατρος ειναι αυτος που θα μου βγαλει και το διαβατηριο? Μηπως ξερουμε και απο τιμες?? Επισης μου ειχαν πει πως πρεπει να παω στην Φιδιππιδου 31 για να μου σφραγησουν τα τελικα χαρτια.. (Ειναι καποια γραφεια κτηνιατρικης εκει απο οτι καταλαβα)

Ευχαριστω πολυ!
moukelis
Επιφανές μέλος

Καλημερα,εμας ο γιατρος μας το βγαζει το διαβατηριο και δε μας το χρεωνει εξτρα.Το τσιπ ειναι αναλογα που θα το βαλεις,συνηθως παιρνουν γυρω στα 40-60 ευρω για την τοποθετηση και την καταχωριση.Επισης να προσεξεις να ειναι ενημερωμενα τα εμβολια,οι αποπαρασιτωσεις,και φυσικα το εμβολιο λυσσας.Καλο ειναι ο γιατρος να σου υπογραψει κι ενα πιστοποιητικο δεκα μερες πριν ταξιδεψετε οτι το ζωακι ειναι καλα στην υγεια του και επιτρεπεται να ταξιδεψει,καποια βιβλιαρια μαλιστα εχουν ειδικη σελιδα για αυτο οπου απλα συμπληρωνει ο γιατρος και υπογραφει-σφραγιζει.Πρεπει να επικοινωνησεις βασικα με καποιον υπευθυνο απο τη χωρα στην οποια θα πατε μηπως χρειαζεται κατι εξτρα,γιατι καθε χωρα εχει τους κανονισμους της.

Καλημερα,
Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες! Ναι εχω επικοινωνησει με την αεροπορικη εταιρια και γενικα με την πρεσβεια του Καναδα για να μου πουν τι θελουν. 1) εμβολιο λυσσας, 2) μικροτσιπ κ 3) διαβατηριο! Δηλ ολα αυτα τα 3 θα πανε 40-60e? Not bad πιστευω! Απλα θα πρεπει να τρεχω στην Φιδιππιδου να σφραγιζω τα τελικα χαρτια... Εσυ χρειαστηκες να πας στην Φιδιππιδου? Μου ειπαν οτι εκει ειναι "Governmental Veterinarian’s office"
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool