Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγω ανηκω στις αρχαριες και αποτυχημενες στα fancy χρυσοψαρα, στα glowing tetra και στα black skirt tetra. Με τους μονομαχους μπορω να σε βοηθησω σε οτι θελεις γιατι ειναι το μονο ψαρι που μου εζησε οσο επρεπε (και τα zebra μου εζησαν αλλα δεν ξερω πολλα γι' αυτα περα του οτι ειχαν γεννησει αρκετες φορες και οταν εβγαιναν απο τα αυγα τους τα ετρωγαν τα αλλα ψαρακια).
Επειδη εισαι αρχαρια καλυτερα να ξεκινησεις με ενα μικρο ενυδρειο και λιγα ψαρακια γιατι τα πολλα ανεβαζουν την αμμωνια αμεσως και ενα ενυδρειο με πολλα ψαρακια που δεν εχει κανει τον κυκλο του ειναι λιγο επικινδυνο για τα ψαρακια. Απεφυγε τα χρυσοψαρα γιατι παραγουν παρα πολυ αμμωνια και μεγαλωνουν πολυ και γρηγορα. Οι μονομαχοι ειναι καλοι αλλα ευαλωτοι στο fin rot (σαπιζουν τα πτερυγια τους και ειναι δυσκολη η θεραπεια τους). Επισης δεν ζουν πολλα χρονια (γυρω στα 2-3). Το προβλημα με τους μονομαχους ειναι πρεπει να τους εχεις με ψαρακια που δεν θα του δαγκωνουν την ουρα και ψαρακια που δεν εχουν φανταχτερα χρωματα γιατι ο μονομαχος θα τα κυνηγαει. Ειναι λιγα δηλαδη τα ψαρακια αυτα, οποτε καλυτερα να τον εχεις μονο. Το ωραιο με τους μονομαχους ειναι οτι αν βαλεις καθρεπτη για λιγα λεπτα μπροστα του, ανοιγει ολα τα πτερυγια του και τα βραγχια του και ετοιμαζεται για επιθεση. Ειναι πολυ εντυπωσιακο ψαρι! Επισης αν εισαι τυχερη θα φτιαχνει και φωλια απο φουσκες στην ακρη του ενυδρειου, στην επιφανεια του νερου.
Ειναι πολυ ομορφα τα ενυδρεια και αρεσουν και στον ναρουτο. Το μετεφερα το δικο μου πανω στο αδειο γραφειο στο δωματιο μου και τωρα ο ναρουτο ειναι εκει ξαπλωμενος και το κοιταει σαν να βλεπει τηλεοραση.
Για το ενυδρειο θα χρειαστεις τα βασικα, λαμπα, φιλτρο (που θα περιεχει βιολογικο φιλτρο και ανθρακα ή/και φιλτρο αμμωνιας), πετρουλες (εγω προτιμω ενα συνδιασμο απο μικρες χρωματιστες πετρουλες και πετρουλες λιγο πιο χοντρες απο τους κοκκους αμμου), διακοσμηση, φυτα (ειτε ψευτικα ειτε αληθινα. Εγω προτιμω τα αληθινα γιατι κρατουν την αμμωνια σταθερη και επισης δεν κοβουν την ουρα απο τους μονομαχους. Ενα ευκολο φυτο ειναι το java moss και ενα ευκολο αλλα πιο δυσκολο απο το java moss ειναι το anubia). Επισης θα χρειαστεις σφουγγαρι για να καθαριζεις την πρασινιλα απο τα τζαμια, conditioner νερου (εγω χρησιμοποιω 2, ενα που εξουδετερωνει το χλωριο, την χλωρινη, τα μεταλλα και την αμμωνια, και ενα που εξεδετερωνει την χλωρινη, το χλωριο, μειωνει το στρες στα ψαρια και κραταει το επιστρωση στο σωμα τους σε καλη κατασταση), αλατι για ενυδρεια (ειναι καλο να βαζεις μια πολυ μικρη ποσοτητα σε ενυδρειο γλυκου νερου), σκουπα για να καθαριζεις το πατωμα του ενυδρειου (ειναι σαν σωληνας και ρουφαει το νερο μαζι με τις βρωμιες στον πατο). Επισης θα χρειαστεις μερικα τεστ για αμμωνια κυριως στην αρχη για να βλεπεις τις τιμες και αν ολα πηγαινουν καλα. Εγω χρησιμοποιω τεστ και για το pH. Πιθανοτατα θα χρειαστεις θερμοστατη και θερμομετρο.
Κατι πολυ βασικο που πρεπει να ξερεις ειναι να καθαριζεις το ενυδρειο και οτι αλλο βαζεις μεσα μονο με σκετο νερο. Ακομα και τα χερια σου που θα βαζεις μεσα πρεπει να ειναι καθαρα και να μην περιεχουν υπολειματα απο κρεμες ή σαπουνι. Στο νερο που θα αλλαζουμε φροντιζουμε να βαζουμε conditioner πριν το βαλουμε στο ενυδρειο. Δυστυχως τα ψαρια ειναι υπερβολικα ευαισθητα και η φροντιδα τους ειναι πιο δυσκολη απο αυτη μιας γατας

Αυτα τα λιγα ξερω σχετικα με το στησιμο ενος ενυδρειου. Για ασθενειες ξερω περισσοτερα
Τα κοριτσια θα σου πουν περισσοτερα για το πως στηνουμε σωστα ενα ενυδρειο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
εγω ανηκω στις αρχαριες και αποτυχημενες στα fancy χρυσοψαρα, στα glowing tetra και στα black skirt tetra. Με τους μονομαχους μπορω να σε βοηθησω σε οτι θελεις γιατι ειναι το μονο ψαρι που μου εζησε οσο επρεπε (και τα zebra μου εζησαν αλλα δεν ξερω πολλα γι' αυτα περα του οτι ειχαν γεννησει αρκετες φορες και οταν εβγαιναν απο τα αυγα τους τα ετρωγαν τα αλλα ψαρακια).
Επειδη εισαι αρχαρια καλυτερα να ξεκινησεις με ενα μικρο ενυδρειο και λιγα ψαρακια γιατι τα πολλα ανεβαζουν την αμμωνια αμεσως και ενα ενυδρειο με πολλα ψαρακια που δεν εχει κανει τον κυκλο του ειναι λιγο επικινδυνο για τα ψαρακια. Απεφυγε τα χρυσοψαρα γιατι παραγουν παρα πολυ αμμωνια και μεγαλωνουν πολυ και γρηγορα. Οι μονομαχοι ειναι καλοι αλλα ευαλωτοι στο fin rot (σαπιζουν τα πτερυγια τους και ειναι δυσκολη η θεραπεια τους). Επισης δεν ζουν πολλα χρονια (γυρω στα 2-3). Το προβλημα με τους μονομαχους ειναι πρεπει να τους εχεις με ψαρακια που δεν θα του δαγκωνουν την ουρα και ψαρακια που δεν εχουν φανταχτερα χρωματα γιατι ο μονομαχος θα τα κυνηγαει. Ειναι λιγα δηλαδη τα ψαρακια αυτα, οποτε καλυτερα να τον εχεις μονο. Το ωραιο με τους μονομαχους ειναι οτι αν βαλεις καθρεπτη για λιγα λεπτα μπροστα του, ανοιγει ολα τα πτερυγια του και τα βραγχια του και ετοιμαζεται για επιθεση. Ειναι πολυ εντυπωσιακο ψαρι! Επισης αν εισαι τυχερη θα φτιαχνει και φωλια απο φουσκες στην ακρη του ενυδρειου, στην επιφανεια του νερου.
Ειναι πολυ ομορφα τα ενυδρεια και αρεσουν και στον ναρουτο. Το μετεφερα το δικο μου πανω στο αδειο γραφειο στο δωματιο μου και τωρα ο ναρουτο ειναι εκει ξαπλωμενος και το κοιταει σαν να βλεπει τηλεοραση.
Για το ενυδρειο θα χρειαστεις τα βασικα, λαμπα, φιλτρο (που θα περιεχει βιολογικο φιλτρο και ανθρακα ή/και φιλτρο αμμωνιας), πετρουλες (εγω προτιμω ενα συνδιασμο απο μικρες χρωματιστες πετρουλες και πετρουλες λιγο πιο χοντρες απο τους κοκκους αμμου), διακοσμηση, φυτα (ειτε ψευτικα ειτε αληθινα. Εγω προτιμω τα αληθινα γιατι κρατουν την αμμωνια σταθερη και επισης δεν κοβουν την ουρα απο τους μονομαχους. Ενα ευκολο φυτο ειναι το java moss και ενα ευκολο αλλα πιο δυσκολο απο το java moss ειναι το anubia). Επισης θα χρειαστεις σφουγγαρι για να καθαριζεις την πρασινιλα απο τα τζαμια, conditioner νερου (εγω χρησιμοποιω 2, ενα που εξουδετερωνει το χλωριο, την χλωρινη, τα μεταλλα και την αμμωνια, και ενα που εξεδετερωνει την χλωρινη, το χλωριο, μειωνει το στρες στα ψαρια και κραταει το επιστρωση στο σωμα τους σε καλη κατασταση), αλατι για ενυδρεια (ειναι καλο να βαζεις μια πολυ μικρη ποσοτητα σε ενυδρειο γλυκου νερου), σκουπα για να καθαριζεις το πατωμα του ενυδρειου (ειναι σαν σωληνας και ρουφαει το νερο μαζι με τις βρωμιες στον πατο). Επισης θα χρειαστεις μερικα τεστ για αμμωνια κυριως στην αρχη για να βλεπεις τις τιμες και αν ολα πηγαινουν καλα. Εγω χρησιμοποιω τεστ και για το pH. Πιθανοτατα θα χρειαστεις θερμοστατη και θερμομετρο.
Κατι πολυ βασικο που πρεπει να ξερεις ειναι να καθαριζεις το ενυδρειο και οτι αλλο βαζεις μεσα μονο με σκετο νερο. Ακομα και τα χερια σου που θα βαζεις μεσα πρεπει να ειναι καθαρα και να μην περιεχουν υπολειματα απο κρεμες ή σαπουνι. Στο νερο που θα αλλαζουμε φροντιζουμε να βαζουμε conditioner πριν το βαλουμε στο ενυδρειο. Δυστυχως τα ψαρια ειναι υπερβολικα ευαισθητα και η φροντιδα τους ειναι πιο δυσκολη απο αυτη μιας γατας
Αυτα τα λιγα ξερω σχετικα με το στησιμο ενος ενυδρειου. Για ασθενειες ξερω περισσοτεραΤα κοριτσια θα σου πουν περισσοτερα για το πως στηνουμε σωστα ενα ενυδρειο.

ζαλιστηκα...

Ποσο περιπου πιστευεις θα μου κοστισει για να ξεκινησω??
μιλαμε σαν ενυδρειο και σαν εξοπλισμος(σκουπα και τετοια) χωρις τα ψαρακια...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ζαλιστηκα...
Ποσο περιπου πιστευεις θα μου κοστισει για να ξεκινησω??μιλαμε σαν ενυδρειο και σαν εξοπλισμος(σκουπα και τετοια) χωρις τα ψαρακια...
το ενυδρειο μου το πηρα ολοκληρωμενο με λαμπα, θερμομετρο, διακοσμηση και φιλτρο και μου βγηκε περιπου 40 ευρω. Οι πετρουλες και η επιπλεον διακοσμηση (ηθελα μια σπηλια και κατι δελφινακια) μου κοστισαν αλλα 15 ευρω, τα τεστ μου κοστισαν παρα πολυ, πρεπει να ηταν γυρω στα 40? Μπορεις ομως να τα παραλειψεις αν ξεκινησεις με εναν μονομαχο και βαζεις υγρο που ριχνει τα επιπεδα αμμωνιας. Το conditioner για το νερο (δεν χρειαζεται να παρεις 2 οπως εγω) μου κοστισε γυρω στα 5 ευρω και διαρκει για 1000λιτρα νερου νομιζω. Τα φυτα μου κοστισαν γυρω στα 3 ευρω. Ο θερμοστατης νομιζω γυρω στα 10 ευρω. Η σκουπα γυρω στα 5 ευρω. Επισης το ενυδρειο ειχε και 3 μπουκαλακια, ενα για την χλωρινη του νερου, ενα για την αμμωνια και ενα με βακτηρια για να κανουν αποικια στο φιλτρο. Αν παρεις το ενυδρειο σε πακετο θα σου βγει πιο φθηνο. Α! Ισως χρειαστεις και μια μικρη αποχη (περιπου 1 ευρω).
Αν παραλειψεις τα extra (επιπλεον διακοσμηση, ακριβες πετρουλες, μερικα τεστ) που πηρα στις αρχες, θα χρειαστεις το λιγοτερο 70-80 ευρω. Το θετικο ειναι οτι μετα δεν θα εχεις πολλα εξοδα στην συντηρηση (εκτος αν αρρωστησουν τα ψαρια και χρειαστεις αντιβιωση, αλλα δεν κοστιζει και τοσο πολυ). Ενα μπουκαλι conditioner για το νερο διαρκει πααααρα πολυ καιρο. Αυτο που εχω τωρα το πηρα πριν 2 χρονια και ακομα δεν εχει τελειωσει! Τα ανταλλακτικα στα φιλτρα ειναι επισης φθηνα. Το φιλτρο ανθρακα το παιρνω γυρω στο 1.50 ευρω, το ιδιο κοστιζει και το βιολογικο φιλτρο και τα αλλαζω συνηθως μια φορα καθε 2 μηνες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
το ενυδρειο μου το πηρα ολοκληρωμενο με λαμπα, θερμομετρο, διακοσμηση και φιλτρο και μου βγηκε περιπου 40 ευρω. Οι πετρουλες και η επιπλεον διακοσμηση (ηθελα μια σπηλια και κατι δελφινακια) μου κοστισαν αλλα 15 ευρω, τα τεστ μου κοστισαν παρα πολυ, πρεπει να ηταν γυρω στα 40? Μπορεις ομως να τα παραλειψεις αν ξεκινησεις με εναν μονομαχο και βαζεις υγρο που ριχνει τα επιπεδα αμμωνιας. Το conditioner για το νερο (δεν χρειαζεται να παρεις 2 οπως εγω) μου κοστισε γυρω στα 5 ευρω και διαρκει για 1000λιτρα νερου νομιζω. Τα φυτα μου κοστισαν γυρω στα 3 ευρω. Ο θερμοστατης νομιζω γυρω στα 10 ευρω. Η σκουπα γυρω στα 5 ευρω. Επισης το ενυδρειο ειχε και 3 μπουκαλακια, ενα για την χλωρινη του νερου, ενα για την αμμωνια και ενα με βακτηρια για να κανουν αποικια στο φιλτρο. Αν παρεις το ενυδρειο σε πακετο θα σου βγει πιο φθηνο. Α! Ισως χρειαστεις και μια μικρη αποχη (περιπου 1 ευρω).
Αν παραλειψεις τα extra (επιπλεον διακοσμηση, ακριβες πετρουλες, μερικα τεστ) που πηρα στις αρχες, θα χρειαστεις το λιγοτερο 70-80 ευρω. Το θετικο ειναι οτι μετα δεν θα εχεις πολλα εξοδα στην συντηρηση (εκτος αν αρρωστησουν τα ψαρια και χρειαστεις αντιβιωση, αλλα δεν κοστιζει και τοσο πολυ). Ενα μπουκαλι conditioner για το νερο διαρκει πααααρα πολυ καιρο. Αυτο που εχω τωρα το πηρα πριν 2 χρονια και ακομα δεν εχει τελειωσει! Τα ανταλλακτικα στα φιλτρα ειναι επισης φθηνα. Το φιλτρο ανθρακα το παιρνω γυρω στο 1.50 ευρω, το ιδιο κοστιζει και το βιολογικο φιλτρο και τα αλλαζω συνηθως μια φορα καθε 2 μηνες.

μια χαρα που ακουγεται αν και νομιζω οτι εδω στο Ελλαντα ολα θα ειναι πολυ πιο ακριβα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μη το λες. Εγω εκανα το λαθος και ψωνισα απο pet shop με ψαρια που ειναι απο τα ακριβοτερα της περιοχης (μου επιασαν τον κ**ο). Ενας γνωστος μου στην ελλαδα ειχε παρει ενυδρειο με φιλτρο και λαμπα νομιζω, 20 ευρω. Πηγαινε σε καποιο pet shop και ρωτα για να παρεις μια ιδεα. Νομιζω πως στην ελλαδα ειναι λιγο πιο φθηνα τα ενυδρεια, αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρη

Τις πετρουλες που αγορασα τις ακριβοπληρωσα, οπως και τα τεστ. Απο εκει πλεον μονο ψαρια αγοραζω γιατι παρολο που τα εχουν ακριβα, ειναι υγιεστατα και τα φροντιζουν πολυ καλα (ειχα παρει τον μονομαχο μου γυρω στα 13 ευρω και ηταν πολυ δραστηριος. Εφτιαχνε και φωλια και δεν μου αρρωστησε). Οταν αποφασισεις να παρεις ψαρι πες το μας για να σου πουμε τι να προσεξεις και τι να αποφυγεις και πως να ξεχωρισεις ενα αρρωστο ψαρακι.
Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν μπορω να καταλαβω, για ποιο λογο παιρνουν οι ανθρωποι ψαρακια και πουλια και τα χωνουν σα γυαλες και κλουβια; Τι ευχαριστηση υπαρχει στην θεα ενος φυλακισμενου πλασματος που δεν μπορεις καν να αναπτυξεις σχεση μαζι του;
Πηγαινε ρωτα στο https://www.aquazone.gr/forums , θα σε κατατοπίσουν αναλογα εκει

fenaki12
Δραστήριο μέλος
μια λευκη εχω αλλα καλη μου ακουγεται και η ροζ! Εχω βαλει επισης μια πετρα στην γωνια να βγαζει φουσκες αλλα αν δω οτι θα ενοχλει τα ψαρακια θα την βγαλω. Επειδη εχω java moss το οποιο αναπτυσσεται πολυ γρηγορα εχω μια ταση να αποφευγω τις λαμπες που ευννοουν την αναπτυξη φυτων, συνεχεια πεταω χορτο και το λυπαμαιΙσως παρω και κανενα σαλιγκαρι. Παλια ειχα 2 τα οποια ηρθαν καταλαθος με το χορτο. Ειχα και βατραχακι (τραγικο λαθος που το πηρα) αλλα του εκαναν επιθεση τα ψαρια και πεθανε
Η γαριδα μου αποδειχτηκε πολυ ανθεκτικη. Την εχω περιπου 5-6 χρονια!!! Υποτιθεται οτι ζουν 3-4! Τα τελευταια 2.5 χρονια ομως ζει μονη της στο ενυδρειο
Στην αρχη με αυτο το ενυδρειο τραβηξα παρα πολλα. Εχει φρικαρει εντελως. Το καθαριζα ΟΛΟ καθε βδομαδα. Σχηματιζοταν ενα πρασινο φυτοπλαγκτον και καλυπτε τα παντα, απο τις πετρες κατω, μεχρι τα τζαμια, την διακοσμηση και το φιλτρο. Ωσπου μια μερα, οταν πεθανε ο μονομαχος που ειχα τοτε, το αφησα ακαθαριστο για πολυ καιρο και η πρασινιλα διαλυθηκε μονη της σιγα σιγα και απο τοτε δεν ξαναπαρουσιαστηκε αυτο το προβλημα.
Μήπως αυτο το πρασινο είναι αλγη? σε ενα σαιτ που σας εδειξαν πιο πανω το aquatek.gr εχει πολυ χρσιμα αρθρα... ειμαι και εγω μελος γιατι εχω δυο ενυδρεία.... ενα μονομαχοενυδρειο και ενα με γκαπυ και πλεκο κακη αναλογια ξερω...
παντως σε αυτο το σαιτ εχει τα παντα.... επισης και για την κυρια που ζηταει ενυδρειο εχει μικρες αγγελειες σε πολυ καλες τιμες η και τσαμπα... επισης χαριζουν φυτα και ψαρια θα το βρειτε πολυ χρήσιμο

staman2
Περιβόητο μέλος
ααα τοτε Ηρώ μου ήταν άλλο πράγμα αυτή η καφεπρασινίλα... Πιο βαριά απ την άλγη ίσως... Τι να πω.. Εμένα μου δημιουργησε το ενυδρείο κάτι παρόμοιο, μια χρονιά που οι λάπμες του είχαν καει και δεν είχα βρει άμεσα να τις αντικαταστήσω και δεν ειχε αρκετό φως. Αλλα μετά επανήλθε γρήγορα... Τα αληθινά φυτα ειναι ωραία αλλα εγω δεν μπορω να τα καταφέρω. Ισως δεν έχω και την υπομονή. Παντως ό,τι ψαράκια κι αν πάρεις πρόσεξε την γαρίδα σου γιατι την φαντάζομαι πια τόσον καιρό εκει μέσα θα ειναι η βασίλισσα!το καθαριζα ολο αλλα κρατουσα το νερο στο φιλτρο και προσθετα επιπλεον βακτηριαΗ πρασινιλα που ειχε εμφανιστει ηταν τελειως διαφορετικη απο το γνωστο πρασινισμα στα τζαμια. Ηταν ενα σκουρο πρασινο, σχεδον μαυρο, σαν πεπλο που καλυπτε τα παντα και οταν το επιανες με το χερι σου εβγαζες ολοκληρα κομματια απο αυτο. Ισως να ηταν κυανοβακτηρια γιατι αναπτυσσοταν παρα πολυ γρηγορα. Τωρα ευτυχως εμφανιζεται η αλλη η καλη πρασιναδα, συνηθως μονο στο τζαμι και καθαριζεται ευκολα, την τρωει και η γαριδα.
Τα φυτα ειναι καλη φαση γιατι κρατουν τις τιμες της αμμωνιας σταθερες. Εχω java moss που ειναι απο τα πιο ευκολα φυτα στη συντηρηση. Τα νεκρα φυλλα πεφτουν στις πετρες και τα μαζευει ευκολα η σκουπα καθε φορα που καθαριζω το ενυδρειο. Ειναι καλη κρυψωνα και για την γαριδαΠαλια ειχα μονο ψευτικα αλλα απο τοτε που πρασινιζε ολο το ενυδρειο τα αφαιρεσα ολα γιατι δεν μπορουσα να τα καθαριζω ενα ενα
![]()

Πολύ σωστό σε βρίσκω Βασίλη μου!!!Πηγαινε ρωτα στο https://www.aquazone.gr/forums , θα σε κατατοπίσουν αναλογα εκει![]()

Σιμώνη, νομίζω πως ένα καταπληκτικό κατάστημα για ενυδρεια και το πλεον ειδικό ειναι αυτο που έμαθα πρόσφατα και επισκέφτηκα στο Γαλάτσι: λέγεται ΥΔΡΟΚΟΣΜΟΣ και έχει και σάιτ. Οι άνθρωποι ειναι καταπληκτικοί και αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθεις κάνε το σωστά απ΄την αρχή με σωστές οδηγίες. Το κατάστημα απ όπου εγώ έπαιρνα τα πάντα και με είχε βοηθήσει με τις γνώσεις του ο κύριος τόσα χρόνια ήταν στην Καλλιθέα αλλα έκλεισε και μου σύστησε αυτούς. Εμεινα πολύ ευχαριστημένη απο την επίσκεψή μου εκει και απο τις πληροφορίες που πήρα.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Τελικα πηρα (βασικα μου το πηραν) ενα calico χρυσοψαρο ryukin sabao. Φρικαρα οταν ειδα οτι μπορουν να ξεπερασουν σε μεγεθος τα 20εκ, οποτε πρεπει να αρχισω σιγα σιγα να ψαχνω για μεγαλυτερο ενυδρειο. Παρολο που ειναι μικρουλι, ειναι τεραστιο σε σχεση με τα αλλα ψαρακια που ειχα και μαλιστα εχει τρελη ορεξη
Συνεχεια ψαχνει στο πατωμα για τροφη και τσιμπαει τα φυτα - νομιζω πως τα τρωει. Ευτυχως μου φαινεται υγιεστατο γιατι δεν εχει σταματησει να κολυμπαει! Ειδα οτι πρεπει να τους δινουμε καπου καπου αρακα χωρις την φλουδα, μαρουλακι και bloodworms για να μεγαλωσουν σωστα. Ειναι πανεμορφο! Το ενα του ματι ειναι μαυρο και το αλλο ασπρο και επειδη μοιαζει με πειρατη λεω να το ονομασω luffy απο το ανιμε one piece. Θα ανεβασω φωτο αργοτερα. Ο ναρουτο εχει αραξει μπροστα απο το ενυδρειο και το κοιταει. Τι καλος που ειναι! Ουτε το πειραζει ουτε τιποτα!
goth
Δραστήριο μέλος
Ο μπαμπας μου ειναι λατρης των ενυδρειων και γενικως της θαλασσας!!!!!!Για αυτο κι εγω φετος τα Χριστουγεννα του πηρα ενα μικρο ενυδρειο(των 4 λιτρων) με ενα τροπικο ψαρακι κι ενα χρυσοψαρο.Του αρεσε κι ετσι συνεχισε την παραδοση και πηρε κι ενα των 30 λιτρων επι ενα μηνα διαβαζουμε στο internet μαθαινουε απο φιλους και φτιαχνουμε το περιβαλλον γιατι ο μπαμπας θαλει να παρει κατι ευαισθητα ψαρια τα οποια χρειαζονται μια συγκεκριμενη θερμοκρασια του νερου!!!Και εννοειται απο τοτε κολησε!!!!!!!!Εγω ειχα μαζεψει απο τα καλαντα 50 ευρω και πηγα και του πηρα το πρωτο του ενυδρειο,θελω να πω καλη θεληση να υπαρχει και τα οικονιμικα δεν τα λογαριαζεις.Α!Και οι γατες ουτε που το πηραζουν το ψαρακι!!!Μαλιστα καμια φορα καθονται με τις ωρες μπροστα στο ενυδρειο και το χαζευουν..και....τους παιρνει και ουπνος πολλες φορες!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Τι να πω... κακώς που επιτρέπεται να πουλάνε τέτοια ενυδρεία-ποτήρια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
goth
Δραστήριο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
goth
Δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Myrtle
Διάσημο μέλος
Είναι σημαντικό να βρεθεί κάποιος να στα πει που να έχει εμπειρίες και να μην χαθούν πολλές ζωές ψαριών άδικα μέχρι να μάθεις... Εγώ, δυστυχώς, τα έμαθα αυτά the hard way, γιατί δεν βρισκόταν κανείς να μου τα πει όταν ρωτούσα. Μπορεί να μας φαίνονται υπερβολικές αυτές οι απαιτήσεις για ένα και μόνο ψαράκι, αλλά πραγματικά δεν είναι! Σκεφτείτε για παράδειγμα να είχατε την γάτα σας να ζει μέσα σε ένα κουτί 1 κ.μ. Πόσο άνετα θα μπορούσε να νιώθει και πόσο χαρούμενη θα ήταν;
Κάπως έτσι νιώθει και το χρυσοψαράκι στο 30λιτρο (καλά το 4λιτρο δεν το σχολιάζω καθόλου, είναι απαράδεκτο που πουλάνε ακόμα τέτοια πράγματα...)

Όσο για το τροπικό που είχε μαζί είναι, επίσης μέγα λάθος, γιατί το κάθε ψάρι θέλει τις δικές του συνθήκες νερού και το δικό του landscape. Ακριβώς, όπως δεν θα έβαζες την γάτα σου να συγκατοικήσει με ένα ποντίκι έτσι δεν μπορείς να βάλεις και δύο είδη που δεν ταιριάζουν. Δεν είναι τυχαίο που το ψαράκι της πέθανε στις 10 μέρες. Δυστυχώς, δεν είναι απλά, βάζω νερό σε ένα μπωλ, μετά βάζω κι ένα ψάρι μέσα και τελείωσε... Θέλει διάβασμα, παρατήρηση και επιμέλεια ένα ενυδρείο!

Johnnaousa
Επιφανές μέλος

Myrtle
Διάσημο μέλος
νομιζω πως το επομενο κατοικιδιο που θα παρω θα ειναι ψαρακι![]()
Να πάρεις, να πάρεις!

Και ό, τι χρειαστείς μη διστάσεις να ρωτήσεις!

Τι ψαράκι σκέφτεσαι;
Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Ισως παρω και κανενα σαλιγκαρι. Παλια ειχα 2 τα οποια ηρθαν καταλαθος με το χορτο. Ειχα και βατραχακι (τραγικο λαθος που το πηρα) αλλα του εκαναν επιθεση τα ψαρια και πεθανε