Eννοείται πως την τιμωρώ!!!!!

Εάν θέλουμε να συμβιώσουμε ειρηνικά μέσα στο σπίτι η Amelie, ο άντρας μου κι εγώ (για να μην γίνει ξέφραγο αμπέλι) πρέπει να μάθει κάποιους «κανόνες»!!!!
ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Το ζώο είναι όπως το μάθεις από μικρό (πλην μεμονωμένων περιπτώσεων που είναι ανεπίδεκτα μαθήσεως!!)
Αυτό που κατά την άποψή μου είναι αποτελεσματικό στην τιμωρία της γάτας (στην Amelie είναι αποτελεσματικό) είναι……..η χροιά της φωνής και η επαναλαμβανόμενες ενέργειες όταν κάνει κάτι κακό!.....
Για παράδειγμα, στις αρχές, όταν ήταν πιο μικρή (τώρα είναι ενός έτους) ανέβηκε 2-3 φορές στο τραπέζι της κουζίνας για να «εξερευνήσει»!!!!
Μόλις το αντιλήφθηκα της έκανα νόημα με το δάχτυλο να κατέβει κάτω λέγοντας με αυστηρή φωνή το όνομα της!!!....Όταν κατέβαινε τις έδινα μια-δυο ελαφριές στον πισινό και εξαφανιζόταν!
Έκτοτε όταν θέλει να ανέβει κάπου που δεν «πρέπει» της λέω «Amelie μη» με αυστηρό τόνο στην χροιά της φωνής μου (και έχω και δυνατή φωνή όταν μιλάω έντονα……….αγριοφωνάρα θα έλεγα!!!) και μένει εκεί που είναι ανοιγοκλείνοντας τα μάτια (σαν να την ενοχλεί το ύφος και το ότι την μαλώνω) και δεν το ξαναεπιχειρεί!!!!
Είμαι τόσο συνεπαρμένη εκείνη ώρα που θα νομίζει και η γειτονιά ότι μιλάω μόνη μου, ή μαλώνω……….τον άντρα μου έτσι!!!!!χαχαχα

Έτσι καταλαβαίνει όταν την μαλώνω (βέβαια η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά ξεχνιέται αλλά…επανέρχεται γρήγορα η μνήμη της !!!)….
Γενικά ήμουν πολύ αυστηρή από μικρή που ήταν σε κάποια πράγματα….για να μην έχουμε….παρατράγουδα στην πορεία!!!!
Έτσι έκανα και με την μαμά της Amelie , την οποία έχουμε (στην αυλή) 10 χρόνια, και μπορώ να πω ότι είμαι περήφανη, γιατί μπορεί να αφήσεις το τραπέζι στρωμένο, με το φαγητό επάνω, μόνη της και παρόλα αυτά να είναι κυρία!!!!!
Τώρα όταν κάνει κάποια «ζημιά», της μιλάω έντονα, την χτυπάω (ελαφρά) στο ένα μπροστινό της πόδι, μετά φεύγει για λίγο και έρχεται για χάδια, να τα ξαναβρούμε!!!
Λόγω του ότι έχω μεγαλώσει ουκ ολίγες γάτες (εντός και εκτός σπιτιού), θεωρώ με λίγα λόγια ότι ο αυστηρός τόνος στην φωνή με το όνομά της, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις κάθε φορά συντελούν …………….. στο λάβει το μήνυμα!!!!