'Τιμωρείτε' καθόλου την άτακτη γατίτσα σας;

Απάντηση: Πώς "τιμωρούμε" μία γάτα για κάτι που έκανε;

Καρ αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Δυστυχώς εδώ που ζω (Κεφαλονιά) δεν έχω και πολλές επιλογές σε pet shop (1 έχει) και τελευταία φορά που είχα πάει για ονυχοδρόμιο, δεν είχε κανένα! Τελικά βρήκα ένα πολύ απλό που δεν της άρεσε ιδιαίτερα σε κατάστημα με κτηνιατρικά φάρμακα...
Δυστυχώς τα ΜΗ/ΟΧΙ δεν πιάνουν σε αυτή την περίπτωση στην Μίνα και πρέπει να κάνω φασαρία ή να φωνάζω αρκετά δυνατά για να τρομάξει. Φυσικά σπρέυ Feliway ή ονυχοδρόμια γωνία δεν υπάρχουν ούτε για πλάκα! Δεν μ'αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα του βαποριζατέρ αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο. Δεν μπορώ να περιορίσω τη γάτα περισσότερο, σε ένα διαμερισματάκι 45 τετραγωνικά ζω, αν τη βάλω στο καλάθι της τη μισή μέρα που λείπω θα τρελαθεί το ζωντανό!

Ρε παιδιά έχετε κανένα pet shop υπόψη για παραγγελίες από internet?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει το www.onlinepetshop.gr αλλά δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε ονυχοδρόμια..;);)
Είναι δύσκολο να της κόψεις αυτή την συνήθεια.. Το κάνει και η μεγάλη μου γάτα και δυστυχώς δεν το κόβει με τίποτα...Έχω δοκιμάσει τα πάντα και έχουμε και 2 ονυχοδρόμια σπίτι και ένα γατόδεντρο.:/::/: Τα μικρά μου από την αρχή πήγαν στο ονυχοδρόμιο.. Καλή τύχη σου εύχομαι!!!:):) Και αν βρεις κανένα κόλπο, μπορείς να το μοιραστείς και με εμάς!!!:redface::redface::P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αντί για ονυχοδρόμιο μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι ψάθας, (αυτή που παίρνουμε στην παραλία). Ο δικός μου ανακάλυψε μια που είχα καταχωνιασμένη σε ένα δωμάτιο και από τότε δεν χρησιμοποιεί πολύ το ονυχοδρόμιο, ούτε τους καναπέδες.:D

Καλησπέρα κι από μένα!

Από μικρή εμπειρία, δοκίμασε χαλάκι για τα πόδια με σκληρό πέλος. Η δικιά μου μόνο εκεί πάει!!!

Εκεί γέννησε κιόλας... το'χει λατρέψει!

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις κάτι... βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει!

Καλή τύχη!

Καλησπέρα,

η δικιά μου παρόλο που έχει ονυχοδρόμιο και το χρησιμοποιεί συχνά της αρέσει να πηγαίνει δυστυχώς και στον καναπέ. ο μόνος τρόπος κατ εμε είναι τα καλύμματα. διάλεξε ένα όμορφο ύφασμα που να μην μπορεί να ξύσει και εκτός απο αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού σου θα ηρεμήσεις από τις φωνές και το κυνηγητό :)

επίσης μπορείς να βρεις ονυχοδρόμιο και σε κατάστημα Jumbo και είναι πιο οικονομικό απο κάποιο pet shop πάνω από 10 ευρώ δεν έχει

Καρ αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Δυστυχώς εδώ που ζω (Κεφαλονιά) δεν έχω και πολλές επιλογές σε pet shop (1 έχει) και τελευταία φορά που είχα πάει για ονυχοδρόμιο, δεν είχε κανένα! Τελικά βρήκα ένα πολύ απλό που δεν της άρεσε ιδιαίτερα σε κατάστημα με κτηνιατρικά φάρμακα...
Δυστυχώς τα ΜΗ/ΟΧΙ δεν πιάνουν σε αυτή την περίπτωση στην Μίνα και πρέπει να κάνω φασαρία ή να φωνάζω αρκετά δυνατά για να τρομάξει. Φυσικά σπρέυ Feliway ή ονυχοδρόμια γωνία δεν υπάρχουν ούτε για πλάκα! Δεν μ'αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα του βαποριζατέρ αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο. Δεν μπορώ να περιορίσω τη γάτα περισσότερο, σε ένα διαμερισματάκι 45 τετραγωνικά ζω, αν τη βάλω στο καλάθι της τη μισή μέρα που λείπω θα τρελαθεί το ζωντανό!

Ρε παιδιά έχετε κανένα pet shop υπόψη για παραγγελίες από internet?

κτηνιατρεια δεν εχετε;; εγω τα περισσοτερα τα βρισκω σε κτηνιατρια.(ζακυνθο μενω..).πετ σοπ εδω εχει ενα..αλλα ειδα οτι εμπορευεται ζωα..και εννοειται πως δεν παταω το ποδι μου..
οσον αφορα αυτο που ειπωθηκε,οτι ειναι βαρβαρο το ψεκασμα..εγω θεωρω πολυ πιο βαρβαρο το να τα κλεισω τουαλετα..και να γανιαζει στο κλαμμα το ερμο..:)

καμια τιμωρια περα απο τα φυσήματα η τενεκεδακι με κερματα (που αντε να το χρησιμοποιησα 4-5 φορες συνολικα). Μετα απο 2-3 εβδομαδες εμαθε κιολας πως το μη (με εντονο τονο φωνης) σημαινει κατι απαγορευτικο γιαυτη και τη βλεπεις που οπισθοχωρεί απο μονη της οταν ακουει το μη.

Επειδη εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το καναπε (ο ατιμος ο καναπες παραμενει ακομα ακεραιος), οταν τη πετυχαινω της πεταω ενα τρανταχτο μη (ωστε να με ακουσουν και στην απεναντι πολυκατοικια) και το πιανει το νοημα. Απο οσο εχω καταλαβει το κανει οταν εχει ξυπνησει και βαριεται να κουβαληθει μεχρι το ονυχοδρομειο της.

το μονο που κανω εγω ειναι να πω με καπως εντονο τονο το ονομα της, αμεσως πιανει το νοημα..πχ καθεται στο μπαλκονι .. μολις πω το ονομα της ακουει κ μπαινει μεσα χωρις ιδιοτροπιες..οταν παει να μασησει κατι που δεν πρεπει παλι μολις της φωναξω καταλαβαινει κ δεν το ξανακανει..δεν εχω παραπονο ειναι πολυ φρονιμο κ με ακουει πολυ το κοριτσι μου:redface:

Eννοείται πως την τιμωρώ!!!!! :):whistle:

Εάν θέλουμε να συμβιώσουμε ειρηνικά μέσα στο σπίτι η Amelie, ο άντρας μου κι εγώ (για να μην γίνει ξέφραγο αμπέλι) πρέπει να μάθει κάποιους «κανόνες»!!!! ;)

ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Το ζώο είναι όπως το μάθεις από μικρό (πλην μεμονωμένων περιπτώσεων που είναι ανεπίδεκτα μαθήσεως!!)

Αυτό που κατά την άποψή μου είναι αποτελεσματικό στην τιμωρία της γάτας (στην Amelie είναι αποτελεσματικό) είναι……..η χροιά της φωνής και η επαναλαμβανόμενες ενέργειες όταν κάνει κάτι κακό!.....

Για παράδειγμα, στις αρχές, όταν ήταν πιο μικρή (τώρα είναι ενός έτους) ανέβηκε 2-3 φορές στο τραπέζι της κουζίνας για να «εξερευνήσει»!!!!

Μόλις το αντιλήφθηκα της έκανα νόημα με το δάχτυλο να κατέβει κάτω λέγοντας με αυστηρή φωνή το όνομα της!!!....Όταν κατέβαινε τις έδινα μια-δυο ελαφριές στον πισινό και εξαφανιζόταν!

Έκτοτε όταν θέλει να ανέβει κάπου που δεν «πρέπει» της λέω «Amelie μη» με αυστηρό τόνο στην χροιά της φωνής μου (και έχω και δυνατή φωνή όταν μιλάω έντονα……….αγριοφωνάρα θα έλεγα!!!) και μένει εκεί που είναι ανοιγοκλείνοντας τα μάτια (σαν να την ενοχλεί το ύφος και το ότι την μαλώνω) και δεν το ξαναεπιχειρεί!!!!
Είμαι τόσο συνεπαρμένη εκείνη ώρα που θα νομίζει και η γειτονιά ότι μιλάω μόνη μου, ή μαλώνω……….τον άντρα μου έτσι!!!!!χαχαχα :clapup::clapup::D

Έτσι καταλαβαίνει όταν την μαλώνω (βέβαια η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά ξεχνιέται αλλά…επανέρχεται γρήγορα η μνήμη της !!!)….;)

Γενικά ήμουν πολύ αυστηρή από μικρή που ήταν σε κάποια πράγματα….για να μην έχουμε….παρατράγουδα στην πορεία!!!!
Έτσι έκανα και με την μαμά της Amelie , την οποία έχουμε (στην αυλή) 10 χρόνια, και μπορώ να πω ότι είμαι περήφανη, γιατί μπορεί να αφήσεις το τραπέζι στρωμένο, με το φαγητό επάνω, μόνη της και παρόλα αυτά να είναι κυρία!!!!!;)

Τώρα όταν κάνει κάποια «ζημιά», της μιλάω έντονα, την χτυπάω (ελαφρά) στο ένα μπροστινό της πόδι, μετά φεύγει για λίγο και έρχεται για χάδια, να τα ξαναβρούμε!!!:hmm:

Λόγω του ότι έχω μεγαλώσει ουκ ολίγες γάτες (εντός και εκτός σπιτιού), θεωρώ με λίγα λόγια ότι ο αυστηρός τόνος στην φωνή με το όνομά της, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις κάθε φορά συντελούν …………….. στο λάβει το μήνυμα!!!!:):):)

το ξυλο, ειτε ελαφρυ ειτε οχι ποτε δεν βοηθαει, ουτε στις γατες αλλα ουτε και στον ανθρωπο. Ελεος, υπαρχουν και αλλοι τροποι να διαμορφωσουμε μια συμπεριφορα. Η βια ποτε δεν ειναι λυση :mad:

εγω παιδια ποτε δεν εχω καταφερει να την μαλωσω ουσιαστικα οχι οτι κ ποτε μου εδωσε αφορμη το πλασματακι μου αλλα με το που θα φωναξω το ονομα της με επιθετικο τονο θα σταματησει αν κανει κατι που δν πρεπει (πχ να ανεβει στο τραπεζι. )
μια φορα προσπαθησε να σκαρφαλωσει ενα φραγμα που εχω φτιαξει για να μην βγαινει στην αυλη και με το που την βλεπω πανω εκει αρχιζω τα " τι εκανεςςςςςςςςςς τωρα θα φας ξυλοοοο" και αντι για αυτο την ζουμπαω στα φιλια:redface:...πφφφ οτι θελει με κανει :P τουλαχιστον δεν το επιχειρησε ξανα!

το θεωρω εντελως φασιστικο..και απαραδεχτο για ατομα που ασχολουνται με ζωα...πολυ καλυτερο απο τιμωρια..ειναι η μεθοδος του τρομαγματος,αν σωνει και καλα θελουμε να τις"εκπαιδευσουμε "για καποια πραγματα...τρομαγμα..οχι τιμωρια...δηλαδη..δυνατη φωνη ή κροτο,παλαμακια εντονα...κλπ...εδω διαβασα σε αλλο ποστ,οτι για να μην κατουραει η γατα εκτος αμμολεκανης,να τη βγαλουμε εξω απο το σπιτι για καμμια βδομαδα,να την βαλουμε μεσα για μια μερα..και να την ξαναβγαλουμε αν συνεχισει...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ..1ον δεν υπαρχει καμμια περιπτωση η γατα να το συνδεσει αυτο με το κατουργημα..και 2ον και κυριοτερο..αν ειναι ποτε δυνατον να συμβουλευουμαι να βγαζουμε τη γατα εκτος σπιτιου...αυτοκινητα,φολες αρρωστιες...δεν υπαρχουν εξω;;;εκτος του οτι μπορει να χαθει η γατα(ειναι και τραγικη ειρωνια για αυτους που ψαχνουν τωρα τα γατακια τους..)ειναι και απαισιο σαν σκεψη και μονο...
μεθοδους γκεσταπο εγω,δεν θα χρησιμοποιησω ποτε στα γατια μου..ειναι συντροφοι,και οχι υποτακτικοι μου..

Ειναι η ιδια χρηστης που προτεινε να βγαλει εξω την γατα ως τιμωρια, που ειπε οτι ειναι εναντια στην στειρωση, για ρομαντικους λογους, και που ταιζει ποπ κορν και κερασια την γατα της.

Γενικα Μαρια μου δινεις την εντυπωση ανθρωπου που εχει μια εμπειρικη αποψη πανω στην ανατροφη της γατας, μοιαζει αυτη σου η εμπειρια να σε εχει πεισει οτι εχεις και δικιο. Εγω στην θεση σου θα ημουν πιο "ταπεινη" -να το θεσω ετσι- αμα εξεφραζα τετοιες αποψεις. Ο καθενας εχει το δικαιωμα στην αποψη του, ασφαλως, αλλα ο τροπος που εκφραζεσαι, σαν αυθεντια στις γατες ειναι μαλλον παραπλανητικος, αφου 9/10 πραγματα που λες ειναι ειτε εκτος πραγματικοτητας, ειτε επικινδυνα, και οταν εκφραζεσαι σαν αυθεντια δινοντας συμβουλες μπορει να νομισει κανεις οτι εχεις δικιο και να ακολουθησει το παραδειγμα σου. Ειδα σε αλλο ποστ οτι εισαι ανοιχτομυαλος ανθρωπος και διατεθειμενη να αναθεωρησεις τις αποψεις σου, οταν υπαρχει σοβαρος αντιλογος. Θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στα αρθρα του φορουμ, που αν και ειναι γραμμενα απο απλους χρηστες, εχουν πηγες σε επιστημονικη βιβλιογραφια, και οχι στην απλη προσωπικη εμπειρια ενος ατομου.

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;2316242:
Ειναι η ιδια χρηστης που προτεινε να βγαλει εξω την γατα ως τιμωρια, που ειπε οτι ειναι εναντια στην στειρωση, για ρομαντικους λογους, και που ταιζει ποπ κορν και κερασια την γατα της.

Γενικα Μαρια μου δινεις την εντυπωση ανθρωπου που εχει μια εμπειρικη αποψη πανω στην ανατροφη της γατας, μοιαζει αυτη σου η εμπειρια να σε εχει πεισει οτι εχεις και δικιο. Εγω στην θεση σου θα ημουν πιο "ταπεινη" -να το θεσω ετσι- αμα εξεφραζα τετοιες αποψεις. Ο καθενας εχει το δικαιωμα στην αποψη του, ασφαλως, αλλα ο τροπος που εκφραζεσαι, σαν αυθεντια στις γατες ειναι μαλλον παραπλανητικος, αφου 9/10 πραγματα που λες ειναι ειτε εκτος πραγματικοτητας, ειτε επικινδυνα, και οταν εκφραζεσαι σαν αυθεντια δινοντας συμβουλες μπορει να νομισει κανεις οτι εχεις δικιο και να ακολουθησει το παραδειγμα σου. Ειδα σε αλλο ποστ οτι εισαι ανοιχτομυαλος ανθρωπος και διατεθειμενη να αναθεωρησεις τις αποψεις σου, οταν υπαρχει σοβαρος αντιλογος. Θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στα αρθρα του φορουμ, που αν και ειναι γραμμενα απο απλους χρηστες, εχουν πηγες σε επιστημονικη βιβλιογραφια, και οχι στην απλη προσωπικη εμπειρια ενος ατομου.
οπως τα λες..............................

Το οτι η κοπελα εχει λαθος αποψεις για πολλα πραγματα ειναι γεγονος! η εκφρασεις ομως οπως ''φασιστικο'' κτλ δεν νομιζω ομως οτι βοηθανε!;)

Το οτι η κοπελα εχει λαθος αποψεις για πολλα πραγματα ειναι γεγονος! η εκφρασεις ομως οπως ''φασιστικο'' κτλ δεν νομιζω ομως οτι βοηθανε!;)

σιμωνη..εγω δεν αναφερομαι σε κανεναν προσωπικα..λεω τις αποψεις μου..και η αποψη μου ειναι οτι τετοιες μεθοδοι ειναι φασιστικες..ΓΕΝΙΚΑ μιλαω...εσενα,ποιο ειναι το προβλημα σου;;δεν θα απανταμε οπως θελουν καποιοι...:)

σιμωνη..εγω δεν αναφερομαι σε κανεναν προσωπικα..λεω τις αποψεις μου..και η αποψη μου ειναι οτι τετοιες μεθοδοι ειναι φασιστικες..ΓΕΝΙΚΑ μιλαω...εσενα,ποιο ειναι το προβλημα σου;;δεν θα απανταμε οπως θελουν καποιοι...:)

συγγνωμη διαλογο δεν κανουμε??:confused: οπως λες εσυ τις αποψεις σου ετσι τις λεμε και ολοι μας!:) ειπα την γνωμη μου! σημαινει οτι πρεπει να συμφωνουμε ολοι?

συγγνωμη διαλογο δεν κανουμε??:confused: οπως λες εσυ τις αποψεις σου ετσι τις λεμε και ολοι μας!:) ειπα την γνωμη μου! σημαινει οτι πρεπει να συμφωνουμε ολοι?

και βεβαια κανουμε διαλογο..αλλα εγω,εχω αυτην την αποψη...και ξαναλεω..δεν αναφερθηκα προσωπικα σε κανεναν..γιατι εσυ,πρεπει να μου πεις τι θα πω;;;;εκει ειναι η διαφωνια μας...εγω δεν σου ειπα τι να πεις και τι να μην πεις..και λγει εδω το θεμα..:)

για τον συμφερον του κανει τα παντα, ακομα και να συνομωτησει με τον διαβολο τον εχω ικανο :D Ξερει οτι δεν τον τιμωραω και παταει στην ευαισθησια μου. Μου φαινεται πως πρεπει να επιβαλλω μερικες τιμωριες :P

Kαλα εγω να δεις!!!Την Μαουρα δλδ την μαλωνω ποτε ποτε ποτε!!!γτ να την μαλσω κιολας??????ειναι η πιο καλη γατα που υπαρχει στο ΚΟΣΜΟΟΟΟΟΟΟ:P:P
το μικρο μας εχει καβαλησει!!!δεν τ συζητω!!οτι και να κανει φωναζει η κοπελα μου μη μη μη το μωρο!μην το πειραξεις!(μωρο 4 μηνων γαιδουρακι:P)
αλλα δεν κανει και τπτ το καημενο μονο τα χερια μας τρωει στ 6 τ χαραμα!!!χαχα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back