みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο τελος λεει: unauthorized reproduction is encouraged
Οποτε δεν νομιζω να τους πειραζει που το ανεβαζω εδω 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
δηλαδή [για να δω αν κατάλαβα καλά] να φορέσω καλτσάκια με μονωτική ταινία στις γάτες και να τις φιλάω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομιζω το ολο θεμα ειναι χιουμοριστικο, αλλα αν δεν εμπιστευεσαι την γατουλα σου, καλο θα ηταν να της βαλεις καλτσουλες, ναι. Με τον Μικοτο το εχω δοκιμασει, και δεν πιανει!
Το ζητουμενο ειναι να σπασεις τα νευρα της γατας σου, αυτη να αρχισει να νιαουριζει, και μετα να την κουνας ελαφρα για να κανει αυτο το βιμπρατο 
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
....όλα τα άλλα μάλλον θέλουν την πατέντα με την καλτίτσα και τη μονωτική ταινία...δηλαδή όταν κάνουν αταξίες να τους σκάμε ολίγον τι και μετά να τους κάνουμε όλο το παραπάνω show;
συγγνώμη αν ρωτάω άστοχα πράματα, απλά να καταλάβω λίγο θέλω γιατί ούτε καν τη λέξη yodeling δεν έπιασα.....

xoxlidaki
Νεοφερμένο μέλος
Στην καλύτερη περίπτωση ανεβαίνει στο γραφείο και δεν αφήνει στυλό για στυλό που να μην μασάει. Βασικά θέλει αγκαλιά και σημασία, παρόλο που παίζω αρκετά μαζί του. Και φυσικά το θέμα είναι να βολευτεί εκεινος όσο μπορεί καλύτερα....όταν θέλω να δουλεψω γίνεται αγώνας. Τελικά καταλήγει να κοιμάται πάνω στα βιβλία και να βαζει τη μουσούδα του στον εξαερισμό του υπολογιστή
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
φοβάμαι αν δεν είμαι καμιά φορά εδώ και την βρω κολλημένη στα τρυπάκια αυτά....επίσης όλα κάθονται και ατενίζουν το mycat όταν γράφω και διαβάζω..και ανά στιγμές κυνηγάνε το mouse....
ένα αστείο ήταν ότι χθες το βράδυ [αφού με ξύπνησε ο μιχάλης] το χουαιτάκι έκανε επίθεση στο naruto-wallpaper που έχω!λέτε να το έκανε τυχαία ή απλά εκνευρίστηκε με το ναρουτάκι? τέτοιος κούκλος και να μην της άρεσε;

ruko
Διάσημο μέλος
τώρα που είπες για υπολογιστή, η μουσταρδούλα βάζει τα νυχάκια της στις τρυπίτσες του πύργου.... και φοβάμαι αλλά αυτή κάθεται με τα νύχια στις τρυπίτσες και μουρμουρίζει-νιαουρίζει!
φοβάμαι αν δεν είμαι καμιά φορά εδώ και την βρω κολλημένη στα τρυπάκια αυτά....
Και τα δικά μου το παθαίνουν καμιά φορά αυτό, αλλά είναι μάλλον απίθανο να συμβεί κάτι, αφού είναι σκληρή επιφάνεια, επομένως είναι πιο εύκολο να ξεμπλέξουν τα νυχάκια. Να πω την αλήθεια, πιο πολύ με ανησυχεί μην ρίξουν κάτω τον πύργο απ' τον πανικό τους (και ναι, είμαι αναίσθητη).

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

), ουτε παιζει με το ποντικι. Μονο κανενα καλωδιο μασουλαει καπου καπου, αλλα του εχω κοψει αυτη τη συνηθεια με πορτοκαλι. Εχει μαθει οτι δεν πρεπει να παταει πανω στο laptop οποτε οταν τρεχει και πηδαει στο γραφειο φροντιζει να περναει απο διπλα και οχι απο πανω. Το ιδιο κανει και με το πληκτρολογιο στον επιτραπεζιο υπολογιστη. Τον βλεπεις να περπαταει ακριβως διπλα, σε χωρο 2εκ και να κανει ισορροπια για να μη πατησει επανω 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
βρε παιδια...μαραζι το εχω να ερθει εχστω και το ενα απο τα δυο σκασμενα μου....επανω μου οταν ειμαι στον υπολογιστη....με φτυνουν κανονικοτατα..κανενα δεν θελει αγκαλια...![]()
μια απο τα ιδια και εγω! Μονο μια φορα ηρθε στην αγκαλια μου, αλλα οχι επειδη του αρεσει, αλλα επειδη εψαχνε σκαλοπατι να ανεβει πιο ψηλα

μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
εδώ συνήθως όταν γράφω στο msn στέλνουν και αυτά τα χαιρετίσματά τους, αλλά μιλούνε κωδικοποιημένα και έτσι δεν πολυκαταλαβαίνω τί λένε...
βασικά όπως έλεγε μια άλλη φίλη του φόρουμ φοβάμαι μη ρίξουν καμιά οθόνη κάτω και τώρα την έχω τόσο κοντά που όταν είμαι στο pc σχεδόν τα βλέπω 3D!!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
μια απο τα ιδια και εγω! Μονο μια φορα ηρθε στην αγκαλια μου, αλλα οχι επειδη του αρεσει, αλλα επειδη εψαχνε σκαλοπατι να ανεβει πιο ψηλα![]()

...α..τον ατιμο....!!!!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
...α..τον ατιμο....!!!!!!!!!
για τον συμφερον του κανει τα παντα, ακομα και να συνομωτησει με τον διαβολο τον εχω ικανο
Ξερει οτι δεν τον τιμωραω και παταει στην ευαισθησια μου. Μου φαινεται πως πρεπει να επιβαλλω μερικες τιμωριες 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
για τον συμφερον του κανει τα παντα, ακομα και να συνομωτησει με τον διαβολο τον εχω ικανοΞερει οτι δεν τον τιμωραω και παταει στην ευαισθησια μου. Μου φαινεται πως πρεπει να επιβαλλω μερικες τιμωριες
![]()
ναι...αμε...ειμαι σιγουρη οτι θα του τις επιβαλλεις......οσο εγω στον μπουκακο...

τακις
Εκκολαπτόμενο μέλος

xoxlidaki
Νεοφερμένο μέλος
. Και ιδιαίτερα αν τους κολλήσει κάτι θα συνεχίσουν να το κάνουν...εγώ το φαί το κρύβω γιατί όπου το πετύχει ο Χουρχούρης θα κινήσει γη και ούρανό να το βρει.Το αστείο είναι ότι αφού την κάνουν την πατατιά, όταν δεν εξαφανίζονται παίρνουν το κακομοίρικο ύφος και νιαουρίζουν με παράπονο και μετά την "τιμωρία" ο,τι και να είναι αυτη, εξαφανίζονται για λίγο και μετά εμφανίζονται από τη γωνία σφυρίζοντας ανέμελα

lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Η επιβράβευση είναι εύκολη υπόθεση αλλά τι γίνεται με την "τιμωρία"? Προσπαθώ να μάθω στην γάτα να πάψει να ξύνει τον καναπέ και να πάει μόνο στο ονυχοδρόμιο. Αυτό που βλέπω ότι πιάνει είναι "η τιμωρία του βαποριζατέρ". Όποτε ξύνει τον καναπέ μία με το βαποριζατέρ και φεύγει. Από τη μικρή εμπειρία που έχω :
- Το ξύλο δεν έχει αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση. Η γάτα θα τρομάξει, θα κρυφτεί αλλά δεν θα εκλάβει το ξύλο ως "τιμωρία" αλλά ως εχθρική συμπεριφορά. Δεν συνδέει την συμπεριφορά της με το ξύλο αλλά τον ιδιοκτήτη με την εχθρική συμπεριφορά.
- Η φωνές ή το ΜΗ δεν πιάνει πάντα ή δεν είναι πάντα αρκετό ώστε να της απομακρύνει! Μπορεί να τρομάξει στιγμιαία αλλά θα ξαναγυρίσει.
- Το να μη της δώσεις την αγαπημένη λιχουδιά επίσης δεν μπορεί να συνδεθεί με μία συγκεκριμένη ενέργεια.
Το βαποριζατέρ όμως μου φαίνεται αρκετό σαν τιμωρία και άκακο, αφού απλά την ψιλοβρέχει πράγμα που απλά απεχθάνεται η γάτα. Παλιότερα δοκίμασα και καθαριστικό γα ταπετσαρίες με άρωμα ποστοκάλι αλλά μετά από λίγες ώρες απλά ξεμύριζε και η Μίνα άρχιζε τα ίδια!
Εσείς πως θα το χειριζόσασταν?
catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω αν το βαποριζατέρ βοηθάει σε αυτή την περίπτωση…. Καθώς και η τιμωρία επίσης. Από προσωπική εμπειρία θα έλεγα κάθε φορά που βλέπεις τη γάτα σου να πηγαίνει σε μέρος που δεν θέλεις να ξύνει τα νύχια της. Να την παίρνεις από εκεί μιλώντας της και να την πηγαίνεις στο ονυχοδρόμιο της ακουμπώντας τα πατουσάκια της έτσι ώστε να πιάσουν τα νυχάκια της σε αυτό και μετά να την επιβραβεύεις, θέλει υπομονή και επιμονή αυτός ο τρόπος αλλά πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος. Εγώ με αυτόν τον τρόπο κατάφερα όλες τις γάτες που είχα να πηγαίνουν στο ονυχοδρόμιο τους. Ελπίζω να πάρεις και άλλες ιδέες από πιο έμπειρους γατογονείς.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

1.Όταν πλησιάζει η γάτα τον καναπέ να χτυπάς δυνατά παλαμάκια για να συνδέσει αυτόν τον ήχο με το ξύσιμο των νυχιών στον καναπέ.
Εναλλακτικά μπορείς σε κουτί από αναψυκτικό να ρίξεις μικρά κέρματα και να το κουνήσεις δυνατά, τους ενοχλεί σίγουρα αυτός ο ήχος.
2.Έλεγξε καλά την θέση που έχεις το ονυχοδρόμειο της.Πρέπει να είναι στο "πέρασμα" της δηλαδή μέσα στις συνηθισμένες τις διαδρομές.
3.Υπάρχει και το Feliway σπρευ που ηρεμεί την γάτα λόγω των φερομονών που περιέχει, μπορείς δοκιμαστικά να ψεκάσεις το σημείο του καναπέ που συνήθως ξύνει τα νυχάκια της.Είναι άχρωμο και άοσμο ,δεν δημιουργεί λεκέδες, η γάτα το αντιλαμβάνεται σαν κάτι "πολύ φιλικό για αυτήν" και δεν θα το χρησιμοποιήσει για ονυχοδρόμειο.Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενα όλο αυτό, αλλά εμένα με βοήθησε.Πολύ πιο σπάνια πηγαίνουν πια στον καναπέ για αν ξύσουν τα νυχάκια τους. Θέλει όμως να επαναλαμβάνεις τον ψεκασμό κάθε 2-3 μέρες για αρκετό διάστημα.
4.Τέλος να πας με τα νερά της γάτας.
Δηλαδή να καλύψεις την γωνία του καναπέ που πηγαίνει η γατούλα με το ειδικό ονυχοδρόμειο που υπάρχει για αυτήν την δουλειά.Πωλείται σε πετ-σοπ, θα το βρεις σίγουρα στο διαδίκτυο.
Καλή τύχη.

Υ.Γ Προσωπική μου γνώμη δυστυχώς αυτή η ενοχλητική συνήθεια των γατιών μου πολύ δύσκολα "κόβεται¨τελείως.

kiki808
Εκκολαπτόμενο μέλος
είναι λίγο βάρβαρο το θέμα του βαποριζατέρ αλλά εσύ ξέρεις...το Σαπφουδάκι μου οταν λέω ΜΗ δεν υπακούει...αλλά το ΟΧι το ακούει!!!και ο καλύτεροςτρόπος πιστεύω είναι να την περιορίσεις σε μικρό χώρο..εγώ δεν συμφωνώ με τη γατοφόρο γτ οταν θα πηγαίνετε στον κτηνίατρο θα φοβάται πιο πολύ...κλείνε την στο μπανιο για κανα μισάωρο. Πάρε την παραμάσχαλα μολις κάνει τη ζημιά χωρίς να τη χαιδέψεις καθόλου και πες της οτι τώρα τη βάζεις τιμωρία με θυμωμένο αλλα ήπιο τόνο...και ΄βάλε τησ νεράκι μαζί της και τπτ αλλο. μετά απο μισή ώρα πας και τη χαιδολογάς και της λές οτι τώρα τελειωσε η τιμωρία...οσο για το ονυχοδρόμιο..παρε την κοντα και ξύσε τα δικά σου νύχια να σε βλέπει και να ακούει πως κάνουν...και να ξέρεις είναι λάθος το ονυχοδρόμιο να είναι μακριά απο το καθιστικό γτ οι γάτες θέλουν παρέα...και βαριούνται να παίζουν μόνες τους σίγουρα τον καναπέ θα προτιμήσουν...εγώ τοχω μόνιμα στο σαλόνι..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool