maria_kala
Εκκολαπτόμενο μέλος
για την ονταριο επεσα σε αθτο το κειμενακι...και δεν μου αρεσε καθολου!!! https://www.cbc.ca/news/canada/story/2007/03/21/pet-lawsuit.html κι εμενα παιδια ρογιαλ τρωνε για στειρωμενα απο τον κτηνιατρο, ειχα δοκιμασει την οριτζεν.. η οποια πηγε αμαχητη στα αδεσποτα... την φλαταζορ και αθτη το ιδιο και την αρντεν η οποια και αθτη κατελειξε στα αδεσποτακια... ξερω οτι αθτη που δεινω δεν ειναι η τοπ αλλα μεχρι στιγμησ ειναι η μονη που τρωνε..κυριωσ το ενα απο τα 2 ειναι πολυυυυυυυυυ δυσκολο με το φαγητο του. τωρα που το ξαναψαχνω δεν θα εδινα με τπτ την οριτζεν..και ναι δεν θα το εκανα λογω πρωτεινησ...μιλαμε για γατια μεσα στο σπιτι με πολυ μικρεσ ενεργειακεσ απαιτησεισ κυριωσ τουσ καλοκαιρινουσ μηνεσ. επειδη το εχω ψαξει παααρα πολυ για τον σκυλο μου ο οποιοσ εχει θεμα με δυσπλασια..παω σε ακανα..θα κανω και μια υστατη δοκιμη στισ μικρεσ μπασ ακι ξεφυγουμε απο ρογιαλ και βλεπουμε!!!Κι εγώ δίνω κυρίως ProPlan στις Ρωσίδες μου και Royal Canin . Πάντως μεταξύ αυτών των 2 δεν βλέπω διαφορά στα συστατικά και η proplan είναι αισθητά φτηνότερη... Και iams έχω δώσει αλλά δεν τη τρωγαν. (για kitten μιλάμε πάντα.)
Στη μεγάλη δίνω Ontario που είναι πάλι golden premium τροφή αλλά πολύ φτηνότερη από τις προηγούμενες. Ξέρει κανείς κάτι γι αυτή;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria_kala
Εκκολαπτόμενο μέλος
συμφωνω απολυτα με αυτο που γραφεισ περι προελευσησ... αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι ποση ενεργεια χρειαζεται μια θυληκη στειρωμενη γατα που μενει στο σπιτι. Η orijen δινει 4150 kcal/kg η acana 3,950 kcal/k και η royal 3,550 kcal/k. το εχω ψαξει αλλα δεν εχω βρει κατι... αν το εχει βρει καποιοσ ασ μασ πει..εμενα θα με βοηθουσε πολυ..και αν εχει και λινκ στο ιντερνετ ακομα καλυτερα!!!
moukelis
Επιφανές μέλος
maria_kala
Εκκολαπτόμενο μέλος
σε ευχαριστω πολυ θα κατσω να το διαβασω σε λιγο.... σιγουρα οι αναγκεσ διαφερουν κυριωσ αν λειωνουν στον υπνο οπωσ οι μικρεσ!Πριν απο καποιους μηνες βρηκα αυτη την ενδιαφερουσα συζητηση για τη διατροφη του σκυλου,αν προσαρμοσεις τα δεδομενα μπορεις να υπολογισεις και της γατας.Οι αναγκες της εξαρτωνται απο τη δραστηριοτητα που εχει,δεν ειναι για ολες τις γατες το ιδιο.
fockos
Επιφανές μέλος
ναι οντως συγνωμη!πριν που πηγα στον κτηνιατρο για να την ρωτησω για τροφες(ευτυχως δεν την ξυπνησα χιχι!) την ζυγισε και μου πε ειναι 3,7 κιλα!
Γιωργο ισως θα παω σε ενα πετ σοπ και θα αγορασω μια...περνετε συγκεκριμενες σειρες?ενηλικες,γατακια κλπ?
Δεν ξέρω την φωτογράφισα

Uploaded with ImageShack.us αυτή είναι
moukelis
Επιφανές μέλος
Σιγουρα,εγω εχω δυο στειρωμενα και ειναι εντελως διαφορετικα μεταξυ τους οσον αφορα τη δραστηριοτητα τους,αυτο εξαρταται βεβαια κι απο τα κινητρα που εχει η καθε γατα,εγω προσπαθω καθε μερα εστω και τα πιο βαριεστημενα μου να τα κανω να παιζουν και να τρεχουν εστω και για ενα μισαωρο συνολικα.σε ευχαριστω πολυ θα κατσω να το διαβασω σε λιγο.... σιγουρα οι αναγκεσ διαφερουν κυριωσ αν λειωνουν στον υπνο οπωσ οι μικρεσ!
Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
. Για την Josera πάντως τι γνώμη έχετε? Δυστυχώς ένα pet shop που την πουλάει τη δίνει χύμα, είναι καλό αυτό? 
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
για την ονταριο επεσα σε αθτο το κειμενακι...και δεν μου αρεσε καθολου!!! https://www.cbc.ca/news/canada/story/2007/03/21/pet-lawsuit.html κι εμενα παιδια ρογιαλ τρωνε για στειρωμενα απο τον κτηνιατρο, ειχα δοκιμασει την οριτζεν.. η οποια πηγε αμαχητη στα αδεσποτα... την φλαταζορ και αθτη το ιδιο και την αρντεν η οποια και αθτη κατελειξε στα αδεσποτακια... ξερω οτι αθτη που δεινω δεν ειναι η τοπ αλλα μεχρι στιγμησ ειναι η μονη που τρωνε..κυριωσ το ενα απο τα 2 ειναι πολυυυυυυυυυ δυσκολο με το φαγητο του. τωρα που το ξαναψαχνω δεν θα εδινα με τπτ την οριτζεν..και ναι δεν θα το εκανα λογω πρωτεινησ...μιλαμε για γατια μεσα στο σπιτι με πολυ μικρεσ ενεργειακεσ απαιτησεισ κυριωσ τουσ καλοκαιρινουσ μηνεσ. επειδη το εχω ψαξει παααρα πολυ για τον σκυλο μου ο οποιοσ εχει θεμα με δυσπλασια..παω σε ακανα..θα κανω και μια υστατη δοκιμη στισ μικρεσ μπασ ακι ξεφυγουμε απο ρογιαλ και βλεπουμε!!!
Αυτό το κείμενο δεν φαίνεται να ενοχοποιεί την τροφή με το όνομα Οntario, αλλά την εταιρία menu foods. Τώρα αν η menu foods παράγει και την ontario δεν το γνωρίζω. FYI, ontario είναι γεωγραφική περιοχή στον Καναδά.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα παρατάτε τόσο εύκολα με τις τροφές. Μη περιμένεις να βάλεις την τροφή στο πιάτο τους και να την φάνε με την μια (υπάρχουν γάτες που το κάνουν αυτό, αλλά τις περισσότερες πρέπει να τις ξεγελάσεις). Ο δικός μου δεν έτρωγε ωμά. Ακόμα και όταν τον κατάφερα να φάει ωμό κοτόπουλο δεν έτρωγε τίποτα άλλο. Όταν όμως άρχισα να απομακρύνω την τροφή όταν δεν την έτρωγε και να μη του δίνω τίποτα άλλο άρχισε να τρώει και άλλα κρέατα. Δοκίμασε για 2-3 μέρες να ταίζεις λιγότερο τις γάτες σου ώστε να πεινάνε. Μετά από 2-3 μέρες δοκίμασε να ανακατέψεις την παλιά τροφή με την καινούρια σε ποσοστό 80% παλιά, 20% καινούρια και δες τι ωραία που θα την φάνε.
maria_kala
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν μπορω να καταλαβω απο που εβγαλλεσ το συμπερασμα οτι τα παρατησα τοσο ευκολα...εγω δεν αναφερθηκα σε τι προσπαθειεσ εκανα και ποσεσ μερεσ και πωσ προσπαθησα να κανω την μεταβαση απο την μια στην αλλη!Αυτό το κείμενο δεν φαίνεται να ενοχοποιεί την τροφή με το όνομα Οntario, αλλά την εταιρία menu foods. Τώρα αν η menu foods παράγει και την ontario δεν το γνωρίζω. FYI, ontario είναι γεωγραφική περιοχή στον Καναδά.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα παρατάτε τόσο εύκολα με τις τροφές. Μη περιμένεις να βάλεις την τροφή στο πιάτο τους και να την φάνε με την μια (υπάρχουν γάτες που το κάνουν αυτό, αλλά τις περισσότερες πρέπει να τις ξεγελάσεις). Ο δικός μου δεν έτρωγε ωμά. Ακόμα και όταν τον κατάφερα να φάει ωμό κοτόπουλο δεν έτρωγε τίποτα άλλο. Όταν όμως άρχισα να απομακρύνω την τροφή όταν δεν την έτρωγε και να μη του δίνω τίποτα άλλο άρχισε να τρώει και άλλα κρέατα. Δοκίμασε για 2-3 μέρες να ταίζεις λιγότερο τις γάτες σου ώστε να πεινάνε. Μετά από 2-3 μέρες δοκίμασε να ανακατέψεις την παλιά τροφή με την καινούρια σε ποσοστό 80% παλιά, 20% καινούρια και δες τι ωραία που θα την φάνε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
δεν μπορω να καταλαβω απο που εβγαλλεσ το συμπερασμα οτι τα παρατησα τοσο ευκολα...εγω δεν αναφερθηκα σε τι προσπαθειεσ εκανα και ποσεσ μερεσ και πωσ προσπαθησα να κανω την μεταβαση απο την μια στην αλλη!
Γενικά μιλούσα αλλά τέλος πάντων. Βλέπω από πολλούς εδώ να λένε "η γάτα μου δεν τρώει αυτό", "η γάτα μου δεν τρώει εκείνο". Θέλει επιμονή και κάποια στιγμή η γάτα θα φάει την καινούρια τροφή. Αυτό που κάνετε και τους ικανοποιείτε τα θέλω τους, συμβάλλετε χωρίς να το θέλετε στην ιδιότροπη συμπεριφορά τους απέναντι στην τροφή τους. Αφήστε τα να πεινάσουν (δεν εννοώ να μην τρώνε καθόλου) και να δείτε τι ωραία που θα φάνε. Μην αφήνετε μόνιμα τροφή έξω, κακό τους κάνει. Δεν το λέω για κακό αλλά για το καλό των γατιών σας. Τι θα γίνει αν μια μέρα χρειαστεί να φάνε ειδική τροφή;
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πώς γίνεται να πεινάσουν χωρίς να μην τρώνε καθόλου;; Δεν καταλαβαίνω...![]()
Αντί να δώσεις 100γρ τροφής δίνεις 60γρ για 3-4 μέρες και πάντα χωρίζεις την ποσότητα σε 2-3 μερίδες. Δεν αφήνεις ποτέ τροφή μόνιμα έξω.
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεδομένου ότι είναι 4,5 μηνών, δηλαδή στην ανάπτυξή του, τί προτείνετε;Να του δίνω ότι θέλει ή να τον εκπαιδεύω από τώρα στο να τα τρώει όλα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Ο δικός μου άνηκε στην κατηγορία επιλεκτικά γάτια. Να φανταστείς είχε φτάσει σε σημείο να μη τρώει τίποτα άλλο από μια συγκεκριμένη μάρκα κονσέρβας με γεύση κοτόπουλο. Αν του έδινα κοτόπουλο άλλης μάρκας δεν την άγγιζε! Προτιμούσε να πεινάσει παρά να φάει. Τώρα τρώει τα πάντα. Απλά θέλει λίγη υπομονή και αρκετή επιμονή μέχρι να μάθει να τρώει ότι του σερβίρεις. Σήμερα έτρωγα αρνίσια μπριζόλα και του έριξα στο πάτωμα ένα μεγάλο κομμάτι και το εξαφάνισε (να φανταστείς άνηκε και στην κατηγορία γατιών που όταν ένα κομμάτι κρέατος είναι μεγάλο, το παρατάνε και περιμένουν να το ψιλοκόψεις). Για μένα ήταν πιο δύσκολο να τον μάθω να τρώει μεγάλα κομμάτια κρέατος και κόκκαλα, από ότι να μάθει να τρώει τα πάντα

Καλό είναι να το μάθεις από τώρα να τρώει τα πάντα. Στο λέω όχι μόνο για να μπορείς να κάνεις εύκολα την μετάβαση σε νέα τροφή, αλλά για να αποφύγεις πιθανές τροφικές αλλεργίες. Πολλοί αλλάζουν την τροφή κάθε 1-2 μήνες. Άλλοι δίνουν κάτι διαφορετικό καθημερινά και άλλοι κάθε εβδομάδα. Αν μάθει να τρώει ποικιλία δεν θα έχει πρόβλημα με διάρροια κάθε φορά που θα αλλάζεις την τροφή.
Το 1ο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τα ταΐζετε σε καθορισμένες ώρες ή έστω να μοιράζετε τα γεύματα τους σε 2 ή 3 ημερησίως. Όταν δεν υπάρχει τροφή έξω δεν τσιμπάνε κάθε φορά που πεινάνε και όταν έρθει η ώρα να φάνε τρώνε πιο εύκολα αυτό που θα τους δώσεις.
Το 2ο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρύνετε την τροφή που δεν τρώνε μετά απο 30-60 λεπτά. Πρέπει να καταλάβουν ότι αν χάσουν την ευκαιρία να φάνε, θα πεινάσουν. Αν δεν πιάσουν αυτά μειώνετε την ποσότητα της τροφής που τρώνε καθημερινά για μερικές μέρες. Με αυτό τον τρόπο θα πεινάνε, αλλά δεν θα κινδυνεύουν από ηπατική λιπίδωση.
Το επόμενο βήμα είναι να προσφέρετε την νέα τροφή. Αν δεν την φάνε, την ανακατεύετε με την παλιά και συνεχίζετε με το παραπάνω πρόγραμμα.
Υπάρχει και η μέθοδος: 2 γεύματα παλιάς τροφής, 1 καινούριας. Δηλαδή δίνετε το πρωί από την παλιά, το μεσημέρι από την καινούρια και το βράδυ από την παλιά. Αν δεν φάνε την καινούρια μετά από 30-60 λεπτά την απομακρύνετε και δεν τους δίνετε απολύτως τίποτα μέχρι το βράδυ. Την επόμενη μέρα κάνετε πάλι το ίδιο. Όταν αρχίσουν να τρώνε και την καινούρια, τότε αλλάζετε τα γεύματα: 2 καινούρια τροφή, 1 παλιά και στην συνέχεια καταργείτε την παλιά. Μερικές γάτες είναι υπερβολικά επίμονες και αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και εβδομάδες!
Α!!! Και κάτι πολύυυυυυ χρήσιμο! Όταν δίνετε καινούρια τροφή την οποία αρνούνται να φάνε, αφήνετε την τροφή στο μπολ και φεύγετε από το σπίτ για όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες! Με τον δικό μου έχει πιάσει αυτό πάρα πολύ καλά!
Αν δίνετε ξηρά τροφή καλό είναι να κάνετε rotation όχι μόνο στις γεύσεις αλλά και στην μάρκα. Εγώ θα έδινα πχ για 1-2 μήνες orijen κοτόπουλο, έπειτα για 1-2 μήνες acana pacifica, έπειτα για 1-2 μήνες arden κοκ. Μέσα στην εβδομάδα θα τους έδινα και λίγο μαγειρεμένο φαγητό για συμπλήρωμα.
maria_kala
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα μιλησω αποκλειστικα για τα δικα μου μιασ και η εμπειρια μου ειναι αρκετα περιορισμενη
(δεν ξαναειχα γατια μεσα στο σπιτι..) που λεσ αυτεσ τισ ασ τισ πουμε κλασσικεσ μεθοδουσ τισ δοκιμασα,
μεχρι και να ανακατεψω την τροφη μεσα σε κονσερβα που τρελαινονται...
ειανι τοσο βλαμμενοχαριτομενα που την καινουρια τροφη μολισ την γευονταν την εφτυναν!!!
και αυτο που περιγραφεισ περι ειδικησ τροφησ το εζησα σε πολθ ασχημο βαθμο με την πιο ιδιοτροπη απο τισ 2
μετα το χειρουργειο τησ στειρωσησ που για αν μην τα πολυλογω νομιζαμε οτι θα την χασουμε..δεν ετρωγε δεν επινε...και εκανε τα παντα εμετο
και μια εβδομαδα μετα την καταφεραμε να φαει με μια recovery κονσερβουλα...
το θεμα ειναι οτι το γατι αυτο απο παντα ηταν δυσκολο...
η αδερφη τησ θα δοκιμασει λιγο κοτοπουλο λιγο μπριζολα...
αυτη παντα τα μυριζε και τα παραταγε...
επισησ να σου πω το αλλο περιεργο...αν δεν τουσ αφησω λιγο φαγητο το βραδυ να εχουν να τσιμπολογανε...
αρχιζουν τουσ εμετουσ το πρωι. ο γιατροσ μου ειπε οτι μενουν με αδειο στομαχι και γι αθτο βγαζουν σαλακια.
τελοσ παντων με επιασε η πολυλογια και βγαινουμε εκτοσ θεματοσ....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δεν λέμε για ιδανική διατροφή, λέμε για διατροφή με πολλές ξηρές τροφές!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool