Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
και κατι αλλο πολυ σημαντικο..ακομα και να εχει τωρα τοξοπλασμωση,η διασπορα μεσω κοπρανων διαρκει απο λιγες μερες εως 3 εβδομαδες..μετα η γατα παραμενει φορεας..αλλα ΔΕΝ μεταδιδει την τοξοπλασμωση...οποτε ακομα και φορεας να ειναι,αν τωρα τηρητε απλα τους κανονες υγιεινης..και δεν της δωσετε ωμο κρεας..το πολυ σε 3 εβδομαδες θα ειστε σιγουροι οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα...αν θελεις διαβασε και αυτο το αρθρο..https://vetgr.spaces.live.com/Blog/cns!1B1ECAA87A6EF012!128.entry?wa=wsignin1.0&sa=270946160
Νομίζω πως αυτό το σημείο είναι το πιο σημαντικό. Αν κατάλαβα καλά εφόσον την έχεις πανω απο 3 βδομάδες μέσα στο σπιτι, με ξηρή τροφή και χωρίς επαφή με άλλες γάτες τα κόπρανα της παύουν να ειναι πλεόν επικίνδυνα (εκτός απο τις σπανιες περιπτωσεις αναζωπύρωσης).
Στη δική μου περίπτωση με δεδομένο ότι το γατάκι μου ειναι μικρό και μπορει να πατήσει τα κακάκια του και μετά να βολτάρει στο σπιτι τον κίνδυνο τον είχα ας πουμε χοντρικά τον 1ο μήνα που το σπιτωσα. Οι κάνόνες υγειινής πήγανε περίπατο για την περίοδο αυτη μιας και τι κι αν έπλενα τα χέρια μου, που δεν τα βουτούσα και μέσα στην άμμο, τι κι αν ακουμπουσα το χέρι μου στον καναπέ που έχει βάλει το ποδαράκι/κολαράκι του το καλό μου. Φυσικά όταν είμαι σπιτι και τον βλέπω θα τον καθαρίσω , αλλα όταν ειμαι στη δουλειά...?
Όχι, έγκυος δεν ειμαι, αλλα θα πρεπει να απογορέψω τις επισκέψεις σε εγκυους στο σπιτι μου, έστω και για αυτη τη σπανια περίπτωση αναζωπυρωσης για να μη με φάνε οι τύψεις. Ή να κάνω εξετασεις στον γατούλη για να ξέρω πως δεν ειναι φορέας και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος διορθώστε με

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Παιδια..απαξ και δεν δινετε στη γατα σας ωμο κρεας..δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει τοξοπλασμωση.Για οικοσιτη γατα μιλαμε..

zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
3 μέρες τα κακάκια στην αμμολεκάνη δεν μένουν , αλλα δεν αναφέρομαι σε αυτα που ειναι στη λεκάνη. Αυτη τη στιγμη μπορει να υπαρχουν υπολείμματα στο χαλί, στο πατωμα, στον καναπε, οπουδηποτε μπορει να παει ο λερωμένος γατούλης μου. Και όχι, δεν σκουπίζω/σφουγγαρίζω, ουτε πλένω το κάλυμμα του καναπε κάθε 3 μέρες.
Ίσως επειδή είναι ακόμα μικρός, να ειναι πιο συχνό το φαινόμενο να λερώνεται.Αναφέρομαι στη περίπτωση που είναι φορέας και υπάρξει αναζωπύρωση της νόσου. Σπάνια περίπτωση θα μου πεις και θα συμφωνήσω απολυτα μαζί σου, αλλα είναι μια πιθανότητα...?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KaterinaMpanana
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
και αγκαλια τις παιρνω,και τις χαιδευω συνεχως και πολλες φορες ξεχνιεμαι κ μπορει να πιασω τη μυτη η το στομα μου...υπαρχει περιπτωση να εχω κολησει τοξοπλασμα???πως μπορω να το μαθω?με εξετασεις αιματολογικες?με τον εχινοκοκο τι παιζει????

δηλαδη εγω που εχω και ζωα που ζουν εκτος σπιτιου θα παψω να τα χαιδευω η αγκαλιαζω η θα εχω τα χερια μου απλωμενα μακρυα απο το προσωπο λες κ πιανω δεν ξερω και εγω τι????μη τρελαθουμε κιολας

youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο εχινόκκοκος δεν κολάει από τις γάτες, αλλά από σκύλους, πρόβατα, γελάδες, γουρούνια και βέβαια από μολυσμένα άπλυτα λαχανικά.
Γιαννανικος
Νεοφερμένο μέλος
μάλιστα κάποιες φορές διαγράφεται ένα μειδίαμα σαν απαλό χαμόγελο και τότε την ρουφάω...συν ότι πολλές φορές απιατεί μόνη της φιλί στο στόμα "μουσουδάκια" και "μυτούλες".). Ας υποθέσουμε ότι καθαρίζεται η γάτα και έχει τοξόπλασμα. Γλύφει τα ποδαράκια που ακούμπησαν τα κακάκια. Το στοματάκι κουβαλάει το μικρόβιο. Εγώ με τα φιλιά το αρπάζω??? Επίσης τι εννοείτε ότι καθαρίζετε τα κακά με γάντια?? Εγώ έχω φτυαράκι, καθημερινά πετάω τα κόπρανα και ούρα-μπαλίτσες και κάθε 4-5 μέρες πετάω και όλη την αμμο. Το δοχείο το τυλίγω με σακούλα σκουπιδιών που με βοηθάει στο άδειασμα. Εννοείται πως μετά πλένω χέρια. Μια φορά την εβδομάδα περνάω το δοχείο με dettol. Το θέμα είναι με τα ποδαράκια που τα φέρνει στο κρεβάτι και στα σεντόνια. Τα ποδαράκια έχουν υπολείμματα άμμου..επομένως κακάκια...Επομένως???Κινδυνεύω?? Θέλω μωρό και αν μας κάτσει με το σύντροφό μου θα είμαστε πανευτυχείς..και κάτι ακόμη...Τι γίνεται με τις γλάστρες?? Η δικιά μου αράζει στο χώμα από τις μεγάλες γλάστρες που έχω στη βεράντα και δεν την ξεκουνάς με τίποτε....Χώμα=τοξόπλασμα...Σωστά???

nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

chryssa
Διάσημο μέλος
Αν και πιστεύω ότι όπως υπάρχει στον άνθρωπο ειδική εξέταση αίματος έτσι θα υπάρχει και στη γάτα.
Συγκεκριμένα είναι εξέταση αίματος που μετράει τα αντισώματα IgG και IgM για το παράσιτο "toxoplasma gondii" . Τα αντισώματα IgG δείχνουν αν το έχεις τώρα και τα αντισώματα IgM δείχνουν αν το έχεις περάσει στο παρελθόν. Αυτή είναι και η εξέταση που πρέπει να κάνουν οι έγκυες κάθε μήνα (άσχετα αν έχουν γάτα ή όχι, είναι στο βασικό έλεγχο, γιατί η κύρια πηγή τοξοπλάσμωσης στον άνθρωπο είναι το μισοψημένο κρέας και τα άπλυτα λαχανικά).
Αν το IgG είναι αρνητικό σημαίνει ότι δεν το περνάς τώρα (ή δεν το έχεις μόλις κολλήσει). Αν είναι θετικό σημαίνει ότι έχεις κολλήσει πολύ πρόσφατα και "νοσείς".
Αν το IgM είναι αρνητικό σημαίνει ότι δεν το έχεις περάσει ποτέ στο παρελθόν. Αν είναι θετικό σημαίνει ότι το έχεις περάσει παλιά και έχεις αντισώματα, άρα έχεις και ελάχιστη πιθανότητα να ξανακολλήσεις.
Για τις γλάστρες, θα σου πρότεινα να μην ανανεώσεις το χώμα και αν τις έχεις καιρό και είναι σε προστατευμένο χώρο (π.χ. μπαλκόνι) λογικά δεν κινδυνεύουν από ακαθαρσίες άλλων ζώων. Πάντως, θεωρώ ότι στην εγκυμοσύνη οι κηπουρικές εργασίες πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και γάντια χοντρά ή ακόμα και να αποφεύγονται. (έχω βρει σύριγγα μέσα σε σακούλα με χώμα!)
Επίσης, όταν με το καλό μείνεις έγκυος, να θυμάσαι να μην πιάνεις ποτέ ωμό κρέας με γυμνά χέρια, να προσέχεις πολύ την υγιεινή των επιφανειών της κουζίνας (πάγκοι, επιφάνειες κοπής) και να πλένεις καλά τα ωμά λαχανικά και φρούτα. Ειδικά για τα σαλατικά, ο γυναικολόγος μου μου είχε τονίσει να μην τρώω τίποτα ωμό έξω από το σπίτι, σε ταβέρνες κλπ.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος

youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν μου πει κάποιος και πώς να επισυνάψω το κείμενο, γιατί ο συνδετήρας είναι απενεργοποιημένος, θα ήταν ακόμα καλύτερα
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εκεί θα δεις τον συνδετήρα.
Εγώ δοκίμασα να τον ανοίξω και μου άνοιξε μια χαρά.

youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool