Το γνωστό πρόβλημα: Γάτα στο μπαλκόνι

Απάντηση: Το γνωστό πρόβλημα: γάτα στο μπαλκόνι

Μακάρι να πάνε όλα καλά.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακάρι γιατί πονάει η ψυχή μου να τον βλέπω έτσι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε νιώθω απόλυτα...:(

Περαστικά εύχομαι και εγώ, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα :/:
Η αλήθεια είναι πως το πλέξι-γκλας είναι η καλύτερη λύση, γιατί δεν μπορούν να το σκαρφαλώσουν, αλλά από όσο γνωρίζω είναι αρκετά ακριβό και για να κάνει κανείς ολόκληρο το μπαλκόνι, θα χρειαστεί αρκετά χρήματα.
Εγώ σκέφτηκα το χοντρό πλαστικό, τύπου θερμοκηπίου και αυτό σε περίπτωση που μου ξεγλιστρήσουν ανάμεσα από τα πόδια και τρέξουν προς τα έξω. Γενικά όμως πρέπει αν υπάρχει περίφραξη, να είναι σε μεγάλο ύψος, γιατί πηδάνε πολύ (ειδικά τα αγοράκια). Χθες εμένα κυνηγούσε μία μύγα σε όλο το σπίτι και έτσι όπως χτυπιότανε, ήταν θαύμα που δεν είχαμε κανένα ατύχημα. Φαντάζεστε να είναι ανοιχτή και η μπαλκονόπορτα;;; Εγώ δεν το ρισκάρω και ας με πούνε καταπιεστική που δεν αφήνω το γατί έξω...

Υ.Γ. Όταν σπούδαζα σαν φοιτήτρια, είχα μαζί την γάτα μου, και παρόλο που είχε περίφραξη στο μπαλκόνι, η γειτόνισσα της έκανε "ψιψιψι" για να την δει και την βρήκα σκαρφαλωμένη στα κάγκελα, να προσπαθεί να μυρίσει την γειτόνισσα, που βρίσκονταν σε απόσταση ενός μέτρου στο δικό της μπαλκόνι. Από τότε μου έχει μείνει ψυχολογικό :crazy:

Δεν μπορώ να μην τον αφήνω να βγαίνει στο μπαλκόνι, του αρέσει πολύ...κάθεται με τις ώρες και παρατηρεί τον κόσμο, τα αυτοκίνητα, τα πουλιά κτλ. Απλά το μπαλκόνι μας εξέχει από τα κάγκελα και ουσιαστικά ο Έκτωρας περπατούσε στο κενό. Μάλλον από κάτι τρόμαξε, γλίστρησε και έπεσε. Δυστυχώς τον είδα να πέφτει, γιατί εκείνη την ώρα ήμουν στο μπαλκόνι, αλλά δεν πρόλαβα να αντιδράσω.:( :(
Το θέμα είναι πως είναι πολύ επικίνδυνο και έπρεπε να έχουμε κάνει κάτι για να τον προστατέψουμε. Όσο κι αν μου λένε πως δεν έφταιγα εγώ,
Ο γάτος μου είναι δική μου ευθύνη και τώρα υποφέρει από δική μου αμέλεια/αφέλεια.

Τον χάσαμε τον Εκτωράκο.... :_(

Ψυχουλα μου καλο σου ταξιδι:bye:

λυπάμαι πολύ...δεν έχω λόγια...

Σας ευχαριστώ. Μου λείπει τόσο μα τόσο πολύ... :(

Όχι βρε παιδιά....κρίμα..πόσο κρίμα...:(:(:(
Κουράγιο καλή μου.

Κρίμα, πολύ στεναχωρήθηκα :cry_x:

Σας ευχαριστώ όλους...

Άδειασε το σπίτι μου χωρίς τον Έκτορα.:cry_x:
Καλή συνέχεια και να τα προσέχετε τα μικρούλια σας..

ουφφφφφ,αμα δε τρελαθω φετο δε θα τρελαθω ποτε,διαβασα οσα γραψατε γιατι ψαχνω μια λυση τωρα που θα παμε με τα γατουνια στον πειραια,εκει μενω στον τεταρτο,περιφραγμενα με πλαστικο διχτυ ολα τα μπαλκονια,αλλα οπως διαβασα,συμβαινουν πολλα:-((
δεν αντεχω αλλες απωλειες ομως,ελεγα να αφηνα το χωμα εξω οπως κανω τοσα χρονια με τον πατσινο,αλλα τα μωρα,σαν μωρα που ειναι κανουν τρελες και φοβαμαι μην καβαλησουν το συρμα και πεσουν κατω.οποτε δε το ρισκαρω και αφηνω το χωμα μεσα,βεβαια με το γιο μου δε ξερω τι θα γινει,που ειναι 5 και ευχομαι να μην τα πιανει,τα χωματα ενοω.
πριν απο λιγο,την καθορισμενη πρωινη εξοδο στην αυλη μου καναν νουμερα τα γατακια,και βρεθηκαν στην εξωπορτα,στο τσακ τα προλαβα,ειναι μικρα και χωρανε κατω απ την πορτα,ευτυχως που ειμαι κι εγω μαζι τους καθε φορα.αλλα τα χω παιξει,ξενυχτι τρελο εδω και δυο μηνες.
κι απ την αλλη μου κανε και κολπα ο μεγαλος αποψε,τα πηρε που ολο ασχολουμε με τα μικρα,με γραντζουνισε,μου κανε και κχχχ στα καλα καθουμενα και εφυγε!!δεν ανησυχω γιαυτον θα γυρισει το κανει συχνα,αλλα δε θελω να στεναχωριεται γμτ.

Ρένα, τα μικρά είναι μικρά και θα κάνουν και ζημιές και "πειραματισμούς" κι εξερευνήσεις αλλά δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι κάποιες φορές κάποια πράγματα μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβή για αυτά.
Τρέχουν, παίζουν, ενθουσιάζονται που με το πέρασμα του χρόνου είναι σε θέση να κάνουν όλο και περισσότερα πράγματα εξαιτίας της σωματικής τους ανάπτυξης κλπ κλπ.
Εφόσον έχεις την δυνατότητα να έχεις το χώμα και τα γατάκια μέσα στο σπίτι στην Αθήνα, θα έλεγα πως είναι καλύτερα μέσα.
Προσωπικά έχω μια φοβία με το έξω, δικαιολογημένη κατά την γνώμη μου...
Όσον αφορά την αντίδραση του μεγάλου σου γάτου, ίσως ζήλεψε.
Παίξε λίγο μαζί του, χάϊδεψε τον, μίλα του ήρεμα και θα το ξεπεράσει. ;)

Απάντηση: Θέλω να έχω την γάτα στο μπαλκόνι

Καλησπέρα!!!Μόλις πριν δύο εβδομάδες μαζέψα ένα γατάκι 2 μηνών από τον δρόμο. Καθότι άσχετοι από γάτες, διάβασα προσεκτικά τα άρθρα του φόρουμ για να ενημερωθώ, το κύριο όμως πρόβλημα μας είναι το εξής: το μπαλκόνι. Παρά το γεγονός ότι σπαταλήσαμε απίστευτες ώρες για να το περιφράξουμε με το πράσινο πλέγμα που είναι και για μωρά, όταν τελειώσαμε καταευχαριστημένοι που πλέον καταστήσαμε ασφαλές το μπόλκόνι μας για τον γάτο μας, με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι το σκαρφάλωμα στο πλέγμα ήταν γι΄αυτόν παιχνιδάκι και σε λίγα δευτερόλεπτα ανέβηκε στην κορυφή του...μένουμε στον 3ο όροφο και στο τσακ το προλάβαμε να μην πέσει κάτω...το περιόρισα πάλι στο δωμάτιο που τον είχα αρχικά...το θέμα είναι ότι όσο κάνει ακόμη ζέστη δεν αντέχουμε να έχουμε όλο το σπίτι κλειστό, τις πρώτες μέρες που προσπαθούσα να του ανοίγω σταδιακά και από ένα δωμάτιο για να εξοικειωθεί -καθώς ήταν πολύ φοβισμένος- κοντέψαμε να σκάσουμε και επιπλέον το σπίτι δεν αερίζεται αρκετά με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αρρωστημένη ατμόσφαιρα...η συμβουλή σας θα μου ήταν πολύτιμη...τόσοι άνθρωποι αφήνουν τις γάτες τους να πηγαινοέρχονται στο μπαλκόνι, πως τις εκπαιδεύουν;;;

Υγ: εννοείται ότι το πρόβλημα είναι κυρίως όσο κάνει ζέστη και γενικά τα καλοκαίρια, δεν ρωτάω με σκοπό να τον αφήνω μόνιμα στο μπαλκόνο όλο τον χρόνο...

Τελευταία επεξεργασία:

κοιταξε να δεις,οταν ο μονος χωρος που φιλοξενεις το γατακι ειναι το μπαλκονι,ειναι αναποφευκτο να μην σκαρφαλωσει επανω γιατι δεν εχει καπου να παει,θα ειναι σαν σε φυλακη,αν ομως το αφηνεις ελευθερο μες στο σπιτι,κι ανοιχτο το μπαλκονι,με το χωμα του πχ.δεν νομιζω να θελει να ανεβει,αρχικα θα το επιβλεπεις οταν βγαινει και θα το εχεις ανοιχτο οσο εισαι κι εσυ μαζι του,οταν λειπεις κλεινε τη γατουλα μες στο σπιτι για να μην εχεις κανενα ατυχημα.εγω οταν τα ειχα για λιγες μερες στο διαμερισμα αυτο εκανα,δεν τη γλυτωσα τη ζεστη βεβαια,γιατι ομολογω ειχα σκασει που τα ειχα ολα κλειστα,αλλα δεν σκαρφαλωσαν ποτε επανω στα καγκελα,ομως φοβομουν και εκλεινα.δεν τα ειχα ομως μονιμα στο μπαλκονι,φανταζομαι δεν ενοεις αυτο ετσι δεν ειναι?
εχω ομως κι εναν μεγαλο γατο που,οταν πηγαινουμε στον πειραια,σε διαμερισμα δηλαδη ποτε δεν σκαρφαλωσε,ποτε δεν εκανε καμια κουταμαρα,τα μωρα γατακια ομως,ειναι σαν τα παιδια,κανουν βλακειες γαμωτο και θελουν πολυ προσοχη,δεν εχουν την αισθηση του κινδυνου,την αποκτουν ομως μεγαλωνοντας οπως και ο ανθρωπος.με δικη σου υπομονη κι αγαπη θα μαθει να μην σκαρφαλωνει,ενα καλο κολπο,με προσοχη φυσικα,ειναι να παρεις αγκαλια το γατι,κρατοντας το καλα,το τονιζω και να του δειξεις απο κατω,αν σε ψιλογδαρει,ειναι καλο σημαδι,παει να πει οτι καταλαβαινει το θεμα υψος κι οτι φοβαται,αν εξακολουθει να ναι ηρεμο,ε τοτε μην τ αφησεις ποτε μονο του στο μπαλκονι γιατι θα πεσει.το τονιζω οχι να το αγκαλιασεις στο κενο,απλα να το παρεις αγκαλια ενω βρησκεσαι στο μπαλκονι,τα γατια βλεπουν το υψος και φοβουνται.ετσι θα καταλαβει σιγα,σιγα οτι ειναι επικινδυνο.
ΥΓ.σε λιγες μερες δροσιζει επιτελους ο καιρος,σκασαμε πια!:redface:

Καλημέρα!! Όχι ακριβώς αυτό έγραψα ότι δεν θέλω να τον έχω μόνιμα στο μπαλκόνι, αλλά να κυκλοφορεί μέσα έξω για να αερίζεται και το σπίτι, όμως όπως περιέγραψα και πιο πάνω με την 1η ευκαιρία σκαρφάλωσε και παρολίγο να πέσει από κάτω...άρα ήδη δοκίμασα να το επιβλέπω ενώ κυκλοφορεί και δεν έπιασε καθώς σε 3 δευτερόλεπτα είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή του πλέγματος, άρα πάμε στην περίπτωση που προφανώς δεν καταλαβαίνει το ύψος...μάλλον έχεις δίκαιο για την ηλικία, γιατί είχα παρατηρήσει σε άλλους ότι μεγάλες γάτες που είχαν δεν δοκίμαζαν ποτέ να σκαρφαλώσουν, ήταν και στειρωμένες βέβαια...μάλλον ο δικός μου είναι ακόμη στο στάδιο που θέλει να τα ανακαλύψει όλα...όπως και να 'χει αποφάσισα να μην τον ξαναφήσω στο μπαλκόνι, το θέμα είναι ότι μια γνωστή μου, μου είχε πει ότι αν δεν τον συνηθίσω τώρα που είναι μικρός, τότε σίγουρα δεν θα καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να σκαρφαλώνει και όταν θα 'ναι μεγάλος. Να ισχύει αυτό άραγε;;; Αν όντως ισχύει αυτό είναι πρόβλημα, διότι όποιος μένει στο κέντρο, καταλαβαίνει, ότι καλοκαίρι έστω και με μία μπαλκονόπορτα κλειστή δεν αντέχεται...και φυσικά δεν είναι δυνατόν να έχεις 24 ώρες το 24ωρο το κλιματιστικό....κάπου διάβασα μια λύση για σαμαράκι (φαντάζομαι ότι είναι το λεγόμενο λουράκι) αλλά κι αυτό δεν νομίζω ότι βοηθά, αφού θα είναι σαν να τον περιορίζω σε 3-4 μέτρα και πάλι δεν θα μπορεί δλδ να κυκλοφορεί ελεύθερος μες το σπίτι...ουφ...

Ααααααα μόλις διάβασα τα προηγούμενα ποστς και ειδικά αυτό με τον Εκτοράκο με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι τελικά οι περισσότερες γάτες δεν καταλαβαίνουν το κενό....μάλλον....οπότε...την κάτσαμε την βάρκα, προφανώς η γάτα είναι για αυλή....τώρα πως καταφέρνουν κάποιοι και τις έχουν ελεύθερες μέσα έξω....δεν το καταλαβαίνω....

θα σου πω εγω που εχω γατες παντου,στην κυριολεξια,και στην πολη(πειραια-διαμερισμα)και στην πατμο(σπιτι με αυλη).η αυλη ειναι ονειρο για τις γατες,γιατι τις βλεπεις να παιζουν χαρουμενα,να μεγαλωνουν στη φυση,ομως,υπαρχει ενα αλλα,ακομα και στην αυλη,αν δεν επιβλεπεις τις γατες,αν δεν εχεις περιφραξη,που κακα τα ψεματα,οσο περιφραξη κι αν εχεις αμα θελουν φευγουν,ειναι θεμα τυχης να ξαναρθουν.ο μεγαλος μου γατος 14 ετων,πηγαινοερχεται χρονια τωρα,ποτε δεν χαθηκε,ποτε δεν με λαχταρησε.ειναι ο πιο παραξενος ομως γατος που ειχα ποτε,στριμενος,αγριος,δε θελει ξενους,ουτε πολλα,πολλα.δε θες να ξερεις ποσα γατια εχω χασει ετσι,απλα ο πατσινο επιβιωσε.
οσο για το μπαλκονι,εγω να σου πω την αληθεια πιο ησυχη νιωθω οταν τα πηγαινω πειραια,εκει δεν εχει αυλη να φυγουν,ουτε να τα χασω,απλα θελει λιγο υπομονη να μαθουν να προσεχουν το υψος.τη πρωτη μερα σκασαμε απ τη ζεστη,αλλα τα βραδυα,τα ειχα μαζι να κοιμουνται στο κρεβατι μου και τη μπαλκονοπορτα ανοιχτη,υπνος του λαγου βεβαια,με το ΤΣΑΚ ξυπναγα,αλλα εμαθαν σε 10 μερες μονο.οταν λειπαμε ομως τα εκλεινα τα παραθυροφυλλα.ειχα βαλει ολους αποκατω,να εχουν ανοιχτες τεντες,χαχαχα αμα πεσουν να τα συγκρατησουν οι τεντες,οτι θες εχω σκαρφιστει.αλλα για την αυλη που λες,θελει κι εκει τρεξιμο οσο ειναι μικρα,στη τσιτα ειμαι μην φυγουν.

Ναι μα πως θα μάθουν, να πάρω ένα λουράκι και κάθε φορά που πάει να σκαρφαλώσει να τον τραβάω;;; Δεν βλέπω και πολλά περιθώρια, διότι μία και μοναδική φορά, αρκεί για να σκοτωθεί (3ος όροφος και τα μπαλκόνια το ένα κάτω απ' το άλλο χωρίς προεξοχές...οπότε και η τέντα των απο κάτω είναι κάτω ακριβώς απ' το πάτωμά μας), επίσης είναι αρκετά αγρίμι και μέθοδοι τύπου ''μη'' κτλ δεν πιάνουν...ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια πάντως!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back