Τροφή για στειρωμένες γάτες

Καλησπέρα!! Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πώς ακριβώς λέγεται η rc για την απώλεια βάρους;;

Συγγνωμη Φιλιτσα μου που αργησα να σου γραψω,τωρα ειδα το μηνυμα σου.Η σειρα αυτη της RC ειναι κτηνιατρικη και ειναι για γατουλες απο 7 χρονων και πανω.Ειναι η ROYAL CANNIN SENIOR CONSULT STAGE 1 BALANCE.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είμαστε μικρές ακόμα γι αυτή τότε! :P Σ' ευχαριστώ πάντως! :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φυλλίτσα, υπάρχει και η rc indoor η οπόια λέει οτι διατηρεί το βάρος της γάτας αλλά δεν την έχουμε δοκιμάσει. Αν χρειάζεται να χάσει βάρος μπορείς να μειώσεις λίγο τα γραμμάρια της ημερήσιας δοσολογίας.

Γειά σας !Εχω μπλέξει με τη διατροφή του γάτου μου και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Είναι 2 1/2 ετών και μέχρι πριν ένα μήνα που τον στείρωσα έτρωγε διάφορες ξηρές τροφές απ αυτές που έδινα και στα υπόλοιπα αδέσποτα .(BREKKIES, FRISKIES) Είναι μεγαλόσωμος και μεχρι 5,700 είναι οκ . Όμως έχει φτάσει 6 κιλα , έχει γεμίσει βεβαια και η γούνα του αλλά πόσο να ζυγίζει αυτή.Φοβάμαι ότι αρχίζει και παίρνει βάρος λόγω στείρωσης παρά το γεγονός ότι τρώει 2 ελεγχόμενα γεύματα και όχι ακατάπαυστα όπως πριν . Ο γιατρός του μου είπε να μην του δώσω για στειρωμένες , αλλά light αν δω ότι παίρνει βάρος .Του έχω ξεκινήσει την n&d χωρίς σιτηρά που εχει οπως λέει 70, 80 % κρέας και του αρεσει πολύ, δεν εχει light. Αυτός όμως παχαίνει . Aκολουθώ τη δοσολογία και λίγο προς τα κατω . Τις τελευταίες μέρες νομίζω ότι δεν τον χορταίνω . Μήπως να δοκίμαζα μία light ? Αυτή που έχω ξεχωρίσει γιατί είναι χωρις σιτηρα είναι η arden grange . Mου φαίνεται αξιοπρεπής . Δεν έχω βρει light επιπέδου acana , orijen . Τί λέτε να την δοκιμάσω ή να επιμείνω σε μια πιό πλούσια τροφή , μικρότερη δόση και απλά καποια στιγμή θα ελεγξει και αυτός τη λαιμαργία του ??

Θα σου έλεγα να δοκίμαζες τη Happy Cat light εφ'όσον και ο κτηνίατρός σας το συνιστά.
Η σειρά της"Happy Cat" θωρείται καλή τροφή . Δίνω και στη δική μου (εναλλάσσοντάς την με τη Royal Cannin), έχει και sterilized που επίσης έχουμε δοκιμάσει και τη δέχεται μια χαρά και διατηρείται στα κιλά της.
Παράλληλα προσπάθησε όταν έχεις χρόνο να παίζεις μαζί του παιχνίδια που να απαιτούν δραστηριότητα, ώστε να ασκείται, ακόμα δεν θα΄κανε κακό να του μειώσεις λίγο την ποσότητα από τις μερίδες.
Υπ'όψη οτι στις συσκευασίες η συνιστώμενη ποσότητα που αναγράφεται, είναι συνήθως λίγο περισσότερη (για ευνόητους λόγους;)) απ'όση χρειάζεται

Συμφωνω για τη χαπι κατ κ θα προτεινα κ τη sanabelle light.

Τη sanabelle την έψαξα και φαίνεται να παρέχει αρκετά για τη τιμή της . Το θέμα είναι ότι βασίζεται σε πουλερικά και από ότι έχω καταλάβει καλό είναι να αποφεύγονται λογω υψηλού ποσοστου μαγνησίου (για την αποφυγή ουρολοιμώξεων )Aπό την άλλη και όλες αυτές οι ολιστικές τροφές με την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη μήπως μακροπρόθεσμα βγάλουν προβλήματα σε νεφρά , συκωτι ??? Δεν ξέρω αν πρέπει να δίνεις και τόσα χρήματα για τροφή . Πόσο καλύτερα ήταν ως αδεσποτούλης που έτρωγε brekkies tonous , friskies και ήταν όλα μια χαρά . Μήπως να πάρω μία light μετά κάτι άλλο να μην υπερβαίνει τα 10 ευρω το κιλό και να σταματήσω να ζαλίζω και εσάς???

Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι καλυτερα να του δινεις brekkies παρα acana. Τα ποσοστα μαγνησιου της καθε τροφης τα βλεπεις στη συσκευασία. Η γάτ ως σαρκοφάγο κρεας και πουλερικα θελει, οχι σιτάρια.

Eυχαριστώ , κορίτσια ! Πρέπει να βρω και τον πετ σοπά που θα με εμπνεύσει Μέχρι στιγμής όπου έχω πάει κάνει μπαμ από μακριά ότι θέλουν να σπρώξουν αυτό που επιβάλλει το απόθεμα ή το περιθώριο κέρδους . Καλό βράδυ !

Θα ήθελα τη γνώμη σας για την Farmina Matisse για στειρωμενα. Τη βρίσκω στα 28 ευρώ τα 10 κιλά.

Μέχρι τώρα εδινα equilibrio kitten με 12 ευρώ τα 2 κιλά αλλά δεν τη βρίσκω πλέον. Έτσι πήρα προσωρινά proplan αλλά οικονομικά μου είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω με αυτή.

Αξίζει η συγκεκριμένη της Farmina ως Premium ή να ψάχνω για άλλη;

Farmina Matisse Neutered
ΣΥΝΘΕΣΗ
Αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (32%), ρύζι (25%), καλαμπόκι, γλουτένη καλαμποκιού, φυτικές ίνες μπιζελιού (8%), αφυδατωμένο ψάρι, λίπος κοτόπουλου, αφυδατωμένος πολτός τεύτλου (6%), υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, ιχθυέλαια, φυτικά έλαια, αφυδατωμένα ολόκληρα αυγά, σπόροι psyllium, χλωριούχο νάτριο, χλωριούχο κάλιο, διυδρικό θειικό ασβέστιο, αποξηραμένη ζυθοζύμη, μονο-όξινο φωσφορικό ασβέστιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Πρωτεΐνες 31.00%, λίπη & έλαια 11.00%, ίνες 5.90%, τέφρα 6.60%, Ασβέστιο 0.90%, Φώσφορος 0.85%, Μαγνήσιο 0.08%, άμυλο 19.50%, ολικά σάκχαρα 0.60%, Ταυρίνη 1800mg/kg.

https://www.farmina.com/el/ΤΡΟΦΗ-ΓΙΑ-ΤΗ-ΓΑΤΑ-ΣΑΣ/matisse/158-neutered.html

Καλημέρα Nikos90. Επειδή περάσαμε μια καλή περιπέτεια με την Lagertha (ράτσα Korat, 6 μηνών πλέον), έχει δυσανεξία στα δημητριακά, καθίσαμε και κυριολεκτικά ξεσκονίσαμε το ιντερνέτ. Στον Garfeild (american shorthair, 1 έτους) όταν τον πρωτοπήραμε στην οικογένεια, του έδινα purina tonus ή proplan, διότι μου είχε πει γνωστός ότι από τα σουπερ μάρκετ είναι σαν τα γαριδάκια και ότι αυτή είναι μια σχετικά καλή και φθηνή τροφή. Δεν το έψαξα περισσότερο, απλά όταν τον στειρώσαμε στους 7 μήνες του άρχισα την tonus για στειρωμένα. Μέχρι που άρχισαν τα "όργανα" με τον ερχομό της Lagertha και άρχισε το ψάξιμο. Μέχρι τότε δεν είχα κοιτάξει ποτέ την σύσταση των τροφών. Πολύ απλά για να μην σε κουράζω, οι γάτες είναι καθαρά σαρκοφάγα ζώα, όπως και όλα τα αιλουροειδή. Στην φύση δεν θα έτρωγαν δημητριακά. Οι περισσότερες τροφές όπως αυτές που μου ανέφερες, ακόμη και οι royal canin και hills που είναι αρκετά ακριβές, έχουν πολλά δημητριακά για να παίρνουν όγκο και πολύ λίγο κρέας (αυτή που ανέφερες έχει 32% κοτόπουλο). Οι βιολογικές και ολιστικές τροφές έχουν από 75% έως και 85% κρέας και το υπόλοιπο είναι φρούτα και λαχανικά και ένα σωρό άλλα καλούδια που βοηθανε στην διατήρηση του βάρους, του λίπους, προφυλάσσουν από ουρόλιθους και γενικώς βοηθανε στην σωστή ανάπτυξη. Για να σου δώσω να καταλάβεις, δεν έχουν άλλες "εκδόσεις" για στειρωμένα και άλλες για μη στειρωμένα. Εγώ προσωπικά τους δίνω την applaws. Το μόνο κακό μαζί τους, η τιμή. Είναι πιο ακριβές αλλά λόγο του ότι είναι μόνο κρέας, ταΐζεις μικρότερη ποσότητα, συν όλα τα μακροπρόθεσμα οφέλη.(γλιτωνεις έξοδα απο τυχον μελλοντικές επισκέψεις στον γιατρό που θα κοστίσουν πολύ παραπάνω) Εάν αντέχεις οικονομικά, θα σου συνιστούσα μια από τις παρακάτω, pro nature, Acana, naturea, Go, Fish4cats, origen, oven baked, applaws, canagan.
Εγώ εδω στα Ιωάννινα, σε ένα μόνο pet shop, βρίσκω μοναχά τις Acana, origen και applaws. Στο ωραίο σου νησί, δεν ξέρω τι μπορείς να βρεις, αλλά μπορείς να παραγγέλλεις on line από pet shop των Αθηνών. Εάν ψάξεις λίγο στο ιντερνέτ είναι κάποια που έχουν τα πάντα. Δεν τα αναφέρω διότι δεν ξέρω εάν επιτρέπεται στους κανονισμούς του forum. Γνώμη μου πάντως, ΟΧΙ δημητριακά!. Ελπίζω να σε βοήθησα και να καταλήξεις στο καλλυτερο για ολους σας.

Για την κατηγορια της καλη ειναι αλλα οπως ειπε κι ο φιλος παραπανω ψαξε λιγο πρωτα στο ιντρενετ πριν αποφασισεις να κατεβεις κατηγορια.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Γνωρίζω ότι οι χωρίς σιτηρα είναι καλύτερες, όμως δεν εχω την οικονομική δυνατότητα. Για αυτό ψάχνω μία κατηγορία που θα είναι η καλύτερη δυνατή σύμφωνα με τα λεφτά που μπορω να δίνω...

Η Matisse θεωρείται κατωτερη της Equilibrio;

Στο Internet υπάρχουν πάρα πολλές τροφές, τις κοιτάω ξανά και ξανά και εχω μπερδευτεί λιγακι... Αν μπορούσατε θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιες για να επιλέξω.

Καλημερα σου. Ανεφερες οτι μεχρι προτινος εδεινε στο μικρο σου την equilibrio kitten με 12 ευρώ τα 2 κιλά, αλλα δεν την βρισκεις πλεον. Μπορεις να παραγγελνεις απο Αθηναικο petshop; Εαν ναι, υπαρχει η Equilibrio Adult Sterilised 2kg με 13,70 ευρω. Παρόμοια με αυτη ειναι και η Νatural trainer adult stelized 3kg με 24 ευρώ. Η διαφορα τιμης σε σχεση με αυτη που εδινες ειναι 1 με 2 ευρω στο κιλο. Η Matisse ειναι premium κατηγορια, ενω η Equilibrio και η Νatural trainer ειναι απο τις φθηνες στην super premium. (Η διαφόρα ειναι οτι η πρωτη περιεχει γλουτενη ενω οι αλλες δυο οχι).Επειδη δεν ξερω εαν επιτρεπεται να αναφερω το ονομα του petshop στην Αθηνα το οποιο στην κυριολεξια εχει τα παντα, αυτο ειναι το τηλεφωνο επικοινωνιας τους. 210-9015980 / 6971552774.
Equilibrio Adult Sterilised 2kg Για ενήλικες στειρωμένες γάτες όλων των φυλών από το 1ο έως το 7ο έτος ηλικίας
• Super Premium τροφή: Ιδανική τροφή για στειρωμένες γάτες.
• Total Hairball Control: Έχει σχεδιαστεί με ίνες που βοηθούν στην φυσική απομάκρυνση των τριχών του πεπτικού συστήματος της γάτας. Περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για να τρέφει το δέρμα και να περιορίζει την τριχόπτωση.
• Εξισορρόπηση του PH: Συστατικά που προωθούν την διούρηση και διατηρούν το ph των ούρων.
• L-Καρνιτίνη: Βοηθά στην καλή λειτουργεία της καρδιάς.
• Στοματική και οδοντική υγιεινή: Χάρη στην χρήση του πολυφωσφορικού νατρίου αποφεύγεται η ανάπτυξη της οδοντικής πλάκας.
• Μείωση των κενώσεων και της οσμής
• Ισορροπία Ωμέγα 3 & 6: Προάγει την υγεία του δέρματος και του τριχώματος.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Kρέας κοτόπουλου, ρύζι, αλεσμένο κίτρινο καλαμπόκι, ιχθυάλευρα, άλευρο καλαμποκιού, ιχθυέλαιο, λίπος πουλερικών , έλαιο Rosemary, συκώτι πουλερικών, ξηρά μαγιά μπύρας, πούλπα σακχαροτεύτλων, όξινο φωσφορικό ασβέστιο, εκχύλισμα yucca schidigera, χλωριούχο χολίνη, DL-μεθιοδίνη, ινουλίνη, ψύλλιο, L-καρνιτίνη, ταυρίνη, εξαμεταφωσφορικό νάτριο, κιτρικό κάλιο,mannan ολιγοσακχαρίτες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία
ΑΝΑΛΥΣΗ: Πρωτεΐνη 35,00% , Λιπαρές ουσίες 10,00%, Ινώδεις ουσίες 5,50%, Υγρασία 10,00% , Τέφρα 7,50%, Ασβέστιο 1,10% , Φώσφορος
0,75%, DL-μεθειονίνη 0,57% , Ταυρίνη 0,18%, L-καρνιτίνη 0,02% ,Mannan-ολιγοσακχαρίτες 0,30% ,Ινουλίνη 0,55%, Κάλιο 0,50%

Natural trainer adult sterilized.Πλήρης ισορροπημένη τροφή από φρέσκο κρέας κοτόπουλο και γαλοπούλας ικανή να συνεισφέρει στη γενική υγεία και ευεξία της γάτας.
• Τα Nutraceticals αποτελούν τα λειτουργικά εκείνα θρεπτικά στοιχεία και φυσικές ουσίες από φρούτα, λαχανικά και βότανα τα οποία παρέχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό της γάτας και ενισχύουν το ανοσοποιητικό της σύστημα.
• Η Neopuntia (εκχύλισμα κάκτου) προϊόν φυτικής προέλευσης, αποτελείται από δύο τύπους ινών με δεσμευτική ικανότητα των λιπών, και βοηθά στη μείωση της απορρόφησης του λίπους από τον οργανισμό.
• Τα αμινοξέα που προέρχονται από την αυτόλυση των πρωτεϊνών των ψαριών, ενισχύουν και αυξάνουν τη θρεπτική αξία της τροφής και σε συνδυασμό με την L-καρνιτίνη συμβάλλει στη διατήρηση άπαχης μυϊκής μάζας.
• Το πράσινο μύδι (Perna canaliculus) παρέχει θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην διατήρηση της σωστής λειτουργίας των αρθρώσεων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:Φρέσκα λευκά κρέατα 15% , ρύζι, αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας, λαρδί, γεύμα αφυδατωμένου σολομού, αφυδατωμένο κρέας ζαμπόν 100% ιταλικής προέλευσης, άλευρο αραβοσίτου, αραβόσιτος, πούλπα ζαχαρότευτλων, ίνες μπιζελιού 3%, υδρολυμένη πρωτεΐνη κοτόπουλου, σπόροι λιναριού, lignocellulose, μαγιά μπύρας, όξινο φωσφορικό ασβέστιο,
ανθρακικό ασβέστιο, FOS (φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες), χλωριούχο νάτριο, Neopuntia αποξηραμένο εκχύλισμα Opuntia ficus – indica 0,1%, αυτόλυμα ψαριών 0,075%, πράσινο μύδι (Perna canaliculus) 0,05 , αποξηραμένο μπρόκολο 0,03, ριβονουκλεοτίδια,(εκχύλισμα από ζύμη), σπιρουλίνα (Arthrospira platensis ), φύκια της θάλασσας, AppleZin εκχύλισμα αποξηραμένου μήλου 0,001%
ΑΝΑΛΥΣΗ:Yγρασία 8,00%, Πρωτεΐνη 35,5%, Λιπαρές ουσίες 13,5%, Ινώδεις ουσίες 2,50%, Τέφρα 6,60%, Ασβέστιο 0,95%, Φώσφορος 0,75 , Μαγνήσιο 0,09, Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα 0.89%, Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα 2,97 %.
Farmina Matisse Neuterd Original

Πλήρης και ισορροπημένη τροφή για ενήλικες γάτες, ενδείκνυται στειρωμένες γάτες σε προνομιακή συσκευασία 10 κιλών. Συστατικά:
Αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (32%), ρύζι (25%), καλαμπόκι, γλουτένη καλαμποκιού, φυτικές ίνες μπιζελιού (8%), αφυδατωμένο ψάρι, λίπος κοτόπουλου, αφυδατωμένος πολτός τεύτλου (6%), υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, ιχθυέλαια, φυτικά έλαια, αφυδατωμένα ολόκληρα αυγά,σπόροι psyllium,χλωριούχο νάτριο, χλωριούχο κάλιο, διυδρικό θειικό ασβέστιο, αποξηραμένη ζυθοζύμη, μονο-όξινο φωσφορικό ασβέστιο.

Το ειδαμε και αυτο στα συστατικα... ριβονουκλεοτιδια. Τιποτα αλλο; Κανενα flagellum απο πρωτοζωο στην επομενη τροφη;

[FONT=&quot]Ριβονουκλεοτίδια:[/FONT][FONT=&quot] σταθερό τμήμα τους είναι η πεντόζη ριβόζη και το μόριο του φωσφορικού οξέος, ενώ το μεταβλητό μέρος τους είναι μία από τις 4 αζωτούχες βάσεις: αδενίνη, ουρακίλη, κυτοσίνη και γουανίνη. [/FONT]
[FONT=&quot]Οι αζωτούχες βάσεις των νουκλεοτιδίων: η αδενίνη και η γουανίνη ανήκουν στις πουρίνες, και η θυμίνη ή κυτοσίνη και η ουρακίλη ανήκουν στις πυριμιδίνες. Εξ αυτών η αδενίνη, η γουανίνη και η κυτοσίνη απαντώνται και στα δύο είδη νουκλεϊνικών οξέων (DNA και RNA). Ενώ αντίθετα η θυμίνη υπάρχει μόνο στο DNA, και η ουρακίλη μόνο στο RNA.
Τέλος τα μόρια του φωσφορικού οξέος είναι ίδια σε όλα τα νουκλεοτίδια. Βέβαια στο σχηματισμό των νουκλεϊκών οξέων λαμβάνουν μέρος και άλλοι παράγοντες όπως το συνένζυμο-Α, το FAD και το NADP (nicotinamide adenine dinucleotide phosphate).[/FONT]
[FONT=&quot]Τα νουκλεοτίδια σχηματίζουν τις αλυσίδες πολυνουκλεοτιδίων.[/FONT]
[FONT=&quot]Στη Βιολογία τα νουκλεοτίδια κατέχουν πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά στον μεταβολισμό, καθώς και στην κυτταρική επικοινωνία.[/FONT]
[FONT=&quot]Οπότε, που είναι το κακό; Ισα-ίσα που βοηθάνε στην σωστή ανάπτυξη![/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Αγαπητε Nikos90. Κοιταξε και την LEONARDO[/FONT]

LEONARDO Adult Sensitive με θαλάσσια ψάρια και ρύζι προσφέρει υγιεινή ποικιλία από τη θάλασσα.
Με πλούσια συστατικά , απο αναζωογονητικά κριλ (μαλακόστρακα από την Ανταρκτική), οι νόστιμες κροκέτες είναι μια κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις των ψαριών .
Με Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα εξασφαλίζει μεταξένιο τρίχωμα και υγιές δέρμα.
Τα οφέλη του προϊόντος:
Τα ψάρια του ωκεανού είναι μια υψηλής ποιότητας πηγή πρωτεϊνών και έχει σημαντική συνεισφορά στην υγιεινή διατροφή (συμπεριλαμβανομένων των φυσικών βιταμινών, βιταμίνες Α, D, Ε, Β1 και Β2 και ιχνοστοιχεία όπως ιώδιο και ψευδάργυρο).
Πολύτιμα πολυακόρεστα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (DHA και EPA), που περιέχονται μόνο σε ψάρια του ψυχρού νερού.
Με νόστιμα κριλ – καρκινοειδή από την Ανταρκτική. Το έλαιο των κριλθεωρείται ως μια θρεπτική ουσία ιδιαίτερα ευεργετική για το καρδιαγγειακό σύστημα.
Ιδιαίτερα κατάλληλη για πιο ευαίσθητες γάτες με τάση διατροφικές δυσανεξίες (ψάρια ως κύρια πηγή ζωικής πρωτεΐνης, το σιτάρι ή το βόειο κρέας) .
Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη: Ποσοστό των ζωικών πρωτεϊνών ολικής πρωτεΐνης: 85% (από τα ψάρια 50%, από πουλερικά 35%)
Υγιεινή προστασία των κυττάρων με Vitis (αλεύρι σπόρων σταφυλιού) από την ψυχρή έκθλιψη σπόρων σταφυλιών – για την προστασία του οργανισμού από την οξείδωση.
Συστατικά *:
Γεύμα Ρέγγας (17%), κρεατάλευρο πουλερικών, χαμηλό νάτριο (15%), Ρύζι (15%), Καλαμπόκι, Λίπη πουλερικών, θαλάσσιο ζωοπλαγκτόν, κριλ, 4%, Σίκαλη, βύνη, Αυγό αποξηραμένο, μαγιά σε σκόνη (2,5%), συκώτι πουλερικών, προϊόντα υδρόλυσης σταφυλιών, λοβοί χαρουπιώναποξηραμένων (1,25%), Λιναρόσπορος, χλωριούχο νάτριο, Ραδίκι, ινουλίνη
Αναλυτικά συστατικά:
Πρωτεΐνη 32,0%, Περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 20,0%, Ακατέργαστη τέφρα 7,5%, Ακατέργαστες ίνες 1,9%, Υγρασία 10,0%, Ασβέστιο 1,1%, Φώσφορος 0,9%, Νάτριο 0,4%, μαγνήσιο 0,09%
Πρόσθετα ανά kg: Θρεπτικές πρόσθετες ύλες:
Βιταμίνη Α 15.000 IU
Βιταμίνη D3 1.500 IU
Βιταμίνη Ε 150 mg
Βιταμίνη C (ασκορβυλο μονοφωσφορική, άλας νατρίου) 245 mg
Ταυρίνη 1,400 mg
Χαλκος 15 mg
Σίδηρος 200 mg
Μαγγάνιο 50 mg
Ψευδάργυρος (οξείδιο του ψευδαργύρου) 150 mg
ιώδιο (ιωδικό ασβέστιο) 2,5 mg
Σελήνιο (σεληνιώδες νάτριο) 0,15 mg

Η κυτταρινη πολυσακχαριτης ειναι, οπως και οι τριχες αποτελουνται απο αμινοξεα, αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να προστιθενται στην τροφη τους. FYI, τα ριβονουκλεοτιδια χρησιμοποιουνται ως βελτιωτικα γευσης, κατι αναλογο του MSG στις ανθρωπινες τροφες.

Αν αναλυσουμε μοριακα την καθε ενωση, τοτε και το πετρελαιο ειναι οργανικη υλη...

Καλημερα! Πρωτον, δεν ειμαι βιολογος, αλλα με τις λιγες γνωσεις που εχω, τη σχεση εχει η Κυτταρινη με τα Ριβονουκλεοτιδια; Οπως προειπα [FONT=&quot]στη Βιολογία τα νουκλεοτίδια κατέχουν πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά στον μεταβολισμό, καθώς και στην κυτταρική επικοινωνία. Δε[FONT=&quot]υτερον, [/FONT][/FONT]η κυτταρίνη είναι η πιο διαδεδομένη οργανική ένωση στον κόσμο, καθώς, όντας δομικός πολυσακχαρίτης των φυτών, αποτελεί το κύριο συστατικό του κυτταρικού τοιχώματος των φυτικών κυττάρων
Ο ρόλος της στην πέψη !!!! Ορισμένοι οργανισμοί, κυρίως φυτά και ζώα, διαθέτουν το κατάλληλο ένζυμο στο πεπτικό τους σύστημα για την υδρόλυσή της, έτσι ώστε να μπορούν να πέπτουν την κυτταρίνη. Επίσης η κυτταρίνη, αν και σχεδόν άπεπτη από τον οργανισμό, έχει μεγάλη σημασία για το μηχανισμό της πέψης. Προωθεί την περισταλτική κίνηση των εντέρων και συμβάλλει στον καθαρισμό και την αφόδευσή τους. Η κυτταρίνη βοηθάει στην ανάπτυξη της φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας και παίζει ρόλο στην εξομάλυνση του μεταβολισμού της χοληστερίνης. Τώρα τελευταία, η προσοχή στρέφεται στο ρόλο, που έχουν για την πρό#ληψη ορισμένων σύγχρονων ασθενειών οι λεγόμενες φυτικές ίνες, όπου ανήκει και η κυτταρίνη.
Τριτον, θεωρω λιγο άκυρο την συγκριση τους με τις τριχες και το πετρελαιο.
Βεβαια ο καθενας εχει τις αποψεις του. Να σαι καλα, και να χαιρεσαι τα γατονια σου.

Οτι σχεση εχουν και τα ριβονουκλεοτιδια με την διατροφη της γατας. α) Γιατι να προσθετεις κατι που συνθετει και ανακυκλωνει ο οργανισμος; και β) αν ειναι η τροφη τοσο καλη γιατι τα χρησιμοποιει ως βελτιωτικο γευσης; Προφανως γιατι χωρις αυτα η γατα δεν προκειται να φαει την υπολοιπη σαβουρα που περιεχει η τροφη.

Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν καταννοουσες αυτα που διαβαζεις στο διαδυκτιο πριν τα ποσταρεις εδω, ειδικα οταν λες οτι δεν εισαι ειδικος.

ΥΓ: Κανενα ζωο και για την ακριβεια σπονδυλωτο δεν ειναι σε θεση να διασπασει την κυτταρινη. Οσα ζωα την διασπουν το κανουν με την βοηθεια μικροοργανισμων.

Ευχαριστω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back