garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
Υ.Γ. Παντογνώστης δεν είμαι, ούτε Παν-επιστήμονας, αλλά ενα επίπεδο γνώσης το κατέχω, και συνάμα φροντίζω συνέχεια να ενημερώνομαι σε πράγματα που δεν γνωρίζω για να μην λέω αρλούμπες.
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Καταρχάς κατανοώ πλήρως αυτά που διαβάζω στο ιντερνέτ και σίγουρα περισσότερο από εσένα. Διότι επιμένεις να λες ότι τα προσθέτουν σαν βελτιωτικό γεύσης. Έχεις πλήρη άγνοια. Τα ριβονουκλεοτιδια είναι δομικά στοιχεία του DNA και του RNA και έχουν σχέση με την βελτίωση της γεύσης όσο οι άνθρωποι με τους δεινοσαύρους. Όσο για την κυτταρίνη διάβασε καλύτερα τι έχω γράψει. Όσο για το εάν πρέπει να υπάρχουν αυτά στις τροφές τους ο νοών νοειτο. Η δικες μου γάτες είναι indoor και δεν μπορούν να βρουν με άλλο τρόπο τα απαραίτητα στοιχεία (φυτικές ίνες) που χρειάζονται για την καλή λειτουργία του εντέρου τους, εδω "κολλαει" η κυτταρίνη, ούτε κυνηγανε τρωκτικά ή οτιδήποτε άλλο για να έχουν την σωστή πρόσληψη στοιχείων που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη τους, εδω "κολλανε" τα ριβονουκλεοτιδια. Όσο για την σαβούρα που περιέχει η τροφή τους που ανέφερες, δεν ξέρω εσύ τι ταΐζεις, αλλά οι τροφές που δίνω εγώ στα δικά μου, τα λεφτά τους τα αξίζουν!!! (ολιστικές και βιολογικές). Εάν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει ολιστική και βιολογική τροφή ψαξτω στο ιντερνέτ. Για μένα το θέμα έκλεισε.
Υ.Γ. Παντογνώστης δεν είμαι, ούτε Παν-επιστήμονας, αλλά ενα επίπεδο γνώσης το κατέχω, και συνάμα φροντίζω συνέχεια να ενημερώνομαι σε πράγματα που δεν γνωρίζω για να μην λέω αρλούμπες.
Ευχαριστώ.
Επιμενω οτι τα προσθετουν ως βελτιωτικο γευσης γιατι ετσι ειναι. Οπως ειπα και παραπανω, τα ριβονουκλεοτιδια τα συνθετει ο οργανισμος, δεν χρειαζεται να τα προσλαβεις απο την τροφη. Εσυ προσθετεις στην τροφη σου ριβονουκλεοτιδια; Απο την στιγμη που δεν τρεφεσαι με πετρες, τα ριβονουκλεοτιδια ειναι παντου. Δεν χρειαζεται να τα προσθεσεις για να παρει τις πρωτες υλες ο οργανισμος και να τα συνθεσει εκ νεου. Ο τυπος ριβονουκλεοτιδιου που χρησιμοποιειται ως προσθετο στα τροφιμα συνεργαζεται με το glutamate και αυξανει την ευαισθησια στην αισθηση της γευσης umami (=γευση κρεατος). Επομενως ειναι βελτιωτικο γευσης.
Δεν θα κατσω να ασχοληθω σχετικα με το αν γνωριζεις περισσοτερα απο εμενα ή οχι γιατι θα ειναι σαν να προσπαθεις να διδαξεις σε μαθηματικο την πραξη της προσθεσης.
Οσο για το αν γνωριζω ή οχι τις ολιστικες και βιολογικες τροφες, δυστυχως ειμαι ενα βημα πιο μπροστα και εχω "τερματισει το κοντερ".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ειδαμε και αυτο στα συστατικα... ριβονουκλεοτιδια. Τιποτα αλλο; Κανενα flagellum απο πρωτοζωο στην επομενη τροφη;
Χαχχααχ εμένα μου φάνηκε αστείο και σκεφτόμουν 'πάλι καλά που δεν έγραψαν "dna"'
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Χαχχααχ εμένα μου φάνηκε αστείο και σκεφτόμουν 'πάλι καλά που δεν έγραψαν "dna"'
Και εμενα εκει πηγε το μυαλο μου οταν το ειδα, δεν την παλευουν καθολου στην παραγωγη τροφιμων

manthost
Νεοφερμένο μέλος
Σήμερα είναι ένας υγιέστατος κάφρος που αλωνίζει μέσα στο σπίτι, ανοίγοντας πόρτες, ντουλάπια όσο λείπω, όσο είμαι σπίτι με αντιγράφει πιστά - μέχρι και την οδοντόβουρτσα μασουλάει ο αθεόφοβος τα πρωινά -
Στο θέμα μας. Αρχικά του έδινα ακάνα, μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές του άρεσε και από υγρή τροφή - μια στο τόσο - applaws. Λόγω οικονομικών, ειδικά μετά την τελευταία αύξηση, του παίρνω Natural Trainer. Ως τροφή οφείλω να πω ότι δεν μυρίζει άσχημα, τα κόπρανα του δεν ζέχνουν, το τριχωμα του είναι γυαλιστερό, μαδάει λιγότερο αλλά δεν χορταίνει εύκολα. Είναι ζωηρός, έχει μεγάλο σκαρί αλλά όπως και να το δεις 120 γρ ημερισίως είναι πολλά, ωστόσο δεν παχαίνει. Γενικά αν του βάλω λιγότερη τροφή, το μόνο που θα καταφέρω είναι ξύσιμο στον καναπέ, ανοιγμένα ντουλάπια, στίβο στο σαλόνι κοκ. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει γιατί η τροφή δεν είναι το ίδιο περιεκτική σε ζωϊκές ίνες.
Μπορεί κάποιος να δώσει μία λίστα με τροφές για στειρωμένα γατάκια οι οποίες χωρίς να ξεφεύγουν οικονομικά είναι κατάλληλες για τους γατούληδες; Γενικά είναι καλόβολος με το φαγητό του, τρώει ότι σχεδόν ότι του βάλεις ευχάριστα
Υγ. Την υγρή τροφή της Natural Training τη συνιστώ. Είναι πραγματικά κλάσεις καλύτερη απ ότι έχω δει, ίσως τα φακελάκια της applαws να είναι εξίσου καλά.
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
Τα δύο αδελφακια που φροντιζω είναι είναι περίπου 9 μηνών και στειρωθηκαν πρόσφατα. Την ξηρή τροφη για στειρωμενα proplan θα πρέπει να τη δωσω σταδιακά αναμεικτη με την kitten proplan που έτρωγαν τελευταία ή δε χρειάζεται επειδή είναι της ίδιας εταιρείας;
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
zwrzettt93
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα ������ Σήμερα στειρώσαμε το αντράκι μας 9 μηνών,όλα πήγανε καλά αλλα ο γιατρός μας ειπε πως τον βρίσκει λίγο αδυνατούλη για την ηλικία του (3.800).Μας πρότεινε την τροφή Happy cat sterilized *supreme quality. Ποια είναι η γνώμη σας για την τροφή.;Έχει τύχει να την χρησιμοποιήσετε;
Καλησπέρα,
Καλωσορίζουμε τον γατούλη σου στο κλάμπ των στειρωμένων και..."σιδερένιος"!

Επειδή κι εγώ έχω γατούλα στειρωμένη και προσέχουμε τη διατροφή, δοκιμάσαμε τη Happy Cat, σε αυτούς τους δυο τύπους
και έχουμε να πούμε τα καλύτερα!
zwrzettt93
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Το να χάσουν κιλάκια είναι το πιο δύσκολο..

Οπότε θα σου συνιστούσα να μην ανησυχείς ιδιαίτερα και τον ταίζεις με ζήλο, αλλά ας αφήσεις να περάσουν λίγοι μήνες και, υπό κανονικές συνθήκες, τα επιθυμητά κιλάκια θα τα βάλει...αυτόματα

zwrzettt93
Νεοφερμένο μέλος
rouli726
Δραστήριο μέλος
αν ειναι αδυνατουλης καλυτερα να μην φαει light.
γενικα λενε τις light να τις δινουμε αν εχουν προβλημα βαρους.
οποτε νομιζω ειναι οκ αυτη που διαλεξατε.
επειδη ειναι αρσενικος, προσοχη να πινει αρκετο νερο και να του δινεις και κονσερβουλες συχνα πυκνα οσο γινεται.
και φυσικα ασκηση ειναι η καλυτερη προληψη για τα παντα, μην το αφησεις να γινει ..του καναπε

zwrzettt93
Νεοφερμένο μέλος
Είναι σατανόγατο
Δεν κάθεται στο πωπουδακι του καθόλου 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Viktoria.84
Νεοφερμένο μέλος
Ο ενας γατος μου, ειναι στειρωμένος (ο μικρούλης σε κανα μήνα) και το πρόβλημα ειναι, οτι όντας ανέκαθεν πολύ εκλεκτικός με τη ξηρά τροφή (meowing heads, natural trainer, Royal canin), δε δέχεται να φαει τη τροφή για τα στειρωμένα.
Εν τω μεταξύ ειναι πολύ δραστήριος- δεν εχει παρει γραμμάριο μετα τη στείρωση- για να φαει τη ξηρά για στειρωμένα πρεπει να μείνει ολονηστικος, οποτε καποια στιγμή θα τη τσιμπολογησει, μες τη γκρίνια κ τα παράπονα!
Φαγητό ανθρώπινο δεν εχει φαει ποτε κ δε το γουστάρει καθόλου, εκτός απο το σπανάκι, (τον τσάκωσα να τρωει ενα κομμάτι σπανακόπιτα στα μουλωχτά)!!!
Εχετε κανένα τρικ;εχω δοκιμάσει να του ρίχνω μερικές κροκέτες απλής που ηξερα οτι τρωει, μεσα στη δικιά του, εχω δοκιμάσει να του ανακατέψω κροκέτες exigent savour της Royal canin, αλλα είναι πολύ πεισματάρης!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Viktoria.84
Νεοφερμένο μέλος
Αλήθεια;;δε το ηξερα αυτό!!!Πώς γίνεται αυτο;;Η meowing heads κάνει και για στειρωμένα, μπορείς να συνεχίσεις να του δίνεις αυτή, και η purr nickety και η hey good looking.
rouli726
Δραστήριο μέλος
οι ολιστικες τροφες δεν εχουν ξεχωριστη σειρα για στειρωμενα, οποτε μπορεις να συνεχισεις να τη δινεις. ειναι κ πολυ πιο καλες ποιοτικα, αν τις αντεχει η τσεπη σου.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool