Τροφή για στειρωμένες γάτες

eleni999

Πολύ δραστήριο μέλος

Η eleni999 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 808 μηνύματα.
η μαμα μου εφερε απο το σουπερ μαρκετ τροφη για στειρωμενες γατες στην ιδια γευση που τρωει η δικη μου.το θεμα ειναι οτι η γατα μου δεν ειναι στειρωμενη θα υπαρξει προβλημα αν τησ δωσω?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα, πρόβλημα θα υπήρχε αν η γάτα σου ήταν στειρωμένη και έτρωγε τροφή για μη στειρωμένες. Το μόνο στο οποίο διαφέρουν οι τροφές για στειρωμένες από τις υπόλοιπες είναι ότι (εκτός από την πρόβλεψη για υγιές ουροποιητικό, που δεν είναι σε καμία περίπτωση μειονέκτημα) έχουν κατά κανόνα χαμηλότερα λιπαρά, για τον έλεγχο βάρους των στειρωμένων ζώων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για σας και από μένα, σας βρήκα ψάχνοντας λύση για τις τρίχες του γατούλη μου, αλλά κόλλησα όταν διάβασα ότι υπάρχει ειδική τροφή για στειρωμένες γάτες..εγώ το μόνο που ήξερα, ότι απαγοεύονται οι κροκέτες σ'αυτές τις περιπτώσεις..

Για σας και από μένα, σας βρήκα ψάχνοντας λύση για τις τρίχες του γατούλη μου, αλλά κόλλησα όταν διάβασα ότι υπάρχει ειδική τροφή για στειρωμένες γάτες..εγώ το μόνο που ήξερα, ότι απαγοεύονται οι κροκέτες σ'αυτές τις περιπτώσεις..

Γιατί να απαγορέυονται οι κροκέτες? Μάλλον θα εννοείς τις απλές.:redface:

Υπάρχουν ειδικές για στειρωμένες, και είναι και προτιμότερες απο τις κονσέρβες, γιατί δεν προκαλούν πρόβλημα στα δόντια. (ουλίτιδες, πέτρα κλπ)

Αλήθεια? δεν το ξερα!!! γιατί είναι και πολύ βολικές σε σχέση με τις κονσέρβες..!! Απλά απ'ότι θυμάμαι ο κτηνίατρος είχε πει να μην τον ταϊζουμε πια κροκέτες!!
απ'ότι διάβασα σε διάφορες ενότητες, αναφερόμαστε κανονικά σε ονόματα τροφών δεν υπάρχει πρόβλημα..σωστά?
Από κονσέρβες κινούμαι ανάμεσα σε kitekat-friskies και whiskas και απ'ότι βλέπω δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο πατέ σε σχέση με τις μπουκιές. Όσο για σπιτικό φαγητό δεν το πολυκαταδέχεται :( εκτός αν είναι κανά ζαμπόν ή κανα ψάρι..

Μάλλον καλά σου είπε ο Κτηνίατρος, αν του δίνεις φρίσκιες και γουίσκας... δεν μιλάμε για τέτοιες κροκέτες. Αυτές είναι όντως ακατάλληλες, αλλά και επικίνδυνες.:(

Έχουν πολλά λιπαρά, γιαυτό και τους αρέσουν, παχαίνουν απίστευτα, δεν έχουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, και δεν προφυλάσσουν απο λοιμώξεις του ουροποιητικού...:|

Μιλάμε για καλές κροκέτες, καλών εταιρειών που δεν τις έχουν τα σουπερ μάρκετ, αλλά τα Κτηνιατρεία και τα πετ σοπ. Πχ, Hills, eukanouba, royal canin, κλπ.

Είναι ακριβότερες, απο τις συμβατικές ναι, αλλά δίνεις και λιγότερη ποσότητα γιατί είναι πιο περιεκτικές, και θρεπτικές, και θα κάνεις οικονομία στο μέλλον, για παθήσεις και προβλήματα και τρεχάματα στον Κτηνίατρο.;)

Αυτά που ανέφερα ήταν για κονσέρβες..!! :) αλλά απ'ότι καταλαβαίνω μάλλον και για τις κονσέρβες έχεις τις ενστάσεις σου..ε?

Έχω ενστάσεις για τις μάρκες που ανέφερες.(κροκέτες, και κονσέρβες) :)

Για τις κονσέρβες (τις καλές μάρκες πάντα) οι απόψεις διίστανται. Εγώ τις αποφέυγω, μετά απο συζητήσεις με 4 Κτηνιάτρους, και εμπειρία πολλών ετών, και μεγάλου αριθμού γατιών.:redface:

Από θέμα κόστους για τι διαφορά μιλάμε? Να είμαι ειλικρινής δεν είχα μπει ποτέ στον κόπο να κοιτάξω σε petshop αν υπάρχουν τροφές ποιο ειδικές..η έυκολη λύση των supermarket βλέπεις...αλλά ήταν ευχάριστη έκπληξη το θέμα με τις κροκέτες..!! Και με βάση τα όσα αναφέρεις πρέπει να είσαι πολύ σίγουρη ότι είναι ακίνδυνες!! :)
ποιες κονσέρβες θεωρείς καλές? δλδ τους δίνεις αποκλειστικά κροκέτες??

nikolasr200, ρίξε μια ματιά στην ενότητα Κριτικές, θα βρεις πληροφορίες για πολλές γατοτροφές, τόσο όσον αφορά την ποιότητά τους, όσο και την τιμή. ;)

:up: έχεις δίκιο!!

προς τους πιο εμπειρους της παρεας, μια απορια: στειρωσαμε τον τακη πριν 1 εβδομαδα περιπου, κ σημερα πηγα κ του αγορασα τροφη για στειρωμενα γατακια. να του αλλαξω αμεσως αυτο που τρωει? παιζει να του κακαφανει? η μηπως να του αλλαξω σταδιακα την τροφη, αναμιγνυοντας σταδιακα αυξανομενες ποσοτητες απο την καινουρια κροκετα στην παλια? αλλα απτην αλλη το παιδικο που ετρωγε ειναι κοτοπουλο, ενω το καινουριο σολωμος. τι κανω?

προς τους πιο εμπειρους της παρεας, μια απορια: στειρωσαμε τον τακη πριν 1 εβδομαδα περιπου, κ σημερα πηγα κ του αγορασα τροφη για στειρωμενα γατακια. να του αλλαξω αμεσως αυτο που τρωει? παιζει να του κακαφανει? η μηπως να του αλλαξω σταδιακα την τροφη, αναμιγνυοντας σταδιακα αυξανομενες ποσοτητες απο την καινουρια κροκετα στην παλια? αλλα απτην αλλη το παιδικο που ετρωγε ειναι κοτοπουλο, ενω το καινουριο σολωμος. τι κανω?

Αυτη ειναι η πιο σωστη μεθοδος!:)

Την αλλάζεις σταδιακά, όχι τόσο για να μην του κακοφανεί ή όχι, αλλά για να αποφύγεις τυχών διάρροιες, απο την απότομη αλλαγή τροφής.;)

Μπορεί να μην του αρέσει η νέα, αλλά θα επιμείνεις, και στο τέλος θα την φάει μια χαρά.:D

ευχαριστω για τις συμβουλες! οντως δν του αρεσει διολου η νεα τροφη, μεχρι κ που προσπαθει κιολας να πεταξει εξω αυτα που δν του αρεσουν:lol: δυσκολευει τα πραγματα κ το γεγονος οτι του εδινα συχνα κονσερβες, αλλα αποφασισα να τον συνεχισω μονο με κροκετες. θα επιμεινω ομως..

καλησπερα

προσπαθω να βρω τροφη για στειρωμενες γατες σε κονσερβα ή φακελακι αλλα τις μονες που βρισκω ειναι τις proplan after care sterilized σε πατε μικρη κονσερβα 85gr καθως και καποιες stuzzycat σε πατε 100gr και φακελακι με σαλτσα 100gr οι οποιες ομως δεν μου γεμιζουν το ματι. εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε σε καλη τροφη σε κονσερβα ή φακελακι για στειρωμενες γατες (5-6 ετων)?

επισης τροφες οπως η Hills Science Plan Light (πατέ κονσερβα) ή η Royal Canin Ultra Light (φακελακι) κάνουν για στειρωμενες γατες?

ευχαριστω πολυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η ρουαγιάλ έχει και φακελάκια για στειρωμένες γάτες.Όχι αυτή που λες,αλλα τις: royal neutered.Mην μπερδεύουμε τις light τροφες με αυτες που είναι για στειρωμένες.Τώρα το πόσο καλές είναι,δεν το ξέρω.Εγώ τους δίνω ακάνα,που κάνει και για στειρωμένες,και που και που τα φακελάκια της ρουαγιάλ για στειρωμένα.Στα κτηνιατρεία τις βρίσκεις.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε ευχαριστω. ο κτηνιατρος μου δεν φερνει τροφες και σε στην γνωστη αλυσιδα pet shop αλλα και σε τοπικο petshop της περιοχης μου δεν το εχουν. ακομα και στο internet που το εψαξα δεν το βρηκα...
αν θα μπορουσες να μου στειλεις καποιο λινκ με το ακριβες προϊόν ωστε να δω μηπως μπορω να το παραγγειλω καπως online, θα το εκτιμουσα

Κάποιο λινκ δεν έχω,(για αγορά απο ιντερνετ εννοώ)αλλά άκου κάτι.Και ο δικός μου ο γιατρός δεν τις έφερνε.Όταν όμως του ειπα ότι τις θέλω και θα τις αγοράζω,τις έφερε.Ρώτα τον αν γίνεται..δεν χάνεις τίποτα.Πολλοί γιατροί το κάνουν αυτό.:)

Ακανα.

οκ ευχαριστω.

για ξηρα τροφη το παλευω με royal canin ή proplan. ισως δοκιμασω και acana. προεχει ομως η μεταβαση απο κυριως κονσερβα σε κυριως ξηρα τροφη. απο κει και περα οτι προτιμησουν σε ξηρα...

οι αλλες τροφες light που ανεφερα απο Hills & Royal Canin δεν κανουν για στειρωμενα? επισης οποιος αλλος εχει να υποδειξει κατι αλλο σε κονσερβα ή φακελακι για στειρωμενα, παρακαλω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back