Τροφή για στειρωμένες γάτες

γενικά νομίζω είναι μια χαρά η equilibrio. δεν έχει τύχει να την πάρω γτ έχω καλό πετ σοπ που πουλάει χύμα καλές τροφές.
αλλά έχω ακούσει θετικά σχόλια από όποιον την έχει δοκιμάσει κι η τιμή της είναι λογική.

υ.γ.το καλοκαίρι όλα τα γατιά μαδάνε αρκετά...!
Εμενα δεν εχει εποχες μαδαει 365 ημερες!! Χαχαχαχα. Αν και εχθες που τον χτενισα παρατηρησα οτι εβγαλε την μιση ποσοτητα τριχας απο καθε αλλη φορα! Στο τελος πουλοβερ θα πλεκαμε με τοση τριχα! Μαλλον η equilibrium κανει δουλεια! Βρηκα και την equilibrium light σε χυμα 4.50 ε το κιλο. Αλλα δεν πιστευω οτι συμφερει χυμα η συγκεκριμενη γιατι 11ε εχει συσκευασμενη και ειμαι πολυ υπερ στις συσκευασμενες τροφες! Τωρα δεν ξερω αν θα μπορουμε να τις περνουμε κι αυτες σε λιγες μερες.....τι να πω....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βασικά παίζει ρόλο αν το πετ σοπ "πουλάει", ώστε δλδ το σακί που ανοίγει να είναι φρέσκο, όχι να το έχει ανοίξει κανένα μήνα, αυτό εννοώ. σε αυτό που πάω επειδή έχει χύμα πολλές καλές τροφές, οπότε βγαίνει η μισή τιμή, "φεύγουν" αμέσως οπότε ανοίγει σακί 2 φορές τη βδομάδα και τα συσκευάζει σε σακουλάκια χώρια.

έτσι κι αλλιώς και με τις συσκευασμένες πρέπει να τις κλείνεις καλά να μην παίρνουν αέρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω παλιά της έδινα την pro plan και μετα σιγα σιγα της την άλλαξα σε royal canin sterilised 7+. Έκτοτε όσες φορες θέλησα να της δοκιμάσω αλλη τροφη εχει σταθεί αδύνατον αφου και πεινασμενη να μεινει για καποιες ωρες και να της βαλω καποια αλλη τροφη προτιμά να μην φαει. Θυμαμαι ποσο ειχε ξετρελαθει παλιά με τη pro plan και τωρα ουτε να τη φτυσει. Τι βάζουν μεσα στη royal canin και ειναι τοσο εθιστικη? εξαρταται οπως και να χει απο την ιδιοτροπία του καθε γατιου. Εμενα με τιποτε δεν θελει τις ολιστικες αν και διαβάζοντας πιστευω θα ηταν καλυτερα να υπήρχαν στη διατροφή τους.

Εχει να κανει με το γατουνι τελικα!! Εμενα ειχε εθισμο με την pro plan με το που ακουγε να πεφτει στο μπολ τροφη σφαιρα ερχοταν να φαει!! Αλλα δεν τον χορταινε και 1.5 κιλο δεν μας εφτανε τον μηνα! Τωρα με την equilibrium χορταινει ευτυχως και μειωθηκε και η τριχοπτωση!! Δεν τρελαινετε οπως με την pro plan αλλα οκ την τρωει τουλαχιστον!

Συμφωνω και γω οτι οι γατουλες ειναι εκλεκτικες ,τρωνε οτι τους αρεσει!;)

Και οχι μονο εκλεκτικες αλλα και πεισματάρες! Εγω αλλες τροφες που της εβαλα να δοκιμασει δεν δοκιμασε καν. Απλα μυρίστηκε και δεν θέλησε καν να δοκιμασει. Εκλαιγε και απαιτούσε τη δικια της. Ειναι και οπως τα μάθεις..οταν ξέρουν πως δεν πρόκειται να μείνουν νηστικα απαιτούν αυτο που θελουν :P

Nαι εχεις δικιο! Εγω αυτο το προβλημα το εχω με τις κονσερβες,με τα χιλια ζορια να φαει τις applaws που κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλες,την βαζω και γω στο πιατακι της , την αφηνω, καποια στιγμη πειναει και αφου δεν εχει τιποτα αλλο την τρωει τελικα.Πεισματαρα αυτη πεισματαρα και γω!;)

Παντως δεν περιμενα ποτε οτι θα ηταν τοσο ιδιοτροπα τα γατουνια στο φαι. Οπως λετε δεν δινουν ευκολα μια δευτερη ευκαιρια σε μια καινουργια τροφη! Εγω του εκανα το εξης πριν λιγο καιρο μολις εκοψα την proplan γιατι οικονομικους λογους περασα για 3βδμ περιπου στην purina one που εχει πανω κατω τα ιδια συστατικα με την proplan. Ε! Δεν τρελαθηκε μολις την μυρισε ξενερωσε μολις την ειδε. Και πολυ απλα μολις τον εκοψε η λορδα την εκανε μια χαψια την συνηθησε και την ετρωγε! Ετσι και με την equilibrium την εμαθε τωρα και την τρωει! Το μονο κακο ειναι οτι δεν πολυτρωει κονσερβα τωρα με μια που μου εδωσε το πετ σοπ σαν να του αρεσει και κατι τρωει...παντως γατογονεις θα νομιζετε οτι κανω διαφημηση στο τελος αλλα μεγαληηηηη διαφορα με την τριχα του!!! Μειωθηκε κατα το ημιση η τριχα να πεφτει, τον χτενιζω και δεν το πιστευω....αυτα!!

Εχω και γω προβλημα με την τριχα ,εμενα ειναι μακρυτριχη και καθε φορα που χτενιζω γινεται χαμος!Ποια σου συστησε το πετ σοπ,μηπως σωθουμε και μεις;:)

Nαι εχεις δικιο! Εγω αυτο το προβλημα το εχω με τις κονσερβες,με τα χιλια ζορια να φαει τις applaws που κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλες,την βαζω και γω στο πιατακι της , την αφηνω, καποια στιγμη πειναει και αφου δεν εχει τιποτα αλλο την τρωει τελικα.Πεισματαρα αυτη πεισματαρα και γω!;)

Εγω ολες τις μαρκες κονσερβες της εχω παρει και ουτε καν δοκιμάζει. Ιδιαίτερα αυτες που ειναι καλύτερης ποιότητας. Η μονη που της αρεσει ειναι η royal canin και η gourmet gold μοσχάρι για γατακια:P Δυστυχως μενει εξω και δεν εχω την ευχαιρια να κανω αυτο που κανεις γιατι δεν θελω να την αφήνω να πεινάει και να τρωει απο όπου βρει ετσι υποκύπτω στις ιδιοτροπίες της και στους εκβιασμούς της:D

Εχω και γω προβλημα με την τριχα ,εμενα ειναι μακρυτριχη και καθε φορα που χτενιζω γινεται χαμος!Ποια σου συστησε το πετ σοπ,μηπως σωθουμε και μεις;:)
Με την τροφη που ειδα προσωπικα εγω εκπληκτικη μειωση τριχας ειναι με την Equilibrium neutured η την light τρωμε και τα δυο... Ειχα φτασει στο σημειο να πλεκω πουλοβερ με τοση τριχα τωρα τον χτενισα σημερα και εβγαλε την μιση ποσοτητα απ οτι εβγαζε....11ε τα 2κιλα σε συσκευασμενη η neutured 4.50 ε το κιλο η light σε χυμα η 11ε αντιστοιχα σε συσκευασμενη. Απο κονσερβα καπως ξεκινησε κ τρωει την 4 seasons απο το pet shop ....

Εγω ολες τις μαρκες κονσερβες της εχω παρει και ουτε καν δοκιμάζει. Ιδιαίτερα αυτες που ειναι καλύτερης ποιότητας. Η μονη που της αρεσει ειναι η royal canin και η gourmet gold μοσχάρι για γατακια:P Δυστυχως μενει εξω και δεν εχω την ευχαιρια να κανω αυτο που κανεις γιατι δεν θελω να την αφήνω να πεινάει και να τρωει απο όπου βρει ετσι υποκύπτω στις ιδιοτροπίες της και στους εκβιασμούς της:D

Eχεις δικιο αμα μενει εξω δεν μπορεις να την αφησεις νηστικη,καλα κανεις και τις βαζεις τροφη.Και αυτες που της δινεις ειναι καλες τροφες.Εμενα παλι ειναι εκλεκτικη στις κονσερβες!:)

Με την τροφη που ειδα προσωπικα εγω εκπληκτικη μειωση τριχας ειναι με την Equilibrium neutured η την light τρωμε και τα δυο... Ειχα φτασει στο σημειο να πλεκω πουλοβερ με τοση τριχα τωρα τον χτενισα σημερα και εβγαλε την μιση ποσοτητα απ οτι εβγαζε....11ε τα 2κιλα σε συσκευασμενη η neutured 4.50 ε το κιλο η light σε χυμα η 11ε αντιστοιχα σε συσκευασμενη. Απο κονσερβα καπως ξεκινησε κ τρωει την 4 seasons απο το pet shop ....

Δυστυχως εμενα ειναι δυσκολη στις κονσερβες τρωει με τα χιλια ζορια .Απο ξηρη τροφη της δινω ολιστικη και εχει συνηθισει αυτη.Ειναι λιγο μακρυτριχη για αυτο εχω το προβλημα με τη τριχα . :)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Παρότι οι κονσέρβες της applaws θεωρούνται από τις καλύτερες ( γι αυτό και λίγο "τσιμπημένες" στην τιμή τους) ούτε κι η δική μου ενθουσιάζεται ιδιαίτερα. Αυτό το αποδίδω στο οτι δεν έχουν έντονη μυρωδιά από διάφορα τεχνητά βελτιωτικά που βάζουν στις κατώτερης ποιότητας κονσέρβες. Χώρια οτι τα "βρώμικα"γενικά είναι συνήθως και τα πιο ελκυστικά.;) Προσωπικά, από ένα υγειινό άπαχο φιλέτο γαλοπούλας ή κάτι παρεμφερές, θα προτιμούσα απείρως περισσότερο ένα σουβλάκι "απ'όλα", ή ένα κομάτι πίτσας με αλλαντικά και διπλό τυρί τίγκα στη χοληστερίνη ((YOLO***):P

2015_07_05_105244.jpg

Μα εμενα δεν τρωει ουτε τις κονσερβες κατωτερης ποιοτητας ,δοκιμασα της pro-plan τα φακελακια που ειναι για στειρωμενα,παει το μυριζει και φευγει ,μια ολοκληρη μερα της το ειχα, τιποτα τελικα το πεταξα,εχω δοκιμασει gourmet gold διαφορες γευσεις ,τιποτα ,τι να κανω ειναι ιδιοτροπη πολυ.Να μην τις δινω καθολου κονσερβα; δεν θα εχει επιπτωσεις στη υγεια της;:hmm:

Καλό είναι να τρώει λίγη κονσερβούλα για το ουροποιητικό της. Έχεις δοκίμασει μήπως με τη Stuzzy που περιέχει σαρδέλες ολόκληρες? (θα της έτρωγα κι εγώ ευχαρίστως:P)

Πάντως κι η δική μου για 2 χρόνια με το που καλοκαίριαζε σταματούσε να τρώει κονσέρβα, άγνωστο γιατί:hmm:
Φέτος δεν μου έχει δείξει σημάδια αποστροφής στις κονσέρβες (ακόμα).

Καλό είναι να τρώει λίγη κονσερβούλα για το ουροποιητικό της. Έχεις δοκίμασει μήπως με τη Stuzzy που περιέχει σαρδέλες ολόκληρες? (θα της έτρωγα κι εγώ ευχαρίστως:P)

Πάντως κι η δική μου για 2 χρόνια με το που καλοκαίριαζε σταματούσε να τρώει κονσέρβα, άγνωστο γιατί:hmm:
Φέτος δεν μου έχει δείξει σημάδια αποστροφής στις κονσέρβες (ακόμα).

Την επομενη φορα θα παρω της Stuzzy ,να δουμε.;) Ευχαριστω πολυ!

Την επομενη φορα θα παρω της Stuzzy ,να δουμε.;) Ευχαριστω πολυ!

Κι εύχομαι αυτή τη φορά να μην αντισταθεί στον πειρασμό:P
emoticon-animal-067.gif

Mακαρι καλη μου Αλκυονη!:)

Για τις φίλες, Αλεξάνδρα ;)

Αλεξανδρα μου ψαχνω stuzzy με σαρδελα και δεν βρισκω εχει με σολωμο και με πεστροφα.Μηπως αυτες εννοεις;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back