Αν δεν είναι περιφραγμένο και από πάνω και σταθερό δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει γάτα μέσα, στο εγγυώμαι!
Μιλάς για τα πάρκα, που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι εκπαιδευτές σκύλων για τα κουτάβια όταν είναι μικρά, να παίζουν με ασφάλεια..
Κοίτα, δεν ξέρω αν το κάνουν σε γάτες αυτό, αλλά πιστεύω πως είναι η ύστατη λύση. Αν έχεις πολλές και μη περιφραγμένη αυλή και θες να τις έχεις μέσα να παίζουν, ίσως είναι λύση. Αλλά είναι εντελώς αντίθετη με τη φύση της γάτας... η οποία ανήκει στα αιλουροειδή (καμία σχέση με σκύλο δηλαδή).
Εγώ είμαι υπέρ της αποκλειστικής επιβίωσης μέσα στο σπίτι. Άλλοι από εδω τις έχουν μέσα-έξω, αλλοι όταν τις βγάζουν έξω περνάνε σαμαράκι.
Ας πούνε και άλλοι τη γνωμη τους
ένα από τα κριτήρια αγοράς του διαμερίσματος όπου ζω (μαζί τους εννοείται) ήταν να χωρά εμενα κι αυτές
να καλύπτονται οι ανάγκες όλων
ετσι επέλεξα διαμέρισμα με δυο μπαλκόνια
το ένα είναι σκεπαστό εχει τοίχο δεξιά αριστερά κι επάνω, μόνο η εξω πλευρά του δηλαδή είναι ανοιχτή
το περίφραξα με σύρμα κι έβαλα απέξω τέντα
ετσι τα μωρά μου μπορούν να μπαινοβγαίνουν σ' αυτό το μπαλκόνι όταν λείπω, να λιαζονται, να παιρνουν καθαρό αέρα
χωρίς να κινδυνεύουν να πέσουν απ τον 4ο και να τα χάσω!
φυσικά όταν επιστρέφω τα μαζευω κοντά μου
τωρα το αν θα τις άφηνα ελευθερες? στην Αθηνα αποκλείεται δε θα τις ξαναβρώ, πώς θ' ανεβουν στον 4ο???
το καλοκαίρι στο εξοχικό τις αφηνα
πάντα ερχονταν όταν τις φωναζα, αλλά αγωνιουσα για φόλες κι αυτοκίνητα
δε νομιζω να τις αφησω φέτος δε θα το αντεξω
(σκέφτομαι πάντως ν ανοίξω ενα θεμα γι αυτό!)
θα ηθελα ν απαντήσω και στην Εφη και στον Αγγελο
συμφωνώ πως αν το ζώο μένει μόνιμα εξω απ το σπίτι σ ενα κλουβί, αν δεν εχει τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνει δηλαδή και μένει έξω, αυτό σίγουρα είναι κακοποίηση
αν κάποιος δε θέλει ζώο στο σπίτι γιατί να πάρει ζωάκι τότε?
δεν είναι συνθήκες αυτές!
όποιος αγαπά μεν τα ζώα αλλά δεν τα θέλει σπίτι του μπορεί να ταϊζει αδέσποτα στη γειτονιά του, να τους δίνει και μερικά χαδια και μετά να επιστρέφει στο αστραφτερό του σπίτι
δεν το κατακρίνω, ενας φίλος μου είναι έτσι, μαζεύει, ταίζει, εμβολιασε και στειρωσε καμιά 15αριά γατες.
στο σπίτι του δε μπαινουν, εχει μόνιμα καθαριστρια και γυαλοκοπάει
καλύτερα να σαι ετεσι όμως παρά να πάρεις ενα γατάκι και να το χεις μόνιμα στο κλουβί να βασανίζεται