Τώρα που πήρα φόρα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Παιδια ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια. Με βοηθησατε παρα πολυ... Εχω παθει μια υστερια, κατι ταχυπαλμιες, ενα μονιμο αγχος... Τωρα που ειμαι σπιτι αρχιζω να συνειδητοποιω τι παραλιγο να συμβει...... Θα μου περασει κι εμενα, αλλα θελει το χρονο του... Σας ευχαριστω πολυ
:):):)
Περι ονειρου κι εγω λεφτα ξερω πως σημαινει :hmm::hmm: Το ευχομαι παντως!!!
Life κι εγω θα ελεγα να επιμεινεις στο θεμα των παιδιων και να εισαι καθετη. Οι επιρροες των σημαθητων θεωρω πως ειναι αρκετα σημαντικες σε αυτες τις ηλικιες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τα δυσκολα περασαν χριστινα μου,,ευτυχως ηταν κατι που το προλαβατε,,μη φοβασαι μερα με τη μερα θα ειναι ολο και καλυτερα,,, και κατι ακομη που θελω να σου πω εδω και πολλες μερες ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα σας!αλλη μια εβδομαδα ξεκιναει.που θα παει?θα ερθει παλι το σβ!
Χριστινα ,τωρα ειστε σπιτι επιτελους!ολα καλα θα πανε!τα δυσκολα περασαν!

Γυναίκες καλή σας μέρα:)
Άντρες καλή σας μέρα:)
Χριστίνα,Γιάννη και γατοασκέρι καλή σας μέρα. Χριστίνα μου σάλταρε ελεύθερα και όποτε δε μπορείς να το κάνεις σπίτι, κάντο εδώ μαζί μας. Όχι να το παινευτώ αλλά το σαλτάρισμα είναι ειδικότητά μου, αχρείαστη να είναι.....:)
Life δε ξέρω τι στ' αλήθεια είναι καλό. Ξέρω ότι δε φταίνε τα "κακά παιδιά" γιατί συνήθως πίσω τους υπάρχουν "κακοί γονείς" κακοί δάσκαλοι" και πάνω από όλα το γνωστό "καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα". Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση αποφάσισα να εμπιστευτώ το παιδί μου και το σπίτι μου και πίστεψέ με λειτούργησε. Με έπιασε και εμένα πανικός, σκέφθηκα όπως εσύ, αλλά μετά φρέναρα και κοίταξα γύρω μου.
Μαθαίνω τα παιδιά μου να μην αποκλείουν άκριτα ανθρώπους. Μαθαίνω στα παιδιά μου ότι το σημαντικό είναι να καθορίζουν αυτά το τι θέλουν και το τι θα κάνουν και όχι να ετεροκαθορίζονται. Και αυτό το κάνω από τότε που γεννήθηκαν. Έτσι όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσω μια αντίστοιχη περίπτωση αποφάσισα να τα εμπιστευτώ. Κάπως έτσι θα είναι η ζωή τους από εδώ και μπρος και εγώ δε θα μπορώ να είμαι πίσω τους να τα προστατεύω ή να τα βοηθάω να μένουν συνεπή στις όποιες αρχές έχουν. Φοβήθηκα που το έκανα, αλλά ξέρεις ήταν ο μόνος τρόπος για να καταλάβω εάν όλα όσα τους λέγαμε ή με τις πράξεις μας και τους δίναμε ως "αρχές" εγώ και πατέρας τους ,τα είχαν πείσει και ήταν πραγματικά εφόδια για να τα βολέψουν εκεί έξω τα είχαν κατανοήσει, τα είχαν αποδεχτεί και άρα μπορούσαν να τα στηρίξουν και εκεί έξω. Πίστεψέ με τα παιδιά μου και τα δύο -ναι και το ζαβό- τα κατάφεραν και επιβίωσαν και επιβιώνουν. Δώσαν κι αυτά μάχες και όχι χωρίς να πληγωθούν, αλλά κάθε μάχη που κερδίζουν εκεί έξω και δεν τους αλλάζει τη στάση για τα πράγματα είναι ακόμα μια ασφάλεια δικλείδας για μένα. Για πάντα; Όχι βέβαια, αλλά εάν το σκεφθείς εσύ είσαι πάνω από τα παιδιά σου μέσα στο σπίτι, εκεί νομίζω ότι πρέπει να παλέψεις. Μέσα στο σπίτι, εκεί έξω δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι είναι μόνα τους με μόνο όπλο τις αρχές τους. Ίσως να δοκίμαζες να τα εμπιστευτείς. Και βέβαια ποτέ μα ποτέ να μη καταλάβουν τα παιδιά τη γνώμη σου για ότι γίνεται. Γιατί για μένα το πρόβλημα δεν είναι το τι κάνουν τα άλλα παιδιά, αλλά το πως θα θωρακίσω τα δικά. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αφορούν σε οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση βέβαια. Εκεί εγώ τουλάχιστον ξεχνάω τον "πολιτισμό" μου, αλλά και τότε τα βάζω μόνο με ενήλικες, γιατί αυτό που κάνουν τα παιδιά δεν αποτελεί παρά καθρέπτισμα της δικής μας διαπαιδαγώγησης.:redface::)

Νερινα μου,καταλαβαινω τι θελεις να μου πεις..ξερω οτι πισω απο ακραιες συμπεριφορες παιδιων ,κρυβεται καποιο προβλημα στο σπιτι..σε αυτη την περιπτωση ομως υπαρχει σοβαρο προβλημα μεσα στην ταξη..δεν τον αφηνουν να παρακολουθησει το μαθημα,του μιλανε,τον κλωτσανε,του παιρνουν τα πραγματα,,την κορη μου ο αλλος τη χουφτωσε 2 φορες μεσα στην ταξη..εκει πλεον ειναι χρεος μου να μιλησω,,ετσι κ εγινε και ευτυχως ο δασκαλος σημερα που μιλησαμε,το καταλαβε και θα τους αλλαξει γιατι ειδε και αυτος οτι αδικουνται τα παιδια μου,,ευτυχως..οσο για το αν πρεπει να γνωριζουν τον εξω κοσμο για να ξερουν τι τους περιμενει αργοτερα,συμφωνω και γιαυτο το λογο δεν ηθελα να τους γραψω ιδιωτικο και τους εγραψα δημοσιο για να δουν οτι δεν ειναι ολα αγγελικα πλασμενα στη ζωη,,,τελος παντων,εφυγε ενα μεγαλο βαρος απο πανω μου,σημερα που πηγα και θα λυθει..παντως του εκανε τρομερα καλη εντυπωση που πηγαμε και οι 2 γονεις μαζι στην πρωτη συγκεντρωση που μας ειχε ο δασκαλος,ενω καποιοι αλλοι δεν πατανε ολη τη χρονια σχολειο να ενδιαφερθουν για τα παιδια τους...και φυσικα μου ειπε τα καλυτερα για τα παιδια μου και σαν μαθητες και σαν χαρακτηρες:)

Καλημέρα,
Κική όλα καλά λοιπόν!:up:

κατα τα άλλα....ΚΡΥΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλημέρα,
Κική όλα καλά λοιπόν!:up:

κατα τα άλλα....ΚΡΥΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
καλημερα,,,ναι ευτυχως καταλαβε το προβλημα ο δασκαλος και θα τους βαλει μαζι [τα διδυμα]και κανα δυο ακομη παιδια που δεν δημιουργουν προβλημα:)οσο για το κρυο ,ασε παγωσαμε...παει το καλοκαιρακι:(

Καλημέρα, σε όλους...
Παγώσαμε και απο την άλλη εβδομάδα, θα βουλιάξουμε κιόλας....
Βγάλτε χειμωνιάτικα και Γαλότσες!!!!:)

Καλημέρα, σε όλους...
Παγώσαμε και απο την άλλη εβδομάδα, θα βουλιάξουμε κιόλας....
Βγάλτε χειμωνιάτικα και Γαλότσες!!!!:)

και κλείστε εισητήρια με STRITZIS LINES, :blink:οτι μπορείτε,
θα μας χρειαστούν.......:/::down:

στην τελική και μια πυρόγα......κάνει δουλειά!!!!!!!:/::rolleyes:

Για Life: Χαίρομαι που το έλυσες. Μια ερώτηση μόνο: πως σου εξασφάλισε ότι στο διάλειμμα δεν θα ενοχλεί τα μικρά, αφού μέσα στη τάξη και με τη παρουσία του δεν μπόρεσε να τα προστατεύσει;:redface:

Για Life: Χαίρομαι που το έλυσες. Μια ερώτηση μόνο: πως σου εξασφάλισε ότι στο διάλειμμα δεν θα ενοχλεί τα μικρά, αφού μέσα στη τάξη και με τη παρουσία του δεν μπόρεσε να τα προστατεύσει;:redface:
κοιτα,στο διαλειμμα ειναι λογικο,οτι καποια παιδια θα διαφωνισουν,θα μαλωσουν κτλ..αν δεν υπαρχουν ακραιες συμπεριφορες οκ,παιδια ειναι..αν παλι υπαρξουν απο εκει και περα η το λυνουν μονοι τους[[ο γιος μου ουτε φοβιτσιαρης ειναι και εχει αναλαβει χρεη ΄΄προστατη΄΄της αδερφης του,αλλα και του μικρου]] η αν ειναι κατι πολυ σοβαρο,αναλαμβανω εγω.,..Αλλα μεσα στην ταξη,πρεπει να γινεται μαθημα και να σεβονται τον καθε δασκαλο και να τον προσεχουν...γιατι οσα παιδια ειναι καλα,δεν ειναι υποχρεωμενα να μη μπορουν να παρακολουθησουν η να ενοχλουνται γενικα..επειδη καποια αλλα δεν καταλαβαινουν απο λογια..ηταν σιγουρο πως θα εμεναν πισω τα παιδια στα μαθηματα,αν συνεχιζαν να καθονται με τα αλλα που λεω...

Γεια σας παιδια! Χαθηκα λιγο! Εχω χασει αρκετα! Πρεπει να σας προλαβω... :) Σημερα πηρα την αναλυτικη βαθμολογια μου! Εχω συμπληρωσει 101,5 διδακτικες μοναδες απο τις 240 για το πτυχιο... :hmm::P Χμ, θα μπορουσαν να με βοηθησουν τα κοριτσια που πηγαν για σπουδες στην Αγγλια σε κατι σχετικα με τις σπουδες εκει?

Χμ, θα μπορουσαν να με βοηθησουν τα κοριτσια που πηγαν για σπουδες στην Αγγλια σε κατι σχετικα με τις σπουδες εκει?
Ρίξτο!! ;)

Μου ειπε μια φιλη μου που πηγε εκει για ενα χρονο, οτι για οικογενειες με χαμηλο εισοδημα δεν παιρνουν χρηματα για σπουδες... Ειναι αληθεια? Και μια χρονια μπορει κανεις να μεινει στην εστια του πανεπιστημιου...?

Μου ειπε μια φιλη μου που πηγε εκει για ενα χρονο, οτι για οικογενειες με χαμηλο εισοδημα δεν παιρνουν χρηματα για σπουδες... Ειναι αληθεια?
Όχι ακριβώς... Όλα τα πανεπιστήμια όμως έχουν διάφορα προγράμματα υποτροφιών, με κριτήρια οικονομικά και όχι μόνο. Όταν αποφασίσεις σε ποιο πανεπιστήμιο θες να πας, ρώτησέ τους να σου πουν τι προσφέρουν και ποιες είναι οι προϋποθέσεις.
Αν ενδιαφέρεσαι να πας για μεταπτυχιακό, υπάρχουν πάρα πολλές υποτροφίες που μπορείς να πάρεις κι από εδώ. Εγώ έτσι πήγα!;) Βγάζει κάθε χρόνο η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς έναν κατάλογο με όλες τις υποτροφίες και τις προϋποθέσεις. Η καλύτερη περίπτωση είναι σίγουρα το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών), που δίνει πολύ καλά λεφτά αλλά θέλει εξετάσεις (και δυσκολούτσικες μάλιστα). Άλλα που μπορείς να δεις είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα Γουλανδρή, το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη κ.λπ.
Και μια χρονια μπορει κανεις να μεινει στην εστια του πανεπιστημιου...?
Στα περισσότερα πανεπιστήμια, ναι. Σε κάποια, που έχουν περιορισμένες θέσεις στις εστίες, δίνουν προτεραιότητα στους προπτυχιακούς φοιτητές και οι μεταπτυχιακοί πρέπει να προλάβουν όσες θέσεις μένουν. Και πάλι, θα το δεις όταν διαλέξεις πανεπιστήμιο.
Κάθε χρόνο γίνεται μια έκθεση με όλα τα αγγλικά πανεπιστήμια (συνήθως στο Χίλτον, νομίζω). Τη διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο. Εκεί υπάρχουν εκπρόσωποι από κάθε πανεπιστήμιο που απαντούν σε όποια ερώτηση έχεις!:)

Α ωραια! :) Σε ευχαριστω πολυ! Το σκεφτομαι παρα πολυ σοβαρα για ενα μεταπτυχιακο εκει, αλλα δεν εχουμε και το υψηλοτερο εισοδημα. Οποτε μπορω ακομα να ελπιζω! Καλα εκει μετα αφου συνηθισω, θα ψαξω και για δουλεια κιολλας αν παω...

Life συγνώμη που επιμένω αλλά μου φαίνεται ανησυχητικό το ότι ένα παιδί "χούφτωνε" τη μικρή σου μέσα στη τάξη και έξω από τη τάξη το ίδιο θα μου φαινότανε δηλαδή. Δε κατάλαβα πως τη προστάτευσε ο δάσκαλος όταν έγινε αυτό και δεν θεωρώ προστασία την αλλαγή θέσης γιατί στο διάλειμμα δεν θα είναι καν ο δάσκαλος. Λέω ότι με την αλλαγή θέσης έληξες το πρόβλημα της επίδοσης των παιδιών, αλλά το κομμάτι της ασφάλειας τους δε λύνεται, εάν θεωρήσουμε πάντα ότι τα πράγματα είναι τόσο ακραία.
Και λες ότι εάν τα πράγματα θα είναι ακραία θα αναλάβεις εσύ. Σκέπτομαι ότι εάν τα πράγματα γίνουν ακραία ίσως αυτό που θα υποστούν τα παιδιά να διορθώνεται σε επίπεδο ενηλίκων αλλά όχι τόσο εύκολα για τα παιδιά σου. Το λέω γιατί το έχω δει να συμβαίνει.
Και εγώ θα ρωτούσα το δάσκαλο, γιατί θα αποτελούσε κριτήριο για το εάν πράγματι μπορώ να τον εμπιστευτώ, τι ακριβώς έκανε για να διορθώσει το πρόβλημα. Δηλαδή με τι σκεπτικό έβαλε αυτό το παιδί με τα παιδιά σου και εάν πραγματικά εκτίμησε ότι έκανε κακό στα παιδιά σου με τι σκεπτικό το "πάσαρε" το πρόβλημα σε άλλα παιδιά και γονείς. Γιατί μπορεί να κάνει κύκλο το παιδί και να ξαναβρεθείς πάλι με αυτό και το πρόβλημα να μην έχει λυθεί τελικά.:redface:

Life συγνώμη που επιμένω αλλά μου φαίνεται ανησυχητικό το ότι ένα παιδί "χούφτωνε" τη μικρή σου μέσα στη τάξη και έξω από τη τάξη το ίδιο θα μου φαινότανε δηλαδή. Δε κατάλαβα πως τη προστάτευσε ο δάσκαλος όταν έγινε αυτό και δεν θεωρώ προστασία την αλλαγή θέσης γιατί στο διάλειμμα δεν θα είναι καν ο δάσκαλος. Λέω ότι με την αλλαγή θέσης έληξες το πρόβλημα της επίδοσης των παιδιών, αλλά το κομμάτι της ασφάλειας τους δε λύνεται, εάν θεωρήσουμε πάντα ότι τα πράγματα είναι τόσο ακραία.
Και λες ότι εάν τα πράγματα θα είναι ακραία θα αναλάβεις εσύ. Σκέπτομαι ότι εάν τα πράγματα γίνουν ακραία ίσως αυτό που θα υποστούν τα παιδιά να διορθώνεται σε επίπεδο ενηλίκων αλλά όχι τόσο εύκολα για τα παιδιά σου. Το λέω γιατί το έχω δει να συμβαίνει.
Και εγώ θα ρωτούσα το δάσκαλο, γιατί θα αποτελούσε κριτήριο για το εάν πράγματι μπορώ να τον εμπιστευτώ, τι ακριβώς έκανε για να διορθώσει το πρόβλημα. Δηλαδή με τι σκεπτικό έβαλε αυτό το παιδί με τα παιδιά σου και εάν πραγματικά εκτίμησε ότι έκανε κακό στα παιδιά σου με τι σκεπτικό το "πάσαρε" το πρόβλημα σε άλλα παιδιά και γονείς. Γιατί μπορεί να κάνει κύκλο το παιδί και να ξαναβρεθείς πάλι με αυτό και το πρόβλημα να μην έχει λυθεί τελικά.:redface:
το συγκεκριμενο παιδακι και μετα απο την ενημερωση που εκανε ο δασκαλος στη μανα του,πριν καν του μιλησω εγω--οχι ειδικα για την δικια μου αλλα γενικα γιατο δημιουργει πολλασ προβληματα--το εβαλε ΜΟΝΟ ΤΟΥ στο θρανιο διπλα στο δασκαλο..απο οτι ακουσα της ειπε στο σιγανο,αν εχει απευθυνθει σε καποιον ψυχολογο γιατι η συμπεριφορα του ειναι πολυ ασχημη..εκεινη,δεν υδρωσε το αφτι της,,,μια χαρα λεει ειναι το παιδι,το εχω παει και μου ειπε να του φερομαστε με τροπο..δεν εχει τιποτα...οσο για τα διαλειμματα αν ξανασυμβει-θα παω καρφι στο διευθυντη..απαιτωντας αυτη τη φορα [και οχι απλα ζητωντας χαρη]να μου λυσει το προβλημα με οποιον τροπο νομιζει εκεινος...

ποπο!!!! σημερα ειχε ενα ψοφοκρυο:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ποπο!!!! σημερα ειχε ενα ψοφοκρυο:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Συμφωνω.
Και σημερα ημουν στο μαγαζι και μπαινοεβγαινα στα ψυγεια ολη την ωρα!:rolleyes:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back