Life συγνώμη που επιμένω αλλά μου φαίνεται ανησυχητικό το ότι ένα παιδί "χούφτωνε" τη μικρή σου μέσα στη τάξη και έξω από τη τάξη το ίδιο θα μου φαινότανε δηλαδή. Δε κατάλαβα πως τη προστάτευσε ο δάσκαλος όταν έγινε αυτό και δεν θεωρώ προστασία την αλλαγή θέσης γιατί στο διάλειμμα δεν θα είναι καν ο δάσκαλος. Λέω ότι με την αλλαγή θέσης έληξες το πρόβλημα της επίδοσης των παιδιών, αλλά το κομμάτι της ασφάλειας τους δε λύνεται, εάν θεωρήσουμε πάντα ότι τα πράγματα είναι τόσο ακραία.
Και λες ότι εάν τα πράγματα θα είναι ακραία θα αναλάβεις εσύ. Σκέπτομαι ότι εάν τα πράγματα γίνουν ακραία ίσως αυτό που θα υποστούν τα παιδιά να διορθώνεται σε επίπεδο ενηλίκων αλλά όχι τόσο εύκολα για τα παιδιά σου. Το λέω γιατί το έχω δει να συμβαίνει.
Και εγώ θα ρωτούσα το δάσκαλο, γιατί θα αποτελούσε κριτήριο για το εάν πράγματι μπορώ να τον εμπιστευτώ, τι ακριβώς έκανε για να διορθώσει το πρόβλημα. Δηλαδή με τι σκεπτικό έβαλε αυτό το παιδί με τα παιδιά σου και εάν πραγματικά εκτίμησε ότι έκανε κακό στα παιδιά σου με τι σκεπτικό το "πάσαρε" το πρόβλημα σε άλλα παιδιά και γονείς. Γιατί μπορεί να κάνει κύκλο το παιδί και να ξαναβρεθείς πάλι με αυτό και το πρόβλημα να μην έχει λυθεί τελικά.