mimikaki
Διάσημο μέλος
γιατι πιστευω και ξανατονιζω οτι φταινε οι γονεις σε τετοιες περιπτωσεις!!!! και ο δικος μου μπαμπας ειχε την οικονομικη ανεση να μου παρει αυτοκινητο αλλα με αφησε να δουλεψω και να το κανω μονη μου για να εκτιμησω το χρημα...
αν αυτη η κοπελα μια μερα δεν εχει την οικονομικη ανεση να κανει ολα αυτα και ανγκαστει να παρει λεωφορειο δηλαδη τι θα κανει??θα αυτοκτονησει!!!!!??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν το ήξερα ότι είχε σκοπό να θίξει και λάθος της άμα το έκανε αυτό! 
Subject to change
e-steki.gr Founder
Δηλαδή ένας επιχειρήματίας a priori έχει σκάρτα μυαλά; Μετά λέτε οτι εγώ σας προσβάλλω με τις απόψεις μου!!!Οι οποιοι ειναι επιχειρηματιες και εχουν χειροτερα μυαλα απο αυτη!![]()
Τα Starbucks δεν χρησιμοποιούν τεχνητά αρώματα και γεύσεις ως πρόσθετα στους κόκκους καφέ. Αν θέλουν να προσθέσουν γεύση πάντα γίνεται με επιπλέον σιρόπι. Όσο για τα "μεταλλαγμένα" πολύ αμφιβάλλω, ειδικά έχοντας διαβάσει με τι προσοχή διαλέγουν και καβουρδίζουν τους καφέδες τους για να είναι οι ποιοτικότεροι.Εγώ μια και μοναδική φορά έχω πάει Starbucks στη Γερμανία. Πάντως θα έλεγα ότι καλό είναι να τα αποφεύγετε. Η γυναίκα του εργοδότη μου που είναι από Ν.Υόρκη μου έχει πει ότι ήταν φανατική των Starbucks μέχρι που της είχε πει ο γιατρός της όταν ήταν έγκυος να αποφεύγει τον καφέ από εκεί, γιατί είναι από τα χειρότερα χαρμάνια καφέ, μεταλλαγμένα και κάνουν χρήση χημικών στην επεξεργασία τους για την γέυση και το άρωμα και ότι θα ήταν επικίνδυνο για το μωρό![]()
![]()
![]()
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των Starbucks είναι η ποιότητα. Θα ήταν βλάκες να το καταστρέψουν για μερικά χρήματα παραπάνω. Μην πιστεύετε ο,τι ακούτε, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες εταιρείες που πολλοί έχουν συμφέρον να τις σπιλώσουν.
Δεν κατηγορησα τους επιχειρηματιες, τα μυαλα τους κατηγορισα.
Τ ο ειπα για να καταλαβετε οτι εχει λεφτα.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Τ ι ειναι a priori?
Δεν κατηγορησα τους επιχειρηματιες, τα μυαλα τους κατηγορισα.
Τ ο ειπα για να καταλαβετε οτι εχει λεφτα.
a priori = εκ των προτέρων στα λατινικά
Τι (θεωρείς ότι) έχουν τα μυαλά τους δηλαδή;
Δηλαδη, θα ανεχοσουν το παιδι σου να λεει οποιον μπαινει σε λεωφορειο βρωμια?
Να σου ζηταει(οσα χρηματα και αν εχεις)500Ε για τον καφε?
Να λεει οτι οσοι δεν φαρανε ρουχα μαρκας ειναι φτωχοι?
mimikaki
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Δεν πιστεύω ότι ακούω, γιατί αν ήταν έτσι δεν θα έτρωγα, δεν θα έπινα και δεν θα φόραγα απολύτως τίποτα!!! Και δεν καταλάβαίνω αυτο που λες. Ο γυναικολόγος της το είπε για να προστατεύσει την έγκυο και το έμβρυο. Τι συμφέρον μπορεί να έχει να "σπυλώσει" τα Starbucks?Τα Starbucks δεν χρησιμοποιούν τεχνητά αρώματα και γεύσεις ως πρόσθετα στους κόκκους καφέ. Αν θέλουν να προσθέσουν γεύση πάντα γίνεται με επιπλέον σιρόπι. Όσο για τα "μεταλλαγμένα" πολύ αμφιβάλλω, ειδικά έχοντας διαβάσει με τι προσοχή διαλέγουν και καβουρδίζουν τους καφέδες τους για να είναι οι ποιοτικότεροι.
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των Starbucks είναι η ποιότητα. Θα ήταν βλάκες να το καταστρέψουν για μερικά χρήματα παραπάνω. Μην πιστεύετε ο,τι ακούτε, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες εταιρείες που πολλοί έχουν συμφέρον να τις σπιλώσουν.

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
να πω οτι ειναι καθαρα χιουμοριστικο για να μην εχουμε παλι παρεξηγησεις
παγκόσμια οικονομία με παραδείγματα
>ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου
>
>ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου
>δίνει λίγο γάλα
>
>
>
>ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά
>λίγο γάλα
>
>
>
>ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας
>
>
>
> ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις 2,
>σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα
>
>
>
>ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα
>ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη
>συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.
>
>
>
>ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την
>άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα,
>προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους
>οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.
>
>
>
>ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.
>
>
>
>ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να
>έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα.
>Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε
>όλο τον κόσμο.
>
>
>
>ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να
>ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.
>
>
>
>ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι
>κάνεις διάλειμμα για φαγητό.
>
>
>
>ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην
>πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την
>Τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και
>ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.
>
>
>
>ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν,
>ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και
>συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.
>
>
>
>ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα λίγα
>χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο, το
>οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.
>
>
>
>ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις ( είναι ιερό
>ζώο στην Ινδία)
>
>
>
>ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές
mimikaki
Διάσημο μέλος
πολυ καλο μαριελ!!!

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Το εχω ξαναδιαβασει καπου καποτε αλλα ημουν πιο μικρη και δεν ''καταλαβα'' το ανεκδοτο 

Subject to change
e-steki.gr Founder
Αυτός πιθανόν κανένα, αλλά αυτός απο τον οποίο το διάβασε/εμαθε πολύ πιθανόν να είχε. Επίσης, δεν υπάρχει μόνο το άμεσο συμφέρον (πχ έχω καφετέρια και θέλω να τα σπιλώσω) αλλά και το έμμεσο (είμαι κομμουνιστής και άρα κατά των πολυεθνικών, άρα θέλω να τους ρίξω τον τζίρο)Ο γυναικολόγος της το είπε για να προστατεύσει την έγκυο και το έμβρυο. Τι συμφέρον μπορεί να έχει να "σπυλώσει" τα Starbucks?![]()
![]()
![]()
Γενικευείς. Πολύ. Εκτός αν ξέρεις καλύτερα απο εμένα αν ήμουν παραμελημένηαπλα οι επιχειρηματιες ειναι τοσο αποσχολημενοι για το πως θα βγαλουν περισσοτερα λεφτα, που ισως παραμελλουν να ασχοληθουν με τα παιδια τους και τα ικανοποιουν δινοντας τους μεγαλα χαρτζιλικια!! στην συγκεκριμενη περιπτωση!!!
Και πίστεψε με, αν και η μητέρα μου είναι επιχειρηματίας, ουδέποτε ένιωσα οτι παίρνω περισσότερα απο τα άλλα παιδιά. Μάλλον "ριγμένη" και πιο στερημένη ένιωθα γιατί δεν ήθελαν να με "κακομάθουν".Το θέμα είναι αν το λέει ή αν το πιστευει;Οτι δεν εχουν μαθει τροπους στα παιδια τους.
Δηλαδη, θα ανεχοσουν το παιδι σου να λεει οποιον μπαινει σε λεωφορειο βρωμια?
Να σου ζηταει(οσα χρηματα και αν εχεις)500Ε για τον καφε?
Να λεει οτι οσοι δεν φαρανε ρουχα μαρκας ειναι φτωχοι?
Και εδώ που τα λέμε:
1. Όντως τα λεωφορεία είναι βρώμικα. Κι εγώ αν είχα χρήματα για να πηγαίνω παντού με ταξί αυτό θα έκανα.
2. Αν ο γονιός μπορεί να τα διαθέσει, γιατί όχι; Καλύτερα είναι να ακούει το παιδί απο παντού οτι είναι πλούσιοι οι γονείς του και να νιώθει μ@λάκας που έχει τα ίδια ή και λιγότερα με τα άλλα παιδιά; (προσωπική εμπειρία)
3. Μα πιθανόν για τα δικά του δεδομένα να είναι φτωχοί. Το πλούσιος και το φτωχός είναι υποκειμενικό. Για έναν άστεγο, ο μέσος έλληνας είναι πλούσιος. Για τον Κόκκαλη, εγώ είμαι πάμφτωχη.
Και εμενα ο μπαμπας μου εχει επιχειρηση, αλλα ουτε λεω τα λεωφορια βρωμια, ουτε αρνουμαι να μπω, ουτε τιποτα.
Οποια οικονομικη ανεση εχει ο καθενας μας, γνωριζει πολυ καλα τι ειναι φτωχια και τι πολυτελαια.
Δηλαδη ενας λογικος ανθρωπος, που κυκλοφορει στον κοσμο και ξερει τι γινεται, θα πει οτι εχω μηνιαιο εισοδημα 300000Ε και ειμαι φτωχος?
Η ειμαι στα ορια?
Βρες μου εναν ανθρωπο που αν ειχε την δυνατοτητα να χρησιμοποιει ταξι, θα επερνε λεωφοριο...
Ολοι ταξι θα επερναν.
Το αν προσβαλεσαι οταν σε λενε μ@λ@κα για οποιοδηποτε λογο, ειναι θεμα αρχων.
Οταν θα πηγαινεις σχολειο με ρουχα μαρκας και θα εισαι σαν τη μυγα μες το γαλα ειναι βεβαιο οτι ολα τα υπολοιπα παιδια θα πεσουν να σε φανε. Για αυτο ή θα πρεπει να προσαρμοστεις ή να μαθεις να μην τους λαμβανεις υπ'οψιν σου.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Προφανώς. Λογικό δεν είναι;Ολα αυτα που εγραψες, τα κρινεις με βαση εσενα.
Same here. Αλλά σίγουρα θα υπάρχουν κάποια πράγματα, σε μικρότερη κλίμακα ώστε να φαίνονται, που εγώ θα τα χαρακτηρίσω πιθανως με τέτοιο τρόπο που να προσβληθεί κάποιος με πολύ μικρότερη οικονομική δυνατότητα. Αν οι γονείς της έχουν πολύυυ περισσότερα χρήματα, η κλίμακα αυτή θα είναι διαφορετική.Και εμενα ο μπαμπας μου εχει επιχειρηση, αλλα ουτε λεω τα λεωφορια βρωμια, ουτε αρνουμαι να μπω, ουτε τιποτα.
Μην το λες. Πχ η μητέρα μου θεωρεί τραγικό και αδύνατο να ζει ένας άνθρωπος με 1500 ευρώ το μήνα, ενώ σε άλλους φαίνεται "ουάααου". Ο πατέρας μου πάλι μου έλεγε πριν λίγο καιρό οτι θεωρεί οτι κάποιος πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 3000 ευρώ το μήνα για να ζει απλώς άνετα! Και οι γονείς μου δεν είναι Ωνάσηδες. Οπότε φαντάσου πως θα σκέφτεται κάποιος με πολύ περισσότερα χρήματα.Οποια οικονομικη ανεση εχει ο καθενας μας, γνωριζει πολυ καλα τι ειναι φτωχια και τι πολυτελαια.
Όχι. Αλλά αν βγάζει τόσα το μήνα, μπορεί να του φαίνεται τραγικό να ζει ένας άλλος με 30000Ε. Ο τρόπος ζωής μας προσαρμόζεται στα χρήματα που έχουμε και μετά μας φαίνεται τραγικό να ζήσουμε με σημαντικά λιγότερα. Το βλέπω ακόμα και στον εαυτό μου, τώρα που δεν δουλευω μου φαίνεται απίστευτα δύσκολο να ζήσω με 500 ευρώ το μήνα, παρ'ότι δεν πληρώνω πλέον λογαριασμούς και όταν είναι Αθήνα η μητέρα μου μου πληρώνει αυτή το φαι. Ως φοιτήτρια, πριν αρχίσω να δουλευω, πέρναγα με 400 ευρώ το μήνα στο πρώτο έτος με σχετική άνεση και πλήρωνα και λογαριασμούς.Δηλαδη ενας λογικος ανθρωπος, που κυκλοφορει στον κοσμο και ξερει τι γινεται, θα πει οτι εχω μηνιαιο εισοδημα 300000Ε και ειμαι φτωχος?
Η ειμαι στα ορια?
Τα άλλα παιδιά θα πέσουν να σε φάνε ούτως ή άλλως αν καταλάβουν οτι οι γονείς σου έχουν περισσότερα χρήματα απο τους δικούς τους, ακόμη κι αν εσύ αλλάζεις πολύ σπανιότερα γκαρνταρόμπα και δεν ντύνεσαι πιο ακριβά απο αυτάΟταν θα πηγαινεις σχολειο με ρουχα μαρκας και θα εισαι σαν τη μυγα μες το γαλα ειναι βεβαιο οτι ολα τα υπολοιπα παιδια θα πεσουν να σε φανε.
(επίσης προσωπική εμπειρία)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Γενικευείς. Πολύ. Εκτός αν ξέρεις καλύτερα απο εμένα αν ήμουν παραμελημένηΚαι πίστεψε με, αν και η μητέρα μου είναι επιχειρηματίας, ουδέποτε ένιωσα οτι παίρνω περισσότερα απο τα άλλα παιδιά. Μάλλον "ριγμένη" και πιο στερημένη ένιωθα γιατί δεν ήθελαν να με "κακομάθουν".
.
και βεβαια γενικευω με αφορμη αυτο το παραδειγμα αλλα δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι! στη συγκεκριμενη περιπτωση ομως ομως το ψαρι μυριζει απο το κεφαλι.Η κοπελα αυτη εχει προβλημα και θα εχει ειτε ειναι πατερας της ο ωνασης ειτε οχι!τι θα κανει αν η ζωη της τα φερει ετσι που να μην εχει αυτα που εχει συνηθησει??
πιστεψε με μεχρι τωρα εχω συναντησει πολλους ανθρωπους στη ζωη μου και με λεφτα και χωρις και εχω δει τις διαφορες...τα λεφτα αλλαζουν τον ανθρωπο και τις περισσοτερες φορες προς το κακο..εχουν περασει απο τα χερια μου πολλα λεφτα, οπως εχω περασει και εποχες που δεν ειχα ουτε για τσιγαρα! οντας ελευθερος επαγγελματιας, ζηλευω πολλες φορες την ασφαλεια ενως μισθωτου και ας βγαζω περισσοτερα!!!
Δεν ξερω αν ησουν παραμελημενη γιατι δεν σε ξερω, μα ουτε μιλησα για σενα, γιαυτο μην το παιρνεις προσωπικα επειδη εχεις γονεις επιχειρηματιες...ισα ισα μπραβο τους που σε μεγαλωσαν ετσι! ειναι σαν να θυγωμαι εγω επειδη εχουν βγει τα ανεκδοτα με τις ξανθιες!(επειδη ειμαι ξανθια!)
Ismini
Διάσημο μέλος
Εγω πιστεύω a priori πάντως οτι καποιος που βγάζει τόσα χρήματα δεν χρησιμοποιεί και τόσο έντιμες μεθόδους.
Τωρα σχετικά με το αρχικό θέμα "Φαλλοκράτες", δείτε τι κάνει ένας άντρας όταν μεγαλώνει με τα σωστά πρότυπα.

Συνημμένα
Ο Βαλεντίνο αλήθεια τι κάνει;

Ismini
Διάσημο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool