ιβανα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
παιδια δεν υπαρχει το απολυτο, δεν υπαρχει ο ανθρωπος που δεν εκανε κακο σε κανενα, δεν υπαρχει ο ανθρωπος που δεν εκανε κακο σε ζωο..το θεμα ειναι σε ποιο βαθμο και πως μπορει να γινει καλυτερος. μπορει να μην αγαπαω ολους τους ανθρωπους με τον ιδιο τροπο, ομως αν περναει απο το χερι μου θελω να κανω το καλο. και μια μανα μπορει μη εσκεμμενα να πληγωσει το παιδι της που το λατρευει. ομως, σιγουρα αν ο καθενας απο εμας εδινε κατι παραπανω στους γυρω του, ο κοσμος θα γινοταν πιο ιδανικος. αν ο καθενας εκανε τις υπερβασεις του στα ζωα, το ιδιο. αν μπορουσαμε να μειωσουμε στο ελαχιστο το κρεας που τρωμε, παλι γινεται καλο. αν μπορουμε να φυτεψουμε πρασινο , προσφερουμε και στους αλλους..ειμαι πολυ ρομαντική?![]()
συμφωνω απολυτα γλυκα!!!!!!!!! ετσι ειναι

....θα το ξαναπω αλλη μια.....φιλιζωια=αγαπω τα ΖΩΑ....βλεπε λεξικο μπαμπινιωτη...τα υπολοιπα μπαστετ ειναι δικα σου συμπερασματα και δικη σου αποψη.....μπορεις να λες δηλαδη οτι εσυ το θεωρεις ετσι...αυτο ναι..οχι ομως οτι η λεξη φιλοζωια σημαινει αγαπω τη ζωη...γιατι ΔΕΝ ειναι ετσι...νομιζω οτι ο μπαμπινιωτης ξερει καλητερα απο μας....αν εννοουσε κατι τετοιο,θα το εγραφε...στα λεξικα ,διπλα στην καθε λεξη,μπαινουν ΟΛΕς οι ερμηνειες.....ε...στη λεξη φιλοζωια,δεν εχει αλλη...πως να το κανουμε τωρα....εχει μονο αυτη...αγαπω τα ζωα....καθαρα και ξαστερα,...τα υπολοιπα ειναι προσωπικες ερμηνειες του καθενα μας....

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καπου ειδα κατι για ανωτερους και κατωτερους οργανισμους. Κατι τετοιο δεν ισχυει. Οπως εχω ξαναπει δεν υπαρχει ανωτερη και κατωτερη μορφη ζωης. Ολες οι μορφες ζωης ειναι αναλογα προσαρμοσμενες στο περιβαλλον και ειναι το ιδιο πετυχημενες. Ο ανθρωπος δεν ειναι στην κορυφη του δεντρου. Το δεντρο δεν εχει καν κορυφη.
Οσο για το αν ειμαστε παμφαγα ή φυτοφαγα εγω μπορω να διακρινω πολλες ανατομικες διαφορες στον ανθρωπο με ενα χορτοφαγο και ενα σαρκοφαγο και πολλες ομοιοτητες με ενα παμφαγο. Αν ενδιαφερεστε μπορω να σας δειξω εικονες με δοντια, κρανιο, κα.
Πειραματα και πειραματοζωα... χμμ, καποια μπορουν να αποφευχθουν, καποια οχι. Αν σας ενοχλουν τα πειραματα στα ζωα για μια μασκαρα, σταματηστε να αγοραζετε μασκαρα. Απλα πραγματα. Μου την 'σπαει' ομως η γκρινια σας οταν προκειται για κατι παρομοιο, οπως ενα φαρμακο ή ενα εμβολιο (λχ Η1Ν1) που διαμαρτυρεστε οτι δεν εχουν γινει δοκιμες, οτι δεν ειναι ασφαλες και αλλα τετοια. Με εκνευριζει και η αντιθεση που παρουσιαζετε. Την μια ειστε εναντια στα πειραματα με ζωα και την αλλη δεν δισταζετε να παρετε παυσιπονα, αντισυλληπτικα, αντιισταμινικα και αλλα φαρμακα. Στα πειραματοζωα δεν γινονται μονο δοκιμες φαρμακων. Τα περισσοτερα θυσιαζονται σε πειραματα για να καταλαβουμε πως λειτουργει ενας μηχανισμος, ενα οργανο ή ενα κυτταρο. Οταν η γατα σου εχει προβλημα στα νεφρα, πως νομιζεις οτι ξερουμε τι διατροφη πρεπει να κανει και τι φαρμακα χρειαζεται; Δεν πρεπει πρωτα να μαθουμε πως λειτουργουν τα νεφρα; Δεν πρεπει να δουμε πως λειτουργει ο μηχανισμος φιλτραρισματος του αιματος; Δεν πρεπει να μαθουμε την ανατομια των νεφρων; Δεν πρεπει να δουμε ποια γονιδια εκφραζονται στα νεφρα; Δεν πρεπει να θανατωσουμε το ζωο για να παρουμε ιστο απο τα νεφρα; Ακομα και στην οικολογια θυσιαζονται ζωα για να κατανοησουμε πως οι αλλαγες στο περιβαλλον επηρεαζουν εναν οργανισμο και πως μπορουμε να προστατεψουμε τον συγκεκριμενο οργανισμο. Τα περισσοτερα πειραματα γινονται προς ωφελος του ανθρωπινου ειδους, αλλα μπορεις να ζησεις χωρις εμβολια, φαρμακα, αντιβιωτικα; Μπορεις να αφησεις την γατα σου χωρις εμβολια, αποπαρασιτικα φαρμακα και αλλα φαρμακα σε περιπτωση που αρρωστησει; Μη λεμε λοιπον βλακειες. Τουλαχιστον οσοι ειστε κατα των πειραματων σε ζωα, να ξεκαθαριζετε την θεση σας. Να διευκρινιζετε οτι ειστε κατα των πειραματων για καλλυντικα γιατι απο οτι φαινεται, το ντεπον σας το παιρνετε αρκετα συχνα.
ps: κουνελακι ποια ειναι τα κρητηρια σου για να καταταξεις εναν οργανισμο στην κατηγορια 'ζωο'; Εμενα τα μαλακια και τα ψαρια μια χαρα ζωακια μου φαινονται. Γιατι το δελφινι για σενα ειναι ζωο και το blobfish οχι;
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
και με σενα συμφωνω!εγω θα συμφωνησω εντελως με την Δωρα. Οταν σταματησουμε να σκοτωνουμε το ειδος μας, τοτε ισως αγαπησουμε και τους αλλους οργανισμους.
Καπου ειδα κατι για ανωτερους και κατωτερους οργανισμους. Κατι τετοιο δεν ισχυει. Οπως εχω ξαναπει δεν υπαρχει ανωτερη και κατωτερη μορφη ζωης. Ολες οι μορφες ζωης ειναι αναλογα προσαρμοσμενες στο περιβαλλον και ειναι το ιδιο πετυχημενες. Ο ανθρωπος δεν ειναι στην κορυφη του δεντρου. Το δεντρο δεν εχει καν κορυφη.
Οσο για το αν ειμαστε παμφαγα ή φυτοφαγα εγω μπορω να διακρινω πολλες ανατομικες διαφορες στον ανθρωπο με ενα χορτοφαγο και ενα σαρκοφαγο και πολλες ομοιοτητες με ενα παμφαγο. Αν ενδιαφερεστε μπορω να σας δειξω εικονες με δοντια, κρανιο, κα.
Πειραματα και πειραματοζωα... χμμ, καποια μπορουν να αποφευχθουν, καποια οχι. Αν σας ενοχλουν τα πειραματα στα ζωα για μια μασκαρα, σταματηστε να αγοραζετε μασκαρα. Απλα πραγματα. Μου την 'σπαει' ομως η γκρινια σας οταν προκειται για κατι παρομοιο, οπως ενα φαρμακο ή ενα εμβολιο (λχ Η1Ν1) που διαμαρτυρεστε οτι δεν εχουν γινει δοκιμες, οτι δεν ειναι ασφαλες και αλλα τετοια. Με εκνευριζει και η αντιθεση που παρουσιαζετε. Την μια ειστε εναντια στα πειραματα με ζωα και την αλλη δεν δισταζετε να παρετε παυσιπονα, αντισυλληπτικα, αντιισταμινικα και αλλα φαρμακα. Στα πειραματοζωα δεν γινονται μονο δοκιμες φαρμακων. Τα περισσοτερα θυσιαζονται σε πειραματα για να καταλαβουμε πως λειτουργει ενας μηχανισμος, ενα οργανο ή ενα κυτταρο. Οταν η γατα σου εχει προβλημα στα νεφρα, πως νομιζεις οτι ξερουμε τι διατροφη πρεπει να κανει και τι φαρμακα χρειαζεται; Δεν πρεπει πρωτα να μαθουμε πως λειτουργουν τα νεφρα; Δεν πρεπει να δουμε πως λειτουργει ο μηχανισμος φιλτραρισματος του αιματος; Δεν πρεπει να μαθουμε την ανατομια των νεφρων; Δεν πρεπει να δουμε ποια γονιδια εκφραζονται στα νεφρα; Δεν πρεπει να θανατωσουμε το ζωο για να παρουμε ιστο απο τα νεφρα; Ακομα και στην οικολογια θυσιαζονται ζωα για να κατανοησουμε πως οι αλλαγες στο περιβαλλον επηρεαζουν εναν οργανισμο και πως μπορουμε να προστατεψουμε τον συγκεκριμενο οργανισμο. Τα περισσοτερα πειραματα γινονται προς ωφελος του ανθρωπινου ειδους, αλλα μπορεις να ζησεις χωρις εμβολια, φαρμακα, αντιβιωτικα; Μπορεις να αφησεις την γατα σου χωρις εμβολια, αποπαρασιτικα φαρμακα και αλλα φαρμακα σε περιπτωση που αρρωστησει; Μη λεμε λοιπον βλακειες. Τουλαχιστον οσοι ειστε κατα των πειραματων σε ζωα, να ξεκαθαριζετε την θεση σας. Να διευκρινιζετε οτι ειστε κατα των πειραματων για καλλυντικα γιατι απο οτι φαινεται, το ντεπον σας το παιρνετε αρκετα συχνα.

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Συμφωνω απολυτα.παιδια δεν υπαρχει το απολυτο, δεν υπαρχει ο ανθρωπος που δεν εκανε κακο σε κανενα, δεν υπαρχει ο ανθρωπος που δεν εκανε κακο σε ζωο..το θεμα ειναι σε ποιο βαθμο και πως μπορει να γινει καλυτερος. μπορει να μην αγαπαω ολους τους ανθρωπους με τον ιδιο τροπο, ομως αν περναει απο το χερι μου θελω να κανω το καλο. και μια μανα μπορει μη εσκεμμενα να πληγωσει το παιδι της που το λατρευει. ομως, σιγουρα αν ο καθενας απο εμας εδινε κατι παραπανω στους γυρω του, ο κοσμος θα γινοταν πιο ιδανικος. αν ο καθενας εκανε τις υπερβασεις του στα ζωα, το ιδιο. αν μπορουσαμε να μειωσουμε στο ελαχιστο το κρεας που τρωμε, παλι γινεται καλο. αν μπορουμε να φυτεψουμε πρασινο , προσφερουμε και στους αλλους..ειμαι πολυ ρομαντική?![]()
Στα λογια μου ερχεστε παιδια,δεν μπορουμε να ισχυριστουμε οτι αγαπαμε ολο το ανθρωπινο και ζωικο ειδος ακριβως γιατι εμμεσα ή αμεσα ειναι η ζωη μας ετσι που κανουμε ολα αυτα.
Αλλα μεταξυ 2 κακων,το λιγοτερο κακο ειναι προτιμοτερο ετσι δεν ειναι?

Εννοω αν ειναι να πιω γαλα καθε πρωι εις βαρος μιας αγελαδιτσας που περναει μια ζωη απαισια ας το κανω μια φορα την εβδομαδα κι ας φαω ψωμι με μαρμελαδα και χυμο.Αν ειναι να φαω σημερα αρνακι ας φαω ντακο,ριζοτο κτλ ή εστω ψαρι.Κι αυτα εχουν ζωη αλλα θα προτιμησω να φαω ενα χταποδι,που στην τελικη οσο εζησε δεν γεννηθηκε/εκτραφηκε/βασανιστηκε/κλωτσηθικε/στερηθηκε τα μικρα του/φυλακιστηκε για εμας.. Αλλα και ακομη και αν τα τραβουσε ολα αυτα παλι προτιμω ενα μαλακιο απο ενα τετραποδο κατσικακι που κανει μπε,μοιαζει σε πολλα με τη γατα μου και οταν με βλεπει ερχεται και γλειφει το χερι μου και ριχνρι κουτουλιες για να το χαιδεψω...

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Προσπαθω να μην διαχωριζω ζωα αν και ολοι μας-ας μην κρυβομαστε-με αυτην την νοοτροπια μεγαλωσαμε! Για μενα ολα ειναι ζωα αλλα οπως ειπα θα νιωθω ΕΓΩ καλυτερα αν αντι για αρνι,σημερα φαω γαριδα.Και εχουν πολλες και σημαντικες διαφορες δεν ειναι το ιδιο.Οπως μου φαινεται εντελως γελοιο και παραλογο να εξισωσω ενα μοσχαρι με ενα μπροκολο επειδη και τα 2 εχουν ζωη!ps: κουνελακι ποια ειναι τα κρητηρια σου για να καταταξεις εναν οργανισμο στην κατηγορια 'ζωο'; Εμενα τα μαλακια και τα ψαρια μια χαρα ζωακια μου φαινονται. Γιατι το δελφινι για σενα ειναι ζωο και το blobfish οχι;
Το ιδιο ειναι ρε παιδια ? 
Και αν υποστηριξουμε αυτη την αποψη πολυ ευκολα μπορουμε να πουμε: οκ και τα 2 εχουν ζωη,το ιδιο κακο κανω ειτε φαω καλαμαρι ειτε γουρουνι οποτε γιατι να μην τρωω γουρουνι καθε μερα?Ειναι ατοπος συλλογισμος..Και ακομη και να ηταν ιδια,δεν βασανιζεται το ιδιο ενα καλαμαρι και ενα γουρουνι μεχρι να καταληξει στο πιατο μας!Ακομη και στον τροπο θανατωσης το 1 πεθαινει απο ασφηξια,το 2ο κρεμιεται αναποδα μετα απο πολλες ισως κλωτσιες και πεθαινει με πονο αιμοραγγοντας και μετα απο αρκετα λεπτα,μπροστα στα μωρα του κτλ κτλ ολοι τα ξερουμε!
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Παντως(δεν λεω οτι το ειπες για μενα) αλλα εγω δεν κατεκρινα κανεναν ισα ισα που εγω ενιωσα να με κατακρινετε επειδη ακομη τρωω κρεας και υποστιριζω τη χορτοφαγια,οτι και καλα δεν εχω δικαιωμα να υποστηριζω τους χορτοφαγους μεχρι να γινω!!Ειλικρινα,μου φαινεται τραγικο να συμβαινουν ολα αυτα γυρω μας κι εμεις λες και δεν τρεχει τιποτα,να κατακρινουμε καποιον γιατι εφαγε μοσχαρακι και δε ζει με σογια.

Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Μου κανει εντυπωση ομως που λες οτι ακομη κι αν περνουσε την ιδια κακοποιηση με ενα πχ αρνι παλι θα ετρωγες το μαλακιο διοτι πολυ απλα δεν θα σου τριφτει ποτε να το χαιδεψεις ουτε μοιαζει με γατα κλπ. Το νοημα της χορτοφαγιας δεν ειναι να μην τρωμε οσα νιωθουμε οικεια προς εμας αλλα οσα ειναι ζωα. Σαν ρατσιστικο ειναι αυτο
που λες. Αρα ο διαχωρισμος λογω εμφανισης ειναι ατοπος.Απο εκει και περα, προσωπικα δε με πειραζει ουτε το βρισκω παραλογο να μην εισαι χορτοφαγος αλλα να τους υποστηριζεις (αληθεια τους σκληροπυρηνικους; γιατι υπαρχουν 3 "σταδια"χορτοφαγιας). Γνωμη σου και τη σεβομαι, απλα -δεν ειναι προσωπικο αυτο- με ξενιζει ο απολυτος τροπος να υποστηριζει καποιος κανοντας ή προσπαθοντας να κανει τους αλλους να νιωσουν ενοχικα για τη δικη τους αποφαση.
bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
μα δεν διαφωνω καλε μαζι σου..απλα συμπληρωνω οτι ζωο=αυτο που εχει ζωη μεσα του!!!απλα ελληνικα ειναι δεν χρειαζεται να εισαι μπαμπινιωτης..που και αυτος το καταλαβαινει...συμφωνω απολυτα γλυκα!!!!!!!!! ετσι ειναι....
θα το ξαναπω αλλη μια.....φιλιζωια=αγαπω τα ΖΩΑ....βλεπε λεξικο μπαμπινιωτη...τα υπολοιπα μπαστετ ειναι δικα σου συμπερασματα και δικη σου αποψη.....μπορεις να λες δηλαδη οτι εσυ το θεωρεις ετσι...αυτο ναι..οχι ομως οτι η λεξη φιλοζωια σημαινει αγαπω τη ζωη...γιατι ΔΕΝ ειναι ετσι...νομιζω οτι ο μπαμπινιωτης ξερει καλητερα απο μας....αν εννοουσε κατι τετοιο,θα το εγραφε...στα λεξικα ,διπλα στην καθε λεξη,μπαινουν ΟΛΕς οι ερμηνειες.....ε...στη λεξη φιλοζωια,δεν εχει αλλη...πως να το κανουμε τωρα....εχει μονο αυτη...αγαπω τα ζωα....καθαρα και ξαστερα,...τα υπολοιπα ειναι προσωπικες ερμηνειες του καθενα μας....![]()
δεν τιθεται θεμα!!!το ιδιο λεμε!!
-συμφωνω και με δωρα και με αλλες αποψεις που ειδα...
απλα το κουνελακι εχει μια αλλη οπτικη
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Για να περασεις απο την κρεατοφαγια στη χορτοφαγια χρειαζονται καποια σταδια.Στην παρουσα φαση θελω να κοψω το κρεας και επειτα θα μπορεσω θα κανω το ιδιο και με τα καλαμαρια.Οι καθαροι βιγκαν δεν τρωνε ουτε αυγο ουτε γαλα συνεπως ουτε βουτυρο,ουτε σοκολατα γαλακτος!! Το θεμα ειναι να κανεις εστω και ενα καλο.Δεν γινεται να πω αυριο κοβω ολα τα ζωα!Κατι πρεπει να κρατησω για αρχη.Ας ειναι τα ψαρια και τα μαλακια που για μενα προσωπικα δεν ειναι το ιδιο με ενα αρνακι οχι μονο λογω εμφανισης αλλα και στο μυαλο,σε οσα αισθανονται και στο πως εχουν ζησει πριν πεθανουν!Κουνελακι, σε αυτο που μονο διαφωνω μαζι σου ειναι οτι αναμεσα σε δυο ζωα θα διαλεξω το χταποδι γιατι δεν ειναι η μορφη του τοσο οικεια σε μενα ή βασανιστηκε λιγοτερο. Αν δηλ. πρεπει να σκοτωσει καποιος εναν ανθρωπο, ας μην ειναι ενας βιοπαλαιστης που μεγαλωσε με χιλια βασανα αλλα ενας πλουσιος που πασε ευχαριστη ζωη.
Μου κανει εντυπωση ομως που λες οτι ακομη κι αν περνουσε την ιδια κακοποιηση με ενα πχ αρνι παλι θα ετρωγες το μαλακιο διοτι πολυ απλα δεν θα σου τριφτει ποτε να το χαιδεψεις ουτε μοιαζει με γατα κλπ. Το νοημα της χορτοφαγιας δεν ειναι να μην τρωμε οσα νιωθουμε οικεια προς εμας αλλα οσα ειναι ζωα. Σαν ρατσιστικο ειναι αυτοπου λες. Αρα ο διαχωρισμος λογω εμφανισης ειναι ατοπος.
Απο εκει και περα, προσωπικα δε με πειραζει ουτε το βρισκω παραλογο να μην εισαι χορτοφαγος αλλα να τους υποστηριζεις (αληθεια τους σκληροπυρηνικους; γιατι υπαρχουν 3 "σταδια"χορτοφαγιας). Γνωμη σου και τη σεβομαι, απλα -δεν ειναι προσωπικο αυτο- με ξενιζει ο απολυτος τροπος να υποστηριζει καποιος κανοντας ή προσπαθοντας να κανει τους αλλους να νιωσουν ενοχικα για τη δικη τους αποφαση.
Και ναι αν ειναι να φας κατι προτημησε να παρεις το κατσικακι ελευθερας βοσκης και οχι αυτο μιας εταιριας που τα εχει περιορισμενα και δεν μπορουν να κανουν ουτε στροφη γυρω απο τον εαυτο τους και ολα τα υπολοιπα που περνανε.Εδω δε μιλαμε για ανθρωπους π.χ. βιοπαλεστης ή πλουσιος αλλα για ζωα που ερχονται στο πιατο μας.Το θεμα ειναι να μην στηριζουμε βιομηχανιες που τα ταλαιπωρουν και τα σφαγιαζουν επωδυνα!Αν ειναι να δωσεις τα λεφτα σου καπου για να φας λοιπον ας ειναι καπου που εχει τα ζωα του σωστα.
Εγω παλι δεν μπορω ανθρωπους που σε κανουν να νιωθεις ενοχικα επειδη επιλεγεις να τρως μαλακια και μαρουλια αντι για προβατακια

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

........πιστευω οτι οι περισσοτερες συμφωνουμε σε παρα πολλα πραγματα....το οτι δεν συμφωνουμε σε ολα ,ειναι απολυτα φυσιολογικο...πολυ σπανια να βρεις καποιον να συμφωνει με ολα...και δεν ειναι αυτο το ζητουμενο.....μεσα απο το διαλογο μαθαινουμε παρα πολλα.....μας ενωνει η αγαπη μας για τα ζωα...

...απλα...ειμαστε πολλες........και λυσαρες!!!!!!!!!!!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Για να περασεις απο την κρεατοφαγια στη χορτοφαγια χρειαζονται καποια σταδια.Στην παρουσα φαση θελω να κοψω το κρεας και επειτα θα μπορεσω θα κανω το ιδιο και με τα καλαμαρια.Οι καθαροι βιγκαν δεν τρωνε ουτε αυγο ουτε γαλα συνεπως ουτε βουτυρο,ουτε σοκολατα γαλακτος!! Το θεμα ειναι να κανεις εστω και ενα καλο.Δεν γινεται να πω αυριο κοβω ολα τα ζωα!Κατι πρεπει να κρατησω για αρχη.Ας ειναι τα ψαρια και τα μαλακια που για μενα προσωπικα δεν ειναι το ιδιο με ενα αρνακι οχι μονο λογω εμφανισης αλλα και στο μυαλο,σε οσα αισθανονται και στο πως εχουν ζησει πριν πεθανουν!
Και ναι αν ειναι να φας κατι προτημησε να παρεις το κατσικακι ελευθερας βοσκης και οχι αυτο μιας εταιριας που τα εχει περιορισμενα και δεν μπορουν να κανουν ουτε στροφη γυρω απο τον εαυτο τους και ολα τα υπολοιπα που περνανε.Εδω δε μιλαμε για ανθρωπους π.χ. βιοπαλεστης ή πλουσιος αλλα για ζωα που ερχονται στο πιατο μας.Το θεμα ειναι να μην στηριζουμε βιομηχανιες που τα ταλαιπωρουν και τα σφαγιαζουν επωδυνα!Αν ειναι να δωσεις τα λεφτα σου καπου για να φας λοιπον ας ειναι καπου που εχει τα ζωα του σωστα.
Εγω παλι δεν μπορω ανθρωπους που σε κανουν να νιωθεις ενοχικα επειδη επιλεγεις να τρως μαλακια και μαρουλια αντι για προβατακια![]()
κανεις πολυ μεγαλο λαθος αν νομιζεις οτι τα ψαρια και τα χταποδια ειναι λιγοτερα εξυπνα απο ενα προβατακι. Τα χταποδια ειδικα εχουν πολυ μεγαλη νοημοσυνη. Το οτι δεν εχουν φωνη δεν σημαινει οτι ειναι 'κατωτερα' απο τα προβατακια. Δεν εχουν φωνη επειδη πολυ απλα δεν την χρειαζονται. To ιδιο ισχυει και με το δερμα τους. Δεν εχουν τριχωμα γιατι δεν το χρειαζονται. Και στην τελικη τα ψαρια ειναι οι προγονοι μας. Απο εκει εξελιχθηκαμε. Αν απαρνεισαι τον προγονο σου ειναι σαν να απαρνεισαι τον εαυτο σου.
Δες και μερικα σχετικα βιντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=wfRqYjv9QgA
https://www.youtube.com/watch?v=bBe2KaRuI80
και να σε πληροφορησω παλι γιατι οπως φαινεται δεν το εμπεδωσες, για 1 κιλο γαριδες που τρως πεθαινουν 12(!) [μεχρι χθες θυμομουν 8!] κιλα ψαρια, αστεριες, οστρακοειδη και χελωνες. Ωραια φιλοζωη εισαι. Καλυτερα να τρως ενα κιλο κοτοπουλο που ξερεις οτι τιποτα δεν θα πεταχτει, παρα να τρως ενα κιλο γαριδες και να οδηγεις την leatherback turtle στα προθυρα της εξαφανισης μαζι με ενα σωρο αλλους οργανισμους. Οι γαριδες που ερχονται στο πιατο σου ειναι πολυ χειροτερες απο το κοτοπουλο μη ελευθερας βοσκης που ερχεται στο πιατο μου.
Για σκεψου και τι θα γινει αν ολοι προτιμουσαν αρνακια ελευθερας βοσκης; Ηδη ο πλανητης δεν μας χωραει. Πως θα τραφουν τοσα δισεκατομμυρια ανθρωποι με αρνακια ελευθερας βοσκης;
Δεν πινουμε γαλα, αλλα τρωμε μελι. Γιατι; Τις μελισσες δεν τις κακοποιουμε; Δεν τις εκμεταλλευομαστε;
βρε παιδια.......σε λιγο θα νιωθουμε ενοχοι.που αναπνεουμε και μονο!!!!!!........πιστευω οτι οι περισσοτερες συμφωνουμε σε παρα πολλα πραγματα....το οτι δεν συμφωνουμε σε ολα ,ειναι απολυτα φυσιολογικο...πολυ σπανια να βρεις καποιον να συμφωνει με ολα...και δεν ειναι αυτο το ζητουμενο.....μεσα απο το διαλογο μαθαινουμε παρα πολλα.....μας ενωνει η αγαπη μας για τα ζωα...
...απλα...ειμαστε πολλες........και λυσαρες!!!!!!!!!!!
![]()
μα πρεπει να νιωθουμε ενοχοι που αναπνεουμε, ξερεις ποσο CO2 παραγουμε; Εγω και εσυ ευθυνομαστε για το φαινομενο του θερμοκηπιου

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

..και ομως ναι.......ειναι το πρωτο ειδος που αρχισε να εξελισεται.... ουτως ωστε να γινουν μετα τα θηλαστικα..........

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εχω δει ντοκιμαντερ που δειχνει ενα χταποδι...που του ειχαν μπροστα του εναν λαβυρινθο ,οπου μεσα ειχε φαγητο.........το βρηκε και μπηκε αμεσως!!!!!!!!! πανεξυπνο ζωο θεωρειται!!!!!!!!!!.επισης,κατι που θα σας φανει πολυ κουφο...αλλα ειναι περα για περα αληθινο ειναι οτι στην πραγματικοτητα ...καταγομαστε.....απο τους σπογγους!!!!!!!!!!..και ομως ναι.......ειναι το πρωτο ειδος που αρχισε να εξελισεται.... ουτως ωστε να γινουν μετα τα θηλαστικα..........
![]()
ναι ισχυει αυτο με τους σπογγους. Ενας αλλος επισης οργανισμος κλειδι στην εξελιξη (των σπονδυλοτων) ειναι ο amphioxus. Οι σπογγοι παντως ανηκουν στο kingdom animalia, οπως και εμεις αλλωστε

catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και πάλι συγνώμη για την «ίσως» άτοπη παρέμβαση.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Επειδή βλέπω ότι η συζήτηση έχει πάρει άγρια τροπή, απλά για άλλη μία φορά θα ήθελα να καταθέσω την ταπεινή μου γνώμη και θα μιλήσω γενικά. Η λέξη «ζώο» προέρχεται από τη λέξη «ζωή» δηλαδή αντιπροσωπεύει οτιδήποτε έχει ζωή. Ο άνθρωπος έχει κατατάξει τα πάντα σε σχέση με την δική του ύπαρξη, «λάθος;» ίσως αλλά κάπως έπρεπε να οριοθετήσει όλα αυτά που υπήρχαν γύρω του και για τα οποία δεν είχε ιδέα του λόγου ύπαρξης τους. Πιστεύω ότι μόνο αυτό φτάνει για να κατανοήσουμε την σημερινή κατάσταση… γιατί αν πιστεύουμε ότι μόνο και μόνο επειδή καταφέραμε να πάμε στο διάστημα κάναμε κάτι δυστυχώς έχουμε χάσει το παιχνίδι και αυτό το βιώνουμε όλοι καθημερινά.
Και πάλι συγνώμη για την «ίσως» άτοπη παρέμβαση.
καθολου αγρια τροπη....ηρεμες μας βλεπεις τωρα!!!!!!!!!!

.....δεν ξερω ακριβως τι εννοεις..αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι ο ανθρωπος τα βλεπει τοσο λαθος τα πραγματα.γιατι τα βλεπει ανθρωποκεντρικα........δεν ειναι ετσι ομως.......ο ανθρωπος ειναι στην κορυφη της πυραμιδας..αν κοψεις την κορυφη...η πυραμιδα μενει και επιζει...αν κοψεις τη βαση...(ολα τα υπολοιπα ειδη...) η πυραμιδα γκρεμιζεται......το συμπερασμα ειναι οτι για την εξελιξη του πλανητη,και γενικοτερα του συμπαντος,καμμια σημασια δεν εχει η υπαρξη του ανθρωπου.......μαλλον επιζημια θα ελεγα........ενω ολα τα υπολοιπα ειδη.ειναι παρα πολυ σημαντικα............ετσι απλα......
και μην ζητας συγνωμη...για αυτο ειναι το θεμα....για να συμμετεχουμε ολοι!!!!!!!

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ωραια λοιπον που καταληγουμε?Να τρωμε αρνακια συνεχεια αφου ειτε φαμε γαυρο ειτε μαρουλι ειτε μοσχαρι ειναι το ιδιο αφου ολα εχουν ζωη?κανεις πολυ μεγαλο λαθος αν νομιζεις οτι τα ψαρια και τα χταποδια ειναι λιγοτερα εξυπνα απο ενα προβατακι. Τα χταποδια ειδικα εχουν πολυ μεγαλη νοημοσυνη. Το οτι δεν εχουν φωνη δεν σημαινει οτι ειναι 'κατωτερα' απο τα προβατακια. Δεν εχουν φωνη επειδη πολυ απλα δεν την χρειαζονται. To ιδιο ισχυει και με το δερμα τους. Δεν εχουν τριχωμα γιατι δεν το χρειαζονται. Και στην τελικη τα ψαρια ειναι οι προγονοι μας. Απο εκει εξελιχθηκαμε. Αν απαρνεισαι τον προγονο σου ειναι σαν να απαρνεισαι τον εαυτο σου.
Δες και μερικα σχετικα βιντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=wfRqYjv9QgA
https://www.youtube.com/watch?v=bBe2KaRuI80
και να σε πληροφορησω παλι γιατι οπως φαινεται δεν το εμπεδωσες, για 1 κιλο γαριδες που τρως πεθαινουν 12(!) [μεχρι χθες θυμομουν 8!] κιλα ψαρια, αστεριες, οστρακοειδη και χελωνες. Ωραια φιλοζωη εισαι. Καλυτερα να τρως ενα κιλο κοτοπουλο που ξερεις οτι τιποτα δεν θα πεταχτει, παρα να τρως ενα κιλο γαριδες και να οδηγεις την leatherback turtle στα προθυρα της εξαφανισης μαζι με ενα σωρο αλλους οργανισμους. Οι γαριδες που ερχονται στο πιατο σου ειναι πολυ χειροτερες απο το κοτοπουλο μη ελευθερας βοσκης που ερχεται στο πιατο μου.
Για σκεψου και τι θα γινει αν ολοι προτιμουσαν αρνακια ελευθερας βοσκης; Ηδη ο πλανητης δεν μας χωραει. Πως θα τραφουν τοσα δισεκατομμυρια ανθρωποι με αρνακια ελευθερας βοσκης;
Δεν πινουμε γαλα, αλλα τρωμε μελι. Γιατι; Τις μελισσες δεν τις κακοποιουμε; Δεν τις εκμεταλλευομαστε;
μα πρεπει να νιωθουμε ενοχοι που αναπνεουμε, ξερεις ποσο CO2 παραγουμε; Εγω και εσυ ευθυνομαστε για το φαινομενο του θερμοκηπιου![]()
Να προσεχουμε μην πατησουμε κανενα μυρμηγκι γιατι κι αυτο εχει ζωη και θελουμε να ειμαστε φιλοζωοι σωστοι?Να μην σκοτωσουμε το κουνουπι που μας τσιμπαει?Να παρουμε για pet και μια κατσαριδα αφου αγαπαμε ολα τα ειδη και δεν ειμαστε ρατσιστες?

Μα αυτα δεν μπορουν να γινουν στην καθημερινη ζωη ρε παιδια!Ισως αν γενιομασταν ταρζαν στον Αμαζονιο!!
Γυρω μας υπαρχουν εμβια οντα αλλα διαφερουν.Υπαρχουν τα θηλαστικα,τα εντομα,τα ψαρια,τα μαλακια,τα φυτα,οι μονοκυταροι οργανισμοι κτλ
Κανεις δεν μπορει να αγαπαει ολες τις μορφες ζωης αυτο ειναι δεδομενο.Αλλιως θα επρεπε να πεθανουμε.Αλλα ξαναλεω αν ειναι να φαω μοσχαρακι το ιδιο ειναι με το να φαω σαλατα,μανιταρια,καλαμποκι,ριζοτο,πατατες ή φασολαδα?Ας μην τα ισοπεδονουμε ολα
Και στην τελικη αν οσα καταναλωνει μια αγελαδα ετησιως μονο για να παραγει μια ταδε ποσοτητα κρεατος που θα την φαμε εμεις(και αυτο που παραγει σε σχεση με αυτα που καταναλωνει ειναι πολυ λιγοτερο) τα στελναμε στα παιδακια της Αιθιοπιας ξερετε ποσα θα ειχανε σωθει?

Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω παλι δεν μπορω ανθρωπους που σε κανουν να νιωθεις ενοχικα επειδη επιλεγεις να τρως μαλακια και μαρουλια αντι για προβατακια![]()
Σε εκανα ποτε εγω ή προσπαθησα να σε κανω να νιωσεις ενοχες;

Στο τελευταιο σου ποστ συμφωνω μιας και τα ιδια ελεγα σε δικα μου προηγουμενα, συνεχιζω απλα να ειμαι αντιθετη στη σειρα "προτεραιοτητας"ζωων για φαγωμα.
Φυσικα θα σωζονταν πολλα παιδια μονο που ειναι λαθος οτι η αγελαδα καταναλωνει ελαχιστα, η κτηνοτροφια ειναι σημαντικη αιτια για το φαινομενο του θερμοκηπιου. Αρα σιγουρα οχι μια αγελαδα αλλα κοπαδια!
Οι αντιθετες αποψεις ειναι κατι καλο, αν ειχαμε ολες-ολοι την ιδια, ποιος ο λογος να συζητουσαμε;!

Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
εχω δει ντοκιμαντερ που δειχνει ενα χταποδι...που του ειχαν μπροστα του εναν λαβυρινθο ,οπου μεσα ειχε φαγητο.........το βρηκε και μπηκε αμεσως!!!!!!!!! πανεξυπνο ζωο θεωρειται!!!!!!!!!!.επισης,κατι που θα σας φανει πολυ κουφο...αλλα ειναι περα για περα αληθινο ειναι οτι στην πραγματικοτητα ...καταγομαστε.....απο τους σπογγους!!!!!!!!!!..και ομως ναι.......ειναι το πρωτο ειδος που αρχισε να εξελισεται.... ουτως ωστε να γινουν μετα τα θηλαστικα..........
![]()
Ωστε γι'αυτο εχω αδυναμια στον Μπομπ Σφουγγαρακη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool