Φιλοξενία ετοιμόγεννης γατούλας

RINIO

Νεοφερμένο μέλος

Η RINIO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 53 μηνύματα.
Στην δουλεια μου τον τελευταιο καιρο εχει ερθει μια γατα,η Άρια, η οποια ειναι εγκυος. Ειναι παρα πολυ χαδιαρα. Ηλικια δεν ξερω και δεν μπορω καν να προσδιορισω διοτι ειμαι ψιλοασχετη απο γατες. Καθεται εξω αποτην πορτα μου και νιαουριζει και καθε φορα που ανοιγω θελει να μπει μεσα η καημενη αλλα απο την εταιρεια το απαγορευουν. Η κοιλια της ειναι αρκετα μεγαλη αρα λογικα καπου τωρα κοντα θε γεννησει.
Μηπως θα μπορουσε καποιος να την φιλοξενησει μεχρι να γεννησει και μετα να την στειρωσουμε ?
Επισης ψαχνει και σπιτακι να υοθετηθει αφου γεννησει και στειρωθει!!!

Aria1.jpg

Aria2.jpg

Aria3.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχίσαμε παιδια.... :(
Τί να πω....
Αν γεννήσει... και τα βρεις, θα μπορούσες να την φροντίζεις όσο γίνεται και μετά αφου μεγαλώσουν να δούμε , με αγγελίες να βρουνε ενα σπιτάκι.

Μετά για στείρωση υπάρχουν μέρη που κάνουν καλές τιμές σε αδέσποτα...

Που περίπου, περιοχή είναι η γάτα????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει και τώρα να στειρωθει νομιζω... και ειναι και το καλύτερο. Αν μπορεις να την πιάσεις θα την πάμε για στειρωση και μετά βλέπουμε.

μα η γάτα φαίνεται ετοιμόγεννη!πως θα στειρωθεί?τα μωρά θα είναι ολόκληρα γατάκια τωρα!!δεδομένου οτι δεν εχω εμπειρία στο θέμα "έγκυος γάτα", τότε ή το βλέπω πολύ συναισθηματικά, ή αγνοια με κάνει ανόητη... :hmm:

μα η γάτα φαίνεται ετοιμόγεννη!πως θα στειρωθεί?τα μωρά θα είναι ολόκληρα γατάκια τωρα!!δεδομένου οτι δεν εχω εμπειρία στο θέμα "έγκυος γάτα", τότε ή το βλέπω πολύ συναισθηματικά, ή αγνοια με κάνει ανόητη... :hmm:

Θεωριτικά και ιατρικά γίνετε.... :/:.

Τωρα απο εκει και πέρα...
ειναι προσωπική απόφαση και επιλογή του καθενός μας...

αν με βεβαιοτητα(μεσω υπερηχου σε κτηνιατρο) μπορει να σου πει ποσο εβδομαδων ειναι η γατα θα σου πει αν μπορει να στειρωθει τωρα.

καλά ναι..αλλά και για τη γάτα το ορμονικό "σοκ" δεν θα ναι λιγο ζόρι?
χώρις καμιά σχετική γνώση, απλά ξέρω οτι συμβαίνει στους ανθρώπους σε καθαρα βιολογικό επίπεδο... και καλα μια οικοσιτη γατα εχει προσβαση σε κτηνιατρο και εχει και προσοχη.. αυτη η καημένη?(που θα εχει και δικαιολογημένα πολλα ραμματα, και θα ναι και μέσα στο κρυο μόνη της):(

Θα φιλοξενηθει 3-4 μερες αν χρειαστει.
2-3 ραματα ειναι, πολλα αδεπσοτα στειρωνονται και μετα ειναι μια χαρα.
Δεδομενου του οτι η γατουλα ειναι αδέσποτη, ειναι και η καλυτερη λυση.
Ρινιο, αν συμφωνεις και θες βοήθεια, στείλε μου πμ να το κανονισουμε.

Στην Νεα Ιωνια βρισκεται η γατα. Ναι μπορω να την πιασω, ειναι πολυ χαδιαρα και ειναι ευκολο να την πιασει κανεις.
Δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι εφικτο το να στειρωθει, γιατι φαινεται ετοιμογεννη. Μεχρι σημερα ειχα εξεταστικη και δεν μπορουσα να την παω στον γιατρο, αυριο θα παω να την παρω να παμε στο γιατρο να μου πει εαν μπορει να γινει κατι. Το ιδανικο για μενα θα ηταν να βρισκοταν ενα πιο ασφαλες μερος απο τον δρομο μεχρι να γεννησει και μετα να στειρωνοταν. Τα εξοδα της μπορω να τα αναλαβω εγω, απλα δεν εχω μερος για να την κρατησω.

Ο γιατρος που θα την παω δεν ξερω εαν εχει μηχανημα υπερηχων.
Μπορει καποιος να μου προτεινει καποιον γιατρο που να εχει τετοιιο μηχανικα σε περιοχη στα Βορεια προαστεια? Χαλανδρι, Βριλησσια, Μαρουσι??

Βρε, γιατι δεν παίρνεις τον γιατρο ένα τηλ να σου πει καταποσον μπορει να στειρωθεί στην κατάστασή της;

Αυτό που με απασχολεί με το εγχείρημα είναι μήπως η γάτα αγριέψει, αν προσπαθήσεις να τη μεταφέρεις. Μπορεί να είναι ήμερη γενικά, αλλά ίσως αντιδράσει περίεργα τώρα που είναι έγκυος.
Μια σκέψη μόνο, δεν έχω καθόλου εμπειρία μ' αυτά.:hmm:

λοιπον χωρίς να εχω να προτείνω μια εναλλακτική λύση (κι αυτο πολύ με εκνευρίζει) έτσι εντελώς συναισθηματικά, εχω να πω οτι μου φαίνεται απαίσιοοοοο να τη στειρώσετε τώρα!!!:cry::cry::baby::baby::baby::baby::cry::cry:

λοιπον χωρίς να εχω να προτείνω μια εναλλακτική λύση (κι αυτο πολύ με εκνευρίζει) έτσι εντελώς συναισθηματικά, εχω να πω οτι μου φαίνεται απαίσιοοοοο να τη στειρώσετε τώρα!!!:cry::cry::baby::baby::baby::baby::cry::cry:

Συμφωνώ απόλυτα....ας γεννήσει πρώτα και μετά...:(:(:(

Έχεις απόλυτο δίκιο και δεν είναι θέμα συναισθηματισμού. Σε ετοιμόγεννη γάτα δεν μιλάμε πια για στείρωση, αλλά για σφαγή - μέχρι 20 ημερών εγκυμοσύνης επιτρέπεται η στείρωση (τα τελευταία, είναι λόγια κτηνιάτρου για ανάλογη περίπτωση). Στη φωτογραφία, η γατούλα φαίνεται όντως ετοιμόγεννη.

Τι πρεμούρα είναι αυτή να τη στειρώσετε τώρα; Εγώ θα αισθανόμουν σαν να σκοτώνω νεογέννητα γατάκια (γιατί αυτή τη μορφή θα έχουν τώρα)! Αφήστε τη γατούλα να γεννήσει και τη στειρώνετε μετά!
Αμάν πια αυτός ο ζήλος με τις στειρώσεις, θα μας καταντήσει ανάλγητους στο τέλος...

Ιατρικά δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να γίνει η στείρωση. Αλλά συναισθηματικά/ηθικά, συμφωνώ κι εγώ ότι είναι τραβηγμένο όταν είναι σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη η γάτα... Θα ήταν κάτι σαν το πνίξιμο των νεογέννητων που κάνουν οι "φιλόζωοι" ιδιοκτήτες αστείρωτων γατών.:(
Το καλύτερο θα ήταν να βρεθεί ένας χώρος (έστω προσωρινής) φιλοξενίας για τη γάτα, για να γεννήσει, να θηλάσει όσο πρέπει (2 μήνες δεν είναι; ) και στη συνέχεια να στειρωθεί και -στο πιο αισιόδοξο σενάριο- να υιοθετηθεί. Το ίδιο και τα γατάκια βέβαια. Τώρα, πόσο εφικτά είναι όλα αυτά, είναι μια άλλη ιστορία.:/:

Παιδιά, νομίζω ότι θα μας κοροϊδεύει και ο κόσμος και με το δίκιο του αυτή τη στιγμή. Αν φυσικά η γατούλα δεν ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη η αντίληψη μου για τις στειρώσεις είναι γνωστή. Εδω τώρα μιλάμε για μια επεμβαση που θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα την γάτα και για "ευθανασία" ουσιαστικά των γατιδακίων.
Πολλά ηθικά διλήμματα υπάρχουν και είναι μεγαλη κουβέντα αυτή αλλα ουτε και εγώ θα το έκανα σ'αυτή τη φάση.
Αν γίνεται ας βρεθεί ένα ασφαλές μέρος να γεννήσει η γατούλα και να δώσει στα μικρά της τα απαραίτητα αντισώματα για τους πρωτους μήνες έστω, έτσι όπως εξελίχθηκε το θέμα, και κατόπιν με αγγελίες, θα βοηθήσουμε όλοι πιστεύω να υιοθετηθούν τα μικρά και φυσικά να στειρωθεί η μικρούλα...
Για να επιστρέψω στη ρίζα του θέματος, ποιος μπορεί να φιλοξενήσει τη γατούλα μεχρι να γεννήσει και λίγο μετά???? έστω και σε κλειστό κήπο ??

Για αυτο ειπα και εγω να περιμενουμε πρωτα να γεννησει και μετα να την παω για στειρωση. Θα νιωθω πολυ ασχημα να το κανω τωρα, για τους λογους που αναφερατε.
Το καλυτερο θα ηταν να βρισκοταν ενας ασφαλης χωρος να γεννησει, γιατι στο δρομο τα γατακια θα κινδυνευουν αμεσα. Υπαρχει κανενας τετοιος χωρος, εστω και επι πληρωμη?

Επι πληρωμή καλή μου σίγουρα υπάρχει. Το θέμα ειναι πόσα εισαι διατεθειμένη να πληρώσεις... Σκέψου οτι η υπόθεση θα τραβήξει κάποιο καιρο... Μεχρι να γεννησει και να μεγαλώσουν λιγο τα μικρά, δεν θα περάσουν 2 μήνες;
Αν θες πάρε τηλ στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γάτας, 2108648140, να ρωτήσεις.
Κάνουν φιλοξενία και για αδέσποτα και κάνουν καλύτερες τιμες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back