georgia alex
Δραστήριο μέλος
Δεν ξερω..γιατι τελειωνουν τα περισσοτερα σε -γιο??![]()

Μαλλον ειναι καταληξη στα ρηματα,βλ.β'πληθυντικο..Εχουν εντελως διαφορετικη δομη γλωσσας,συνταξη,γραμματικη κι εγω επειδη τα εμαθα απο τη μαμα μου,δεν ξερω τετοιου ειδους λεπτομερειες..
Ηταν η πρωτη γλωσσα που εμαθα,αλλα μετα που αρχισα σχολειο κτλ κι επειδη ειχα και κομπλεξ με αυτο το θεμα μικρη,τα ξεχασα τα περισσοτερα..Υπαρχει κατι συλλογος κορεατων παντρεμενων με ελληνες που παραδιδουν δωρεαν μαθηματα μεχρι πτυχιο στο Μετς τα Σ/Κ και σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παω..
Πλακα δεν εχουν;Θα σκεφτω κι αλλα κ θα τα βαλω,αν σας αρεσουν!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgia alex
Δραστήριο μέλος
Αχ, θα πέσω κάτω από τα γέλιαααα. Καπουνκχαααα (ευχαριστώ - για το γέλιο-, στα Ταϊλανδέζικα)
Αχ, βρες τα γραμματάκια να μας τα γράφεις όπως πρέπει, θα είναι πολύ ωραιο!![]()

κομαουαγιό/κομαψουμνίντα (ευχαριστω)
τσαμανέγιο (παρακαλω)
πεγόπα (πειναω)
τογουό (ζεσταινομαι)
κένομ (μακακας!

)Θα προσπαθησω να βαλω ενα λινκ κορεατικο για να δειτε τα γραμματα!Πως βαζουμε ομως λινκ;;;οεο;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Orangelo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Καλό!!! Το "καληνύχτα" και το "είσαι καλά στην υγεία σου;" είναι κάπως...γλωσσοδέτες!
Εγώ θα σας πω στα ρουμάνικα,μιας και είμαι από Ρουμανία (να πάτε Τρανσυλβανία,στο κάστρο του Δράκουλα,οπωσδήποτεεε!

)Buna dimineata! (μπούνα ντιμινέατσα) = Καλημέρα!
Βuna ziua! (μπούνα ζίουα) = Καλησπέρα! (από το μεσημέρι έως τέλη απογεύματος)
Buna seara! (μπούνα σέαρα) = Καλό βράδυ! αλλά και Καλησπέρα! (όταν έχει βραδιάσει)
Buna,Salut (μπούνα,σαλούτ) = Γεια σου,Γεια!
Ce faci? (τσε φάτσι) = Τι κάνεις;
Ma cheama.. (μα κιάμα..) = Με λένε...
Unde sunt? (ούντε σούντ) = Πού είμαι,πού βρίσκομαι;

Nu inteleg! (νου ιντσελέγκ) = Δεν καταλαβαίνω!

Νu vorbesc romaneste! (νου βορμπέσκ ρομανέστε) = Δεν μιλάω ρουμανικά!
Vreau sa dau un telefon! (βρεάου σα ντάου ούν τελεφόν) = Θέλω να κάνω ένα τηλεφώνημα!
Multumesc! (μουλτσουμέσκ) = Ευχαριστώ!
La revedere! (λα ρεβεντέρε) = Αντίο,Στο επανιδείν!
Η προσαρμογή της προφοράς στην ελληνική γλώσσα,την κάνει ιδιαίτερα αστεία και παραμορφώνει την κανονική προφορά της γλώσσας,αλλά έχει πλάκα!

Ni@
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έλειψα 5 λεπτά από το γραφείο...Hallo (αλόου): γειά σου/σας
Goedemorgen (γουντεμόργεν): καλημέρα
Goedeavond (γουντεάβοντ): καλό βράδυ
Goedenacht (γουντεναχτ): καλή νύχτα
Mijn naam is... (μαϊν νααμ ις): με λένε...
Waar is...? (γουάρ ις): )Πού είναι...?
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

Orangelo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έλειψα 5 λεπτά από το γραφείο...
Hallo (αλόου): γειά σου/σας
Αυτά μοιάζουν με τα γερμανικά.Άρα,πρέπει να είναι μια βόρεια γλώσσα.. Σουηδικά,Νορβηγικά,Φινλανδικά;

stellak
Διάσημο μέλος
Αυτά μοιάζουν με τα γερμανικά.Άρα,πρέπει να είναι μια βόρεια γλώσσα.. Σουηδικά,Νορβηγικά,Φινλανδικά;![]()
Ολλανδική τααλ (γλώσσα)

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Ο Αρουλης ομως(που ειναι πολυ ομιλητικος) που μου κανει εντατικα, ιδιαιτερα εις την γατικην.

Πιστευω σε λιγο καιρο να την ομιλω απταιστως,οποτε θα γραψω και εγω μερικες φρασεις.

Και δεν ειμαι καθολου οφφ-τοπικ

Orangelo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τι κριμα να μην ξερω μια προτοτυπη γλωσσα να γραψω και εγω.
Ο Αρουλης ομως(που ειναι πολυ ομιλητικος) που μου κανει εντατικα, ιδιαιτερα εις την γατικην.Πιστευω σε λιγο καιρο να την ομιλω απταιστως,οποτε θα γραψω και εγω μερικες φρασεις.
Και δεν ειμαι καθολου οφφ-τοπικ![]()

Ολλανδικά....! Ωραία γλώσσα είναι!

Raisa
Περιβόητο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
Έλειψα 5 λεπτά από το γραφείο...
Hallo (αλόου): γειά σου/σας
και τώρα το ίδιο στα γερμανικά.....πάμε:
Hallo (αλο): γειά σου/σας
Guten Morgen (γκούτεν μόργκεν): καλημέρα
Guten Abend (γκούτεν άμπεντ): καλό βράδυ
Gute Nacht ( γκούτε νάχτ): καλή νύχτα
Mein Name ist...(μάιν νάμε ίστ): με λένε....
Wo ist...? ( βο ίστ): Πού είναι...?
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Και τώρα το ίδιο στα αγγλικά μήπως και μου λύσετε την απορία, χωρίς παρεξήγηση όμως, ε; Λοιπόν: οι Ολλανδοί μιλάνε σαν δυσλεκτικοί Άγγλοι ή σαν δυσλεκτικοί Γερμανοί;;;και τώρα το ίδιο στα γερμανικά.....πάμε:
Hallo (αλο): γειά σου/σας
Guten Morgen (γκούτεν μόργκεν): καλημέρα
Guten Abend (γκούτεν άμπεντ): καλό βράδυ
Gute Nacht ( γκούτε νάχτ): καλή νύχτα
Mein Name ist...(μάιν νάμε ίστ): με λένε....
Wo ist...? ( βο ίστ): Πού είναι...?
Hello
Good morning
Good evening
Good night
My name is
Where is ///?
Και το πέτυχα το mooie!

Ik heb twee mooie katten, ik heb twee mooie katten!!!

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ich kann Deutsch nichts sprechen!
Εγώ, στην Αυστρία, σε καφετερία σελφ σέρβις ενσωματωμένη σε σούπερ μάρκετ. Ο φίλος που με πήγε ως εκεί, είναι ακόμα στο τμήμα ζαρζαβατικών και ψωνίζει, αλλά τελειώνει οσονούπω. Πάω λοιπόν και παραγγέλνω 2 καφέδες εις άπταιστον γερμανικήν: "Zwei Τassen Kaffee, bitte".
Και μ' αρχίζει στο κατεβατό... λες και μιλούσε στον δήμαρχο του χωριού της...
Εδώ κόλλησε η φράση επιβίωσης!
stellak
Διάσημο μέλος
Ich kann Deutsch nichts sprechen!
Εγώ, στην Αυστρία, σε καφετερία σελφ σέρβις ενσωματωμένη σε σούπερ μάρκετ. Ο φίλος που με πήγε ως εκεί, είναι ακόμα στο τμήμα ζαρζαβατικών και ψωνίζει, αλλά τελειώνει οσονούπω. Πάω λοιπόν και παραγγέλνω 2 καφέδες εις άπταιστον γερμανικήν: "Zwei Τassen Kaffee, bitte".
Και μ' αρχίζει στο κατεβατό... λες και μιλούσε στον δήμαρχο του χωριού της...
Εδώ κόλλησε η φράση επιβίωσης!
Και το αντίστοιχο Ολλανδικό (Νι@ βοήθεια, από μνήμης όλα...)
"Ik spreek geen Nederlands" ή αν μιλάς ελάχιστα "Ik spreek een beetje Nederlands" και καθάρισες! Έτσι κι αλλιώς οι Ολλανδοί μιλάνε άπταιστα Αγγλικά

Αυτό με τα δυσλεκτικά... πέθανα πάλι

Βρε Ζωή, ένα ποιηματάκι, βρε Ζωή!

georgia alex
Δραστήριο μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Και θα ρωτήσω το προφανές. Πώς λένε την Κορέα οι Κορεάτες;;;;νέγα χάνγκουκ μάρε ανά (δε μιλαω κορεατικα εγω)![]()

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ein Bisschen γερμανικά, a bit αγγλικά!"Ik spreek een beetje Nederlands"
Πώς να μην πάει το μυαλό μου στη δυσλεξία;;; Πώς;;;;

Κείρα
Δραστήριο μέλος
Τώρα εγώ φταίω να το μεταφράσω με αυτοσχεδιασμό; Ε, οχι λοιπον συγκρατούμαι. Γιατί αν με βγάλουν κι από δω OFF TOPIC θα φτιαξουν νεο "Οι βλακειες της Κείρας" για να μπορώ να λέω οτι μου΄ρχεται

georgia alex
Δραστήριο μέλος
Χάνγκου!Και θα ρωτήσω το προφανές. Πώς λένε την Κορέα οι Κορεάτες;;;;![]()

georgia alex
Δραστήριο μέλος
Εχω και καλυτερο!"Μουσουνμαριά";;;;![]()
![]()
Τώρα εγώ φταίω να το μεταφράσω με αυτοσχεδιασμό; Ε, οχι λοιπον συγκρατούμαι.
Γιατί αν με βγάλουν κι από δω OFF TOPIC θα φτιαξουν νεο "Οι βλακειες της Κείρας" για να μπορώ να λέω οτι μου΄ρχεται![]()
σιφαλιό (πουτ***)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool