Φροντίδα μετά τη στείρωση

Ευχαριστώ πολύ moukelis!!!Αφού γεννήσει λοιπόν μετά από 2 μήνες θα πάω τη μαμά γάτα για στείρωση!!!Ελπίζω να την προλάβω γιατί την περιτρυγυρίζουν πολλοί αρσενικοί!!!!!!!!Για επέμβαση πάντως δεν κοστίζει πολλά!!!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ moukelis!!!Αφού γεννήσει λοιπόν μετά από 2 μήνες θα πάω τη μαμά γάτα για στείρωση!!!Ελπίζω να την προλάβω γιατί την περιτρυγυρίζουν πολλοί αρσενικοί!!!!!!!!Για επέμβαση πάντως δεν κοστίζει πολλά!!!:up:
Όχι δεν κοστίζει πολλά,ειδικά αν σκεφτείς το καλό που κάνεις στο ζωάκι...;)Αν την περιόριζες κάπου μέχρι να απογαλακτιστούν τα μικρά;Ελπίζω να μη ζευγαρώσει ξανά κατευθείαν,πολλές το κάνουν...Ελπίζω να βρεις ένα καλό σπίτι για τα μικρούλια,αν θες βάλε και καμιά φωτογραφία τους να σε βοηθήσουμε στα "χαρίζονται".Να σου ζήσουν!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μετά τη στείρωση τι;

Γεια σας παιδια, σημερα εκανα στειρωση την γατα μου(μια κεραμιδόγατα με πολυ special χαρακτήρα!). Ο κτηνιατρος, μου είπε πως για 20μέρες θα πρέπει να είναι σε περιορισμένο χώρο και να μην πηδάει από κ από εκεί. Έλα όμως που το γατί έχει μάθει έξω κ δεν θέλει με τπτ να μπει στο σπίτι. Για την ώρα την έχω σε ένα κλουβάκι μεταφορας όπου κ θα κοιμηθεί σήμερα. Από αύριο λέωνα την αφήσω έξω αλλα με παρακολούθηση φυσικα:cool:.
Κ κάτι ακόμη για 1εβδομάδα θα πέρνουμε αντιβίωση πρωί κ βράδυ, δεν είναι πολλες μέρες? σορρυ για το μεγάλο μνμ αλλα είμαι σχετικά νεα γατομαμα κα λατρεύω την Κοπέλα μου.(χάλια όνομα για γάτα αλλα το Κοπέλα έμαθε για όνομα, αυτό της άρεσε!)

Γεια σου, καλως ηρθες κι εσυ και η Κοπελα σου!:)
εκανες πολύ καλά που την στείρωσες, με λιγη προσοχη στσην αρχή δεν θα έχει πρόβλημα.
Της έχει κάνει μεγάλη τομή ο γιατρός; Ισως για αυτο σου ειπε να την προσέξεις. Οσο ειναι δυνατον τωρα στην αρχή προσπάθησε να την περιορίσεις μέσα στο σπίτι, αφού ειναι για το καλο της.
Φανταζομαι οτι για να σου ειπε μια εβδομαδα κατι θα ξερει. Εξαρταται και απο τον γιατρο και τον τυπο αντιβιωσης που δινει.

Η τομή είναι μικρή με 2ραμματα που θα τα απορροφήσει ο οργανισμος της, όσο για την αντιβίωση είναι η synulox κ θα της δίνω 1/4 του χαπιου κάθε φορα. Να δω πως θα τα καταφέρω όταν πάω κοντά της αρχίζει τα παράπονα κ μου γουρλώνει τα μάτια. Το καλό είναι πως η όρεξη της είναι μια χαρά, λες κ δεν έκανε επέμβαση, με το που την φέραμε σπίτι αμέσως στο φαγητό πήγε το τέρας:redface:

εγω θα σου πρότεινα τουλαχιστον 2 βραδια να την κρατήσεις μέσα για να είσαι πιο σίγουρη, αν μπορείς βεβαια περισσότερο ακομα καλύτερα...

Γειά σου κ από μένα. Και εγώ θα συμφωνήσω να μη τη βγάλεις έξω έστω για την 1η εβδομάδα, γιατί η δική μου η γατούλα όταν στειρώσα της κόπηκαν τα ράμματα κ πραγματικά ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία κ γι αυτή κ για μένα. Εύχομαι σύντομα να ξαναβγείτε κ να δείξετε τον σπέσιαλ χαρακτήρα σας:)

Καλωσήρθες!
"Κοπέλα μου" λέω κι εγώ την Αρήθα μου, όταν κάνουμε τις αγάπες μας...
Προσπάθησε να την κρατήσεις μέσα για λίγες μέρες, αν με κάποια απότομη κίνηση ανοίξει η τομή της, μετά θα έχετε τρεχάματα (και κατ' οίκον περιορισμό) για πολύ περισσότερο καιρό.
Το synulox, αν δεν θέλει να το καταπιεί, μπορείς να της το λιώνεις σαν σκόνη και να της το ανακατεύεις με μια μικρή κουταλίτσα από μαλακή κονσέρβα. Εγώ μ' αυτό τον τρόπο τα δίνω τα χάπια και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Ευτυχώς όλα πάνε καλά μέχρι τώρα. Την έβαλα σε μια αποθηκη που έχουμε. Είναι άνετα κα γνώριμο το μέρος αφού εκεί γέννησε πριν λίγο καιρό. Βέβαια όταν φεύγουμε φωνάζει λίγο αλλα μετά σταματάει. Όσο για την αντιβίωση την βάζω σε λίγο ψωμί κ από πάνω ρίχνω λίγο γατοτροφή.
Πριν την πάω για στείρωση ήταν με 2 απ' τα 4 μικρά της, τώρα που γύρισε υπάρχει περίπτωση να τα θυμάται?Τα έδωσα με το που την πήγα στον κτηνίατρο.Λέτε τα χει ξεχάσει μέσα σε 2μέρες?

Πρεπει να προσεξεις για λιγο γιατι οντος μπορουν να ανοιξουν τα ραμματα και κριμα να ταλαιπωρηθει η γατουλα.Τωρα για την αντιβιωση τη synulox ,την ιδια επερνε και η Μυρτουλα πρωι βραδι για μια βδομαδα μετα την στειρωση της.Νομιζω οτι ειναι αντιστοιχη της Augmentin(αν κανω λαθος ας με διορθωσουν οι κτηνιατροι του φορουμ)
Σε ενα ντοκιμαντερ για γατες ακουσα οτι για μια βδμαδα περιπου θυμαται η γατα ακομη τα μικρα της(την μυρωδια τους μαλλον)Μετα μια βδομαδα και να βρει ενα μωρο της που χαθηκε δεν το αναγνωριζει σαν δικο της.Λογικα θα παιζει ρολο και η ηλικια των μωρων.Αν βεβαια ειχαν ακριβεια αυτα που ελεγε το ντοκιμαντερ:):):)

Πάντως μυρίζει όλη την αυλή όταν την βγάζω έξω κ νιαουρίζει σαν να τα φωνάζει. Λογικά το ντοκιμαντέρ είχε δίκιο!

Βοήθεια δεν τρώει τι να κάνω!!!

Γεια σας χθες πήγα την γατούλα μου κτηνίατρο για να κάνει το εμβόλιο τις και να κάνει στείρωση (τοπική ήταν η τομή) παρόλα αυτά η κτηνίατρος μου είχε πει να μην φάει την προηγούμενη μέρα και μετά την εγχείριση.
Λογικό επομένως να είναι κουρασμένη και εξαντλημένη.
Σήμερα της έβαλα φαγητό και νερό και δεν τρώει τπτ δεν βγαίνει από το σπιτάκι τις το έβαλα κοντά της αλλά δεν δείχνει ενδιαφέρον κατανοώ ότι το πιθανότερο να είναι ότι δεν έχει αναρρώσει πλήρως αλλά φοβάμαι γιατί ήδη φαίνετε ότι έχασε κιλά και είναι αδύναμη
Ούτε νερό πίνει ….μι πάθει αφυδάτωση
Είναι λογικό ή να φοβηθώ
Να τις βάλω ορό η να περιμένω?:/:

Ακομα ειναι νωρις για να επανεκτισει τις δυναμεις της θελει υπομονη και να της δινεις νερακι λιγο λιγο με συριγγα ακομα ποναει βρε η ζουζουνα.Επισης δεν κανει να την εχεις ψηλα αν στο ειπε ηδη ο γιατρος να ειναι χαμηλα.

Όλα φυσιολογικά.
Μπορεί να χρειαστεί και 2 μέρες... να σηκωθεί.

Μην φοαβάσαι, έχε την ζεστά, χωρίς πολύ φώς, ήρεμη.. και θα περάσει!:)

Βάλε το νεράκι κοντά, και αν θέλει θα σηκωθεί.

Οκ σας ευχαριστώ :D:P:rolleyes:

Στείρωση και μετά τι;;

Καλησπερα στην κοινοτητα ειμαι η αφεντικιναο της Billio . Η μικρη ειναι ενα υπεροχο γατακι 6 μηνων (μαλλον) που μου εχει κλεψει τη καρδια εδω και 4 μηνες.Τη βρηκα στην αυλη του σπιτιου μου και ηταν love in the first sight ..Σιγουρα εχετε ακουσει πολλες τετοιες ιστοριες οποτε δεν θα σπαταλησω το χρονο σας.Εχω αρκετες αποριες που θα θελα να μου λυσετε εαν μπορειτε.

1) τη στειρωσα μετα απο τον πρωτο της οιστρο. Ειχα καποιος ενδιασμους για το θεμα της στειρωσης..Ναι μεν ηξερα οτι επρεπε απο την αλλη τοσο μικρη χειρουργειο κλπ κλπ...ασε που δεν ηξερα και την πραγματικη της ηλικια.Αλλα μολις της ηρθε ο οιστρος τη λυπηθηκε η ψυχη μου και της ορκιστηκα οτι δεν θα το ξανατραβιξει αυτο. Ευτυχως το μαρτυριο της κρατησε λιγο, μονο 3 μερες (μου πε ο γιατρος οτι ενδεχεται να ειναι συντομος ο οιστρος λογο πρωτης φορς) ..Την επομενη εκλεισα ραντεβου για επεμβαση για να προλαβουμε το επομενο "τραινο". Της εκανα κακο που δεν την πηγα πριν "της ερθουνε" ???

2) Ο γιατρος εκανε την τομη στο κεντρο της κοιλιας. Καπου ειχα ακουσει οτι το να κανεις τομη εκει ειναι παλιομοδιτικο , τωρα την κανουν στα πλαγια. Ισχυει αυτο; Βεβαια ισως την εκανε εκει γιατι αφαιρεσε ταυτοχρονα μια τραυματικη κοιλη που ειχε απο τα γεννοφασκια της.Μια αλλη γατα που ειχα στειρωσει σε αλλον γιατρο ειδα οτι ειχε κανει τομη στα πλαγια σε εκεινην. Ασε που η τομη της ηταν ολοκληρη πλαστικη...ουτε ραμματα φαινοντουσαν ουτε τιποτα. Ενω στη Μπιλιο αν δειτε την ραφη ...5 διακεκομενες ρεφες εχει κανει. Αυτο το πραμμα σιγουρα θα αφησει ουλη...Βεβαια θα φιτρωσουν τριχες και δε θα φαινεται...Μια ανησυχει γατομανα μιλαει μη με παρεξηγειτε..:redface:

3) Και το κυριωτερο ερωτημα μου, αυτο που με απασχολει τα μαλα ειναι ΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ...Αυτο με τρωει. Την θελω οπως ηταν πριν..δραστηρια κινητικη παιχνιδιαρα ...σκετο νευρο...Οχι νωχελικη και μουτζουφλα...Οκ της δινω περιοδο χαριτος λογω αναρρωσης...αλλα μπας και δεν φταιει η αναρρωση;; Το χειρουργειο εγινε πριν 2 μερες..οκ η πρωτη δικαιολογειται αναισθησια μετεγχειρητικος πονος κλπ...Η δευτερη ας πουμε ξεπερναμε την προηγουμενη εφιαλτικη μερα (θα πρεπει να με μισησε για το κακο που της εκανα) . Αλλα σημερα τριτη μερα και ακομα υπναρου;;;Την παρακαλαω να παιξουμε και δεν θελει;;;Παει να παιξει με τα παιχνιδακια της και το παραταει αμεσως..λες και δεν εχει ενδιαφερον πια...
Πειτε μου οτι θα συνελθει pleaseee...Πειτε μου οτι θα συνεχισει να μου φερνει τα παιχνιδια της να παιζουμε catch & fetch ( ναι το γατι μου το εκανε αυτο, νομιζει (ή νομιζε :mad:) οτι ειναι σκυλος.

Βασικα δεν με ενδιαφερουν τοσο τα πρωτα 2 ερωτηματα, ας αφησει και ουλη βρε αδερφε το ιδιο θα την αγαπαω...αλλα να μη μου φερνει το μπαλακι δεν θα το αντεξω...το να τσκαωνομαστε για το ποια θα πρωτο κοιμηθει στο κρεβατι δεν θα το αντεξω!!!!!

I am despered:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες!:)
Για να τα πάρουμε με τη σειρά:
1)Όχι.

2) Δεν είμαι σίγουρη, κάθε γιατρός δουλεύει όπως τον βολεύει. Η ουλή θα γιάνει, μη φοβάσαι!

3) Όχι. Προφανώς είναι λίγο πεσμένη λόγω της εγχείρησης. Η συμπεριφορά δεν αλλάζει με τη στείρωση και, με την προϋπόθεση ότι θα της κινείς το ενδιαφέρον με παιχνίδια, η γατούλα σου δεν πρόκειται να γίνει ούτε νωχελική ούτε μουτζούφλα. Φυσικά, θα βαρύνει λίγο μεγαλώνοντας, αλλά έχετε πολλά χρόνια παιχνδιού μπροστά σας!
Να τη χαίρεσαι και θέλουμε φωτογραφία!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακαρι μακαρι..να τωρα ξυπνησε η πριγκιπεσα και παιζει...σα χαζομαμα κανω .
Κατσε να βρω το πως μπαινουν οι φωτογραφιες εδω...

Επειδη δεν το βρισκω μπορειτε να μου πειτε πως γινεται;
IMG%5D

να χαιρεσαι το γατουλακι σου!!!!! μην φοβασαι και μεις εκει εχουμε τομουλα δεν ειναι τιποτα ασχετα αν εκανα και γω σαν τρελη! :lol::lol::lol: ειναι στειρωμενη εδω και 2,5 μηνες περιπου και ειναι πιο δραστηρια απο πριν δωστης λιγο χρονο θελει καμια βδομαδα με 3 μερες να συνελθει εντελως!!!!!!:happy::happy: εμενα διαλυει ανετα σπιτι και κλεινει 1 ετους τελος του μηνα..δραστηρια στο επακρο..ολα θα παρουν το δρομο τους ..και πιστεψε με εδω θα βρεις πολλα παραδειγματα σαν και την δικια μου!:lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back