Catnip: Το γνωρίζετε; Αν όχι είναι must για ευτυχισμένες γάτες!

fantom-girl, το φυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι το catnip, γι' αυτό και το thread σου συγχωνεύθηκε με το προϋπάρχον επί του θέματος.;)

(Το φυτό που "βοηθάει" το πεπτικό σύστημα της γάτας δεν είναι το catnip, το βρίσκεις στα πετ σοπ με την ονομασία cat grass και μπορεί να είναι διάφορα είδη φυτών, νομίζω συνήθως είναι βρώμη)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδες μιλαμε για 2 διαφορςτικα πραγματα απλα νομιζω οτι παρερμινευτικε αυτο που ειπα

οχι το catnip μπορεις να το αγορασεις απο το petshop η μεντα (mentha piperita) ειναι αλλο φυτο και κανει οτιδηποτε αλλο εκτως απο "καλο" κανει τις γατες να φερονται εντελως αλλωκοτα κανει τισ θυλικες να ωρισκονται σε κατασταση οιστρου να κυνηγουν φανταστικες πεταλουδες η μυγες αλλα και να χανουν την ισσοροπια και τον προσανατολισμο τους!!!! τα αρσενικα πευτουν σε λιθαργο και ξυπναν καταδιαστιματα κανοντας τρελλα πραγματα!!!!! η γατα που δοκιμαζει 1 φορα μεντα εθιζεται κατευθειαν και καθε φορα που την μυριζει βρισκεται σε κατασταση εκστασης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To catnip ανήκει στην ίδια οικογένεια με την μέντα, γι' αυτό και θα το δεις πολύ συχνά στα αγγλικά να αναφέρεται ως cat mint.;)

+φωνω αλλα οπως ειπωθηκε πιο μπροστα το catmint catnip δεν επιρεαζει ολες τις γατες το ιδιο παρολα αυτα η μεντα επιρεαζει ολεσ μα ολες τισ γατες το ιδιο !!!!! δοκιμαστε το και θα δειτε οτι ι γατα σας θα ειναι οπως εσεις την πρωτη φορα που δοκιμασατε νικοτινη!:D

mona4.gif

Εγώ που έχω μέντα στον κήπο,δεν έχω παρατηρήσει τίποτα περίεργο..Μάλλον αδιάφορη τους είναι..Ούτε τη μυρίζουν καν..Αντιθέτως,έχουν μεγάλη αδυναμία στη γαρυφαλλιά την οποία τρώνε κιόλας μετά μανίας!!!:lol:

Αγορασα προσφατα το catnip της trixie.Ψεκασα μ'αυτο ενα παιχνιδακι αλλα η Μυρτουλα το βαρεθηκε σε πεντε λεπτα.
Περισυ την ανοιξη ειχα φυτεψει μερικα αρωματικα βοτανα στο εξοχικο.Τον δυοσμο η Μυρτουλα ουτε να τον φτυσει.Επαθε ομως μεγαλο ερωτα με το θυμαρι.Που την εχανες που την εβρισκες μες το θυμαρι καθοταν,το μυριζε και φαινοταν να το απολαμβανει πραγματικα:lol:
Κριμα που δεν την εβγαλα φωτογραφια:)

Εγώ χθες τους πήρα ένα υφασμάτινο φακελάκι γεμισμένο με catnip και δεν έδωσαν σημασία!
Έχω όμως ένα διαφημιστικό ποντικάκι γεμισμένο της Royal Canin που το λυσάνε.

πρέπει να τους αρέσουν όλα τα βότανα, ίσως και από θέμα χαρακτίρα άλλες να λατρέβουν το ένα και άλλες το άλλο:P

έχο ένα παρτέρι φτιάξει κάτω στην πολυκατοικία που μέσα σε όλα έχω βάλει ρίγανι, δυόσμο, μέντα, δενρολίβανο, ματζουράνα και λουίζα, νεπέτα δεν έχω βρει φυτό, αν είχα θα έβαζα:P

όποτε επιστρέφω από σκαλίσματα κλαδέματα κτλ. ο γάτος μου κάνει σαν παλαβός, βγάζω το μπουφάν και μάλον επειδή τριβόντουσαν τα μανίκια πάνω στα βότανα και μυρίζουν πάει εκεί τα δαγκώνει, τα τραβάει τους χαϊδέβετε και γενικά χαίρεται :up: για αρκετή ώρα (σάλια δεν βγάζει) ως εκεί είναι κύριος:lol:

Μόλις έφερα στον Jack παιχνιδάκια με CatNip, γιατί όταν τον έχω κλεισμένο μέσα μαραζώνει και μελαγχολεί απίστευτα και είπα να του πάρω κάτι ανεβαστικό, αλλά αυτός ούτε να τα φτύσει!!! Έμεινε παγερά αδιάφορος :whistle:...

Το σπίτι μου έχει καταντήσει σαν υποκατάστημα του Jumbo for Cats και αυτός τίποτα... Το μόνο στο οποίο δίνει σημασία είναι μια γάτα που του έχω πάρει από το Jumbo αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν έχει κάνει ακόμα στείρωση. Ευτυχώς περνάει αρκετή ώρα βλέποντας βιντεάκια στο youtube με γάτες που νιαουρίζουν (παιδί της τεχνολογίας σαν εμένα :D).

Πέραν των αστείων όμως με στεναχωρεί να τον βλέπω ξάπλα όλη την ώρα και γύρω του απλωμένα δεκάδες παιχνιδάκια...

Συνήθως οι γάτες προτιμούν το διαδραστικό παιχνίδι. Δεν αρκεί δηλαδή να του δείξεις το παιχνιδάκι, πρέπει και να του το κουνήσεις, να του το πετάξεις μακριά, να παλέψετε ποιος θα το πάρει κ.λπ. ;)
Ένα παιχνίδι στο οποίο ελάχιστες γάτες αντιστέκονται πάντως, είναι το λέιζερ. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς.

Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα!
Το σαιτ το ανακαλυψα τυχαια και πραγματικα χαρηκα ιδιαιτερα!

Η Maya μου κανει σαν μανιακη με το CatNip! Μια περιοδο της το'χα κοψει, γιατι πραγματικα πιστεψα οτι ειναι ναρκωτικο και οτι θα παθει τιποτα, ομως ο κτηνιατρος με διαβεβαιωσε οτι ειναι απολυτως φυσικο ακινδυνο προιον!Μια φορα μαλιστα ειχε ανακαλυψει πανω σε ενα τραπεζακι το χαρτινο κουτακι με το CatNip, το πηρε και το ΞΕΣΚΙΣΕ!
Ετρωγε με μανια την συσκευσια για να το αποκτησει!!!(στο τελος κοιμηθηκε αγκαλια με το μισοανοιγμενο κουτακι!!!)

Το CatNip εγω το προμηθευομαι ετοιμο αποξηραμενο σε συσκευασια των 20γρ ενα ευρω.Το μαγαζι βρισκεται στην Νικαια σε εναν δρομο διπλα απο την πλατεια Κρηνης(ακριβη διευθυνση δεν θυμαμαι,αλλα αν ενδιαφερεται κανεις μπορω να βρω).Μαλιστα απ'οτι μου'χουν πει τα παιδια του petshop γινεται αναρπαστο καθε φορα!

Σπρει δεν εχω δοκιμασει ποτε, αλλα το να φυτεψω μου φαινεται καλη ιδεα!

Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα!
Το σαιτ το ανακαλυψα τυχαια και πραγματικα χαρηκα ιδιαιτερα!

Η Maya μου κανει σαν μανιακη με το CatNip! Μια περιοδο της το'χα κοψει, γιατι πραγματικα πιστεψα οτι ειναι ναρκωτικο και οτι θα παθει τιποτα, ομως ο κτηνιατρος με διαβεβαιωσε οτι ειναι απολυτως φυσικο ακινδυνο προιον!Μια φορα μαλιστα ειχε ανακαλυψει πανω σε ενα τραπεζακι το χαρτινο κουτακι με το CatNip, το πηρε και το ΞΕΣΚΙΣΕ!
Ετρωγε με μανια την συσκευσια για να το αποκτησει!!!(στο τελος κοιμηθηκε αγκαλια με το μισοανοιγμενο κουτακι!!!)

Το CatNip εγω το προμηθευομαι ετοιμο αποξηραμενο σε συσκευασια των 20γρ ενα ευρω.Το μαγαζι βρισκεται στην Νικαια σε εναν δρομο διπλα απο την πλατεια Κρηνης(ακριβη διευθυνση δεν θυμαμαι,αλλα αν ενδιαφερεται κανεις μπορω να βρω).Μαλιστα απ'οτι μου'χουν πει τα παιδια του petshop γινεται αναρπαστο καθε φορα!

Σπρει δεν εχω δοκιμασει ποτε, αλλα το να φυτεψω μου φαινεται καλη ιδεα!
μπορείς να τους ρωτήσεις αν στέλνουν αντικαταβολή και εκτός Αθηνών;

Ενθουσιάστηκα με όσα διάβασα!Αύριο κιόλας θα πάω να ψάξω και θα σας πω αποτελέσματα!

γεια σας! καινούργια στο forum και καλώς σας βρηκα!!!.
σκυλοφιλος γενικα, αλλά κατα καιρους έχω φιλοξενήσει αδέσποτα γατιά ( μαζί με τα κουτάβια:lol:) για προώθηση σε νεες οικογένειες

πρόσφατα εγινα και εγω "γονιος" μιας θυληκιας περσιας ( δεν εχω ιδεα ομως τι ακριβώς Περσιας, θα βαλω συντομα μια φωτο να με κατατοπίσετε) την οποια χαριζαν λογω αλλεργιας(θελω να πιστεύω).

προσπάθησα να διαβάσω και να βρω αν κάποιος αναφέρει που βρήκε σπόρους νεπετα για φύτεμα..:hmm:

σας παρακαλώ μια επανάληψη επι του θέματος;)

ευχαριστώ

Παιδιά εγώ δοκίμασα το σπρευ και δεν είδα καμία διαφορά. Αν πάρω ένα σακουλάκι με το φυτό (το Pet city έχει τέτοια σακουλάκια) απλά το τρίβω στην επιφάνεια που θέλω? Σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα αν το φάει ε?

προσπάθησα να διαβάσω και να βρω αν κάποιος αναφέρει που βρήκε σπόρους νεπετα για φύτεμα..:hmm:

Εγώ πήρα σπόρους νεπέτα από το e-bay. Υπάρχουν πολλοί που δίνουν εκεί;) Δες τις τρεις τελευταίες σελίδες σε αυτό το θέμα

Όντως, τρώγεται;
Αν ναι, μόνο από γάτες, ή και από ανθρώπους;

Όντως, τρώγεται;
Αν ναι, μόνο από γάτες, ή και από ανθρώπους;

Απ' όσο ξέρω δεν τρώγεται από τις γάτες, απλά το μυρίζουν... Όσο για τους ανθρώπους, το αποξηραμένο catnip μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφέψημα, όπως το τσάι. Είναι καλό για τα κρυολογήματα;)

Όχι, μερικές γάτες το τρώνε (οι δικές μου το τρώνε και αποξηραμένο).:confused:
Όπως είπε και η Φωτεινή, μπορείτε να το κάνετε και αφέψημα (για εσάς), αλλά απ' ό,τι έχω ακούσει είναι λίγο αηδές.:mpliaks:

@Γιώργος: τα σπρέι συνήθως δεν είναι πολύ καλά. Αν πάρεις αποξηραμένο, μπορείς π.χ. να γεμίσεις μια παλιά κάλτσα ή να τρίψεις κάποια επιφάνεια, ή απλώς και να ρίξεις λίγο στο πάτωμα για να παίξει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back