Sabi, κορίτσια, γεια σας!
Είμαι σήμερα πάρα πολύ αναστατωμένη.
Σήμερα μίλησα με τη Γιάννα που ήρθε να φωτογραφήσει τις νεραϊδούλες και έμαθα ότι τα πετ-σοπ όταν τους μείνει κανένα ζώο απούλητο το κάνουν ευθανασία ή άλλα ακόμα χειρότερα. Μου το επιβεβαίωσε και η Yasminότι δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Η καρδιά μου έσπασε.
Πήρα 200 Ε. που δεν μου περίσσευαν –για άλλο λόγο τα είχα- και πήγα στο πετ-σοπ όπου ήταν το «περσικό» γατάκι. Το είχαν κάτω από κάτι άλλα κλουβιά, στο πάτωμα, σαν άχρηστο εμπόρευμα. Πήγα στο deskκαι είπα στην κοπέλα:
«Θέλω το γατάκι κι έχω 200 Ε. ορίστε πάρτα».
«Ετσι απλά?» μου λέει .
«Ναι» της λέω «και γρήγορα».
Μόλις το έβαλα στη μικρή γατοφόρο γύρισα και της είπα:
«Ξέρεις ανήκω σε γατοφιλικό σωματείο και παίρνω το γατί για να το σώσω- το έχετε σε άθλια κατάσταση και θάχουμε συνέχεια».
Το πήγα κατευθείαν στο γιατρό. Δεν μπορούσα να μιλήσω από τη συγκίνηση. Το γατάκι ήταν μέσα στα κακά, με τσίμπλες, τα αυτάκια του με υγρό, το τρίχωμα της ουράς του βγαλμένο, ένα μαύρο χάλι. Το εξέτασε ο γιατρός και είπε ότι έχει πρόβλημα στη γνάθο και τα δοντάκια του βγαίνουν στραβά. Το εμβολιάσαμε. Πήρα την αμπούλα για αποπαρασίτωση. Πήγα σπίτι.
Το έπλυνα ριζικά. Μύριζε άσκημα. Το στέγνωσα καλά-καλά. Το σκούπισα με μωρομάντηλο. Το βούρτσισα. Με κοίταζε στα μάτια. Έβαζε το κεφαλάκι του στο στήθος μου και με κοίταζε .. μʼ ένα βλέμμα…!. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματά μου. Του έβαλα καθαρά πατάκια, φαγητό, νερό, όλα. Είναι τώρα μέσʼ το μπάνιο. Ο Χουχουδίτος κατάλαβε κάτι κι εγκαταστάθηκε έξω από την πόρτα του μπάνιου- κόβει κίνηση.
Δεν ξέρω αν θα το κρατήσω το γατάκι ή αν θα το δώσω για υιοθεσία. Θέλω πρώτα να καταλαγιάσουν τα τόσο έντονα συναισθήματά μου.
Του υποσχέθηκα όμως ότι δεν θʼ αφήσω να του συμβεί ποτέ τίποτα κακό. Ποτέ.
Υ.Γ.Θέλω να σκεφτούμε κάτι μαζί για να αποτρέψουμε το πετ-σοπ αυτό που είναι από τα πιο εμπορικά να ξαναφέρει γάτα.