O Αλέξανδρος

:DΘέλω και εγώ με την σειρά μου να συγχαρώ όλους όσους συνέφεραν στην σωτηρία του Αλέξαννδρου και να πώ οτι πλέον δεν αισθάνομαι μόνη σε μια χώρα που δεν είναι ιδιαίτερα ζωόφιλη .Οταν βλέπω τα ντοκιμαντέρ στο ΑΝΙMAL PLANET και τις προσπάθειες τόσων ανθρώπων να σώσουν την πανίδα αυτού του πλανήτη , θεωρούσα οτι η Ελλαδα ήταν η μοναδική μη ευαισθητοποιημένη χώρα του πλανήτη, μέχρι που ανακάλυψα τελείως τυχαία το mycat και κατάλαβα οτι τελικά δεν είμαι μόνη μου ,αλλά υπάρχουν πολλοί ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι εκεί πέρα.Μπορεί να μην μπορούμε να σώσουμε τον γορίλα που είναι υπο εξαφάνηση ,αλλα μπορούμε να βοηθήσουμε τόσα πολλά ζωάκια εκεί έξω χωρίς μεγάλη προσπάθεια ,όπως ο γατούλης ο κάνέλλος που ειναι αδέσποτος αλλά παρόλα αυτά έχει μάθει πώς μπαίνουν απο το πορτάκι που έχω για τις γάτες μου και ενίοτε τον βρίσκω μέσα στο σπίτι να τσιμπολογάει απο το πιάτο τους χωρίς αυτές να τον ενοχλούν.:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειμαι κι εγω fun of animal planet με θλιβει ομως το γεγονος του ποσο πισω απο τον ηλιο ειμαστε οχι μονο στα θεματα της φιλοζωιας....κι αυτο που λες γινεται με παρα πολλα αδεσποτακια κ της γειτονιας μου αλλα κ στις γειτονιες που κανω μαθηματα αλλα.....δεν ειναι λυση οι μερικοι φιλοζωοι....Η κυριαρχη ανθρωπινη φυλη ολα τα παταει κ τα σαρωνει...κι αυτο το λεει πολιτισμο κ κουλτουρα!!!! Αντε τωρα σταματαω για να μην παρεκτραπω!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Adoption-abroad-revised_tn.jpg

https://www.gawf.org.uk/images/Adoption-abroad-revised_tn.jpg

Aπό που είναι αυτό το πιο πάνω Yasmin?

Λεει απο κατω απο τη GAWF

:hmm:Αποψη μου ειναι οτι αυτος που θελει να δωσει για υιοθεσια ενα ζωο θα πρεπει να αντιμετωπιζει το θεμα με την ιδια σοβαροτητα ειτε αυτο συμβαινει εδω ειτε στο εξωτερικο. Δεν εχω προκαταληψεις για τα ζωα που δινονται για υιοθεσια στο εξωτερικο. Θα πρεπει ομως να γινεται καποιος ελενχος και να υπαρχουν πληροφοριες για τους καινουργιους ιδιοκτητες οπως και τηλεφωνα επικοινωνιας.
Επισης ειναι κατι αλλο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση σ'αυτη μου την επισκεψη στη Γερμανια και νομιζω οτι αυτο ειναι το κλειδι της ιστοριας.
Στην Γερμανια αυτος που υιοθετει ενα ζωο απαγορευεται να το αφησει να ζευγαρωσει... Επιτρεπεται η αναπαραγωγη μονο σε ειδικα εκτροφεια αναπαραγωγης ρατσας με ειδικη αδεια για αυτο (πολυ ακριβη σε κοστος).
Οταν καποιος υιοθετει ενα ζωο υπογραφει ενα συμβολαιο και του γινονται καποιοι ελενχοι κατα διαστηματα. Αν το ζωο που υιοθετησε δεν ειναι στειρωμενο και ειναι σε ηλικια καταλληλη πρεπει να στειρωθει. Αν σε ευλογο χρονικο διαστημα δεν γινει αυτο τον προειδοποιουν οτι αν στον επομενο ελενχο δεν εχει βεβαιωση απο τον κτηνιατρο οτι το ζωο του στειρωθηκε θα του επιβληθει χρηματικο προστημο. Αν και στον επομενο ελενχο δεν εχει συμμορφωθει τοτε απλα του περνουν πισω το ζωο.
Νομιζω αυτη ειναι και η λυση του προβληματος της υπαρξης αδεσποτων. Συζητουσαμε με ενα φιλο κτηνιατρο και μου ελεγε. Δεν φτανει μονο να στειρωνονται τα αδεσποτα. Θα πρεπει και η ιδιοκτητες των ζωων να μαθουν να στειρωνουν τα ζωα τους. Αφησαμε την πρωτη μας γατα να γεννησει. Εκανε μονο 3. Απ' αυτα ξερω οτι το ενα κατεληξε αδεσποτο, το αλλο τους πεθανε γιατι δεν τον στειρωνανε και προσπαθουσε να πηδηξει απο τον εκτο στον εβδομο για να ζευγαρωσει με την γατα του ρετιρε. Για τον τριτο επισης δεν ειμαι καθολου αισιοδοξη... Ολα αυτα βεβαια πριν 15 χρονια.
Το μεγαλο μαθημα το πηρα οταν πηγαμε να μεινουμε στο ισογειο μιας οικοδομης διπλα στο δασος με 30 γατες αδεσποτες ακριβως εξω απο την πορτα μας. Ολοι οι μυθοι για την "φυση" και το ζευγαρωμα κατερευσαν απο την σκληρη πραγματικοτητα. Ολες οι γατες ηταν σαν σκελετοι. Ξερεται τι μ'εκανε ν' αρχισω να ταιζω αδεσποτα? Μια εγκυο γατα πετσι και κοκαλο που ετρωγε βρεγμενο...αφρολεξ πιστευω, απλως και μονο για να νοιωσει οτι εχει κατι να γεμισει το στομαχι της. Οταν της εδωσα να φαει κονσερβα η αντιδραση της δεν περιγραφεται. Ειδαμε μπροστα στα ματια μας μητερα για να προφυλλαξει τα μωρα της να καθεται να την ξεσκιζουν στα δυο σκυλια, αρσενικα ενηλικα να πνιγουν μωρα αρσενικα. Ολο το βραδυ να ακους καυγαδες, ΟΧΙ. Δεν θα ξεχασω μια γατα οταν την στειρωσαμε μετα απο πολλες προσπαθειες πως μου εγλυφε τα χερια στην συνεχεια. Δεν νομιζω οτι υπαρχει γατα αδεσποτη που αν ειχε την δυνατοτητα επιλογης θα ηθελε να γεννησει τα ζωα της κατω απο αυτες τις συνθηκες. Να μην ξερει πως να προστατεψει τα μωρα της, να μπλεκεται συνεχεια σε καυγαδες, να ψαχνει απελπισμενα για τροφη και μετα απο τοσο αγωνα να επιβιωνουν ελαχιστα...
Νομιζω το καλυτερο που θα μπορουσαμε να κανουμε ως σαιτ ειναι καταρχην να σταματησουν οι αγγελιες "συνοικεσιων". Οταν η κατασταση ειναι τοσο τραγικη εξω δεν πρεπει εμεις να κρατησουμε λιγο πιο υπευθηνη σταση? :/:

Συμφωνώ απολύτως δεν θα μπορούσες να με καλύψεις πιο σωστά:)
Όχι πια άλλα ζωάκια στα σκουπίδια. Οι συνθήκες διαβίωσης τους θα πρέπει να είναι ικανοποιητικές. Αλλά σε αυτή την Μπανανία που ζούμε τι να περιμένεις. Εδώ δεν προστατεύει τίποτα και κανένας εμάς με τα ζώα θα ασχοληθούνε?:mad:

:hmm:Αποψη μου ειναι οτι αυτος που θελει να δωσει για υιοθεσια ενα ζωο θα πρεπει να αντιμετωπιζει το θεμα με την ιδια σοβαροτητα ειτε αυτο συμβαινει εδω ειτε στο εξωτερικο. Δεν εχω προκαταληψεις για τα ζωα που δινονται για υιοθεσια στο εξωτερικο. Θα πρεπει ομως να γινεται καποιος ελενχος και να υπαρχουν πληροφοριες για τους καινουργιους ιδιοκτητες οπως και τηλεφωνα επικοινωνιας.
Επισης ειναι κατι αλλο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση σ'αυτη μου την επισκεψη στη Γερμανια και νομιζω οτι αυτο ειναι το κλειδι της ιστοριας.
Στην Γερμανια αυτος που υιοθετει ενα ζωο απαγορευεται να το αφησει να ζευγαρωσει... Επιτρεπεται η αναπαραγωγη μονο σε ειδικα εκτροφεια αναπαραγωγης ρατσας με ειδικη αδεια για αυτο (πολυ ακριβη σε κοστος).
Οταν καποιος υιοθετει ενα ζωο υπογραφει ενα συμβολαιο και του γινονται καποιοι ελενχοι κατα διαστηματα. Αν το ζωο που υιοθετησε δεν ειναι στειρωμενο και ειναι σε ηλικια καταλληλη πρεπει να στειρωθει. Αν σε ευλογο χρονικο διαστημα δεν γινει αυτο τον προειδοποιουν οτι αν στον επομενο ελενχο δεν εχει βεβαιωση απο τον κτηνιατρο οτι το ζωο του στειρωθηκε θα του επιβληθει χρηματικο προστημο. Αν και στον επομενο ελενχο δεν εχει συμμορφωθει τοτε απλα του περνουν πισω το ζωο.
Νομιζω αυτη ειναι και η λυση του προβληματος της υπαρξης αδεσποτων. Συζητουσαμε με ενα φιλο κτηνιατρο και μου ελεγε. Δεν φτανει μονο να στειρωνονται τα αδεσποτα. Θα πρεπει και η ιδιοκτητες των ζωων να μαθουν να στειρωνουν τα ζωα τους. Αφησαμε την πρωτη μας γατα να γεννησει. Εκανε μονο 3. Απ' αυτα ξερω οτι το ενα κατεληξε αδεσποτο, το αλλο τους πεθανε γιατι δεν τον στειρωνανε και προσπαθουσε να πηδηξει απο τον εκτο στον εβδομο για να ζευγαρωσει με την γατα του ρετιρε. Για τον τριτο επισης δεν ειμαι καθολου αισιοδοξη... Ολα αυτα βεβαια πριν 15 χρονια.
Το μεγαλο μαθημα το πηρα οταν πηγαμε να μεινουμε στο ισογειο μιας οικοδομης διπλα στο δασος με 30 γατες αδεσποτες ακριβως εξω απο την πορτα μας. Ολοι οι μυθοι για την "φυση" και το ζευγαρωμα κατερευσαν απο την σκληρη πραγματικοτητα. Ολες οι γατες ηταν σαν σκελετοι. Ξερεται τι μ'εκανε ν' αρχισω να ταιζω αδεσποτα? Μια εγκυο γατα πετσι και κοκαλο που ετρωγε βρεγμενο...αφρολεξ πιστευω, απλως και μονο για να νοιωσει οτι εχει κατι να γεμισει το στομαχι της. Οταν της εδωσα να φαει κονσερβα η αντιδραση της δεν περιγραφεται. Ειδαμε μπροστα στα ματια μας μητερα για να προφυλλαξει τα μωρα της να καθεται να την ξεσκιζουν στα δυο σκυλια, αρσενικα ενηλικα να πνιγουν μωρα αρσενικα. Ολο το βραδυ να ακους καυγαδες, ΟΧΙ. Δεν θα ξεχασω μια γατα οταν την στειρωσαμε μετα απο πολλες προσπαθειες πως μου εγλυφε τα χερια στην συνεχεια. Δεν νομιζω οτι υπαρχει γατα αδεσποτη που αν ειχε την δυνατοτητα επιλογης θα ηθελε να γεννησει τα ζωα της κατω απο αυτες τις συνθηκες. Να μην ξερει πως να προστατεψει τα μωρα της, να μπλεκεται συνεχεια σε καυγαδες, να ψαχνει απελπισμενα για τροφη και μετα απο τοσο αγωνα να επιβιωνουν ελαχιστα...
Νομιζω το καλυτερο που θα μπορουσαμε να κανουμε ως σαιτ ειναι καταρχην να σταματησουν οι αγγελιες "συνοικεσιων". Οταν η κατασταση ειναι τοσο τραγικη εξω δεν πρεπει εμεις να κρατησουμε λιγο πιο υπευθηνη σταση? :/:
Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου για την στειρωση.Η υποχρεωτικη στειρωση των κατοικιδιων(οσων δεν ειναι εκτροφεις ζωων) ακουγεται σαν πολυ αποτελεσματικο μετρο για την εξαλειψη του φαινομενου των αδεσποτων, εμενα προσωπικα με βρισκει συμφωνη.Η εφαρμογη του ομως στην Ελλαδα, περα απο την θυελλα διαμαρτυριων σε θεωριτικο επιπεδο, στην πραξη θα ηταν απο πολυ δυσκολη εως αδυνατη.

Συμφωνω εξισου και επαυξάνω. Μολις πριν λιγο ταισα τα αδεσποτα κατω και η μια γατουλα κοντα 7 μηνων που θα στειρωσω σε λιγο με ακολουθησε και μπηκε μεχρι μεσα στο σπιτι... με βαρεια καρδια την αφησα,... δεν ειναι αγτουλα για εξω αυτη... θα χρειαστει να την παρω να τη στειρωσω και μετα να υιοθετηθει ετσι χαδιαρα που ειναι κινδυνευει εκει εξω.. κι εχει πολλα τετοια που μετα τα βρισκεις πεθαμενα...

Στελλα γιατι δεν γραφεις κι ενα ποστ? εδω χανεται αυτο που λες μεσα στον Αλέξανδρο

Συμφωνώ και γω και επαυξάνω! Αλοίμονο στα ζωάκια!
Είμαι τυχερή γιατί ζω σε μια φιλόζωη γειτονιά. Τέσσερα άτομα ταΐζουν γατες εδώ γύρω. Και σκυλιά. Εγκυμοσύνες αδέσποτων υπάρχουν. Μιας γάτας της έλοιωσε το κεφάλι ένα αυτοκίνητο προς γενική κατακραυγή. Ένας έσπασε στο ξύλο το σκύλο του στο μπαλκόνι! Και φανταστείτε ζω σε φιλόζωη γειτονια! Σκέφτεστε τι γίνεται αλλού!
Γιαυτό ΝΑΙ στις στειρώσεις σε όλα τα ζώα και με πολλή πολλή περίσκεψη και προσωπική φροντίδα οι γέννες.
Στέλλα, βάλε σε παρακαλούμε το κείμενό σου σε ανεξάρτητο ποστ!
-------------------------

Λίγο καθυστερημένα βέβαια (λόγω απουσίας), αλλά μόλις διάβασα΄στα γρήγορα τα νέα του Αλέξανδρου!! Και χάρηκα!!!!!!!!! Τι ωραίο που είναι το σπιτάκι του ! Και γεμάτο φίλους!!! Μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν και στη Στέλλα! Το όνειρο έγινε πραγματικότητα!!!!

:)Υποσχομαι οτι θα κανω μια ξεχωριστη παρουσιαση για την κατασταση που ζησαμε οταν πρωτοπηγαμε στο σπιτι που ζουμε τωρα αλλα δωστε μου λιγο χρονο γιατι τωρα τρεχω και δεν φτανω. :up::up::up::up::up::up::up::up::up::up::up: Εχω νεα απο τον Αλεξανδρο... Φαιρεται λεει σαν να ζουσε ολη του την ζωη εκει. Δινει φιλακια και αγκαλιες και παιζει με τα αλλα γατακια. Ειναι δε ο "κραχτης" γιατι ο αθλιος Ελληναρας καθεται στα παραθυρα που βλεπουν στον δρομο και αν δει κανενα περαστικο να χαζευει μεσα του κανει τσαλιμια, του νιαουριζει και παει κοντα στο τζαμι. Τους εχει κανει αλοιφη τους Γερμανους. :D:up::D:up::D:up::D

Ετσι ο αλεξανδρος! :up:
Εγω παντως σεπτεμβρη που θα παω βερολινο θα τον επισκεφτω σιγουρα. Αν και μακαρι μεχρι τοτε ναέχει υιοθετηθει.

Αξιζει να πας ητε εχει δωθει για υιοθεσια ο Αλεξανδρος ητε οχι μονο και μονο για να δεις απο κοντα τον "παιδικο σταθμο" για γατες. Ειναι η χαρα του καθε catlover... Πολλα γατακια μαζι να συμβιωνουν ολα μαζι αρμονικα και ευτυχισμενα παρολα τα "προβληματα" υγειας που εχουν καποια απ'αυτα σ'ενα πολυ ομορφο περιβαλλον. :up:

Μπράβο, μπράβο το παιδί μας! πολλές ευχές για καλή του τύχη!
------------------

Μπράβο Αλεξανδρούκο μας:)

:)Υποσχομαι οτι θα κανω μια ξεχωριστη παρουσιαση για την κατασταση που ζησαμε οταν πρωτοπηγαμε στο σπιτι που ζουμε τωρα αλλα δωστε μου λιγο χρονο γιατι τωρα τρεχω και δεν φτανω. :up::up::up::up::up::up::up::up:Εχω νεα απο τον Αλεξανδρο... Φαιρεται λεει σαν να ζουσε ολη του την ζωη εκει. Δινει φιλακια και αγκαλιες και παιζει με τα αλλα γατακια. Ειναι δε ο "κραχτης" γιατι ο αθλιος Ελληναρας καθεται στα παραθυρα που βλεπουν στον δρομο και αν δει κανενα περαστικο να χαζευει μεσα του κανει τσαλιμια, του νιαουριζει και παει κοντα στο τζαμι. Τους εχει κανει αλοιφη τους Γερμανους./quote]

Ε!!! καλά το ότι ο Αλέξανδρος θα ξεχώριζε φάνηκε και από τις πόζες στις φωτογραφίες που έβγαζε!!!!
Α! ρε ελληνική λεβεντιά και στις γάτες πρώτη είσαι!!!!:up::up::up::up::up::up::up::up::up::up::up::up:

Επειδή η Στέλλα έχει πρόβλημα με τον λογαριασμό της στο mycat, εξουσιοδότησε εμένα να σας γράψω νέα του Αλέξανδρου. :)

Ο μικρός υιοθετήθηκε το Μάρτιο. :up: Επισκέφτηκα με φίλη μου το καταφύγιο την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν στο Βερολίνο για δουλειά (περισσότερα εδώ). Όπως μου είπε η ίδια η υπεύθυνη του καταφυγίου, τον πήρε μια νεαρή γυναίκα. Της τράβηξε την προσοχή γιατί όταν μπήξε στο δωμάτιο αυτός προφανώς κοιμόταν και ξαφνιάστηκε με αστείο τρόπο. Της άρεσε πολύ και τον υιοθέτησε. Έχει ήδη άλλες δύο γατούλες. Θα μου πει νέα του αφού γίνει η επίσκεψη ελέγχου.
Οι εντυπώσεις από το Βερολίνο ήταν οι καλύτερες, φοβερή ατμόσφαιρα, μέσα στο πράσινο και όλοι πολύ ευγενικοί. Πραγματικά μια πόλη στην οποία αξίζει να ζεις.
Με το καταφύγιο ενθουσιάστηκα, το ίδιο και με την συμπεριφορά των γερμανών απέναντι στα ζώα.
Τι άλλο να πούμε, όταν σου λέει ότι ζώα 8-9 χρονών και ανάπηρα υιοθετούνται το ίδιο εύκολα με τα νεαρά και υγιή; Είμαστε πραγματικά πολύ πίσω...

Παραθέτω μερικές ακόμα φωτό από τα γατώνια.
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• kitty-8.jpg
    kitty-8.jpg
    95,3 KB · Εμφανίσεις: 43
  • kitty-4.jpg
    kitty-4.jpg
    36,5 KB · Εμφανίσεις: 39
  • shelter-5.jpg
    shelter-5.jpg
    64,5 KB · Εμφανίσεις: 39
Tι τέλεια νέα είναι αυτά:up:. Εμ οι Γερμανοί επειδή δουλεύω για αυτούς και έχω άποψη δεν βλέπουν ούτε τους ανθρώπους αλλά ούτε και τα ζώα σαν μπιμπελό. Εδώ στην Ελλάδα αρέσει το αισθητικά τέλειο χωρίς ελαττώματα

Τι καλα νεα για τον Αλεξανδρο!Θα περιμενουμε να δουμε πως τα περναει στο νεο του σπιτακι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back