Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
ειχα την εντυπωση οτι η ξηρα ειναι καλυτερη για τις γατες.
δεν χρειαζονται και βουρτσισμα στα δοντια μετα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
κανεις λαθος. Ακομα και αν τρωει αποκλειστικα ξηρα τροφη, το βουρτσισμα ειναι απαραιτητο για την σωστη στοματικη υγιεινη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Εμένα ποτέ καμία δεν ήθελε καμία μου επαφή με το στόμα της.
Ναι οι ξηρές τροφές κάνουν λιγότερο πέτρα απο τις κονσέρβες, αυτό είναι γεγονός.

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
και εγω το ιδιο πιστευω!!!!!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
γραφωεδω,για να μην ειμαστε οφ...οντως κοιταξα τωρα τα συστατικα της ρουαγιαλ..και εχει αυτα τα συντηριτικα που εγραψες στο αλλο θεμα ηρω...γμτ...τι να κανω;ποια τροφη νατους δινω;;..τα εχουμε φουσκωσει στα συντηριτικα τα ερμα..
....κοιταξα ενα δειγμα της οριτζεν...και νομιζω δεν ειδα πουθενα αυτα τα συντηριτικα..αλλα θετω παλι τον ιδιο προβληματισμο...δεν εχει ειδικη σειρα για στειρωμενες γατες..και το φοβαμαι αυτο...επισης στα συστατικα ειδα οτι εχει μεταλλα,και ξερω οτι αυτα ειναι που δεν πρεπει να δινονται σε μεγαλες ποσοτητες για την ουρολιθιαση...τελικα...ποια ειναι η καλυτερη επιλογη απο ξηρη τροφη;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
Εγω με την Pro Plan housecat ειμαι ευχαριστημενη,γιατι και τα γατια μου δεν ειναι παχια,ιδιως η Μπριζιτ που την τρωει 2 χρονια ανελειπως .
Με συσταση του κτηνιατρου την επελεξα και παρολο που εχει r/c ο γιατρος ,ποτε δεν μου ειπε να την αλλαξω ακομα και τωρα που τα στειρωσα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγω με την Pro Plan housecat ειμαι ευχαριστημενη,γιατι και τα γατια μου δεν ειναι παχια,ιδιως η Μπριζιτ που την τρωει 2 χρονια ανελειπως .
Με συσταση του κτηνιατρου την επελεξα και παρολο που εχει r/c ο γιατρος ,ποτε δεν μου ειπε να την αλλαξω ακομα και τωρα που τα στειρωσα.
εγω παλι,δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για την προ πλαν...για κοιτα ..εχει αυτα τα συντηριτικα που γραφει η ηρω;..αυτο με ενδιαφερει εμενα...να μην εχει τα συντηριτικα..BHA ειναι το συντιτιτικο..και ενα αλλο..αλλα δεν το θυμαμαι ακριβως
brigite
Διάσημο μέλος
Αυτα τουλαχιστον που γραφεις ,δεν τα εχει.Βεβαια ενα προιον που εχει ημερομηνια ληξεως ,απ οτι εχω ακουσει ,και κατα ποσο αληθευει ,ενας θεος ξερει.......δεν εχει συντηρητικα η τουλαχιστον για να μην ειμαστε και τοσο σιγουροι,ας πουμε οτι εχει σε μικρο ποσοστο.
Την αγορασα προ ημερων παλι και ληγει το 2011.
Τωρα ,τι να σου πω;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτα τουλαχιστον που γραφεις ,δεν τα εχει.Βεβαια ενα προιον που εχει ημερομηνια ληξεως ,απ οτι εχω ακουσει ,και κατα ποσο αληθευει ,ενας θεος ξερει.......δεν εχει συντηρητικα η τουλαχιστον για να μην ειμαστε και τοσο σιγουροι,ας πουμε οτι εχει σε μικρο ποσοστο.
Την αγορασα προ ημερων παλι και ληγει το 2011.
Τωρα ,τι να σου πω;
γμτ..αυτο που με ανησυχει..ειναι οτι αυτα που εγραψε η ηρω..τα εχει η ρουαγιαλ...αμαν πια..πληρωνεις πανακριβες τροφες,για να φουσκωνεις τις ψυχουλες σου με συντηριτικα..ειμαι πολυ τσαντισμενη..θα ψαξω λιγο την οριτζεν...και μαλλον θα τους την ξεκινησω..
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
εγω προσωπικα αν δεν ειχα το θεμα της ιδιοτροπιας της δικιας μου, ακανα θα της εδινα, κ αν ηταν πιο ζωηρη οριτζεν..ο μονος λογος που μενω στην rc young female ειναι επειδη μονο αυτη τρωει..
natalouko
Επιφανές μέλος

Είδα τέραστια διαφορά στα γατόνια μου... Τρώνε λίγοτερο και χορταίνουν, δεν πεινάνε συνέχεια, και έχουν φτιάξει όλα κορμάρες!!!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
δεν μου λετε βρε κοριτσια...πια η διαφορα της ακανα απο την οριτζεν;;;και ποια θεωρητε καλυτερη;
natalouko
Επιφανές μέλος
Είναι και οι δύο της ίδιας φιλοσοφίας..Πολυ πρωτείνη και πρώτο συστατικό το κρέας και όχι τα δημιτριακά που έχουν οι άλλες τροφές. Η άποψη μου είναι αν τα γατονια σου δεν είναι πολύ ενεργητικά, να τους δώσεις ακάνα γιατί η όριτζεν έχει περισσότερη πρωτείνη.δεν μου λετε βρε κοριτσια...πια η διαφορα της ακανα απο την οριτζεν;;;και ποια θεωρητε καλυτερη;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η orijen μπορει να τα κανει και turbo (φανταζεστε τον μπουκακο να τρεχει σαν τρελος στο σπιτι;;;;
. Ξεκινα με acana πουπυ και μετα βλεπεις. Κανουν και οι 2 τροφες για στειρωμενα. Για ουρολιθιαση να φοβασαι περισσοτερο το καλαμποκι στις τροφες παρα το κρεας. Αυτα τα 2 συστατικα (ΒΗΑ/ΒΗΤ) που τα ειδες στην royal canin ειναι καρκινογονα. Το BHA μπορει να προκαλεσει ογκους στο μπροστινο τμημα του στομαχου και το BHT μπορει να προκαλεσει ογκους στο συκωτι
Βεβαια εχουν και καποιες αντιοξειδωτικες ιδιοτητες, αλλα οταν απο την μια ειναι καλες ουσιες και απο την αλλη μπορουν να προκαλεσουν καρκινο, να μου λειπει το ρισκο
Νομιζω οτι η μη κτηνιατρικη σειρα της rc δεν εχει BHA/BHT 
lilian
Δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η orijen μπορει να τα κανει και turbo (φανταζεστε τον μπουκακο να τρεχει σαν τρελος στο σπιτι;;;;. Ξεκινα με acana πουπυ και μετα βλεπεις. Κανουν και οι 2 τροφες για στειρωμενα. Για ουρολιθιαση να φοβασαι περισσοτερο το καλαμποκι στις τροφες παρα το κρεας. Αυτα τα 2 συστατικα (ΒΗΑ/ΒΗΤ) που τα ειδες στην royal canin ειναι καρκινογονα. Το BHA μπορει να προκαλεσει ογκους στο μπροστινο τμημα του στομαχου και το BHT μπορει να προκαλεσει ογκους στο συκωτι
Βεβαια εχουν και καποιες αντιοξειδωτικες ιδιοτητες, αλλα οταν απο την μια ειναι καλες ουσιες και απο την αλλη μπορουν να προκαλεσουν καρκινο, να μου λειπει το ρισκο
Νομιζω οτι η μη κτηνιατρικη σειρα της rc δεν εχει BHA/BHT
![]()
απαπαπαπα...απο αυριο.....ΑΚΑΝΑΑΑΑΑΑΑΑ...καλη μου γειτονες!!!!!!!!!

angie a
Νεοφερμένο μέλος
Έχω 5 ενήληκες στειρωμένες γάτες και δύο μωράκια δυομισι μηνών. Στα μεγάλα δίνω ξηρά τροφή για στειρωμένα, τα μωράκια όμως τρελαίνονται για αυτήν την τροφή. Την τροφή ανάπτυξης την ψιλοτρώνε αλλά δεν την πολυσυμπαθούν. Τρώνε βέβαια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Μήπως αυτό τους δημιουργήσει πρόβλημα;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλο θα ειναι να τρωνε απο την τροφη που ειναι ειδικη για μωρα,οχι τιποτα αλλο..απλα επειδη χρειαζονται πιο θρεπτικη τροφη απο αυτην που ειναι για στειρωμενα...αν τρωνε τη δικια τους..και απλα τσιμπανε και απο την αλλη..δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα..ετσι φανταζομαι τουλαχιστον,γιατρος δεν ειμαι..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool