Ατύχημα

ωχ τον γατουλη... μπορει να τον ποναει η ουριτσα του και να δημιουργει προβλημα... ευχομαι τα νεα στον γιατρο να ειναι καλα...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τον γατούλη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πήγα τον κύρο στον γιατρό και η διάγνωση δεν είναι τόσο καλή.Η ουρά θέλει σίγουρα κόψιμο , και στην βάση της έχει μαζευτεί πάρα πολύ πύον.Του έκανε μια παρακέντηση η βοηθός του , αλλά θα χρειαστεί κι΄άλλη μέχρι να αδειάσει τελείως.Λόγω της φλεγμονής πρέπει να είχε ανεβάσει πυρετό και γι΄αυτό δεν έτρωγε καλά τελευταία.
Τέλος μου είπαν ότι την τελική διάγνωση θα την κάνει ο γιατρός , για το αν θα επανέλθει στο θέμα της ούρησης , αλλιώς θα χρειαστεί ευθανασία.
Δεν μπορώ να πάρω τέτοια απόφαση...:( Θα νιώθω τύψεις , και φοβάμαι πολύ γι΄αυτό :( :( :( Έχω πει στο παρελθόν ότι αντιμετωπίζω τα ζώα όπως τον άνθρωπο.Θα έκανα ευθανασία σε κατάκοιτο άνθρωπο?Σαφώς και όχι.
Δεν ξέρω τι να κάνω,και περιμένω από στιγμη σε στιγμή τηλέφωνο από τον γιατρό για να με ενημερώσει.

:( ας ελπισουμε οτι τα νεα θα ειναι καλα.....μακαρι...

:( αχου τι κριμα...

:( :( :( δεν μπορει να γινει καποια επεμβαση για το θεμα της ουρησης??

Συμβουλη: για τοσο σοβαρο θεμα πηγαινε τον και σε αλλο γιατρο αν εισαι αθηνα οηγαινε τον στον αιλουρο θα βρεις τη διευθυνση πισω η πες μου να σου πω εναν απο τους γιατρους του στραυ που εχουν δει πολλα και δεν τα παρατανε ευκολα.. μπορει να ειναι και θεμα πειρας του γιατρου η λαθος εκτιμησης του ποσο μπορεις εσυ ν ασχοληθεις με το γατουλη , πχ ιδιοκτητες με γατους σε σοβαρη κατασταση αλλα που τους αγαπανε πολυ διαλεγουν μια επεμβαση αν υπαρχει δυνατοτητα και φροντιζουν περισσοτερο το ζωο πχ νεφρικη ανεπαρκεια που του αδειαζεοθν οι ιδιοι την κυστη. Δες και τον γατουλη πως ειναι εχει ορεξη για ζωη? τρωει? αν ναι ισως αξιζει τον κοπο να το παλεψεις

οχι ρε γαμωτο...συμβουλεψου κι αλλο γιατρο να δεις τι θα σου πει.το κοψιμο της ουρας βεβαια ειναι ασημαντο αν ειναι να σωθει το γατακι.

Συμφωνώ κι εγώ ζήτησε και δεύτερη γνώμη. Το να κοπεί η ουρά του δεν είναι και τόσο πρόβλημα αλλά η ευθανασία είναι πολύ σοβαρό και μια δεύτερη γνώμη επιβάλλεται.

Αν πρέπει να κοπεί η ουρά ας κοπεί. Το θέμα της ευθανασίας είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν είμαι κατά, στην περίπτωση κατά την οποία το ζώο δεν θα μπορεί να πάει για πιπί του μόνο του και θα υποφέρει συνέχεια. Μια δεύτερη γνώμη σαφώς χρειάζεται. Θυμίσου την περίπτωση του Πίου Μίου της Χριστίνας, που άλλοι γιατροί της έλεγαν ότι πρέπει να του κόψουν το πόδι και τελικά ήρθε σε γιατρό στην Αθήνα, το χειρούργησε και τώρα είναι σε καλή κατάσταση...

Αν πρεπει να κοπει η ουρα, ειναι κριμα αλλα δεν ειναι δα και το χειροτερο. (Για να μην στεναχωριεσαι ακου και αυτο: Η Οπρα εχει μια πιθαμη ουρα!) . Εκανες οτι καλυτερο μπορουσες, δεν πειραζει.:)
Οσο για την ευθανασια εδω θελει λιγο προσοχη. :hmm:Πηγαινε και σε αλλο γιατρο. :)

Κι εγώ συμφωνώ με τα κορίτσια. Η ουρά είναι το λιγότερο. Ας την κόψετε αν είναι να σωθεί.
Πες μας όταν θα έχεις νέα.

Κι εγώ το ίδιο έπαθα με το αδεσποτάκι μου. Το έχασα δυο μέρες κ μετά το βρήκα να σέρνεται. Με ακτίνες που βγάλαμε είδα πως έχει σπάσει τον μπροστινό βραχίονα. Από την Παρασκευή το πήρα στο σπίτι και το φρόντισα όσο μπορούσα. Ευτυχώς κάθησε ήσυχο το ζιζάνιο. Κοιμήθηκε όσο δεν έχει κοιμηθεί στη μέχρι τώρα ζωούλα του. Ετσι σήμερα είναι στο γιατρό κ αύριο θα κάνει εγχείρηση. Μου τα έλεγε κ λίγο μασημένα κ με τρόμαξε ο γιατρός. :( . Ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Συμφωνω και εγω να πας σε αλλο γιατρο στον αιλουρο που ειναι πολυ καλος και θα δεις δε θα χρειαστει ευθανασια ο κυρος θα γηνει μια χαρα.

jasmine,καλη επιτυχια με την εγχειρηση!!!

Κι εγω συμφωνω να πας σε γιατρο με εμπειρια και να παρεις κι άλλη γνωμη. Οπως αναφερθηκε, πριν από όποια απόφαση σταθμίζει κανεις την γενικοτερη εικονα του γατιου και τις δικες σου δυνατότηες. Η ουρα ειναι το μικροτερο προβλημα αυτη τη στιγκη. Και να κοπει, μικρο το κακό.

΄Οπως τα περίμενα δυστυχώς,μου πρότεινε ο γιατρός κόψιμο ουράς=100,00 ευρώ και φιλοξενία για 1 βδομάδα= 100,00 ευρώ για να δούνε πως εξελίσετε , χωρίς να είναι σίγουροι για την εξέλιξη της κατάστασης του κύρου.Και μου πρότειναν πάλι ευθανασία εφόσον θα τον αφήσω έξω , και δεν θα είναι μέσα σε σπίτι προκειμένου να του αδειάζω καθημερινά την ουροδ.κύστη.
Αρνήθηκα την οποιαδήποτε παρέμβαση και τους είπα πως θα τον πάρω αύριο για να τελειώνουμε.Το κακό είναι ότι υπελόγιζα να τον πάω αύριο στον αίλουρο για 2η γνώμη , αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να λείψω από την δουλειά , και έτσι πάμε για την άλλη εβδομάδα.
Έλεος πια!Τι να κάνω?Δυστυχώς δεν μπορώ να του προσφέρω τόσα, αλλά ούτε να του αφαιρέσω και την ζωή.:(

Στο σπίτι δεν μπορεις να τον κρατησεις εσυ? Για τα χρηματα, τόσοι προσφερθηκαμε, δεν ειναι εκει το πρόβλημα. Αλλά δεν καταλαβα γιατι μετα την επεμβαση αν όλα πανε καλα πρεπει να μεινει μεσα. Εννοει για παντα ή μεχρι να αναρρωσει πλήρως? Αν δεν καταφερεις αυριο να τον πας σε άλλο γιατρο, μηπως υπαρχει ατομο που εχει το χρονο αυριο ή μεθαυριο να αναλαβει αυτο το κομμάτι? Εστω απόγευμα, σε συννενόηση με εσενα.... Αν όχι, μπορει ο γατος να επιβιωσει μεχρι την αλλη βδομαδα? Γιατι αν δεν τη βγαζει μεχρι τότε και κανεις δεν μπορει να τον παει σε γιατρο, ειναι μονοδρομος και πρεπει κανεις να προχωρησει στην επεμβαση..... Αν καποιος χασει το πρωινο ή το απογευμα του για να τον παει σε γιατρο θα εξεταζα το σεναριο του να τον πληρωσουμε για τον κοπο του...... Τι λετε οι άλλοι παιδια?

Χριστίνα μου το πρόβλημα είναι ότι αυτή την εβδομάδα εγώ δουλεύω πρωί , ενώ ο άντρας μου απόγευμα και το ζώο δεν μπορώ να το βάλω σε ΜΜΜ γιατί μυρίζει.
Ο γιατρός είπε ότι χρειάζεται για μια ζωή μέσα, γιατί αν δεν αδειάζω τα ούρα θα παθαίνει ουρολειμώξεις.Βέβαια όλα αυτά στην χειρότερη που δεν επανέλθει.
Πάντως εγώ μπορώ τα απογεύματα και Σάββατο πρωί να τον πάω στον αίλουρο αλλά δεν υπάρχει μεταφ.μέσο!Πίστεψέ με ότι αν με διαβεβαιώνανε ότι θα επανέλθει , και 200 ακόμα θα έδινα ,και τα διπλάσια.

Για Πεμπτη πρωι, ισως μπορεσω να τον παω εγω.
Εννοειται οτι δεν θελω κατι για τον κοπο μου, αλλα χρειαζομαι βοηθεια γιατι απο μεσο μεταφορας εχω μονο μηχανακι.
Αν καποιος αλλος θελει να τον παμε μαζι, δεν εχω προβλημα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back