Γατο-αξεσουάρ / κατασκευές

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Δηλαδή αν πάει σε άλλον κτηνίατρο, δε θα καταλάβει ότι έχει μικροτσίπ;:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι θα το καταλάβει,έχουν κάποιο μηχάνημα και κάνουν έλεγχο (νομίζω δηλαδή) Θα ρωτήσω την κολλητή μου που βάλανε στο σκυλάκι τους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι έχει το μηχάνημα και σκανάρει, αν έχει τσίπ του δίχνει τον αριθμό του...Έχω βάλει στον Φρού.

Και στις γάτες που ακριβώς το βάζουν? Στο αυτάκι κοντά?

Δηλαδή αν πάει σε άλλον κτηνίατρο, δε θα καταλάβει ότι έχει μικροτσίπ;:confused:

τα πραγματα με τον κτηνιατρικο συλλογο στον οποιον οι κτηνιατροι δινουν τους αριθμους και τα στοιχεια,δεν ειναι και τοσο καλη...:mad:υπαρχουν στιβες με αριθμους εδω και χρονια και ακομη να τα περασουν,πολυ ενω βρισκουν ενα ζωακι με μικροτσιπ ο κτηνιατρος δεν ξερει ποιανου ειναι γιατι απο τον κτηνιατρικο συλλογο δεν τον εχουν ακομη περασει τον αριθμο και μαλιστα ενα αλλο θεμα ειναι που το εμαθα σημερα οτι οσοι περνουν ζωακια απο pet shop πολλες φορες εχουν τσιπ γιατι ερχονται απο το εξωτερικο αλλα δεν το λενε στους ιδιοκτητες και ποτε δεν το μαθαινουν και εκτος αυτου δεν το δηλωνουν και ολας:mad:εγω γι αυτο δεν εχω εμπιστοσυνη στα τσιπακια και ουτε προκειται να βαλω ποτε,προτιμω τις ταυτοτητες και τους αριθμους στα λουρακια που τα βλεπει και ο αλλος αμεσως ,ενω για να σκεφτει και να παει καποιος ζωακι στο κτηνιατρο,χλωμο το βλεπω...

καταλαβαινετε δηλαδην τι γινεται στην τελευταια περιπτωση.περνει ο αλλος το ζωακι απο το pet shop,το χανει,βαζει αγγελια,το βρισκεις ,βλεπεις οτι εχει και τσιπακι,μιλας με τον ιδιοκτητη και αυτος σου λεει οτι δεν ειναι αυτο γιατι το δικο του δεν εχει τσιπακι.....:(

Θα στο πεί ο γιατρός όταν το βάλει:P Υποτίθεται πώς δεν πρέπει να λέμε που ακριβώς είναι για να μην μπορεί κάποιος να το "βγάλει"...Είναι κοινό μυστικό αυτών που το έχουν...;)

Παλιά όταν κάνανε το άλλο στα σκυλάκια το "τατουάζ/" στο αυτάκι, υπήρχαν περιπτώσεις που τα έκλεβαν και τους έκοβαν το αυτί για να μην τους αναγνωρίζουν!!:down:

Στις δικές μου στην μια είναι στο σβέρκο αριστερά, στην άλλη στο σβέρκο δεξιά, και στην άλλη στο σβέρκο στο κέντρο.

θα πρέπει εσύ να ενημερώσεις τους κτηνιάτρους της περιοχής σου ότι έχασες το γατάκι σου που ήταν έτσι και έτσι και είχε τσιπάκι με αυτά και αυτά τα στοιχεία

αυτός που θα το βρει δεν θα ξέρει αν έχει τσιπ ή όχι, αν δεν θέλέι να το κρατήσει για τον ευατό του και ασχοληθεί να μάθει αν κάποιος το έχει χάσει αντί να το αφήσει στην μοίρα του και το πάει σε κάποιον από τους κτηνιάτρους που έχεις ενημερώσει εσύ και πει πως το βρήκε και ζητήσει να το ψάξουν ίσως κάτι να γίνει..........

η γιατρός μου πρότεινε και το τσιπ και το λουράκι καλού κακού και φυσικά προσοχή γιατί και με τα 2 δεν μπορείς να είσαι σίγουρος:/:

ασχετο αυτό θέλω να φτιάξω!!!
σε μικρογραφία φυσικά για ποιο μικροσκοπικά αιλουροειδή:P

:lol:Δες κι αυτό για να παίρνεις ιδέες...

Συνημμένα

• gatodendro.jpg
    gatodendro.jpg
    67,3 KB · Εμφανίσεις: 60
Καλά, κατάλαβα. Θα της βάλω λουράκι και θα γράψω πάνω με μαρκαδόρο το τηλέφωνο - θα της βάλω κι ένα πινακάκι καλού κακού, να 'μαι "σίγουρη". Αν και δεν πρόκειται να τη βρω ποτέ τη γάτα μου έτσι και τη χάσω, ποιός θα πετάξει στο δρόμο ή θα μου γυρίσει μια γάτα Βιρμανίας;:( Το θέμα είναι να μη χαθούν τα γατιά μας. Μετά οι πιθανότητες να τα βρούμε είναι λίγες, δεν είναι φιλικός ο "έξω κόσμος" για αυτά.

Πώς του το έβαλες βρε Μιμίκα;
Εγώ πριν χρόνια που το σκεφτόμουνα με το που είδα την ένεση που θα του το έβαζε έκανα πίσω. Και γιατρός μου ειπε "άστο καλύτερα..."

Ναι, οντως με τη Βιρμανίας ειναι πιο δύσκολα τα πράγματα... Βε΄βαια, οπως βλέπω στο φόρουμ βρίσκονται και περσικές στο δρόμο και τις χαρίζουν... Ασε που υπάρχουν και καλοί άνθρωποι..

Σε αυτή την ιστοσελίδα μπορεί κάποιος να καταχωρήσει τον αριθμό μικροτσίπ του κατοικίδιού του. Δεν είναι της Φιλοζωικής, φυσικά, αλλά ίσως να βοηθήσει σε περίπτωση ανάγκης.

https://www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=28&Itemid=417

Και η σαρδελα εχει μικροτσιπ και σε λιγες μερες θα βαλω στον λεόν.
Στα σκυλια ειναι υποχρεωτικο απο το νομο.

Για να αναγνωρισει καποιος που θα βρει τη γατα οτι εχει μικροτσιπ, εχω δει κατι ταυτοτητες οι οποιες απο τη μια μερα γραφουν "I'VE BEEN CHIPED", για να καταλαβει καποιος που δεν ξερει.
Απ'την αλλη, με το μικροτσιπ δεν εχει ςνα χασεις τιποτα...
Απλα μεγαλωνεις κατα μικρο ποσοστο τις πιθανοτητες να σε εντοπισει καποιος αν εχεις χασει τη γατα σου.

Επισης ειναι απαραιτητο για ταξιδια με αεροπλανο.:)

Καπου εχω γραψει και ενα αρθρο για το μικροτσιπ.

Πώς του το έβαλες βρε Μιμίκα;
Εγώ πριν χρόνια που το σκεφτόμουνα με το που είδα την ένεση που θα του το έβαζε έκανα πίσω. Και γιατρός μου ειπε "άστο καλύτερα..."

Άσε!!!! Κοντεψα να πάθω συγκοπή όταν είδα την σύριγγα..:( αλλά τι να κάνω έπρεπε να το κάνει...:/:

Βρήκα μια ιστοσελίδα με υπέροχα "γατόδεντρα". Την παραθέτω, όχι για αγορά (οι τιμές είναι αδιανόητες!), αλλά για όσους "πιάνουν" τα χέρια τους και τους αρέσουν οι κατασκευές:

https://www.sittingprettykitty.com/

αυτό με το λουλουδάκι είναι πολύ όμορφο και εύκολο να γίνει, απλά πας σε κάποιο μαγαζί που πουλάει μτφ και λες:

θέλω να μου κόψεις ένα τετράγωνο κομάτι τόσο επί τόσο, ένα κυκλικό με αυτή τη διάμετρο και ένα παλούκι νααα:redface:, μιας που τα κόβεις ρε φίλε δε μου κάνεις που και 2 τριπούλες εδώ με το μπλακεντέκερ να βάλω ένα ούπααα_α_α???:rolleyes:

-->δε θα πει όχι:P

πατε σπίτι τα κομμάτια τα επενδίετε με ύφασμα τα βιδώνετε και έτιμοι:up:

θα χρειαστίτε 2 μεγάλα ούπα και αντίστοιχες για αυτά βίδες, (να ξεστίνετε κιόλας αν θέλουμε να το πάμε βόλτα και να είναι και ποιό σταθερό:P)

σε ένα μαγαζί με σιδερικά ή που φτιάχνουν κλειδιά θα έχουν και ο κύριος μέσα θα ξέρει τι να σας δώσει, είτε πιάνουν τα χέρια σας είτε όχι:P

οι τρύπες θα γίνουν μέσα στο κοντάρι (μία στην κάθε άκρη) και εκεί θα μπούν τα ούπα, τα βάζετε και τα κοπανάτε με ένα σφυρί όπως ακριβώς καρφώνουμε μια πρόκα μέχρι να εξαφανιστούν τελείως.

θα χρειαστούν άλλες 2 τρύπες μία στο κέντρο του στρογκυλού ξύλου και μια στο τετράγωνο από εκεί θα περάσετε την βίδα προς το κοντάρι και μετά θα βιδώσετε.

τα διακοσμιτικά σκοινάκια τα κολάτε ή καλύερα τα ράβετε εσωτερικά από κάτω πριν μπει το κάλυμα, το μόνο πρόβλημα είναι το φυλαράκι, δεν ξέρω αν είναι διακοσμιτικό με σίρμα και ύφασμα απλά ή ξύλινο σκαλωπάτι επενδεδιμένο:hmm:

Φοβερά ντιζαϊνάτη (και -φυσικά- εξωπραγματικά ακριβή) λύση για την αμμολεκάνη.:cool:
Το Kattbank είναι διαθέσιμο σ' ένα σωρό διαφορετικά χρώματα και σε δύο διαστάσεις (για μία ή δύο αμμολεκάνες). Η τιμή του είναι εντελώς εξωφρενική, νομίζω όμως ότι δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να το κατασκευάσει ένας μαραγκός... :hmm:

1246005736_93ca0072a5.jpg

ΠΟΛΥ ωραίο είναι αλλά νομίζω απαιτεί και αντίστοιχο μπάνιο...(λεμε αν μπορούσα να το πάρω/κατασκευάσω..αλλά μόνο στο σαλόνι θα μπορούσα να το έχω...:lol::lol: (ααααααα μπορείς να σηκωθεις για να αλλάξω την άμμο των παιδιών??)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back