kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cristy-Aris
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nefy
Νεοφερμένο μέλος
μολις εγινα μελος!!παιδια νομιζω πως εχω προβλημα με τον γατο μου...ο γατος μου (ο μπιχλας) γινεται ενος καποια στιγμη αυτον ή τον επομενο μηνα, βλεπετε δεν ξερω ακριβη ημερομηνια γεννησης διοτι τον μαζεψε η μαμα μου απο τον δρομο οταν ηταν 2 μηνων γιατι κοντεψε να τον πατησει αλλα ο μικρος δεν εφευγε απο τον δρομο και οταν τον πηγαμε στην κτηνιατρο μας ειπε πως οταν γεννηθηκε τον εριξαν σε νερα και επαθε μια αρρωστια που γεμισε ολο το κρανιο του μυξες και φταρνιζοταν ολη μερα, μυξεσ και αιμα παντου.η αντιβιωση τον χειμωνα δεν εκανε τιποτα αλλα ευτυχως τωρα που ανοιξε ο καιρος την ξαναπροσπαθησαμε, δουλεψε και ελπιζω πως θα μεινει ετσι και τον επομενο χειμωνα...τεσπα το προβλημα ειναι αλλο..ειναι πολυ επιθετικος μαζι μου ξαφνικα!!!εκει που με λατρευε γιατι απο τα 3 ατομα του σπιτιου ειμαι αυτη που τον φροντιζει συνεχεια..εγω τον ταϊζω ποιο συχνα απο ολους και του καθαριζω την βεραντα (σ.σ ο μπιχλας ζει μονιμα στην βεραντα μας στο 4ο οροφο αλλα μην τρελεναιστε δεν τον νοιαζει καθολου!στ' αληθεια ειναι τρελα χεστης ουτε ν κοιταξει κατω απο το τοιχωμα δεν θελει!!αλλα και τα καγκελα ειναι καλα και δεν μπορει να πηδηξει.ετσι κι αλλιως δεν θελει να φυγει και ειδικα απο την βεραντα..οταν μπει μεσα στο σπιτι δυσκολα φτανει μεχρι την κουζινα μεχρι την αλλη ακρη του σπιτιου να τον παω βαζει τα κλαματα!!)ναι συγγνωμη παλι ξεφυγα..ξαφνικα λοιπον ο μπιχλας δεν ερχεται ουτε να τον χαιδεψω!!με δαγκωνει αμεσως φυσικα εχω κανει και το λαθος να τον αφηνω απο μικρο να παιζει με τα χερια μου αλλα τωρα εχει φτασει σε εξαλλα επιπεδα!!επιτιθεται και στα ποδια μου!!το καλοκαιρι θα παει για στειρωση αλλα δεν ξερω αν θα αλλαξουν πολλα..εχει χαλασει σεχδον ολα τα παντελονια μου με τα νυχια του!!στ' αληθεια με στεναχωρει η κατασταση διοτι επιτελους απεκτησα γατο (παντα το ονειρευομουν) και αυτος με μισει!!
μπορειτε να μου πειτε αν υπαρχει καποια λυση????θα χαρω πολυ να την μαθω!!Υ.Γ συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα..καπως επρεπε να εξηγησω τι παιζει...

Κατά πάσα πιθανότητα ο γάτος σου έχει ορμές (είναι ήδη σε ηλικία αναπαραγωγής) και θέλει να ζευγαρώσει, γι' αυτό έχει αλλάξει η συμπεριφορά του κι έχει γίνει επιθετικός. Αυτό θα αλλάξει σιγά σιγά μετά τη στείρωση. Με τον καιρό θα ηρεμήσει και θα είναι όπως πριν. Μου κάνει εντύπωση όμως, αυτόν τον καιρό δεν προσπαθεί καθόλου να δραπετεύσει; Δεν περνούν θηλυκές με οίστρο από κάτω; Νιαουρίζει έντονα;
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
nefy
Νεοφερμένο μέλος
Ακριβως κατω απο το σπιτι υπαρχει ενα σημειο που μαζευονται πολλες αδεσποτες γατες αλλα δεν δειχνει ιδιαιτερο ενδιαφερον για τις γατες της γειτονιας η αληθεια ειναι,ουτε το βραδυ που ακουγονται διαφοροι γατοκαυγαδες.Ο μπιχλας το μονο που κανει ειναι να πηγαινει στην ακρη απο την βεραντα να κοιταει για λιγο κατω και μετα φευγει.Δεν ξερω αν κοιταει γατες ή καποια αλλη πηγη φασαριας οπως παιδια που περνανε.Δεν εχει προσπαθησει ουτε κατα διανοια να δραπετευσει!!
Η αληθεια ειναι πως νιαουριζει παραξενα..ειναι σαν να τραγουδαει καπως αλλα παραπονεμενα..αλλα συνηθως το κανει αν τον ταϊσω και φυγω χωρις να παιξω μαζι του ή αν τον αφησουμε πολυ ωρα μονο του..σπανια νιαουριζει και κοβει βολτες στην βεραντα μονος του αλλα υποθετω πως ειναι γιατι νιωθει μοναξια... 
γεια σου Ειρηνη!!!ο μπιχλας δυστυχως δεν ειναι καθολου τις αγκαλιας..απο τοτε που του περασε ο πυρετος (οταν ηταν αρρωστος τον χειμωνα) κανεις δεν εχει καταφερει να τον παρει αγκαλια!Συνεχεια φευγει,πηδαει ή ακομα γρατσουναει οποιον τον κραταει!!Και οντως θελει τεραστια υπομονη!!Οταν βγαινω στην βεραντα παντα καταληγουμε στην σκηνη οπου ο μπιχλας εχεικουλουριαστει γυρω απο το χερι μου και το δαγκωνει,το γρατσουναει,το κλωτσαει..αν εχει κεφια παιζουμε αλλα καταληγει να τρωει τα χερια μου (αντι για τα παιχνιδια του),αν οχι μπαινει κατευθειαν στο ψητο στα 2-3 λεπτα,αν βγω να καθαρισω την βεραντα με παιρνει απο πισω για να παιξουμε,παιζουμε αλλα καταληγουμε....να με δαγκωνει!!Υπαρχουν αρκετες φορες που βγαινω στην βεραντα και τριβετε πανω μου για τουλαχιστον 10 λεπτα πριν αρχισουν τα....βασανηστηρια
Επισης ειδικα οταν τρωει δεν δεχεται να τον ακουμπας!!Τελος να σημειωσω πως δαγκωνει κυριως τα δικα μου χερια!!Ουτε της αδερφης μου,ουτε της μαμς μου!!Μηπως επειδη συνηθως τον καθαρισμο του χωρου τον κανω εγω θεωρει πως του χαλαω την ηρεμια του με τα νερα κι αυτα που τα φοβαται (εξαιτιας εκεινης της τραυματικης εμπειριας οταν ηταν μωρο) και με εκδικειται???Αρχικα νομιζα πως απλα επαιζε επειδη δεν μεγαλωνει με τα αδελφακια του...

danaimaria
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα! έχουμε πάρει εδώ και τρεις εβδομάδες ένα γατάκι και έχω πρόβλημα, γιατί ενώ έδειχνε ήμερο μια εβδομάδα μετά, που γνώρισε το χώρο και έπαψε να είναι συνεσταλμένο άρχισε να είναι πολύ περίεργο, να γρατζουνάει και να δαγκώνει. Παραφυλάει και μας ορμάει λες και κυνηγάει και είμαστε το θήραμα. Γρατζουνάει χωρίς να το πλησιάσουμε ή να το ενοχλήσουμε. Παίζω με τις κόρες μου και έρχεται και τους γρατζουνάει το πόδι ή μου ορμάει. Θεωρώ τη συμπεριφορά του επικίνδυνη , γιατί είναι μικρές και σκύβουν κοντά του και φοβάμαι μη τους βγάλει κανένα μάτι! Γιατί αγριεύει έτσι και τι μπορώ να κάνω, ξέρει κανείς να μου πει?
(πάταγε και καμιά νυχιά, βέβαια). Τώρα τα δαγκώνει και αυτά.Αυτό τι είναι; Παιχνίδι; Νεύρα; Δεν το κάνει σε κανέναν άλλο, μόνο σε εμένα (βέβαια, μαζί μου έχει το περισσότερο θάρρος, αλλά και τους δικούς μου ήδη τους γνωρίζει σχεδόν δυο μήνες)
κακογιαννη08
Νεοφερμένο μέλος
Μετά απο πολύ καιρό σας γραφω να σας πω οτι τελικα η γατουλα μου ηταν εγκυος και μαλιστα με 5 μικρα μωρακια τα οπια και εδωσα σε καλους ιδιοκτητες και βρηκα και μια πολυ καλη κτηνιατρο και την στειρωσα το καλο απο ολο αυτο ειναι οτι πριν λιγες μερες μας ηρθε ενας γατος που επηρεαστηκε απο την Τσικο πανεμορφος και αρκετα φιληκος το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν με αφηνει να τον χαιδευω και δεν αφηνει την τσικο να φαει ,το θεμα του φαγητου το ελυσα αλλα ακομα φοβατε τα χαδια και εχω φαει κατι χαρακες γιατι πηγα να του δωσω φαει με το χερι μπας και ερθει πιο κοντα αλλα με νυχιαζει τι να κανω ρε παιδια,και καθετε διπλα μου χωρις να φοβατε μια φορα επεξε με το ποδι μου αλλα απο χαδια τιποτα!!!
(Η Τσικο τα γατακια τα γεννησε μπροστα απο την πορτα πανο στο χαλι απιστευτο και ομως αληθηνο )
νικη2121
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας είμαι καινούρια εδώ....και χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με ένα γατάκι... το βρήκα όταν ήταν 5 ημερών ..σήμερα είναι σχεδόν 5 μηνών .....το πρόβλημα είναι ότι το γατάκι είναι πολύ επιθετικό...μας δαγκώνει και μας γρατζουνάει συνέχεια πλέον δεν μπορούμε να το ακουμπήσουμε....από πολύ μικρό δαγκωνε και η κτηνίατρος που είπε ότι αυτό το κάνει για να παίξει και δείχνει αγάπη έτσι....όμως όσο μεγάλωνε το έκανε πιο έντονα δοκίμασα πολλούς τρόπους...τιμωρία,μάλωμα,νερό αλλά δεν καταλαβαίνει ....μίλησα ξανά με την κτηνίατρο και μου είπε να τον αγνοώ gt το κάνει για να παίξει καθώς γουργουρίζει κάθε φορά που μας δαγκώνει....και πράγματι άρχισα να τον αγνοώ όμως αντί να σταματήσει έγινε χειρότερος- απλησίαστος....την τελευταία φορά που προσπάθησα να τον χαϊδέψω μου μάτωσε το χέρι με δάγκωνε με μανία και δεν μπορούσα να τον ξεκολλήσω από το χέρι μου....δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να ηρεμήσει...έχω αρχίσει να έχω πρόβλημα και στο σπίτι καθώς οι γονείς μου δεν αντέχουν αυτή την συμπεριφορά και με πιέζουν να το δώσω κάτι το οποίο δεν μπορώ να κάνω για συναισθηματικούς λόγους...σας παρακαλώ δώστε μου μια λύση...ευχαριστώ!!!
anna 21
Δραστήριο μέλος
γεια σας είμαι καινούρια εδώ....και χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με ένα γατάκι... το βρήκα όταν ήταν 5 ημερών ..σήμερα είναι σχεδόν 5 μηνών .....το πρόβλημα είναι ότι το γατάκι είναι πολύ επιθετικό...μας δαγκώνει και μας γρατζουνάει συνέχεια πλέον δεν μπορούμε να το ακουμπήσουμε....από πολύ μικρό δαγκωνε και η κτηνίατρος που είπε ότι αυτό το κάνει για να παίξει και δείχνει αγάπη έτσι....όμως όσο μεγάλωνε το έκανε πιο έντονα δοκίμασα πολλούς τρόπους...τιμωρία,μάλωμα,νερό αλλά δεν καταλαβαίνει ....μίλησα ξανά με την κτηνίατρο και μου είπε να τον αγνοώ gt το κάνει για να παίξει καθώς γουργουρίζει κάθε φορά που μας δαγκώνει....και πράγματι άρχισα να τον αγνοώ όμως αντί να σταματήσει έγινε χειρότερος- απλησίαστος....την τελευταία φορά που προσπάθησα να τον χαϊδέψω μου μάτωσε το χέρι με δάγκωνε με μανία και δεν μπορούσα να τον ξεκολλήσω από το χέρι μου....δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να ηρεμήσει...έχω αρχίσει να έχω πρόβλημα και στο σπίτι καθώς οι γονείς μου δεν αντέχουν αυτή την συμπεριφορά και με πιέζουν να το δώσω κάτι το οποίο δεν μπορώ να κάνω για συναισθηματικούς λόγους...σας παρακαλώ δώστε μου μια λύση...ευχαριστώ!!!
απ αυτα που λες το γατακι ναι μεν το κανει ολο αυτο πανω στο παιχνιδι, αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα πρεπει να συνεχισει αυτην την συμπεριφορα.
1) θα παιζεις μαζι του με καταλληλα για γατες παιχνιδια. παιζε πολυ ωρα μεχρι να κουραστει. καλαμια με ποντικια, καλαμακια, μπαλακια,αλουμινοχαρτα, κορδονια, παιχνιδια με φτερα, λειζερ, ο,τι του αρεσει, ετσι ωστε να εκτονωνεται εκει παιζοντας μαζι σου αλλα χωρις να σε τραυματιζει.
2) οταν ειναι κουρασμενο και ηρεμο, πλησιαζε το ηρεμα χωρις να το προκαλεις και χαιδευε το πολυ τρυφερα σε σημειο που του αρεσει. αν σε δαγκωνει μαλωνε το με συγκ παντα τροπο (πχ ενα δυνατο ΜΗ) και να φευγεις.
3) αν καταφερεις και παιξεις μαζι του χωρις να επιτιθεται σε εσενα αλλα μονο στα παιχνιδια, ανταμοιβε το με κατι που του αρεσει να τρωει. ανταμοιβε το και αν το χαιδεψεις και δεν αντιδρασει. σε καμια περιπτωση δεν πας να το χαιδεψεις οταν εχει υπερενταση ή οταν σου δειχνει με τον τροπο του οτι δε θελει. ειναι φυσιολογικο να βγαλει νυχια τοτε. υπομονη και επαναληψη καθε μερα!
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρκετοί από σας ίσως έχετε παρακολουθήσει λίγα προηγούμενα ποστς μου, με τη γιαγιούλα γάτα μου..

Μια ερώτηση που έχω να κάνω είναι η εξής:
Παθαίνουν κάτι τη νύχτα και σεληνιάζονται όλα τους;...

Δεν έχω πετύχει γατί που να μην αντιδρά σα να το χτυπά ρεύμα συνεχόμενα..
Ακόμα και η δική μου, που είναι μεγάλης ηλικίας και πάντοτε ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ήρεμη, τους τελευταίους 1-2 μήνες επιτίθεται στο χέρι μου, το δαγκώνει (δεν έχει και δόντια
)με γρατσουνάει και παράλληλα με γλείφει, μάλιστα έχει τύχει δύο φορές να μου κάνει και "ΚΧΧΧ", αυτό τον απειλητικό και επιθετικό ήχο που κάνουν σε άμυνα προς τον εχθρό!.. Και όλα αυτά κυρίως το βράδυ. Μια νευρικότητα, μια τσίτα... και οι κόρες των ματιών τους ΝΑΑ! με το συμπάθειο! 

Τι γίνεται; βγαίνουν τα ένστικτά τους το βράδυ; επειδή είναι νυκτόβια, κυρίως, πλάσματα, τότε τους βγαίνει ο "κακός" εαυτός;;..

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Αν το καλοσκεφτείς, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι γάτες στη φύση κυνηγούν, μπορεί να τριγυρνούν εδώ κι εκεί και γενικά παραμένουν δραστήριες.
Οι γάτες που μένουν μαζί μας έχουν προσαρμόσει τους ρυθμούς τους με τους δικούς μας οπότε πολλές φορές μπορεί να κοιμούνται όταν κοιμόμαστε κι εμείς ή να κάνουν διάφορες δραστηριότητες, αθόρυβα κι ήσυχα.

Όμως, ακόμη κι ένα χάδι ή μια μικρή πρόκληση για παιχνίδι τη νύχτα από την πλευρά μας τις κάνει αρκετά δραστήριες.
Το έχω παρατηρήσει κι εγώ στα δικά μου, όταν πάω να τα παίξω τη νύχτα τότε ψιλοσεληνιάζονται και πετάνε τη σκούφια τους!

Meaw 123
Νεοφερμένο μέλος
Meaw 123
Νεοφερμένο μέλος
Ααααααααααχχαχαχαχαχ! Εντελώς, όμως!!Παθαίνουν κάτι τη νύχτα και σεληνιάζονται όλα τους;...![]()
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εννοούσα ότι εμένα δαγκώνει και μετά από λίγο με γλείφει. Το έκανε μόλις!
Για την ακρίβεια:
βλέπει ότι την πλησιάζει το χέρι μου, το αρπάζει με τα δύο μπροστινά, το "δαγκώνει"-γλείφει, ενώ με τα πίσω το "σκάβει"

εντάξει, το κρατώ ακίνητο, διότι την παθαίνω που την παθαίνω τη ζημιά, μην με ξεσκίσει και τελείως άμα το τραβήξω απότομα...

Επίσης το άλλο κουλό: καλοκαίρι, φορώ κοντά παντελονάκια και αρχίζει το γλείψιμο αβέρτα, γόνατο, μέση, μέχρι και στο μπούτι!

Χθες με "δάγκωνε" με μανία στον ... αγκώνα! χαχαχαχαχα
ξηρό σημείο, ενυδατώθηκε κιόλας

Τρελαίνεται το βράδυ...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool