Δεν τρώει την ξηρά τροφή του!

purina

Πολύ δραστήριο μέλος

Η purina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.123 μηνύματα.
Σημερα εκανε τα πρωτα εμβολια του και του βρηκαμε ψορα στα αυτακια του εωαλε εκει διαφορα και πηρα και αγωγη για το σπιτι.Απ την ωρα που γυρισαμε δεν εχει φαει και πριν λιγο που του ανοιξα μια κιτεκατ υγρη τροφουλα να φαει εστω λιγακι τσιμπησε ελαχιστα και τη ξιρα τροφη του απλα τη μιριζει και δεν την αγκιζει ενω πριν το γιατρο ετρωγε τα παντα κανονικα.Εσεις τι λετε?Μηπως φοβιθηκε με ολα αυτα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην ανησυχεις ο δικος μου γιατρος με ενημερωνε καθε φορα μετα το εμβολιο οτι ισως να ειναι ανορεχτος και ακεφος για 1εως 2 μερες ο Περσης, βεβαια αυτος ετρωγε (το φαι ειναι το αγχολυτικο του ). Αν μετα απο 2 μερες δεν τρωει ενημερωσε τον γιατρο σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εμάς η Νιάρα πάντα ορεξάτη! Ακόμα και άρρωστη που ήταν, για φαϊ έτρεχε! :P

Πάντως, την πρώτη φορά στο γιατρό τρόμαξε, την πόνεσε λίγο η ένεση κι έριξε και μια δαγκωνιά στο Δημήτρη που την κρατούσε και τη χάιδευε για να'ναι ήρεμη.
Μπορεί το δικό σου ν'αντιδράει με ανορεξία. Δίκιο έχει η Γιώτα, παρατήρησέ το και αύριο και ρώτα το γιατρό!

Τρωει απλα σνομπαρει τη ξηρα τροφή της και αυτο με προβληματίζει.Παντως το πιατακι σχεδον το αδιασε ολο το βραδι λιγο αφησε μονο.Παλι καλα:)

Άφηνέ την έξω ώσπου να τη φάει. Είναι πιο βολική η ξηρή τροφή από τις κονσέρβες, μην την καλομάθεις και συνηθίσει μόνο αυτές. Κονσέρβες δίνε της αραιά και πού, σαν λιχουδιά.
Η Νιάρα ήταν πολύ βολική στο φαγητό αλλά μεγαλώνοντας άρχισε να διαλέγει. Όταν κρίναμε ότι έπρεπε, της αφήναμε το φαγάκι έξω (κοιμάται στο μπαλκόνι) και το έτρωγε όλο στη διάρκεια της νύχτας. Οι κροκέτες δεν παθαίνουν τίποτα, ενώ η κονσέρβα με τη ζέστη σίγουρα θα χαλάσει!

μηπως βγαζει δοντακια? ποσο μηνων ειναι? Στο διαστημα που ο Περσης εβγαζε τα δοντακια του την ξηρα τροφη ουτε να την ακουμπηση δεν ηθελε τωρα τρωει και παλι ...Ο γιατρος μου δωσε μια ιδεα ξηρα τροφη ανακατεμενη με λιγη κονσερβα και το απολαμβανει Τελευταια διαπιστωσα οτι αν δεν βαλω ξηρη τροφη στην δοση της κονσερβας δεν τρωει οποτε συνδιαζω και τα δυο λιγη κονσερβα και περισοτερο κροκετες

Ειναι 4,5 μηνων και πριν το πρωτο εμβολιο της ετρωγε κανονικα ξηρη τροφη απο χθες τη μιρηζε αλλα ευτιχως το βραδι την αγκηξε (μιαμ).
Της βαζω 100γρ το πρωι κανενα πατε η στα σακουλακια τα μικρα και μετα ξηρη τροφουλα.:)

Οι κροκέτες μπορεί και να μουσκευτούν σε νερό αν τις βαριούνται σκληρές έτσι δεν είναι;

Όταν ήταν πιο μικρή τις μούσκευα σε γάλα...

Σε μικρό γατάκι νομίζω επιβάλεται να μουσκέψεις τις κροκετούλες. Aλλά μια πιο μεγάλη γάτα καλό θα είναι να τις μαζουλάει στεγνές γιατί και καθαρίζονται μ'αυτό τον τρόπο το δόντια της αλλά και κάνει καλό στα ούλα της.

Η Νιάρα τις μασουλάει μια χαρά! Παίρνω αυτές που έχουν μέσα και ειδικές για καθαρισμό των δοντιών, μεγαλούτσικες που τα αναγκάζουν να θρυμματίζουν και να μασάνε!
Το πρωί την ταϊζω στο στόμα, μία μία!
Αγαπημένο παιχνίδι... :) Ξετρελαίνομαι όταν βλέπω την έκφρασή της να σπάει την κροκέτα με ανυπομονησία και απόλαυση, έτσι όπως είμαστε σχεδόν μούρη με μούρη!
Γλείφει και το δάχτυλο, το δαγκώνει... Δεν μπορώ πια να φανταστώ πρωινό ξύπνημα χωρίς τη Νιαρούλα πάνω μου να μου κάνει πρώτα μασάζ (μέχρι ν'α'ρθει το φαϊ) και μετά να της δίνω το πρωινό της! 'Ενας λόγος που δε θα'κοβα τις κροκέτες είναι κι αυτός! Δίνω ένα τέτοιο γεύμα, με παιχνίδι και χαδάκια μαζί κι ένα μαγειρευτό σε πιατάκι κανονικά. Το μαγειρευτό δε βολεύει για παιχνίδι, :lol::lol::lol:!

Δεν τρώνε ξηρά τροφή

Προσπαθώ αλλά τα ΄γατάκια μου δεν τρώνε ξηρά τροφή . Τους έχω δοκιμάσει HIll's , Whiskas , Proplan , όλα για kitten , τους την έχω βάλει και με λίγο γάλα και με νερό , τους την έχω ανακατέψει και με κονσερβάκια - τα οποια τα τρώνε - , και πάλι δεν την τρώνε .
Το τελευταίο που σκέφτηκα να τα αφήσω χωρίς κονσέρβα , μόνο με ξηρά τροφή και νερό μέχρι να φάνε . Το επιχείρησα σήμερα και έχουν χαλάσει τον κόσμο . Προσπαθώ να συγκρατηθώ και να μήν ενδώσω στο να τους βάλω αυτο που ζητούν . Τι άλλο να κάνω και πόσο θα χρειαστεί να περιμένω για να μάθουν , είναι μήπως επικίνδυνο για τα γατάκια?

Σοφία

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σοφία μου να μην τρόνε τα ατιμα ξερη τροφη...προτη φωρα το ακουω ??? ΚΑλα μην τα αφησεις νιστηκα αμα εν μπορεις να κανεις τιποτα...........σιμβηβάσου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σου προτείνω να βάλεις λίγο (προσοχή:λίγο) ελαιόλαδο ή πατέ ελιάς, ή λίγο σκόρδο σε σκόνη; Αρέσει στις γάτες.

Ο ένας δικός μου τη Hills και τη Royal Canin δε θέλει ούτε να τις βλέπει. Είναι γούστα. Τρελαίνεται για eukanuba και techni-cal, αν βρεις. Τις τρώει από μωρό. Μην εγκαταλείψεις τη δοκιμή, η ξηρή είναι πολύ καλή για την υγεία των γατιών :)

και η πρωτη γατουλα που ειχαμε στοπατρικομου σνομπαρε την ξηρα τροφη, απλα επειδη ειχε μαθει να τρωει κονσερβα. Θεμα συνηθειας. Επεμεινε λιγο στην στερηση της κονσερβας η στην ελαττωση της καταρχην και βλεπουμε

Ποσο καιρο γινεται αυτο;;;

Έχω γάτα 3 ετών που δεν έχει βάλει στο στόμα της άλλη τροφή εκτός από ξηρή(κροκέτες) και άλλη (4 ετών) που τρέφεται μόνο με κονσέρβες.Δεν πιστεύω ότι είναι καπρίτσια.Μπορεί να έχουν δυσανεξία στο συγκεκριμένο είδος τροφήςκαι καλό είναι να το σεβόμαστε .

δεν τρώνε ξηρά τροφή

Συγνώμη για την καθυστέρηση .
Μετά απο μια δύσκολη εβδομάδα και αφού έμεναν και χωρίς τροφή για αρκετές ώρες κάθε ημέρα και όταν τους έδινα φακελάκια τα ανακάτευα πάντοτε με ξηρά τροφή , αποφάσισαν τα 3 απο τα 5 γατιά να φάνε την ξηρά τροφή - το ένα την έτρωγε απο την αρχή - . Όσον αφορά το 5ο γατάκι συνέχισε να μην τρώει και να νιαουρίζει συνέχεια . Είμαι όμως τυχερή γιατί βρέθηκε μια πολύ καλή και φιλόζωη κυρία με μεγάλο κήπο κοντά στη γειτονιά μου τον είδε στην αγγελία που είχα βάλει στο πετ σοπ και τον πήρε αποφασισμένη να ασχοληθεί μαζί του .
Τώρα είμαι με τα 4 γατάκια τα οποία τρώνε 2 ειδών ξηρές τροφές -Hills και Whiskas junior και 1 φορά την ημέρα τρώνε φακελάκια .
Την Techni-cal δεν έχω βρεί κατάστημα να την πουλάει . Μένω στην Άνοιξη.

Sophia

Nα επιμείνεις πάντως με την ξηρά. Mην αρχίσεις πάλι τις κονσέρβες. Eιναι πιο υγειηνό και απέφυγέ τες όσο γίνεται :happy:

Εμένα πάλι ούτε να τις φτύσει τις κονσέρβες.:confused: 2 φορές του πήρα κονσερβούλα για δωράκι, την μύρισε λίγο και έφυγε.. Και μιλάμε για καλές κονσέρβες, μια της Sheba( ελπίζω να το γράφω σωστά) και της hills κοτόπουλο για kitten, που τρώει το αντίστοιχο σε ξηρά τροφή..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back