Επιθετικότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Γενικά τα γατιά που μεγαλώνουν από μικρά σε σπίτι με έναν άνθρωπο γίνονται one-person cats και δεν δέχονται εύκολα τους άλλους. Έτσι είναι και τα δικά μου.:redface:[/quote]

Το ξέρω έτσι ήταν και η Νίνα μου:(

Ευχαριστώ Κορίτσια για τις συμβουλές.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ράνια, απ' ότι βλέπω σου έδωσαν ήδη πολύ καλές συμβουλές οι προλαλήσασες. Εγώ, μόνο την ευχή για καλό κουράγιο και υπομονή έχω να προσθέσω!! Μην ανησυχείς, αργά ή γρήγορα θα μεγαλώσει κι αυτό το μωρό, πού θα πάει... :)
(Ο Πορδολέων πάντως, ακόμα παρασύρεται απ' το παιχνίδι και κοντεύει πια τους 10 μήνες. Και έχει και την Αρήθα για να παίζει):confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είναι τίποτα απλά θα γίνει ένας ΚΙΚΗΣ νο 2!!!!!! :P:lol::lol:

Βρε ο κούκλος ο Αιμίλιος που ξεθάρρεψε και δαγκώνει κιόλας...Βρε,δεν αφήνει άλλους να παίζουν μαζί του επειδή θέλει να έχεις την αποκλειστικότητα...:P:inlove::lol:

Ράνια, απ' ότι βλέπω σου έδωσαν ήδη πολύ καλές συμβουλές οι προλαλήσασες. Εγώ, μόνο την ευχή για καλό κουράγιο και υπομονή έχω να προσθέσω!! Μην ανησυχείς, αργά ή γρήγορα θα μεγαλώσει κι αυτό το μωρό, πού θα πάει... :)
(Ο Πορδολέων πάντως, ακόμα παρασύρεται απ' το παιχνίδι και κοντεύει πια τους 10 μήνες. Και έχει και την Αρήθα για να παίζει):confused:

Κάνα καλώδιο φοβάμαι μην δαγκώσει ο τρελούλης Αλίκη. Όσο για την Αρηθούλα αυτή είναι άγγελος καλέ το ίδιο και ο Πορδολέων:lol:

Δεν είναι τίποτα απλά θα γίνει ένας ΚΙΚΗΣ νο 2!!!!!! :P:lol::lol:

Πληρώνω το ότι σε δούλευα Julia υπάρχει θεός

Βρε ο κούκλος ο Αιμίλιος που ξεθάρρεψε και δαγκώνει κιόλας...Βρε,δεν αφήνει άλλους να παίζουν μαζί του επειδή θέλει να έχεις την αποκλειστικότητα...:P:inlove::lol:

Αυτό ξαναπέστο και στην τουαλέτα από πίσω με παίρνει:lol:

Μωρέ σε δαγκώνει γιατί θέλει διαδραστικό παιχνίδι. Έχε του κανένα παιχνιδάκι που θα του το κουνάς από μακριά.
Κι ο Ραουλ μικρός ήταν ΠΟΛΥ ζωηρός (όχι ότι τώρα δεν είναι) αλλά είχαμε λύσει το πρόβλημα με τα μπαλάκια απο το αλουμινόχαρτο. Του τα πέταγα, έπαιζε, και οταν βαριοταν μου τα έφερνε σαν σκυλάκι να τα ξαναπετάξω! :)

Μωρέ σε δαγκώνει γιατί θέλει διαδραστικό παιχνίδι. Έχε του κανένα παιχνιδάκι που θα του το κουνάς από μακριά.
Κι ο Ραουλ μικρός ήταν ΠΟΛΥ ζωηρός (όχι ότι τώρα δεν είναι) αλλά είχαμε λύσει το πρόβλημα με τα μπαλάκια απο το αλουμινόχαρτο. Του τα πέταγα, έπαιζε, και οταν βαριοταν μου τα έφερνε σαν σκυλάκι να τα ξαναπετάξω! :)

Βιβή έχει τα πάντα πίστεψέ με αλλά η διασκέδασή του είμαι εγώ. Μου τραβάει τα καλώδια του υπολογιστή με ξεσυνδέει από το ίντερνετ μου δαγκώνει τα βιβλία:lol: Στο τέλος άμα κουραστεί μου πιάνει με τα χεράκια του το πηγούνι δίνει φιλάκια και κοιμάται στο λαιμό μου. Και αυτά τα κάνει εννοείται μόνο σε μένα. Προσπάθησε να παίξει ο αδερφός μου μαζί του και χωνόταν στα πόδια μου.

Η γάτα μου έχει ψυχολογικά προβλήματα

Καλησπέρα σας,
πρώτα απο όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο για αυτό το site γιατί με έχετε βοηθήσει πολλές φορές με τις συμβουλές σας.
Eχω μια πολυ όμορφη και εντελώς αψυχολόγητη γατούλα την Μαριλού. Είναι 1 χρόνου και την εχω απο πολύ μικρό. Όταν την πρωτοπήρα, μέσω αγγελίας, ήταν ενα πολύ ταλαιπωρημένο γατάκι. Ήταν το τελευταίο της γέννας και ήταν πολύ μικρόσωμο σε σχέση με τα άλλα και άρρωστο. Είχε κάποια ίωση και κόντεψε να πεθάνει. Την φροντίσαμε πολύ και έγινε καλά. Αλλά δεν είχε καλό ανοσοποιητικό σύστημα και αρρώσταινε συνέχεια. Για τους 3 πρώτους μήνες που την είχα, ήταν συνέχεια άρρωστη. Δεν ευχαριστηθήκαμε και πολύ τα παιχνιδάκια. Τελοσπάντων, με τα πολλά απο υγεία πλέον τα πάμε σχετικά καλά. Εχει σταθεροποιηθεί. Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά της. Είναι πολύ ψυχρή και τους τελευταίους 3 μήνες και επιθετική. Κάθεται να την χαιδέψουμε, γουργουρίζει κιόλας αλλά δε ζητάει ποτέ απο μόνη της χαδάκια. Και όταν λέω κάθεται εννοώ για 3-5 λεπτά. Μετά αρχίζει να δαγκώνει και να γρατσουνάει. Η μόνη κίνηση καλής θέλησης που κάνει είναι να ξαπλώνει στα πόδια μας. Επίσης πολλές φορές μας κάνει χου όταν πάμε να την πλησιάσουμε χωρίς κανένα λόγο! Την κρατάω αγκαλιά για να την χαιδέψω και ενώ δείχνει να της αρέσει μετά απο 1 δευτερόλεπτο μου κάνει χου και πάει να μου βγάλει το μάτι! Αυτο με το χου το κάνει απο τα Χριστούγεννα και μετά. Αλλά ψυχρή ήταν απο πάντα της. Επίσης, δε δέχεται να την πλησιάσουν οι φίλοι μας. Ενώ τους ξέρει απο μωράκι, ποτέ δεν έχει κάτσει να την χαιδέψουν. Πάντα τους κάνει χου και τους γρατσουνάει. Έχετε κάποια εξήγηση για αυτή την συμπεριφορά? Δε της έχουμε φερθεί ποτέ άσχημα. Την υπεραγαπάω άλλα αυτή μου φαίνεται μας μισεί! Προσπαθώ να μη την πιέζω. Να της μιλάω πολύ ήρεμα και γλυκά αλλά δεν έχει αποτέλεσμα. Ίσα-ίσα απομακρύνεται περισσότερο απο μένα. Τι άλλο να κάνω? Έχω αρχίσει να κουράζομαι με αυτό το φέρσιμο. Απο τότε που την πήρα μόνο προσπαθώ για να συμβιώσουμε και δε το έχω απολαύσει καθόλου.

δαγκωνουν και γρατζουνανε απο υπερδιεγερση, μπορεις να επικεντρωθεις στα παιχνιδια και στην απαλη ομιλια (οχι τσιριχτα οπως μιλαμε στα μωρακια ουτε πολυ φωναχτα οπως στους ανθρωπους βλεπε αφροδιτη σιμητη στον μπεστ ), και οχι στα χαδια, δηλαδη παιχνιδι με μπαλακια , σπαγκους , σακουλες που κανου χρουτσου χρουτσου, κτλ να της επαναπροσδιορισεις το ενδιαφερον, να την ταιζεις σε αυστηρες ωρες ωστε να σε συνδεσει με φαγητο και παιχνιδι...
μπορεις να της κοψεια τα νυχακια για να της φυγει ο τσαμπουκας που λενε και γενικα να την αφηνεια να εχει τον χωρο ακι τον χρονο της και θα δεις που θα ερχετε να σου κανει τον ζητουλα για χαδια...
ετσι ειναι γατες...
ανεξαρτητες!!!
γιαυτο τις λατρευουμε!!!!:D

Οι συμβουλές της Havana είναι πολύ σωστές,μόνο τα νύχια μην προσπαθήσεις να τις τα κόψεις μόνη σου γιατί νομίζω οτί μετά θα δυσκολευτής να της εξηγήσεις ότι δεν είσαι η κακιά της παρέας.Καλύτερα να τα κόψει ο κτηνίατρος.

Καλησπέρα σας,
.........quote]

Kοίτα, μην το πέρνεις έτσι. Μη την πέρνεις αγκαλιά. Άσ' την μόνη της να έρχεται σε σένα όταν θέλει (σίγουρα όταν την ταϊζεις!) και όσο θέλει. Αυτό με τους ξένους, τους φίλους σου, το ξέρω. Έτσι ήταν κι η Ελίνα μου. Μην την πιέζεις. Υπάρχει κάτι που φοβάται. Κάτι που ίσως έζησε μωρό. Αν την πιέζεις ή αν σκέφτεσαι αχ γιατί δεν κάθεται, θα φοβάται και σένα και θα σου κάνει χχχχχχ. Οι φίλοι ας ξέρουν ότι δε θα την χαϊδεύουν -δεν χάθηκε ο κόσμος. Σιγά -σιγά όταν νοιώσει ασφαλής ότι δεν την πιέζει κανείς ή ότι δεν θέλει να την πιέσει κανείς θα χαλαρώσει και θα έρχεται πιο πολύ. Σιγά-σιγά. Έτσι θάναι καλύτερα και για σένα. Θα ησυχάσεις και θα χαλαρώσεις και συ. Αυτά νομίζω. Και σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Vickaki σε γενικες γραμμες εχεις περιγραψει την δικη μου γατα την Μυρτουλα 4,5 χρονων σημερα.Μικρουλα που την βρηκαμε 1,5 μηνων
κοιμοταν στην αγκαλια την δικη μου αλλα και των δικων μου ανθρωπων.
Οσο μεγαλωνε εδειξε καθαρα οτι δεν της αρεσουν τα πολλα χαδια και οι αγκαλιες.Με αφηνει να την κραταω αγκαλια το πολυ 2-3λεπτα και οταν της χαιδευουμε την κοιλιτσα(παντα μισοκοιμισμενη) μας αφηνει κανα πενταλεπτο και μετα αρχιζει να κλωτσαει με τα πισω ποδαρακια και να δαγκωνει.Με το που ακουει ξενη φωνη σε χρονο dt εχει βρεθει στην ντουλαπα(εχει συρωμενες πορτες και την ανοιγει μονη της) η κατω απο τον καναπε.Και δεν ειχε ποτε καμια τραυματικη ουτε καν δυσαρεστη εμπειρια απο τοτε που την εχω εγω.Ετσι ειναι ο χαρακτηρας της. Καποια γατακια ειναι ετσι και αυτο δυσκολα αλλαζει.Παντος σιγουρα ΠΟΤΕ μην αμφιβαλεις για την αγαπη της.Για αυτην εισαι η μαμα της και οσο μεγαλωνει και περναν το χρονια θα δεις την αγαπη που σου εχει σε αλλες αντιδρασεις της περα απο αγκαλιες και χαδια.Θα βρειτε δικους σας κωδικες επικοινωνιας.:)Αυτη ειναι και η αγρια ομορφια των αιλουροειδων:D

Η γατούλα είναι αστείρωτη; Αυτή η επιθετική συμπεριφορά μπορεί να επιδεινωθεί από τον οίστρο... :hmm:
Κατά τα άλλα, οι συμβουλές που σου έδωσαν τα κορίτσια είναι πολύ σωστές. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή και να ξέρεις ότι το άγχος σου το αντιλαμβάνεται η γατούλα και αντιδρά ανάλογα.

Kαπως ετσι ειναι και η Leia,2 μηνων τωρα.Θα μου πειτε,ειναι μικρη,αλλα εγω νομιζω οτι ετσι ειναι ο χαρακτηρας της.Δεν με πειραζει και πολυ,μονο οταν ερχονται ξενοι στο σπιτι και θελω να την επιδειξω,στεναχωριεμαι λιγο.Αλλα μαλλον το εχει καταλαβει και μου το τονιζει,η πονηρη γατα!!!Παρολαυτα τη θεωρω το απολυτο δειγμα ανεξαρτητης γατας και αυτο μ αρεσει!!!Η αδερφη μου παλι λεει οτι περναει την εφηβεια..

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Με ηρεμήσατε λίγο με τα μηνύματα σας. Θα δοκιμάσω αυτο με το φαγητό και τα παιχνίδια που λέει η Havana. Είναι στειρωμένη για αυτό και δε μπορούσα να εξηγήσω την συμπεριφορά της. Γιατί λένε οτι μετά την στείρωση γίνονται πιο χαδιάρες και δένονται περισσότερο με τους ανθρώπους αλλά εμένα συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Απλά, νόμιζα οτι μόνο η δική μου γάτα κάνει έτσι. Έχω φίλους που έχουν γάτο και δεν έχει καμία σχέση με τη δική μου, είναι φιλικός, παιχνιδιάρης ακόμη και με αγνώστους. Και ζηλεύω πολύ που η Μαριλού είναι τόσο στριμμένη. Ίσως επειδή το σκέφτομαι συνέχεια, να την πιέζω λίγο παραπάνω. Θα προσπαθήσω να ηρεμήσω και ελπίζω να ηρεμήσει κι αυτή.

Οι περισότερες γάτες που είχα δε πήγαιναν σε φίλους μας ,το πολλή-πολλή απο περιέργεια να πήγαιναν να τους δουν.Μόνο ο Λέων (ένας τίγρης που τον είχα 7 χρόνια, να φυλάει σκοπιά στο ψυγείο) κοιμήθηκε σε ένα μπουφάν κάποιου σιχασιάρη :P(πέτυχε διάνα).:)

Η μικρή μου Sesame δεν ανεχόταν κανέναν άλλο να την χαιδέψει από όταν ήταν 2 μηνών. Όποτε υπήρχε κόσμος στο σπίτι μας η μικρή καθόταν στο καλάθι της, που βρίσκεται σε σημείο που βλέπει όλο το σαλόνι ,και χάζευε χωρίς να δέχετε κανέναν να πάει προς το μέρος της χωρίς να ακούσει τα χχχχχχχ της!Μόλις έκλεινε η πόρτα πίσω από τον τελευτάιο καλέσμένο μου το γατούλι μου γινόταν πάλι σκέτη αγαπούλα και παιχνίδι και με είχε πίασει και έμενα το παράπονο όπως το Vickaki.Γενικά φοβόμουν ότι έχω ένα ακοινώνητο γατάκι μίας και το χχχχχχχ γινόταν και σε άλλα γατάκια,ζωάκια και οποιαδήποτε κοινωνική επαφή. Για κάποιο λόγο πίστεψα ότι το κάνει επείδή τρομάζει περισσότερο απ΄ότι φοβερίζει η ίδια και ξεκίνησα να της γλυκομιλάω και να κρατάω τους τόνους ήρεμους και χαλαρούς όποτε είχα κόσμο στο σπίτι και να είμαι δύπλα της όποτε την πλησίαζε κανείς. Σε ένα ποσοστό 60% πετύχαμε τυπικές τουλάχιστον κοινωνικές επαφές και απ΄ότι βλέπω τείνει να αποδεχτεί λίγο παραπάνω 1-2 ανθρώπους. Δεν θέλω τίποτα παραπάνω!

Μήπως κάπου πονάει? Ξέρεις στις γάτες δεν είναι και τόσο εμφανές αν πραγματικά πονάνε κάπου. Πχ η δική μου όταν την χαϊδεύω και ορμάει κάτι έχει και πονάει. Τη μια φορά ήταν το στομάχι της, χρειάστηκε να κάνουμε και ακτινογραφία, την άλλη φορά το μάτι της, αλλά δεν μπορούσα αλλιώς να το καταλάβω. Μήπως θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο? Μήπως την χαϊδεύεις στο σημείο που πονάει ή την ακουμπάς κατά λάθος εκεί και αντιδρά έτσι?

Θα συμφωνήσω με την jasmine ότι η επιθετικότητα μπορεί να οφείλεται σε πόνο. Αν πάλι είναι θέμα χαρακτήρα, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Απλώς μην ανθρωποποιείς τη συμπεριφορά της και μη σκέφτεσαι ότι σας μισεί ή ότι είναι δυστυχισμένη μαζί σας. Οι γάτες μπορούν να συμβιώσουν μια χαρά με τους άλλους χωρίς να είναι κολλητάρια. Το ότι έρχεται κοντά σου και ξαπλώνει στα πόδια σου είναι ο τρόπος της να σου δείχνει τη φιλία της.:)

Μόνο ο Λέων (ένας τίγρης που τον είχα 7 χρόνια, να φυλάει σκοπιά στο ψυγείο) κοιμήθηκε σε ένα μπουφάν κάποιου σιχασιάρη :P(πέτυχε διάνα).:)

:lol::lol::lol::lol::lol:

Eγω πιστευω οτι ειναι διαφορετικος ο χαρακτηρας καθε γατας και κυριως αυτων που μεγαλωνουν χωρις μαμα...Εμεις βρηκαμε τη μινη(φωτο)νεογεννητη και μεγαλωνοντας εγινε η πιο κακομαθημενη γατα.Δεν ηθελε χαδια,δε σταματουσε να νιαουριζει αν δε της καναμε αυτο που ηθελε,οποτε την πλησιαζα στο προσωπο μου δαγκωνε με βια τη μυτη,γρατσουνουσε,γενικα...Την αγαπουσαμε βεβαια αλλα δεν ειχαμε χαρει μαζι της πολλα απο τα καλα των γατακιων.Μονο που ηθελε συνεχεια να καθεται διπλα μας.Χωρις να την ακουμπαμε ομως.
Τωρα εχω το παιδι της τον Μινωα που ειναι εντελως αντιθετος.Πολυ χαδιαρης και πολυ γουργουρης.Ειναι τι γατα θα σου τυχει δε φαινονται απο μικρα.Απλως πρεπει να μαθεις να της αγαπας οπως θελουν αυτες...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back