Επιθετικότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ο Πρινς πάντως δεν είναι ιδιαίτερα χαδιάρης πέρσης. Μάλλον για να το πώ καλύτερα χάδι θέλει μόνο όταν λείπω από το σπίτι τουλάχιστον 6 ώρες και επιστρέφω. Μόνο τότε. Από κει και πέρα ότι και να κάνω εκλαμβάνεται σαν παιχνίδι. Αλλά του έχω πολλά παιχνίδια ώστε να αφήνει τα χέρια μοθ και τα πόδια μου. Προσπαθώ τουλάχιστον.
Ειλικρινά έχω και γώ υποφέρει στα χερια του περσικου. Στα δόντια μάλλον. Τελευταία όμως έμαθε ότι το παιχνίδι διαρκεί συγκεκριμένες ώρες. Αλλά και πάλι με αστραγάλους παλεύει :Ρ

Υπομονή θα μεγαλώσει και το δικό σου... :Ρ Πάρε του ένα γατο τούνελ. νά χει να παίζει κρυφτό και κυνηγητό μαζί σου. Εγώ με αυτό σώθηκα. Το εξαντλώ (μια βδομάδα κοντά και ούτε μία γρατζουνια)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως έχεις απαγάγει την Ντάλια μου και δεν το κατάλαβα?Καλέ όλα αυτά που περιγράφεις τα έκανε και η Ντάλια!ΟΛΑ!Σε καταλαβαίνω...:blink:
Μην αγχώνεσαι καθόλου όμως!Είναι και θέμα ηλικίας και θέμα χαρακτήρα γιατί η Ντάλια πλέον είναι στειρωμένη και 11 μηνών και εξακολουθεί να κάνει τα ίδια!Η δικιά σου πάλι μπορεί και να ηρεμήσει μετά,συνήθως αυτό γίνεται!Πάρε παιχνίδια που να της τραβάνε το ενδιαφέρον(τα άλλα τα βαρέθηκε ή δεν της άρεσαν κάν) και κάντε πολλές αγκαλίτσες και χαδάκια!Όσο για τις γρατσουνιές αν βρείς λύση πες το και σε μένα γιατί όλοι νομίζουν οτί χαρακώνομαι κάθε μέρα!Χάλια τα χέρια μάς!!!!Όσο για σφαλιαρίτσες ξέχασε το εγώ αν το τολμήσω μου επιτίθεται και με κυνηγάει(κυριολεκτικά)μεσα στο σπίτι!Δεν το κάνει απο κακία!Κουράγιο είναι νινι ακόμα θέλει παιχνιδάκια:baby:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γατάκι που δαγκώνει

Γεια σας. Έχω σπίτι μου για πρώτη φορά δικό μου γατάκι.Είναι περίπου 3 μηνών και δαγκώνει συνέχεια με μανία,δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω για να σταματήσει...Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι τα απαραίτητα εμβόλια που πρέπει να κάνει και πόσο περίπου κοστίζουν.Είμαι φοιτήτρια και το οικονομικό είναι ένα θέμα.:/:

Το δάγκωμα είναι ένα "παιχνίδι" στο οποίο επιδίδονται τα γατάκια από μικρά, με τεράστια επιτυχία! Προσπάθησε να μην παίζεις μαζί του με τα χέρια σου και, όταν δαγκώνει, να το φυσάς απαλά στο πρόσωπο, όπως θα έκανε η μαμά του. Είναι πολύ σημαντικό να μην θεωρήσει εξ αρχής ότι τα χέρια σου είναι παιχνίδι, αργότερα θα έχεις πρόβλημα μ' αυτό, σου μιλάει δεινοπαθούσα :lol:
Όσο για τα εμβόλια, εδώ θα βρεις όλα όσα είναι απαραίτητα για το γατάκι σου. Το μέσο κόστος ενός εμβολιασμού μαζί με την απαραίτητη ιατρική εξέταση που γίνεται κάθε φορά είναι 20-30 ευρώ.

Συμπληρώνω στα όσα καλά είπε η Desdemona:
Φρόντισε να έχει στη διάθεσή του πολλά παιχνιδάκια, αγορασμένα ή αυτοσχέδια, για να εκτονώνεται σ' αυτά κι όχι στα χέρια σου. Γι' αυτό δεν χρειάζεσαι πολύ χρήμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις: μια κορδέλα από ζαχαροπλαστείο, ένα μπαλάκι από τσαλακωμένο χαρτί, ένα φύλλο εφημερίδας, ένα νάιλον με φυσαλίδες απ' αυτό που τυλίγουν τα εύθραυστα, ένα χαρτοκούτι με τρύπες για να μπαινοβγαίνει, μια χάρτινη σακούλα (με βγαλμένα τα χερούλια της για να μην πνιγεί!!), ίσως και κανένα αγοραστό μπαλάκι ή τσιντζιμιντζιλάκι από κανένα πετ-σοπ!

Μάθε το να δαγκώνει αυτά και όχι τα χέρια σου! :)

Δοκίμασε μπαλάκι με αλουμινόχαρτο, καλαμάκι (μόνο που μετά θα σου βουτάει το δικό σου), αν έχεις κανένα πώμα από φελό.
Α! κρύψε τα στυλό σου χρειάζονται :Ρ

Σας ευχαριστώ πολύ.:):):) Δοκίμασα μερικές από τις λύσεις που μου προτείνατε και όλα μια χαρά.Το ζουζούνι μου ηρέμησε και δεν με δαγκώνει τόσο συχνά.

Αυτό είναι τέλειο!!!!!:)

Πολύ ωραία!Δεν είναι και τόσο δύσκολες όσο φημολογούνται οι γάτες,και επιδέχονται αρκετη "εκπαιδευση".Τώρα θέλουμε φωτοοοοοοοοοο!!!:D

Επειδή είμαι σχετικά νέο μέλος δεν ξέρω ακόμα πως ακριβώς να βάλω φωτογραφίες...Είναι το γατάκι που έχω στο άβαταρ.Είναι το πρώτο δικό μου γατί και δεν ξέρω πως ακριβώς να συμπεριφέρομαι νιώθω λιγάκι άσχετη.Όταν το βρήκα ειχε μόλυνση στα μάτια του και ποτέ δεν θα βλέπει εντελώς καθαρά:(Πάντως είναι μια γλύκα:)

Το γατάκι σου είναι αρσενικό ή θυληκό; Δεν μας είπες; Αλήθεια πώς το φωνάζεις το ζουζούνι;

Μπορείς να πας στο Gallery,να πατήσεις "ανέβασμα" και να ακολουθήσεις τις οδηγίες.Αφού την ανεβάσει,κανεις αντιγραφή-επικόλληση τον κωδικό με την ένδειξη "προσθέστε την σε ποστ" εδώ.Τα πας μια χαρά,κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας,σημασία άχει ότι ενδιαφέρεσαι και το νοιάζεσαι!

Το γατάκι είναι θηλυκό και το φωνάζω Τούτου (από το τουτούνι).Ανέβασα φωτογραφίες του στην κατηγορία "οι γατούλες σας!" είναι στη σελίδα 20.:):):)

Να τη χαίρεσαι!Τι γλυκιά...Ειδικά αυτή η "ζωνίτσα" λεοπάρ στην κοιλίτσα είναι τρέλα!

Ευχαριστώ :):):)

Είναι το πρώτο δικό μου γατί και δεν ξέρω πως ακριβώς να συμπεριφέρομαι νιώθω λιγάκι άσχετη.Όταν το βρήκα ειχε μόλυνση στα μάτια του και ποτέ δεν θα βλέπει εντελώς καθαρά:(Πάντως είναι μια γλύκα:)[/quote]

Καλως ηρθες στην γατοπαρεα μας:D.Πολλα συγχαρητηρια απο μενα που περιεθαλψες ενα αρωστο γατακι και το υιοθετησες:D.
Ολοι υπηρξαμε καποτε για πρωτη φορα γατογονεις και αισθανομασταν ασχετοι οπως εσυ.Σιγα-σιγα θα μαθεις να ζεις με το γατακι σου και θα περνατε και υπεροχα μαζι, ειμαι σιγουρη.Για ολες τις αποριες εδω ειναι το mycat:D.Για την πρωτη σου απορια, τις δαγκωνιες που σου δινει το γατακι σου, σου λεω οτι αυτο ειδικα ολοι οι γατογονεις το εχουν περασει.
Ακολουθησε τις συμβουλες που δινουν πιο πανω τα αλλα μελη και.....Καλη επιτυχια:DΑυτο στο λεει μια παθουσα γατομαμα με δαγκωνιαρα γατα πεντε χρονων, που ακομη δεν καταφερε να της κοψει αυτην την συνηθεια;):lol:
Πες μας λιγα λογια για το γατακι σου:D

Είσαι σε πολύ καλό δρόμο, μπράβο! Μόνο να θυμάσαι ότι πρόκειται για μια "αποστολή" που απαιτεί μεγάλη υπομονή και επιμονή! :)

Επιθετικά παιχνίδια!

Ως αρχάρια γατομαμά έχω αρχίσει να ανησυχώ με τα "παιχνίδια" που μου κάνει ο μικρός. Επιτίθεται συνεχώς στα χέρια μου και στις πατούσες μου και έχω κάτι γρατσουνιές άλλο πράμα! Στην αρχή τον μάλωνα λίγο όταν με πονούσε πολύ , γιατί πριν 2 εβδομάδες (ήταν 3 εβδομάδων τότε) αποχωρίστηκε από τη μαμά του από κάποια βλαμμένα παιδάκια και ίσως δεν έμαθε να μην είναι ΤΟΣΟ επιθετικός στο παιχνίδι. φοβάμαι μη μου βγάλει κανα μάτι ενώ κοιμάμαι! Με εκνευρίζει αφόρητα ώρες ώρες! Τι παιχνίδια και κακό, τι ποντικάκια με κουδουνάκια, τι αραχνούλες με σκηνάκι, τίποτα δεν προτιμά για πάνω από 1-2 λεπτά παρά μόνο τα πονεμένα χέρια μου!
:cry:
τι να κάνω βρε παιδιά για να σταματήσει να είναι τόσο επιθετικός στο παιχνίδι ;:blink:
έχω πραγματικά αρχίσει να τον φοβάμαι:/:

Να του μιλάς με αυστηρό τόνο κάθε φορά που σου κάνει επίθεση. Αυτός σε βλέπει ως παιχνίδι και δεν έχει συναίσθηση του τι κάνει. Επιπλέον, αυτό που έπιασε στο δικό μου γάτο ήταν όταν ένα απόγευμα άρχισε να "παίζει" με τα πόδια μου: σηκώθηκα κι έφυγα και τον παράτησα σύξυλο...Το "έπιασε" το νόημα;)

Και του δικού μου του βγήκαν πρόσφατα τα άγρια ένστικτα. Καταρχήν όταν βλέπεις ότι είναι σε φάση κυνηγιού, μην πας να τον χαιδέψεις. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που σου επιτίθεται θα αλλάζεις τον τόνο της φωνής σου (θα του λες ΣΟΥΣ αυστηρά ας πούμε) και θα επιδεικνύεις τη δυσαρέσκειά σου με όλο το σώμα (θα αποτραβιέσαι απότομα). Τέλος, βρες ένα λούτρινο στο μέγεθός του και οδήγησε τις επιθέσεις του εκεί (έχει πλάκα, εγώ κάνω μάχες, Γάτος εναντίον αρκούδου, όπως κάναμε όταν ήμασταν πέντε!). =)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back