julia
Διακεκριμένο μέλος
Το γιατί γίνεται υπάρχουν πολλές εξηγήσεις και πιθανοί λόγοι..

Μπορεί ΚΑΝΕΙΣ ποτέ να μην έδειξε αγάπη σ΄αυτό το γατί, να μην το χάιδεψε, να μην ασχολλήθηκε ποτε κανείς με αγάπη...
Μπορεί να είναι κακοποιημένο απο μικρό και να έχει ζήσει τα απίστευτα, ώστε να χάσει την εμπιστοσύνη στον άνθρωπο... μπορεί να έχει κοντέψει να το φάει σκύλος...
και άλλα πολλά πάρα πολλά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ξαφνικά ο Μαξι έγινε πολύ επιθετικός.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Στην αρχή είναι λες και παίζει αλλά μετά γίνεται πολύ ειθετικό. Επιπλέον δαγκώνει ακόμη πιο πολύ. Δεν ξέρω τι να κάνω να τον ηρεμίσω λίγο. Εκτός αυτού τελευταίως τρώει υπερβολικά. Μέχρι τώρα του έβαζα 80 γρ όσα γράφει πάνω η Canin. Δεν του την αύξησα αλλά πάντα έρχομαι σπίτι και η τροφή είναι εξαφανισμένη... Δεν θέλω να τον κάνω χοντρούλη γι αυτό δεν του δίνω επιπλέον... Λέτε να τον πειράζει αυτό...
Ώρες ώρες νομίζω δεν αγαπάει τη μανούλα του

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
τα νυχακια του τα κοβεις?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
έχει ένα μήνα να τον πάρω τώρα....
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Vag
Νεοφερμένο μέλος
Ο Μπαμπης δάγκωνε πολύ δυνατά, πλεόν οταν δαγκώνει νιώθω μια ελάχιστη πίεση.
Ginious
Νεοφερμένο μέλος
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προσπαθώ ήδη να εφαρμόσω το μέτρο με το 'άου' νομίζω με τα νύχια πιάνει γιατί τώρα τελευταίως δεν μου βγάζει νύχια, ωστόσο ώρες ώρες πραγματικά είναι λες και θέλει να με μουντάρει!
Δεν καταλάβω!

Δεν θέλει να γίνει χοντρέλος προβλέπεται ήδη ότι θα γίνει τεράστιος! Είναι 6 μηνών και έχει ήδη μεγαλώσει πολύ... Ελπίζω μεγαλώνοντας να ηρεμίσει....
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Έχει γίνει πάντως κούκλαρος...

tim569
Νεοφερμένο μέλος
ιδεα ισως ζηλεψει και γινει πιο επιθετικος, αρχισε να ειναι
αγριος ετσι ξαφνικα μπηπως αλαξε κατι? π.χ επιασες δουλεια
η λυπεις πολλες ωρες απο το σπιτι και μενει μονος του ενω
πρωτα ασχολιοσουν και τον χαιδευες συνεχεια. Τσινιους ειδα
στη φωτο σου εχεις κουνελι εχεις σπιτι σου οντως κουνελι αν
ναι, ηθελα να σε ρωτησω αν τα κουνελια μαθαινουν να κανουν
την τουαλετα τους καπου? γιατι μολις βγαζω το κουνελακι μου
απο το κλουβι να περπατησει στο σπιτι δεν σταματαει να κανει
κακια του μηλαμε μεσα σε λιγα λεπτα εχει κανει εκατονταδες
κακακια, τα κουνελια χρειαζονται εμβολια η αποπαρασιτωση?
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Φωναζεις αου και απομακρυνεις το χερι σου μολις γινει επιθετικος.
Φροντιζεις να εχεις ενα σπρει νερου (ξερεις, αυτο που χρησιμοποιουμε στο σιδερωμα?) και οποτε το παρακανει με το δαγκωμα, ή σου κανει ντου στα ποδια τον ψεκαζεις μια και λες δυνατα και καθαρα: "Μη!"
Εχω ακουσει και ενα αλλο κολπο, με ενα τενεκεδακι απο αναψυκτικο, στο οποιο θα ριξεις μεσα μερικα κερματα, και θα τον τρομαζεις οποτε παει να σε δαγκωσει.
Οταν γινεται επιθετικος, τον βαζεις στην γατοφορο του για 10 λεπτα (προσπαθησε να μην υποκυψεις απο το κλαμα του) και μετα τον βγαζεις. Αν επιμεινει, ξανα στην γατοφορο. Αυτη ηταν η χειροτερη μου, γιατι οταν εκλαιγε ο Μικοτακος σπαραζε η καρδια μου, ασε που ενδεχεται να συνδυασει την γατοφορο με κατι αρνητικο και να εχεις προβληματα μετα με τις μεταφορες. Μπορεις απλα να τον κλειδωνεις στο μπανιο (βεβαιωσου ομως οτι θα ειναι ασφαλης)
Κατι αλλο που παρατηρησα με τον Μικοτο, ηταν οτι γινοταν επιθετικος για να τραβηξει την προσοχη μου, οποτε παρατηρησε μηπως απλα τον παραμελεις τελευταια. Αν παιζεις μαζι του καμποσες φορες μεσα στην μερα, με παιχνιδια οπως μπαλες και καλαμια με φτερα (μεγαλο σουξε) και τραβας την προσοχη του απο τα χερια σου, ισως σταματησει να ειναι επιθετικος. Πρωτα απο ολα ομως, πρεπει να τον στειρωσεις. Νομιζω 6 μηνες ειναι ιδανικη ηλικια. Περιμενε κανα μηνα μετα την στειρωση, να καταλαγιασουν τυχον ορμονες, και αν συνεχιστει η επιθετικοτητα, αν δεν θες να υιοθετησεις δευτερο, σκεψου το ενδεχομενο να φιλοξενησεις προσωρινα ενα γατακι, να δεις πως θα πανε τα πραγματα
Καλη τυχη!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν έχω αλλάξει κάτι εγώ στη συμπεριφορά μου αλλά παραμένει κάπως επιθετικός.
Δεν είναι συνεχώς έτσι φυσικά. Υπάρχουν στιγμές που σώνει και καλά θέλει να έρθει στην αγκαλιά μου . Κι εγώ τρελένομαι όταν μου το κάνει...

Χιχι! Άλλες πάλι είναι μη μου άπτου και με δαγκάνει... Μια φορά ενώ βρισκόταν στην άλλη άκρη του καναπέ τρέχει γρήγορα έρχεται μου δίνει μια δαγκωματιά και φεύγει!
Αχ! Με έχει ταράξει στις γρήγορες όπως καταλάβατε!
Χαχα!
Θα δοκιμάσω αυτό με το αναψυκτικό...
Όλα τα άλλα πάντως νομίζω δεν αντέχω να του τα κάνω... π.χ να τον κλείσω στο μπάνιο ή στο γατοφόρο...τον λυπάμαι...
Είναι το πιο γλυκό γατί του κόσμου αφού!
Ναι ναι χαζογατόμαμα... Χαχα!
Hlianna
Διάσημο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
), οπότε, γι'αυτά τα ξαφνικά δεν νομίζω να γίνεται τίποτα. Για τα εκνευριστικά συνεχόμενα δαγκώματα όμως, φοβάμαι ότι το ψεκασματάκι του το θέλει ο πανέμορφος Μάξι

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Μπα, το πιο απλό είναι να τον απομακρύνεις από κοντά σου και, συγχρόνως να του δώσεις ένα παιχνιδάκι που αγαπά, ώστε να τον αποπροσανατολίσεις από τα χέρια σου!!Τώρα, τα ξαφνικά δαγκώματα είναι παιχνιδάκι των γατιών, εμένα η γατούλα μου- στειρωμένη-, που το παρατσούκλι της είναι "λούτρινο", τόσο ήσυχη είναι, δαγκώνει ωραιότατα όταν θέλει να παίξει (πόδι, χέρι) και μάλιστα κάνει και άλματα μέχρι τους ώμους μου για να μου βουτήξει το χέρι (που μιλάει στο τηλέφωνο), οπότε, γι'αυτά τα ξαφνικά δεν νομίζω να γίνεται τίποτα. Για τα εκνευριστικά συνεχόμενα δαγκώματα όμως, φοβάμαι ότι το ψεκασματάκι του το θέλει ο πανέμορφος Μάξι
![]()
αυτο εφαρμωζα με την bailey οταν γρατζουνουσεεε, και ακομη το κανω αμα την δω οτι τσαντιζεται, και πετυχαινει!!

επισης και η δικια μου κατι παθαινει οταν μιλαω στο τηλ..δεν ξερω γιατι, ολο νιαουριζει και θελει σημασια

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Έλειπα εξωτερικό και τώρα είδα τα μυνήματα...
Δεν έχω αλλάξει κάτι εγώ στη συμπεριφορά μου αλλά παραμένει κάπως επιθετικός.
Δεν είναι συνεχώς έτσι φυσικά. Υπάρχουν στιγμές που σώνει και καλά θέλει να έρθει στην αγκαλιά μου . Κι εγώ τρελένομαι όταν μου το κάνει...
Χιχι! Άλλες πάλι είναι μη μου άπτου και με δαγκάνει... Μια φορά ενώ βρισκόταν στην άλλη άκρη του καναπέ τρέχει γρήγορα έρχεται μου δίνει μια δαγκωματιά και φεύγει!
Αχ! Με έχει ταράξει στις γρήγορες όπως καταλάβατε!
Χαχα!
Θα δοκιμάσω αυτό με το αναψυκτικό...
Όλα τα άλλα πάντως νομίζω δεν αντέχω να του τα κάνω... π.χ να τον κλείσω στο μπάνιο ή στο γατοφόρο...τον λυπάμαι...
Είναι το πιο γλυκό γατί του κόσμου αφού!
Ναι ναι χαζογατόμαμα... Χαχα!
και βεβαια δεν χρειαζεται,κατα την δικια μου αποψη να τον κλεινεις στην τουαλετα....αυτην ακριβως συμπεριφορα ειχε και ο μπουκακος μου...μα ακριβως αυτη....με τον καιρο ομως ηρεμουν...ειναι θεμα προσωπικοτητας τελικα....εγω ειμαι εντελως κατα σε αυτες τις τιμωριες...τις θεωρω απαραδεκτες...

Hlianna
Διάσημο μέλος
αυτο εφαρμωζα με την bailey οταν γρατζουνουσεεε, και ακομη το κανω αμα την δω οτι τσαντιζεται, και πετυχαινει!!
επισης και η δικια μου κατι παθαινει οταν μιλαω στο τηλ..δεν ξερω γιατι, ολο νιαουριζει και θελει σημασια![]()
εβελυν μηπως μιλας πολυ ωρα στο τηλ και τελικα δεν φταιει και τοσο η bailey?

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool