Ερωτήσεις για την αποπαρασίτωση

Tο bahnminth είναι και για ενήλικες γάτες και είναι εξαιρετικά καλό .Το συνηθίζουν στα μωρά γιατί μετριούνται ευκολότερα οι δόσεις.Το χαπάκι μπορείς να το δώσεις σε μία μπαλίτσα ωμό κιμά (αν και δεν πρέπει κανονικ'α το ωμό αλλά για τόσο λίγο δεν πειράζει ή θα το βάλεις μέσα σε ένα κομματ'ακι λεπτοού λουκάνικου .Πρόσεχε να μην το έχεις τρίψει και να το δώσεις άμεσα γιατί αν μείνει πολλή ώρα πικρίζει.Αν ούτε και μ' αυτό γίνεται τίποτα δοκίμασε την αμπούλα που μπαίνει στον αυχένα μόνο που δίνεται πιο συχνά.Απώλεια χρημάτων με τα φάρμακα θα έχεις πάντα , δυστυχώς

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nanaki, εγώ τους δίνω Drontal για γάτες.
Κάποια στιγμή μου έδωσαν κι εμένα στο φαρμακείο για σκύλους. Μου φάνηκε μεγαλύτερο το χάπι απο το συνηθισμένο και μετά το διαπίστωσα. Πήγα πίσω και η κοπέλα είχε κάνει λάθος.

το drontal επαναλαμβανεται καθε τριμηνο??????? το εδωσε στις δικες μου, η κοπελα που τα μεγαλωσε μεχρι να μου τα δωσει και μου ειπε οτι σε 3 μηνες που χρειαζεται παλι, να παω για να μου δωσει τα χαπια.ειναι σωστο αυτο που μου ειπε???:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το drontal επαναλαμβανεται καθε τριμηνο??????? το εδωσε στις δικες μου, η κοπελα που τα μεγαλωσε μεχρι να μου τα δωσει και μου ειπε οτι σε 3 μηνες που χρειαζεται παλι, να παω για να μου δωσει τα χαπια.ειναι σωστο αυτο που μου ειπε???:hmm:

Κι εμένα η κτηνίατρος κάθε 3 μήνες μου είπε να τους το δίνω.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι to drontal είναι κάθε μήνα;
Εγώ που της το δίνω με τέτοια συχνότητα, βγάζει πάντα σκουληκάκια στα κόπρανά της. Νομίζω κακό δεν κάνει μία στο μήνα.

το drontal ειναι καθε 3 μηνες και αφου ειναι μεσα στο σπιτι μπορεις και πιο αραια.

Ερώτηση:Ο Σείριος πήρε τρεις μέρες flutenium αλλά η κτηνίατρος μας είπε μετά απο τρεις μήνες να του δώσουμε ξανά.Είναι η πρώτη του αποπαρασίτωση και το πήρε 30 του Μάη.Διάβασα στο θρεντ αυτό,ότι πρέπει να γίνει επανάληψη μετά απο δεκαπέντε με 20 μέρες.Ισχύει;Θα πάθει κάτι τώρα που δεν πήρε;Δεν βλέπω σκουληκάκια στα κόπρανα.Να του δώσω σήμερα κι ας έχουν περάσει οι 20 μερες;Και αν ναι,πάλι για ένα τριήμερο,ή μια δόση ανάλογα με το σωματικό βάρος αρκεί;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο τις 6 εως τις 14 εβδομαδες γινεται αποπαρασιτωση καθε δυο εβδομαδες και μετα γινεται καθε 2 με τρεις μηνες εφορου ζωης:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ γιατρε.Τωρα που έχει περασει ενας μηνας απο την πρώτη τι να κάνω,να του δώσω εστω και τωρα;Τρεις μερες παλι;

Ναι ,δωστου παλι 3 ημρες και μετα απο 2 εβδομαδες αλλες 3 ημερες και μετα πας κανονικα καθε τριμηνο:)

Ενταξει,θα του το αρχισω σημερα.Ευχαριστω πολυ!:)

Από προσωπική εμπειρία εγώ θα προτιμούσα αντί για Flutelmium την πάστα banmith (την αντίστοιχη δοσολογία για το βάρος του). Όταν βρήκαμε τον Τούλη (σε ηλικία περίπου 3 μηνών), η κτηνίατρος που τον πήγα στο νησί του έδωσε Flutelmium, το οποίο δεν είχε αποτέλεσμα. Η επόμενη αποπαρασίτωση έγινε μετά από περίπου 2 μήνες με πάστα banmith και αρχίσαμε να βρίσκουμε νεκρά εσω-παράσιτα στο τρίχωμα της ουράς του (συγκεκριμένα ήταν "ταινία"). Τονίζω και πάλι ότι δίνω την συγκεκριμένη συμβουλή βασιζόμενη σε προσωπική εμπειρία, γνωρίζοντας ότι κάθε περίπτωση διαφέρει και φυσικά χωρίς να έχω κτηνιατρικές γνώσεις. Σου προτείνω να το συζητήσεις με τον κτηνίατρό σου και εκείνος θα σε καθοδηγήσει.

Ναι ,δωστου παλι 3 ημρες και μετα απο 2 εβδομαδες αλλες 3 ημερες και μετα πας κανονικα καθε τριμηνο:)

Γιατρέ συγνώμη :redface:, αφού καταχώρισα την απάντηση μου σχετικα με το Flutelmium, παρατήρησα ότι είχες δώσει ήδη συμβουλές για τον τρόπο χορήγησης και δοσολογία στη moucelis. Εγώ είχα δώσει μόνο μια δόση Flutelmium (και για αυτό μάλλον δεν είχαμε αποτέλεσμα). Άρα άκυρη η παρατήρησή μου μιας και υπάρχει καθοδήγηση για τη δοσολογία.

Καλημέρα!
Ναι κι εμένα κάθε δύο με τρεις μήνες μου είπε,αλλά ο γιατρός εδώ μου είπε οτι μέχρι δύο εβδομάδων απαιτείται επανάληψη.Ενταξει θα του δωσω εγω τρεις μερες ξανα,εχει περασει ενας μηνας απο την προηγουμενη περιπου οποτε κακο δεν του κανει,και το Σαββατο που θα παμε για εμβολιο θα ενημερωσω και την κτηνιατρο.Ευχαριστω για τις συμβουλές!:)

Ερωτήσεις αποπαρασίτωσης εξωτερικής και εσωτερικής

Καλησπέρα σας!
Έχω μια γάτα η οποία τώρα είναι 6 μηνών και 2,5 κιλά. Είναι ο καιρός να της δώσω το πρώτο της χάπι Drontal Cat και μια αμπούλα Frontline.Είδα όμως ότι το χάπι λέει 1 για 4 κιλά. Στη περίπτωση της δικιάς μου που είναι ελαφρύτερη μπορώ να της το δώσω ολόκληρο; Επίσης είναι σωστό η αποπαρασίτωση να γίνεται κάθε 3 μήνες δεδομένου οτί η γάτα μου κινείται αποκλείστικα μέσα στο σπίτι και δεν έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα;

Ευχαριστώ Πολύ.

Καλησπέρα!
Δεν την εχεις αποπαρασιτωσει ποτε;Η πρωτη αποπαρασιτωση γινεται στους δυο μηνες,εσωτερικη και εξωτερικη.Το χαπι θα το κοψεις στη μεση και θα δωσεις και λιγο απο το αλλο κομματι,πρεπει να ειναι αναλογα με τα κιλα της.Οσο για την αμπουλα,εγω την κανω καθε τρεις μηνες,γιατι ψυλλους μπορει να κολλησει κι απο γλαστρες.Επειτα υπαρχουν αρκετα κουνουπια,τα οποια μεταφερουν αρρωστιες ,καθως και διαφορα αλλα εντομα.Νομιζω πως αφου ετσι σε συμβουλεψε κι ο γιατρος σου φανταζομαι,καθε τρεις μηνες πρεπει.

Ναι της έχω κάνει αποπαρασίτωση στους 2 μήνες αλλά τότε ήταν με την κρέμα Banmith και είχε διαφορετική δοσολογία. Για την περίοδο 3 μήνες μου έχει πει και ο γιατρός απλώς ρωτάω από τις δική σας εμπειρία επίσης. Ωραία λοιπόν θα το κόψω το χάπι στη μέση. Αυτό ας πούμε ο γιατρός δε μου το είπε..

γιατί δεν πάς καλύτερα στον κτηνίατρο να την ζυγίσει αυτός και να της κάνει τα απαραίτητα; Πάντα κάτι παραπάνω θα δεί. θα κοιτάξει και αυτάκια. θα της κάνει πλήρη έλεγχο. (ειδικά αν έχετε να πάτε από 2 μηνών) μια επίσκεψη δεν βλάπτει.

εγώ στον πρίνς αμπούλα κάνω κάθε μήνα παρόλο που μένει μέσα συνήθως (εντάξει τον βγάζω και βόλτα) στή ρέινα μου είπε κάθε ενάμιση μήνα.

Μην ξεχάσεις να δώσεις και το υπόλοιπο μισό μετά απο μια εβδομάδα 10 μέρες. Είναι απαραίτητο για να καταπολεμηθούν και τα αυγά, που θα έχουν εκκολαφτεί.:)

Ρώτα αν θέλεις τον Κτηνίατρο το ακριβές διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει γιατί δεν είμαι σίγουρη.;)

Γεια σας! θεωρώ πως η ερώηση μου "κολλάει|" περισσότερο εδώ.. Λοιπόν, υιοθέτησα ένα πιτσιρίκο από μια κοπέλα που τον είχε περιμαζέψει και έιχε ψύλλους. όταν τον πήρα ήταν ήδη ψεκασμένος αν και έιδα 2-3 να περιφέρονται πάνω του και τους έβγαλα. ζει μέσα σε διαμέρισμα χωρίς καθολου φυτά στον 3ο.. στον ένα μήνα που τον είχα ξαναείδα ψύλλο και αμέσως τον ψέκασα με σπρευ frontline. Παρόλα αυτά μετά από 4-5 μέρες ξαναείδα κ ο κτηνίατρος είπε να τον ξαναψεκάσω, μήπως δεν ειχε γινεί καλός ψεκασμός.. επίσης μου είπε πως επειδή είναι μικρός για αμπούλα να περιμένω. χτες το βράδυ ξαναβρήκα ολοζώντανο ψυλλο να περιφέρεται πάνω του!! εχω τρελαθει! εχουν γεννήσει αυγά? σκουπίζω ΟΛΟ το σπίτι τακτικότατα και τις πετσέτες του μαλιστα τις έπλενα συχνότατα καθώς είχε και μύκητες!! και πέταξα και το παλιό σπιτάκι του και κοιμάται σε μια σχολική μου τσάντα μέσα.. πως μπορώ να τον σώσω και να σωθω από αυτούς???
Χίλια συγνώμη για την τεράστια απορία μου!!
υ.γ. οι ψύλλοι ανεβαίνουν πάνω μας??

Όχι, οι ψύλλοι της γάτας, είναι διαφορετικοί από τους ψύλλους του ανθρώπου. Βέβαια, ένας λιγότερο σχολάστικός ψύλλος, μπορεί να πάει και σε άνθρωπο, όμως, δεν θα μείνει επάνω του. Φαίνεται ότι ο γατάκος είχε παρα πολλούς ψύλλους και γι' αυτό θέλει επαναλήψεις με σπρέυ. Εμάς τις δυό πρώτες φορές τον ψεκασμό τον έκανε ο γιατρός, για να γίνει σωστά. Θα σου έλεγα, να πας κι εσύ να τον ψεκάσει αυτός, που ξέρει. Ο ψεκασμός πρέπει να γίνεται, αφού φορέσεις εσύ γάντια, να βραχεί όλο το τρίχωμα καλά σε όλο το σώμα και να μην κάνεις μπάνιο το γατάκι για δύο ημέρες τουλάχιστον. Αν έχεις και χτένα, χτένισέ τον να φεύγουν οι νεκροί ψύλλοι, ίσως και τα αυγά τους (αυτό όχι σίγουρα). Πόσες φορές πρέπει να γίνει ψεκασμός, ρώτα τον κτηνίατρο, δεν επιτρέπεται συνέχεια, φάρμακο είναι και μάλιστα δυνατό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back