Ερωτήσεις για τη στείρωση

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα το ψάξω και θα ενημερώσω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε παιδιά, διάβασα εδώ παλιότερες αναρτήσεις και η πλαστική στείρωση μου φάνηκε πολύ καλή μέθοδος... Τη ζητάμε από τον κτηνίατρο, ή την κάνουν συγκεκριμένα οι γιατροί στους οποίους πήγαν οι παραπάνω φίλοι τις γατούλες τους;
Αν την κάνουν συγκεκριμένοι γιατροί, μπορείτε να μου πείτε έναν-δυο, και αν γενικώς κοστίζει περισσότερο αυτο ή τα ίδια με την κλασική επέμβαση;:worry: Ευχαριστω!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ Έχω να σου προτείνω καλο κ οικονομικο Γιατρο που κάνει έτσι την στείρωση αλλα είναι στο Μαρούσι κ βλέπω ότι μένεις ηλιουπολη, αν θες Στείλε μου πμ

Σε ευχαριστω πολύ Άντυ! Αλλά λόγω ωραρίου δουλειάς σίγουρα δε θα καταφέρω να την πάω σε τόσο μακρινό γιατρό! Αν κάποιος έχει κάποιον να προτείνει στις περιοχές που ανέφερα, ο οποίος να κάνει πλαστική επέμβαση και να είναι καλός, θα είναι ωραία! Αλλιώς θα κλείσω αύριο ραντεβού με κάποιον από τη λίστα που προτείνετε. Ευχαριστώ πολύ!:)

Πότε μπορώ να τη στειρώσω και να ψάξω σπίτι για τα γατάκια;

Καλησπέρα σας,

ταϊζω στον κήπο μου μια γατούλα, την οποία προσπαθούσα μήνες να την πιάσω για να τη στειρώσω (μέχρι και με γατοπαγίδα προσπάθησα), αλλά ήταν πολύ φοβισμένη και δεν τα είχα καταφέρει. Τελικά η γατούλα γέννησε τρία μικρά και σιγά σιγά με τις μέρες που φρόντιζα αυτή και τα παιδιά της ηρέμησε κάπως (περνούσε όλη τη μέρα στο καλαθάκι που της είχα βάλει, για να κοιμάται με τα παιδάκια της και σιγά σιγά με συνήθισε). Τώρα θέλω να τη στειρώσω πριν την ξαναπιάσει οίστρος και αρχίσει πάλι να είναι άγρια και να φεύγει. Σκέφτομαι να την πάω την άλλη βδομάδα που τα παιδιά της θα είναι 5 εβδομάδων. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι ήδη από 4 εβδομάδων τα γατάκια μπορούν να φάνε μόνα τους, οπότε θα είναι εντάξει και ότι και μετά τη στείρωση η γάτα δεν θα αδιαφορεί πλήρως για τα μικρά της, ακόμα θα έχει ορμόνες. Αλλά ρώτησα για καλό και για κακό και άλλον ένα γιατρό και μου είπε με τίποτα να μην το κάνω, πρέπει τα γατιά να είναι τουλάχιστον 45 ημερών, αλλά ταυτόχρονα μου είπε ότι στις 45 ημέρες θα την ξαναπιάσει και αυτήν οίστρος και αυτό εγώ δεν το θέλω με τίποτα γιατί θα μου φεύγει πάλι και άντε να την πιάσω.
Εσείς τι λέτε, στις 5 εβδομάδες μπορώ να την πάω για στείρωση, ενώ ταυτόχρονα θα ψάχνω εννοείται σπίτι για τα μικρά της;

Απάντηση: Πότε μπορώ να τη στειρώσω και να ψάξω σπίτι για τα γατάκια;

αν μπορεις να περιμενεις οπως λεει ο γιατρος και ακομα κι αν εχει ηδη ζευγαρωσει μια φορα δε σημαινει οτι θα κανει αμεσως και γατακια,αλλα κι αυτο αν γινει,μπορεις να τη στειρωσεις,εγω στειρωσα πολλες σε ενδιαφερουσα κι ειναι μια χαρα τωρα.στο λεω μονο για το λογο οτι δε ξερεις πως θα αντιδρασουν τα μικρα και η μαμα μετα,εισαι διατεθιμενη να τα φροντιζεις αν εκεινη δεν μπορει?γιαυτο σου λεω,να περιμενεις λιγο,και μετα σιγα-σιγα βρησκεις και σπιτακι για τα μικρα και υιοθεσια,καλη τυχη ευχομαι.

Δηλαδή πόσο να περιμένω; Να γινουν τα γατακια 1,5-2 μηνών;μετά θα μπορούν να επιβιώαουν μονα τους (αν δεν τους εχω βρει σπιτι) ακόμα κι αν η μαμα τους δεν τα φροντίζει; Φοβαμαι μην εντωμεταξυ η γατα ξαναγινει αγρια λογω οιστρου - ζευγαρώματος..είναι περίπτωση γατας γι ´ αυτό δεν θέλω να πετάξω την ευκαιρία τώρα που την βλέπω ήρεμη..

Απ'όσο θυμάμαι από τα γατάκια που βρήκα 7 ημερών και τα φρόντιζα εγώ, γιατί μανούλα δεν υπήρχε, μετά τις 5 εβδομάδες αρχίζουν και τρώνε και μόνα τους αλλά επ'ουδενί δεν μπορούν να μείνουν μόνα χωρίς φροντίδα, ζέστη κλπ. από τη μανούλα ή αλλιώς από εσένα. Αρα είναι μάλλον δύσκολο να προβείς σε τέτοια κίνηση άμεσα, εκτός κι αν κάνεις στείρωση στη γατούλα, παράλληλα να πάρεις σπίτι τα γατάκια να τα φροντίζεις για να είσαι βέβαιος ότι δεν θα συμβεί κάτι και όταν γυρίσει και η γατούλα να την κρατήσεις κι αυτήν λίγες ημέρες σπίτι για να μπορέσει να αναρρώσει.

Λογικό μου φαίνεται να είναι κάπως άσχημα το γατάκι, μιας και πέρασε από χειρουργείο όσο να ναι...
Σήμερα το απόγευμα θα πάω εγώ την Πετρούλα στο γιατρό, βρήκα έναν με 80 ευρώ που περιλαμβάνει αντιβίωση και τυχόν νοσηλεία αν χρειαστεί! Μου φάνηκε πολύ εξυπηρετικός και πρόθυμος να συμβουλεύσει κτλ από το τηλ.. Για να δούμε! Θα σας πω εντυπώσεις. Είναι στην Αργυρούπολη.
Θα την αφήσω από σήμερα εκει γιατί το πρωί δουλεύω και δε θα προλάβω να την πάω αύριο. Η στείρωση όμως θα γινει αυριο πρωι και θα την παρω αυριο απόγευμα. Ξέρετε αν πρέπει να κάνω κάτι αλλο εκτός απο το να την πάω με το κουτί μεταφοράς της; Ελπίζω να την βάλουν σε κάποιο μεγαλύτερο κλουβάκι..
Και κάτι ακόμη, την έπιασε πάλι από χτες και ουρλιάζει! Μεσολαβούν πάντα μόνο 6-7 μέρες ηρεμίας και ξανα οίστρος.. Δεν ξέρω τι να κάνω, λετε να μην την κρατήσουν; Μου είχε πει προχτες που εκλεισα το ραντεβού να μην έχει οιστρο καλυτερα, και τότε δεν είχε αλλά δεν πίστευα ότι θα της έρθει ξανά τόσο σύντομα...
Δεν την προλαβαίνω, ειλικρινα, και εχω χασει πια τον υπνο μου από τις φωνές (ειναι κ μικρό το σπίτι!). Τα φωτα σας;;;

Απο το δικο μας κτηνιατρο,ξερω οτι καλο ειναι να μην εχει οιστρο ,οταν παει για στειρωση.
Σκεψου οτι ο οργανισμος της ειναι σε υπερδιεγερση ,αναστατωμενος ,οι ορμονες τρελλαμενες ,να μπει και στην ταλαιπωρια της ναρκωσης και του χειρουργειου
θεωρω οτι ειναι πολυ επωδυνο .Η γνωμη μου ειναι να μην εχει οιστρο.Κανε υπομονη ,για το καλο της γατουλας σου.:):)

Ούτως ή άλλως θα πεταχτούμε σήμερα στο γιατρό να τον γνωρίσω κι από κοντά, και θα την έχω μαζί μου. Λογικά δε θα την κρατήσει, αλλά θα την πάω σε περίπτωση που κρίνει ότι είναι οκ. Δεν είναι στο πιο έντονο σημείο του οίστρου, γι αυτό.. Αλλιώς θα περιμένω κανένα διβδόμαδο πάλι! Και είναι φορές που λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω με τίποτα, οπότε χάνω το κατάλληλο διάστημα και διαιωνίζεται το θέμα...! Θα σας πω τι θα μου πει ο γιατρός απόψε. Ευχαριστώ για τις συμβουλες! Όντως καλύτερα λίγη αναμονή αν το πει κ ο γιατρός, παρά να πονάει το γατάκι.. Θα ενημερώσω!

Δυστυχώς μέσα δεν μπορώ να τα πάρω, έχω άλλες δύο γάτες και έναν σκύλο.. Ξαναρώτησα τον γιατρό στον οποίο θα την πάω για στείρωση και μου είπε ότι αν έχουν φαγητό τα γατάκια, δηλαδή αν τους βάζω εγώ, δεν θα έχουν πρόβλημα. Από την άλλη το φοβάμαι κι εγώ, γιατί έχω κι εγώ μεγαλώσει γατάκια από 10 ημερών και ξέρω πόσο σημαντική είναι η γατομαμά. Αλλά τι να κάνω, να την αφήσω να ξαναγίνει άγρια και να μην μπορώ να την πιάσω μετά; στις 50 ημέρες περίπου θα είναι οκ για τα γατάκια αν γίνει τότε η στείρωση; επίσης τώρα είναι 4 εβδομάδων, μπορώ σιγά σιγά να αρχίσω να τους ψάχνω σπίτι και άμα βρουν να τα πάω; η μάνα θα πέσει σε κατάθλιψη αν της τα πάρω;

alexianna, απ' όσο γνωρίζω, η κατάλληλη ηλικία για να πάνε στο νέο τους σπίτι τα μικρά είναι μετά την 7η - 8η εβδομάδα.

alexianna, απ' όσο γνωρίζω, η κατάλληλη ηλικία για να πάνε στο νέο τους σπίτι τα μικρά είναι μετά την 7η - 8η εβδομάδα.

συμφωνώ κι εγώ τότε στείρωσα τις δικές μου!

μερικοί τις στειρώνουν κ από 6 μηνών αλλά καλύτερα όχι!

Κατ αρχην θα σου ελεγα,αν εχεις τη δυνατοτητα,χωρο δηλ.καταλληλο,να βαλεις τη γατα και τα γατακια ,σε μερος μη προσβασιμο σε αλλες γατες,για να αποφυγεις νεο ζευγαρωμα.Τα γατια θα συνεχισουν να θηλαζουν,ομως βαζε τους και τροφη να τρωνε,για να σταματησουν σταδιακα να τρωνε απο τη μανα και να κοψει σιγα σιγα και το γαλα της γατας.Οταν πλεον θα τρωνε μονο ξενη τροφη,μπορεις να τα δωσεις για υιοθεσια και να στειρωσεις τη γατουλα σου.
Δε σου λεω ποσο χρονο θα παρουν αυτα ,ειναι καλο ομως να γινουν ομαλα ,χωρις βιασυνη.Ετσι και τα γατια θα εχουν παρει τα απαραιτητα απο το μητρικο γαλα και ο οργανισμος της γατας θα εχει επανελθει στα φυσιολογικα (μετα απο γεννα,θηλασμο) και θα ειναι πιο δυναμωμενη και γερη ,για να μπει στην διαδικασια της στειρωσης.:D

Καλησπέρα! Παιδιά, τελικά μας την κράτησε την Πετρούλα. Με βάση τα λεγόμενά του τον εμπιστεύτηκα, του έκανα πολλές ερωτήσεις και φάνηκε πολύ έμπειρος και σίγουρος... Ελπίζω να πάνε ολα καλά, έχω πολύ άγχος :worry:...
Λοιπόν, πιο λεπτομερώς, του είπα από την αρχη ότι ξεκίνησε ο οίστρος της πάλι κ μήπως θα έπρεπε να την πάω αφού περάσει, και μου είπε "Πολύ ορεξάτη, εε; Μην ανησυχείτε, θα την προσέξουμε" και τον ρώτησα αν είναι επικίνδυνο για τη γάτα. Μου είπε ότι σαν χειρουργείο έχει λιγη περισσότερη αιμορραγία και χρειάζεται περισσότερο αναισθητικό, που συνεπάγεται κάπως πιο χρονοβόρα και πιο πολυέξοδη διαδικασία, για την οποία όμως δε θα χρεωθώ κάτι παραπάνω. Απλώς μου είπε ότι στην πραγματικότητα είναι περισσότερη δουλειά για το γιατρό, πιο λεπτοδουλειά, παρά πιο κακο για το ζώο. Μου εγγυήθηκε ότι δεν είναι περισσότερο επικίνδυνο για τη ζωή της από το χειρουργείο εκτός οίστρου, κι ότι δε χρειάζεται να την ταλαιπωρούμε με το να την ξαναπηγαίνουμε και να περάσει άλλον ένα οίστρο μεγάλης διάρκειας που ήδη την ταλαιπωρεί.
Θα είναι έτοιμη να την πάρω αύριο το απόγευμα κατά τις 8, αλλά να πάρω ένα τηλ το μεσημέρι να βεβαιωθώ ότι πήγαν όλα καλά;;;
Την άφησα με κάπως περισσότερο άγχος με βάση αυτά που διάβασα εδώ, αλλά δε φάνηκε καινούριος ή άπειρος, ίσα ίσα είδα στην αναμονή ζωάκια από φιλοζωική (μάλλον) που είχαν πάει για κάποιον έλεγχο, και ο ίδιος μου είπε ότι στειρώνει περίπου 500 γάτες το χρόνο, εκ των οποίων το 1/4 σίγουρα σε οίστρο, και να μη φοβάμαι καθόλου. Οπότε εμπιστεύτηκα να την αφήσω... Ελπίζω να έκανα καλά, αλλά τώρα είναι αργά για να αλλάξω κάτι! Μόνο εύχομαι να πάνε όλα καλά, ουφ :worry:...

Και βεβαια να παρεις τηλεφωνο να ρωτησεις πως ειναι.:)
Απο αυτα που μου εχει πει ο δικος μου ο γιατρος παντως,δεν ειναι θεμα οτι ποναει περισσοτερο.Απλα οταν η στειρωση γινει σε περιοδο εξαρσης του οιστρου,εχουν λιγο περισσοτερη αιμοραγια,αλλα βασικα δεν ειναι καποιο μεγαλο προβλημα.Καθαρα για προληπτικους λογους το λενε,και παλι θα ξαναπω οτι οι γνωμες δυιστανται.Αλλοι γιατροι συμβουλευουν η στειρωση να γινει σε περιοδο μη εξαρσης,και αλλοι δεν εχουν προβλημα.
Οπως και να εχει,ολα μια χαρα θα πανε πιστευω.Τις ευχες μας για την καλυτερη αναρρωση,και να μας την φιλησεις.:)

Καλημέρα σε όλους! Μόλις πήρα τηλ στο κτηνιατρείο! Μου είπε η κοπέλα ότι είναι μια χαρά η γατούλα, και επειδή δουλεύω και απόγευμα ρώτησα αν θα είναι ανοιχτά να την πάρω κατά τις 9 το βράδυ. Και μου είπε ότι μπορώ να την πάρω και στις 5, πριν τη δουλεια! Ανακουφίστηκα με αυτό, γιατί εξαρχής μου είχαν πει ότι αν χρειαστεί θα την κρατήσουν μια επιπλέον μέρα χωρίς χρέωση, αναλόγως πώς θα πάει. Άρα μάλλον όλα καλά! Ανυπομονώ να τη δω!! Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! Είμαι τελείως άπειρη με γατούλες :).
Και δε μου λέτε, τι χρειάζεται να κάνω για να είναι πιο άνετα το 4ωρο που δε θα είναι κανείς στο σπίτι; Θα την αφήσω και φεύγω κατευθείαν... Της αρέσει να κοιμάται μόνο μέσα σε ένα χαρτόκουτο, πάνω σε μια πολύ ψηλή ντουλάπα, στην οποία σκαρφαλώνει μέσω γραφείου. Φαντάζομαι δε θα την αφήσω απόψε, σωστά; Λέω να απομακρύνω το γραφείο, και να κατεβάσω τη χαρτόκουτά της κάτω. Φαγητό, νερό κτλ, κανονικά ως συνήθως; Όποια συμβουλή για να νιώσει πιο άνετα μιας και θα είναι μοναχούλα, ευπρόσδεκτη!:D

Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά! :)

Τις πρώτες μέρες μην την αφήνεις να σκαρφαλώνει και να πηδάει ψηλά, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τα ράμματα.
Έχε το νου σου μήπως είναι κακόκεφη ή λίγο ζαλισμένη για 1 - 2 μέρες, είναι κάτι φυσιολογικό.
Επιπλέον, εάν δεις ότι δεν κάνει κακά της για 1 - 2 μέρες, είναι κι αυτό φυσιολογικό.
Ρώτα και το γιατρό εάν της έχει χορηγήσει αντιβίωση μακράς διαρκείας.
Εάν σου πει όχι, ρώτα οπωσδήποτε τι αντιβίωση πρέπει να της δίνεις εσύ.

Σιδερένια να είναι! :)

..και κράτα την όμορφα ζεστή! Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back