elvenstar
Επιφανές μέλος
δεν είναι υποκατάστατο του κανονικού συνήθως το χρησιμοποιούμε για πιο εξωτικές συνταγές δεν μπορείς για παράδειγμα να το βάλεις στον καφέΕχει δοκιμαζει κανεις γαλα καρυδας,σαν υποκαταστατο του κανονικου γαλακτος?
ΥΓ έγραψα την απαντηση χωρίς να δω την απάντηση της Ρούλας και τώρα φαίνεται σαν copy paste

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τον κιμα σογιας μπορεις να τον μαγειρευεις με πολλα μπαχαρικα και γινεται σουπερ.Εγω κανω παστιτσιο και μουσακα με σογια,και του βαζω στο μαγειρεμα κανελα,αλατι ,πιπερι,ζαχαρη,γαριφαλο,μοσχοκαρυδο,ακομα και δαφνη καμια φορα και γινεται πολυ ωραιος.Θα δεις οτι δεν διαφερει και πολυ απο το κρεας.Γενικα πειραματισου με τα μπαχαρικα και τις ποσοτητες και θα βρεις το αποτελεσμα που σε καλυπτει![]()
η πλακα ειναι οτι και εγω παλια ειχα φτιαξει παστιτσιο με κιμα σογιας,,,,και δεν το ειχα πει στον πατερα μου οτι δεν ειναι κρεας,καθοτι φανατικος του κρεατος( οπως και οι περισσοτεροι αντρες..)και δεν καταλαβε απολυτως τιποτα...εγλυφε και τα δαχτυλα του...

...το μυστικο ειναι ακριβως αυτο...πολλα μπαχαρικα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος

επισης δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει κ μακαρόνια από αλεύρι καλαμποκιού αλλά κ αυτά είναι αρκετά καλάΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
παιδιά επίσης υπάρχει ένα καταπληκτικό μπαχαρικό της ΑΝΑΤΟΛΗ που είναι για λεμονάτο κ το Σουμακ χρησιμοποιήστε τα στη σογια είναι καταπληκτικάεπισης δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει κ μακαρόνια από αλεύρι καλαμποκιού αλλά κ αυτά είναι αρκετά καλά
α..μπα....αυτα δεν τα εχω δει...
...πως μου διεφυγαν εμενα;
...εγω παντως παιρνω τα βιολογικα...ολικης αλεσεως...μια χαρα ειναι...
elvenstar
Επιφανές μέλος

σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδιά επίσης υπάρχει ένα καταπληκτικό μπαχαρικό της ΑΝΑΤΟΛΗ που είναι για λεμονάτο κ το Σουμακ χρησιμοποιήστε τα στη σογια είναι καταπληκτικάεπισης δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει κ μακαρόνια από αλεύρι καλαμποκιού αλλά κ αυτά είναι αρκετά καλά
Καλη πληροφορια!!!Θα τα δοκιμασω

α..μπα....αυτα δεν τα εχω δει......πως μου διεφυγαν εμενα;
![]()
Και αυτα τα μακαρονια ειναι σουπερ,και πολυ πιο υγιεινα απο τα κανονικα

Να πως σιγα σιγα μαζευονται τοσες πληροφοριες και εναλλακτικα προιοντα που δεν χρειαζεται να εχεις κρεας για να φτιαχτουν.
Ολα θεμα συνηθειας ειναι,και ολα μεσα στο μυαλο

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
α..μπα....αυτα δεν τα εχω δει......πως μου διεφυγαν εμενα;
![]()
Ολικής αλέσεως ζυμαρικά και εγώ παίρνω,και μιά χαρά τα συνήθισα ούτε που βλέπω πιά την διαφορά.

Όπως και τώρα στις γιορτές δοκίμασα την καστανή ζάχαρη σε γλυκά(με μήλα) και πραγματικά ήταν εκπληκτικό το αποτέλεσμα.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ολικής αλέσεως ζυμαρικά και εγώ παίρνω,και μιά χαρά τα συνήθισα ούτε που βλέπω πιά την διαφορά.
Όπως και τώρα στις γιορτές δοκίμασα την καστανή ζάχαρη σε γλυκά(με μήλα) και πραγματικά ήταν εκπληκτικό το αποτέλεσμα.![]()
α...ναι...εγω μονο αυτην παιρνω...την βιολογικη κιολας...βεβαια αν φτιαχνεις συνεχεια γλυκα και εχεις και πολλα στοματα να ταισεις δεν συμφερει...αλλα εγω,πολυ σπανια φτιαχνω γλυκα....κατα τα αλλα μονο στον καφε και λιγο στην μαγειρικη χρησιμοποιω...
το μονο βρε παιδια που δεν μου αρεσει...αλλα δεν εβρασε και ποτε...για να το δοκιμασω...

...ειναι το καστανο ρυζι...οσες φορες δικομασα να φτιαξω( για το βιολογικο παντα μιλαω...) ποτε δεν εβρασε...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Τωρα παιρνω κυβους απο την καστανη και χρησιμοποιω την ασπρη ζαχαρη για γλυκα κτλ γιατι η αλλη πετρωνει 
Οσοι ειστε vegan, δοκιμαστε τυρι σογιας με jalapeno. Απο το τοφου ειναι πολυ καλυτερο

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Ζυμαρικα ολικης
Ρυζι καστανο ή αναποφλοιωτο(αυτο θελει πολυ βρασιμο
)Ζαχαρη μαυρη απο ζαχαροκαλαμο(οχι η καστανη απο ζαχαροτευτλο
)Μουσλι
Ψωμι
Φρυγανιες
Στο Aldi εχει ενα τελειο μιγμα σογιας για μπολωνεζ,απλα το βραζεις για 5 λεπτα κι ειναι ετοιμο,χθες εφαγα στην κατσια 2 πιατα
μακαρονια ολικης μ'αυτη τη σαλτσα,μιλαμε σαν ζωον εφαγα!!!Ητανε τοσο νοστιμο που μ'επιασε η λαιμαργια.

Σιεννα οσον αφορα το γαλα καρυδας ειναι πιο ταιριαστο για συνταγες ινδικων φαγητων,ειχα φτιαξει μαριναδα και σαλτσα για κοτοπουλο περισυ κι ηταν τελειο.

Ελενα εχω παρει σουμακ αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει,ποσο βαζεις;;;
Την ωρα που το μαγειρευεις ή μετα;

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
και εγω επαιρνα παλια μονο καστανη ζαχαρη...αλλα ρε κοριτσια, επειδη δεν τρωω πολυ ζαχαρη και μου εμενε στο βαζακι, ξερενοταν και γινοταν πετρα και την πετουσα (μαζι με το βαζακι)Τωρα παιρνω κυβους απο την καστανη και χρησιμοποιω την ασπρη ζαχαρη για γλυκα κτλ γιατι η αλλη πετρωνει
Οσοι ειστε vegan, δοκιμαστε τυρι σογιας με jalapeno. Απο το τοφου ειναι πολυ καλυτερο![]()
Αχ βρε Ηρω ετσι πρεπει να γινεται,δεν χαλασε...
,οταν πετρωνει βαζεις μεσα μια φετουλα μηλο κι επανερχεται...
Το τυρι αυτο υπαρχει και στην Ελλαδα;
skai-animals
Δραστήριο μέλος

brigite
Διάσημο μέλος
συμφωνώ απόλυτα...η σπιρουλίνα θεωρείται η τροφή του μέλλοντος εξάλλου!![]()

Πολυ θρεπτικο συμπληρωμα επισης ειναι το ιπποφαες,σε μορφη καψουλας,απο τα φαρμακεια.190 θρεπτικα συστατικα.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Ερωτηση:Ποσες μερες κραταει το γαλα σογιας απο τη στιγμη που το ανοιγεις;;;

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
νονικα το επαθα αυτο στη κυπρο , με μια μακαροναδα τελεια που ειχα παει σε ενα ιταλικο εστιατοριο..ηταν με λευκη σαλτσα, σπανακι, κουκουναρια και φετα..την σκεφτομαι τωρα και με επιασε η πεινα!! θα προσπαθησω μια μερα να την φτιαξω αν και δεν νομιζω να βγει η ιδιαΚαλα εγω εχω μανια με τα ολικης και τα μαυρα/καστανα προιοντα.
Ζυμαρικα ολικης
Ρυζι καστανο ή αναποφλοιωτο(αυτο θελει πολυ βρασιμο)
Ζαχαρη μαυρη απο ζαχαροκαλαμο(οχι η καστανη απο ζαχαροτευτλο)
Μουσλι
Ψωμι
Φρυγανιες
Στο Aldi εχει ενα τελειο μιγμα σογιας για μπολωνεζ,απλα το βραζεις για 5 λεπτα κι ειναι ετοιμο,χθες εφαγα στην κατσια 2 πιαταμακαρονια ολικης μ'αυτη τη σαλτσα,μιλαμε σαν ζωον εφαγα!!!
Ητανε τοσο νοστιμο που μ'επιασε η λαιμαργια.
Σιεννα οσον αφορα το γαλα καρυδας ειναι πιο ταιριαστο για συνταγες ινδικων φαγητων,ειχα φτιαξει μαριναδα και σαλτσα για κοτοπουλο περισυ κι ηταν τελειο.
Ελενα εχω παρει σουμακ αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει,ποσο βαζεις;;;
Την ωρα που το μαγειρευεις ή μετα;![]()

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
πεντανοστιμη!!Νοστιμη ακουγεται,αν την πετυχεις στειλε μου συνταγη!!!![]()

και να φανταστεις οτι η φετα και το σπαναχι δεν μ αρεσουν ιδιαιτερα
θα ψαξω παντως..βρηκα μια παρομοια..αλλα αυτη που ειχα φαει ηταν με λευκη σαλτα, και χωρις ανηθο..αλλα λογικα το ιδιο μαγειρευονται..https://bettyscuisine.blogspot.com/2009/07/blog-post.html
brigite
Διάσημο μέλος
Απιθανη γευση,το εχω φτιαξει αλλα αντι για κουκουναρια ειχα βαλει ψιλοκομμενα μανιταρια.πεντανοστιμη!!και να φανταστεις οτι η φετα και το σπαναχι δεν μ αρεσουν ιδιαιτερα
θα ψαξω παντως..
βρηκα μια παρομοια..αλλα αυτη που ειχα φαει ηταν με λευκη σαλτα, και χωρις ανηθο..αλλα λογικα το ιδιο μαγειρευονται..https://bettyscuisine.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool